Joodse lobbyclub springt in bres voor ON! na holocaustrel: 'Arnold Karskens probeerde nog levende nazi's te pakken!'

Joodse lobbyclub springt in bres voor ON! na holocaustrel: 'Arnold Karskens probeerde nog levende nazi's te pakken!'

Heidi en Ted Cruz. Screenshot © Fox News

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland lag de afgelopen dagen onder vuur omdat mede-oprichter Haye van der Heyden wat onverstandige uitspraken heeft gedaan over holocaustontkenning, en of dat nu wel of niet bij ON! te zien zal zijn. Het lokte de verdenkeing uit dat de omroep op televisie malicieuze complotdenkers wil laten leeglopen. De Joodse lobbyclub Federatief Joods Nederland neemt het nu echter op voor het media-initiatief, en prijst oprichter Arnold Karskens voor het werk dat hij heeft verzet om nog levende nazi's achter de tralies te krijgen.

Ongehoord Nederland is nog altijd bezig met het verzamelen van voldoende leden om zichzelf officieel te mogen uitroepen tot aspirant-omroep, maar in die campagne heeft de club nogal een deuk opgelopen door de oud-VARA-medewerker en huidig mede-oprichter Haye van der Heyden zijn visie te laten geven op het vrije woord bij de nieuwe club. Wat Van der Heyden betreft betekent ongelimiteerde vrijheid van meningsuiting ook dat holocaustontkenners en ander naar complotvolk mag zeggen wat ze willen bij ON!. Dat lokte natuurlijk woede uit, waarna Van der Heyden eerst zijn keutel introk en daarna ontkende dat hij deze introk. Verwarrend allemaal.

De Joodse lobbyorganisatie Federatief Joods Nederland is echter klaar met de rel, en neemt het op voor de aankomende aspirant-omroep. De club wijst op de stevige pro-Joodse credentials van oprichter Arnold Karskens, en merkt op dat het echt wel snor zit met die omroep en de behandeling van Joden:

"Pogingen om nieuwe omroep Ongehoord Nederland te traineren, ditmaal via Holocaust-opmerking, ten spijt. Als iemand zich de afgelopen decennia keihard voor Holocaust misstanden heeft ingezet, bijvoorbeeld om nog levende nazi’s te pakken te krijgen, dan is het ON-voorman Arnold Karskens."

Inderdaad heeft Karskens zich beziggehouden met de jacht op nazi-oorlogsmisdadiger Klaas Faber. Hij schreef er een boek over, dat zelfs door de radicaal-linkse antifascisten van Kafka aangeprezen wordt.

Of de poging van FJN om een correcte aan te brengen genoeg is om de holocaustrel omtrent ON! te beëindigen, zal de tijd moeten leren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties