image1

6 keer inspiratie om meer sfeer in je huis te brengen

Geen categoriedec 03 2019, 7:59
De dagen worden korter en het wordt steeds vroeger donker. Een mooi moment om je huis wat gezelliger en sfeervoller te maken. Want laten we nu eerlijk zijn; wat is er fijner dan de koude, donkere avonden doorbrengen in een warm en sfeervol huis? Juist. Bij deze dan ook een flinke dosis inspiratie om wat meer sfeer in je huis te brengen!
Nu heeft iedere woning de nodige functionele verlichting, maar heb je ook al genoeg sfeerverlichting in je woning aangebracht? Het leukste is dat die sfeerverlichting niet perse in de vorm van vloerlampen of wandlampen hoeft te komen. Juist unieke verlichting zoals een led strip kan voor ongelooflijk veel sfeer zorgen. Plaats een aantal led strips onder je keukenkastjes om de keuken lekker sfeervol te maken, of plaats een rgbw led strip onder je televisie kast om wat meer sfeer in de woonkamer te brengen. Niet alleen zijn dit soort led strips hartstikke goedkoop in aanschaf; ze zijn ook nog eens in verschillende vormen, maten en kleuren te verkrijgen. Zo kun je de sfeerverlichting in je woning helemaal naar eigen hand zetten!
Witte muren zijn hartstikke rustig en neutraal, maar kunnen ook snel voor kilheid in de woning zorgen. Hetzelfde geldt voor je accessoires, decoratie en meubelstukken. Door wat warme kleuren in de woning te brengen zorg je ervoor dat het direct een stuk sfeervoller wordt. Een simpele pot verf kan de muren van de woonkamer van een mooie, warme kleur voorzien en de ruimte direct een stuk gezelliger maken. Gebruik vooral kleuren zonder blauwe ondertoon zoals bijvoorbeeld okergeel of bordeauxrood.
Een woning waarin alle items vierkant of rechthoekig zijn ziet er al snel iets te geordend uit. Wissel alle standaard rechthoekige vormen dus af met wat ronde vormen om meer sfeer in de woning te brengen. Zo ziet het er een stuk gezelliger uit, en creëer je ook meteen wat balans in de uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan ovaalvormige lampen, vazen, vloerkleden of kussens.
Als er iets is wat een woning direct sfeervoller maakt dan zijn het wel planten. Niet alleen zorgen ze ervoor dat je woning er een stuk gezelliger en huiselijker uit ziet; ze zorgen ook voor een goede luchtkwaliteit! Hoe meer planten je in huis haalt, hoe beter!
Naast kleuren, vormen en materialen is ook juist de balans tussen dezen erg belangrijk om een gezellige woonruimte te creëren. Het draait uiteindelijk allemaal om eenheid en consistentie! Zorg dus voor een rode draad in zowel stijlen als kleuren en materialen. Laat dezelfde kleuren en materialen regelmatig terugkomen.
Warme materialen zoals stof, nep bont en fleece zorgen niet alleen voor fysieke warmte, maar ook voor een sfeervolle woonruimte. Leg dus genoeg fleece dekens, kussens, kleedjes en andere accessoires met warme materialen in de woning. Een aantal fijne kussens op de stoelen van de eettafel, een aantal warme dekentjes op de bank, een mooi kleed in de hal; en ga zo maar door!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten