snapshot3

Joodse lobbyclub springt in bres voor ON! na holocaustrel: 'Arnold Karskens probeerde nog levende nazi's te pakken!'

Geen categoriedec 03 2019, 12:00
De nieuwe omroep Ongehoord Nederland lag de afgelopen dagen onder vuur omdat mede-oprichter Haye van der Heyden wat onverstandige uitspraken heeft gedaan over holocaustontkenning, en of dat nu wel of niet bij ON! te zien zal zijn. Het lokte de verdenkeing uit dat de omroep op televisie malicieuze complotdenkers wil laten leeglopen. De Joodse lobbyclub Federatief Joods Nederland neemt het nu echter op voor het media-initiatief, en prijst oprichter Arnold Karskens voor het werk dat hij heeft verzet om nog levende nazi's achter de tralies te krijgen.
Ongehoord Nederland is nog altijd bezig met het verzamelen van voldoende leden om zichzelf officieel te mogen uitroepen tot aspirant-omroep, maar in die campagne heeft de club nogal een deuk opgelopen door de oud-VARA-medewerker en huidig mede-oprichter Haye van der Heyden zijn visie te laten geven op het vrije woord bij de nieuwe club. Wat Van der Heyden betreft betekent ongelimiteerde vrijheid van meningsuiting ook dat holocaustontkenners en ander naar complotvolk mag zeggen wat ze willen bij ON!. Dat lokte natuurlijk woede uit, waarna Van der Heyden eerst zijn keutel introk en daarna ontkende dat hij deze introk. Verwarrend allemaal.
De Joodse lobbyorganisatie Federatief Joods Nederland is echter klaar met de rel, en neemt het op voor de aankomende aspirant-omroep. De club wijst op de stevige pro-Joodse credentials van oprichter Arnold Karskens, en merkt op dat het echt wel snor zit met die omroep en de behandeling van Joden:

"Pogingen om nieuwe omroep Ongehoord Nederland te traineren, ditmaal via Holocaust-opmerking, ten spijt. Als iemand zich de afgelopen decennia keihard voor Holocaust misstanden heeft ingezet, bijvoorbeeld om nog levende nazi’s te pakken te krijgen, dan is het ON-voorman Arnold Karskens."

Inderdaad heeft Karskens zich beziggehouden met de jacht op nazi-oorlogsmisdadiger Klaas Faber. Hij schreef er een boek over, dat zelfs door de radicaal-linkse antifascisten van Kafka aangeprezen wordt.
Of de poging van FJN om een correcte aan te brengen genoeg is om de holocaustrel omtrent ON! te beëindigen, zal de tijd moeten leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten