2019 kan de geschiedenisboekjes in als het jaar dat Nederland definitief haar nuchterheid verloor

Ooit bestond er nog zoiets als Hollandse nuchterheid. Het was een veelgehoord vooroordeel waar wij Nederlanders bekend om stonden. Die ‘kaaskoppen’ laten zich niet snel gek maken. Maar van dat vooroordeel is sinds 2019 niks meer van over.

Zo waren er een stel kornuiten vooral bezig met het scoren van deugpunten, waarbij ze al hun logische weldenkendheid lieten varen. Neem bijvoorbeeld RTL. De televisiezender besloot om de horrorfilm Sint van de buis te halen, want Zwarte Piet. Stel je toch eens voor dat de beroepsgekwetsten dat weleens zouden kunnen opvatten als een belediging. Dat moet je natuurlijk niet hebben. Deugpuntje voor RTL!

Of neem Monica de Boer. De D66-coryfee maakte zichzelf onsterfelijk belachelijk door tijdens een debat in de Tweede Kamer, over het woordje ‘bemanning’ te vallen. ‘Bemensing’ moest dat volgens De Boer zijn, want seksisme. Deugpuntje voor de moraalridders van D66!

Maar Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, spant toch echt de kroon. Zij is namelijk van mening dat zelfs onschuldig kinderspeelgoed ook al seksistisch is. En daar moeten we natuurlijk met z’n allen vanaf. Deugpuntje voor de minister en dus voor het kabinet!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over Sylvana Simons die wiskunde wil ‘dekoloniseren‘, het spandoek van NEC en een of andere ‘Sylvana-oma’ die terugverlangt naar het communisme.

Zet al deze idioterie op een rijtje en je realiseert: de Hollandse nuchterheid is spoorloos verdwenen. Wellicht is het een idee voor alle beleidsmakers om zich wat minder bezig te houden met het scoren van deugpunten en zich meer bezig houden met het bedenken van oplossingen voor talloze problemen, zoals het politietekort. Daar wordt iedereen beter van.

Laat 2020 het jaar zijn waar de Hollandse nuchterheid weer terugkeert in ons kneuterige kikkerlandje. Gelukkig nieuw jaar aan u allen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Seneca

  wellicht is het de heer Olivier Smits ontgaan, dat de Nederlander nooit ‘nuchter’ is geweest. de Nederlander in het algemeen is sentimenteel, goedgelovig, loopt achter een ieder aan die zegt een ‘nieuw idee’ te hebben en staat vooraan bij de organisatie van stille tochten. gewoon om te demonstreren hoe ‘deugend’ hij/zij wel is.

  1. Ab Infinitum

   Dat is een correcte opmerking @Seneca. Goedgelovigheid, helemaal juist. Baudet zet de toon en een klein zeer beinvloedbaar deel van de bevolking zonder eigenwaarde slijmt er achteraan. Gisteren werd de boy nog bevraagd in een interview ‘ Mensen met M ‘ Hij heeft lak aan de kiezer, het draait om de artiest Baudet.

 2. Gerlos

  Nederland raakt volkomen van het padje af vanwege deugnieten dat we ons allemaal moeten aanpassen aan een nieuwe samenleving maar die houden zich bijna allemaal aan hun eigen gewoontes en tradiries en passen zich niet aan aan onze normen en waarden. Proost.

 3. Original NL

  De kop van dit stukje moet zijn:
  2019 kan de geschiedenisboekjes in als het jaar dat links definitief haar verstand verloor.
  Sorry voor het ongemak!

 4. opabakema

  Nou mooi hoor .
  Een hele openbaring.
  Voor het nieuwste nieuws moet je toch echt bij dds zijn .

  1. Original NL

   Olivier Smits is de literaire Willy Alfredo van DDS.

 5. Jumping

  Inderdaad, de nuchterheid is vervangen door een aantal opties.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Original NL

   Heeft nog niets aan kracht verloren Jumping!

 6. ikweetwatikwil

  Een groot deel van Nederland is nog altijd nuchter , maar die worden aan de kant geschoven door de elite die hun verstand verloren hebben . Luisteren te veel naar Brussel en naar de plannen van Bilderberg. Mijn hoop is dat die mensen na de verkiezingen aan de kant gezet worden, zodat nuchter Nederland kan gaan regeren. Maar die zullen eerst een hoop puin moeten ruimen. Op naar een beter 2020

 7. EU kok

  Wat heerlijk om op kerstavond zoveel positieve reacties te lezen.
  Echt hartverwarmend.

  1. Meriadoc Brandebok

   Inderdaad, de kerststemming zit er goed in.

   1. Mycase

    Ik zie dat jullie 2 samen met al je vrienden ook hier nog even reageren hahaha simpele zielen fijne kerst hoor lol lol

    1. Johnsen

     Mycase hoe is het met je aanrecht vrouw?

     1. Tony Faas

      Wesley Code Johnsen?

     2. Mycase

      Goed hoe is het met jouw h.o.e r.tje dan ???

   2. Johnsen

    Ja vooral die “positieve” geluiden hier. Leuke kerst!

    1. Tony Faas

     Wesley Code Johnsen?

  2. Tony Faas

   EU kok?

  3. RvdBe

   eukok,
   Positief over de toekomst, negatief over het heden.
   Het positieve is dat er een groeiend aantal mensen is dat de realiteit in begint te zien,
   volgens jou zal dat groeiend aantal er niet zijn, evenals jouw soort dat voor 99% zeker wist dat h.clinton ging winnen van D Trump en dat de Brexit nooit voet aan de grond zou krijgen..en dat FVD en PVV nooit aan de macht zullen komen…….

 8. Franke

  Hear, hear!

 9. C.A.Barstow

  2019 kan de geschiedenisboekjes in als het jaar dat Nederland definitief alles verloor.
  Ons land is verraden aan vervloekt links en verkwanseld aan Brussel.

  Stem op
  FvD/PVV.

  1. weer opnieuw

   yep , 2019 het jaar waarin klimafoben hun gedram omzetten in krankzinnig wanbeleid .

   Het jaar zal straks een prominente plaats innemen in de geschiedenisboekjes als het jaar waain de goedgelige linkse deugmensch is bedonderd door zijn eigen clubjes.

   Gelukkig is in Duitsland de noodrem al ingetrapt
   https://duitslandinstituut.nl/artikel/34189/duitse-rechter-wijst-klimaatklacht-tegen-bondsregering-af

   STEM SOCIAAL , STEM PVV

 10. M. Brandenburg

  Oplossingen zijn makkelijk, je draait gewoon terug wat over de jaren is ingevoerd tot de bijlage die een dubbele nationaliteit mogelijk maakt voor hen die zogenaamd en bewezen onjuist hun nationaliteit niet kunnen opzeggen. En vervolgens maak je dat alle sociale voorzieningen pas toegankelijk zijn nadat minimaal vijf jaar fulltime zonder ziekte is bijgedragen via een belastingbetalende baan. Zoals uitkeringen ook pas voor eigen volk toegankelijk worden na gedane arbeid en waarbij die sociale voorzieningen als een vangnet gaan gelden en niet als een levenslang inkomen. Moet je opletten hoe snel de zaken ten goede keren.

 11. RvdBe

  Nederlands volk, verworden tot correcte zichzelf hatende eulaven.
  Prettige kerstdagen voor wie zich hierdoor niet gekwetst of beledigd voelt.

 12. weer opnieuw

  rechter gaat op de stoel van de politiek zitten en heult met linkse klimafoben

  2019 het jaar van linkse klimaatdeugers met wanbeleid.
  gelukkig staat men in Duitsland keihard op de rem wat de Nederlandse uitspraak nog ongeloviger maakt.
  ht*ps://duitslandinstituut.nl/artikel/34189/duitse-rechter-wijst-klimaatklacht-tegen-bondsregering-af

  stem sociaal , stem pvv

 13. Jack Flash

  In een land met een knettergekke regering die rare problemen verzint die er niet zijn en van echte problemen wegkijkt en media die dingen opblazen of weglaten wordt het voor het gewone volk steeds moeilijker om nuchter te blijven.
  Gelukkig ken ik nog hele horden nuchtere mensen.

 14. janek

  griezel jetten moet politiek verlaten.
  zorgt voor een aankomende burgeroorlog

 15. JFU

  Nuchterheid is allang niet meer aanwezig bij velen. Komt door de aanhoudende stroom van fake nieuws, en extreem linkse invloed door de propaganda media van de overheid de NPO/NOS. Realistisch , nuchter denken en handelen worden hierdoor verdrongen.
  Daardoor verdwijnt ook de lust om tegen dit dictatoriaal systeem massaal een tegen geluid te laten horen, bij het merendeel van de bevolking. De ‘verdeel en heers’ politiek tenslotte zorgen er voor dat bevolkingsgroepen tegen elkaar in opstand komen. En dat is nu precies de bedoeling van de politiek. Verdeel en heers. Wordt vervolgd in 2020.

 16. Veteraan

  Van de nuchtere NLers zijn er niet veel meer over, die moet je onder de arbeiders en de boeren zoeken als die ook al niet bezweken zijn aan een welvaartssyndroom of een verslaving.
  Net als het oude Rome [wat wel een duizend jarig Rijk heeft gehad !] en elke andere beschaving degenereert de mens en NL/Europa heeft zijn beste tijd al gehad.
  Net zoals Rome de barbaren steeds meer rechten gaf en daardoor na honderden jaren zelf tot slaven werden gemaakt heeft NL ons soort barbaren binnen gelaten en die lachen ons nu massaal uit terwijl ze ons vermoorden, bedreigen, bestelen en ons ook nog een rare godsdienst opdringen, als er überhaupt al een normale godsdienst bestaan.
  Zoals de negers uit Afrika e.o. vroeger tot slaaf werden gemaakt door voornamelijk negerstammen en Arabieren [Europeanen handelden er alleen in] zijn de rollen omgedraaid. Afrikanen werken niet meer en hebben nog meer rechten dan de autochtone bevolking. Hilarisch en ook intriest.
  Er is nog nooit zoveel oorlog geweest tussen de veredelde apen onderling dus laat het hier in Europa ook maar goed knallen, laatste kans om de untermensch eruit te pleuren. En ja, voor onze gutmenschen bij de untermensch zitten zeer zeker ook de Tokkies en psychopaten uit de politiek en bedrijfsleven.

  1. Leiperd

   Slechte nacht gehad, @Veteraan ?

 17. Vishengel

  Hopelijk wordt 2020 het einde van Rutte III en het begin van Baudet I

  1. Ab Infinitum

   Dat durft hij niet aan. Gaat er nooit van komen, mentaal schiet hij tekort.

 18. Bullshit15

  Als er nu niet gauw verkiezingen komen is Nederland verloren in is Brussel de baas
  Dit is allemaal afleiding om tijd te rekken Nederlanders word waker

 19. Rud56

  Helaas Olivier zal 2020 nog erger worden dan 2019.
  Want de totale zwakzinnigheid heeft de overhand; naast nationaal zoals in de diverse politieke partijen en media ook op lokaal niveau (ministeries, gemeenten, rechtbanken, e.d.)
  Dankzij deze complete waanzin is het Sinterklaasfeest bijna uitgebannen, staat het Kerstfeest onder grote druk, en straks ook nog de aanwezigheid van de blanke en niet-gelovige (lees niet-moslim) inwoner van dit land!

 20. musicmaniac

  2019 was vooral het jaar van de domme uitspraken van die deugaap van Bij1. De DDS heeft dit jaar bol gestaan van de artikelen over sturmbannführer S.S. en Denk. Daarmee is de geloofwaardigheid in de politiek tot het absolute nulpunt bereikt. Ook Yasser Klaver en Robot Jetten hebben de politiek niet veel beter gemaakt, maar juist verzwakt, door onzin te verkopen, te liegen en bedriegen. De politiek zou juist een voorbeeld van normen en waarden moeten zijn, maar daar hebben we het afgelopen jaar weinig van gemerkt. Ook het linkse gebral van Rutte heeft geen goed gedaan aan het huidige kabinet. Dus is het logisch dat Nederland juist in dit jaar zijn nuchterheid heeft verloren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.