6 keer inspiratie om meer sfeer in je huis te brengen

De dagen worden korter en het wordt steeds vroeger donker. Een mooi moment om je huis wat gezelliger en sfeervoller te maken. Want laten we nu eerlijk zijn; wat is er fijner dan de koude, donkere avonden doorbrengen in een warm en sfeervol huis? Juist. Bij deze dan ook een flinke dosis inspiratie om wat meer sfeer in je huis te brengen!

 1. Voldoende sfeerverlichting

Nu heeft iedere woning de nodige functionele verlichting, maar heb je ook al genoeg sfeerverlichting in je woning aangebracht? Het leukste is dat die sfeerverlichting niet perse in de vorm van vloerlampen of wandlampen hoeft te komen. Juist unieke verlichting zoals een led strip kan voor ongelooflijk veel sfeer zorgen. Plaats een aantal led strips onder je keukenkastjes om de keuken lekker sfeervol te maken, of plaats een rgbw led strip onder je televisie kast om wat meer sfeer in de woonkamer te brengen. Niet alleen zijn dit soort led strips hartstikke goedkoop in aanschaf; ze zijn ook nog eens in verschillende vormen, maten en kleuren te verkrijgen. Zo kun je de sfeerverlichting in je woning helemaal naar eigen hand zetten!

 1. Kies voor warme kleuren

Witte muren zijn hartstikke rustig en neutraal, maar kunnen ook snel voor kilheid in de woning zorgen. Hetzelfde geldt voor je accessoires, decoratie en meubelstukken. Door wat warme kleuren in de woning te brengen zorg je ervoor dat het direct een stuk sfeervoller wordt. Een simpele pot verf kan de muren van de woonkamer van een mooie, warme kleur voorzien en de ruimte direct een stuk gezelliger maken. Gebruik vooral kleuren zonder blauwe ondertoon zoals bijvoorbeeld okergeel of bordeauxrood.

 1. Haal ronde vormen in huis

Een woning waarin alle items vierkant of rechthoekig zijn ziet er al snel iets te geordend uit. Wissel alle standaard rechthoekige vormen dus af met wat ronde vormen om meer sfeer in de woning te brengen. Zo ziet het er een stuk gezelliger uit, en creëer je ook meteen wat balans in de uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan ovaalvormige lampen, vazen, vloerkleden of kussens.

 1. Haal de natuur naar binnen

Als er iets is wat een woning direct sfeervoller maakt dan zijn het wel planten. Niet alleen zorgen ze ervoor dat je woning er een stuk gezelliger en huiselijker uit ziet; ze zorgen ook voor een goede luchtkwaliteit! Hoe meer planten je in huis haalt, hoe beter!

 1. Creëer balans

Naast kleuren, vormen en materialen is ook juist de balans tussen dezen erg belangrijk om een gezellige woonruimte te creëren. Het draait uiteindelijk allemaal om eenheid en consistentie! Zorg dus voor een rode draad in zowel stijlen als kleuren en materialen. Laat dezelfde kleuren en materialen regelmatig terugkomen.

 1. Maak het warm

Warme materialen zoals stof, nep bont en fleece zorgen niet alleen voor fysieke warmte, maar ook voor een sfeervolle woonruimte. Leg dus genoeg fleece dekens, kussens, kleedjes en andere accessoires met warme materialen in de woning. Een aantal fijne kussens op de stoelen van de eettafel, een aantal warme dekentjes op de bank, een mooi kleed in de hal; en ga zo maar door!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Rosasolis

  Volste lof voor de redactie voor deze interessante artikel over comfort in onze dagelijkse leven. Fijn is het dat je ook uit een gewone, niet politiek gericht artikel iets kan lezen over hoe je kan omgaan met deze donkere dagen voor Kerst. Wij moeten nu leven met de milieu problemen. En dat kan voor sommige mensen tot depressie leiden. Omdat mijn hobby quilten voor jarenlang is, heb ik vele patronen voor leuke handwerken of voor andere werken met een naaimachine. Mijn buurman maakt prachtige dingen van metaal, of hout.
  Misschien een leuk idee voor de redactie van DDS: een wekelijks rubriek met eenvoudige werkstukken voor hobbyisten. Rondom een wekelijkse thema, zoals seizoenen, en speciale officiele feest tijd zoals Kerst en Pasen, of andere belangrijke dagen zoals Valentijnsdag, Moeder en Vaderdag, Dierendag, Sinterklaas voor kinderen, etc. Er zijn zoveel mooi en eenvoudige patronen beschikbaar voor hobbyisten.
  DDS leden zouden ook een reactie schrijven op een leuke handwerk idee of patroon dat ze hebben gemaakt. Misschien met een foto van wat ze hebben gemaakt.
  Het zou gaan over patronen voor leuke eenvoudige zelf-gemaakte duurzaam leven ideeen voor het dagelijkse leven en ook voor cadeautjes. Er zijn nog steeds mensen die heerlijk inmaak recepten hebben voor jams, augurken, en tomaat-paprika sauzen voor in de inmaak flessen. Daarvan kunnen wij allemaal hiervan leren, over de duurzaamheid dat mijn ouder na-oorlogse generatie moesten leren en toepassen om verder te gaan in het arme na-oorlogse Canada. Vandaag mijn boodschap: laten we van elkaar leren om met bijzonder ideeen van gewone mensen door te geven.
  Hopelijk ben ik niet de enige dat de redactie steunt dat DDS, die opkomt voor onze gewone leven.
  Het gewone leven van onze burgers is veel belangrijker dan de politieke flauwekul
  van een verwarde extreem-rechts politicus.

 2. Politiek Profeet

  knettergek

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.