Arme landen protesteren tegen drammerige EU-lidstaten tijdens mondiale Klimaattop in Madrid

De Klimaattop in Madrid lijkt op niets uit te lopen. Officieel zou de sessie tot vrijdagavond duren, maar omdat er geen concrete resultaten werden geboekt is de sessie tot vandaag verlengd. Tijdens de top is geprobeerd om de doelstellingen van het Klimaatverdrag van Parijs (2015) te concretiseren. Met name de minder welvarende landen protesteren tegen de plannen van onder meer de Europese Unie, via NOS

De COP25 te Madrid lijkt op een drama uit te lopen voor de mondiale klimaatdrammers. Verwijten vallen over en weer en de minder welvarende landen betichten de EU ervan dat zij geen rekening houden met de nog ‘onderontwikkelde economie’ van hun land als het gaat om de uitstoot van broeikasgassen. Die landen kunnen niet anders dan éérst het proces van industrialisering doorlopen alvorens ze zich kunnen richten op verduurzamen. Sommige EU-lidstaten lijken daarvoor weinig begrip te hebben.

Nieuwsuur-journalist Bas Eickhout liet weten dat de kans reëel is dat de top ‘op niets uitloopt’. Met name de Europese Unie wil meer harde toezeggingen van diverse landen, waaronder ook de allerarmste economieën. Tot zover reikt de “internationale solidariteit” van de EU blijkbaar.

Behalve de minder welvarende landen kreeg de EU ook tegenstand van India en Brazilië. Deze landen groeien juist als kool en willen dat blijven doen, maar als het aan EU-lidstaten ligt wordt hun groei in de kiem gesmoord. Deelnemende landen klagen verder dat zo’n 90% van de landen ‘niet is gehoord’ tijdens de top en dat het vooral een feestje is voor de klimaatdrammers.

Kortom: de klimaattop in Madrid lijkt op niets uit te lopen. Enkele landen zijn ondertussen overgegaan op bilaterale onderhandelingen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Rechtsaf

  Maar liefst 11000 miljard euro. Dat kost het nieuwe en bizarre EU-klimaatbeleid, dat wordt verkocht als Green Deal. Dit is het resultaat van de nietsontziende groene gekte van de nieuwe klimaatpaus Frans Timmermans. De rekening? Die is voor u en de rest van Noord-Europa, want het Zuiden en het Oosten kunnen deze waanzin niet betalen. Intussen wordt ook de Nederlandse soevereiniteit compleet ontmanteld. Het is nu of nooit, dit moeten we stoppen.

  Stem FvD/PVV

  1. plakband

   Rechtsaf, goed gezien. Nexit, voor het te laat is.

   Zodra het gratis geld uit West-europa is opgedroogd trekken Oost-europese landen zich schielijk terug uit de EU. Te beginnen met Polen, Hongarije, Tsjechië en Roemenië. Italië en Griekenland blijven nog solidair aan het subsidie-infuus hangen.

   Waarom keren de Oostbloklanden de EU de rug toe?
   De landen hebben zich ontworsteld aan communistische indoctrinatie en verafschuwen de linkse bemoeizucht uit Brussel. De katholieke bevolking heeft een pesthekel aan de dominante Islamitische bijstandstrekkers die in het westen van Europa zijn oververtegenwoordigd. Ook de verschrikkingen van de Duitse onderdrukking zijn nog lang niet vergeten. Oostblokkers hebben nog steeds een bloedhekel aan Duitsers. Gewillige handelspartners, Rusland en Oekraïne, liggen naast de deur en klimaatgekte heerst daar niet. De NAVO is hun verzekeringspolis.

   Nog maximaal 15 jaar, dan is het gebeurd.
   Het heeft een hoop geld gekost en er blijft een puinhoop van over.

   In die 15 jaar kunt u misschien nog 3 tot 4 x stemmen voor de 2e Kamer.
   Verknoei uw stem dan niet. Stem PVV of FvD.

 2. Agios

  Bilaterale onderhandelingen? Glaasje wijn collega? Zullen we samen onze financiele reserves eens aanspreken om samen het co2-peil een puntje naar beneden te krijgen? En dan trekken we ons maar niets aan van de buren die gewoon doorgaan met al of niet vermeende uitstoot. En tijdens de overheerlijke lunch spreken we ook maar niet over Azie, Zuid-Amerika en andere locaties waar ze zich niets aantrekken van onze schone lucht, die overigens door weersinvloeden binnen no-time weer ‘verontreinigd’ is. Laten we samen verder geloven in de waanzin. Nog een glaasje wijn collega?

  1. Blitzkrieg

   Agios : Vele triljoenen (1000000000000) dollars zijn al uitgegeven, en de CO2 gaat alleen maar omhoog. We verplaatsen al onze industrie naar China en deze nemen het niet zo nauw met een beetje CO2.

   1. Agios

    Dat is ook zo, vandaar dat ik met verbijstering reageerde op eventueel bilateraal overleg. Zijn die bilateristen nou zo dom, of zijn wij nou zo slim?

 3. Jumping

  Het is zo simpel.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 4. RvdBe

  Er zal geld naar die landen moeten om ze die handtekening te laten zetten (om zich vervolgens net als de rest er zich niets van aan te trekken)
  Trump is gek.

 5. Lex

  Fantastisch dat deze milieutop een mislukking is geworden, het zorgt alleen maar voor nog meer kwaadaardige milieu waanzin.

  PS.

  Ongehoord Nederland heeft nog 743 leden nodig en heeft inmiddels 49257 leden, dat moet makkelijk lukken voor 1 januari.

  Tja over de peildatum daar word nog een debat over gehouden, deze is aangevraagd door de PVV.

  1. Vit

   @Lex

   “Fantastisch dat deze milieutop een mislukking is geworden, het zorgt alleen maar voor nog meer kwaadaardige milieu waanzin.”

   Nou, als de vervuilende landen zoals bijvoorbeeld Rusland en China op hun verantwoordelijkheid zouden kunnen worden gewezen zou dat fantastisch zijn en vooral als men er iets mee doet.

   1. Blitzkrieg

    Lex :
    Quote : “Nou, als de vervuilende landen zoals bijvoorbeeld Rusland en China op hun verantwoordelijkheid zouden kunnen worden gewezen zou dat fantastisch zijn en vooral als men er iets mee doet.”

    Fantastisch voor wat?

    1. Vit

     @Blitzkrieg

     Alleen al voor hun eigen volk.

     In Beijing bijvoorbeeld kun je je niet op straat vertonen zonder mondkapje bij ongunstig weer.

     1. Annoying Orange

      Vit is een Klimaatgekkie.

      DDS schoon!

     2. Vit

      @Annoying Orange

      Je begint op die halve tamme te lijken.

     3. Blitzkrieg

      Vit : Helemaal prima als ze iets aan smog willen doen, daar is echt geen klimaat-top voor nodig. Door klimaatbeleid gaat de uitstoot wereldwijd alleen maar omhoog, juist in landen als China.

     4. Vit

      @Blitzkrieg

      “Door klimaatbeleid gaat de uitstoot wereldwijd alleen maar omhoog, juist in landen als China.”

      Die redenatie begrijp ik niet, kun je dat uitleggen?

     5. Blitzkrieg

      Vit : Voor heel erg veel redenen, maar laat ik beginnen met een hele simpele. Door klimaatbeleid gaat veel van onze uitstoot (economie) naar het buitenland, daar zal uiteindelijk een veelvoud worden uitgestoten om hetzelfde te bereiken. Onze kolencentrales moeten bijvoorbeeld gesloten worden en behoren tot de allerschoonste ter wereld. Door het klimaatbeleid kan polen deze rechten van ons kopen, deze zijn veelmaal vervuilender als de onze.

      Biomassa is een van de meest vervuilende energiebron en wordt (middels subsidie) ingezet om de klimaatdoelen te behalen. Biomassa is veel vervuilender als kolen, laat staan gas.

      Ook elecktrische auto’s zijn zelfs vervuilender als diesel auto’s als je het hele proces bekijkt.

      Als je meer voorbeelden wilt hebben moet je het maar zeggen, krijg je er nog een legio.

      Alsjeblieft Vit, kijk en huiver.
      Christopher Monckton Talks Climate Change During COP25 in Madrid
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=cZhcnRe3qd8

     6. Vit

      @Blitzkrieg

      Op die fiets, ja dat is natuurlijk wel zo.

 6. plakband

  De Linkse klimaathysterie is het moderne kolonialisme van Europa. Arme landen krijgen een klap van een windmolen, gevolgd door electrocutie met groene stroom. Daarna zijn ze klimaatneutraal. Grootheidswaanzin. Europese politici wanen zich almachtig.

 7. Agios

  Blitzkrieg doet er goed aan om te zorgen dat het weer in Beijing beter wordt! Probeer eens een demootje ten faveure van weersbeinvloeding in China! Overigens, al die Chinezen consumeren ook en stoten heeeel veeeeel co2 uit. Niets aan doen, dan lost dit probleem zich vanzelf op.

  1. Agios

   Herstel. Deze reactie is voor Vit.

   1. Vit

    @Agios

    Ook voor jou zie Docu ‘Terra’ op Netflix of:

    Terra Documentary 2015 is wel Frans gesproken met Engelse subs
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=MnGd8J5DSeg

    Vanaf 1:17 wat betreft de Russische vervuiler.

    Met dank aan Freewheeler.

    1. Annoying Orange

     DDS schoon!

 8. Timber

  Wil je minder CO2 uitstoot!! Stop dan met ademen. Alleen doen vanuit overtuiging!

  Anders kijk even naar “greening the earth op you-tube”

  1. Lefty

   Helemaal mee eens. Moedertje aarde heeft kanker en de cellen delen zich razendsnel met een nietsontziende invasieve vernielzucht. Nog een jaartje of 30 en het menselijk ras heeft zichzelf uitgeroeid. Dit is tevens het beste wat de aarde overkomen kan.

   1. Bockbeer

    Is goed, doen we.

    1. Lefty

     Prima Bockbeer, dat geldt dus ook voor jou en mij.

 9. Wim Vreeswijk

  Dit snap ik wel. Arme landen hebben liever miljarden ontwikkelingshulp dan zweverig gezwam over het klimaat wat voor hen persoonlijk helemaal geen zoden aan de dijk zet.

 10. Pronounce

  Erst das Fressen und dann die Moral.

  Al deze maatregelen zijn zinloos zolang de geboortecijfers in Afrika absurd hoog blijven en zolang massa immigratie naar westerse landen aan blijft houden, aangezien de migranten daar meer zullen vervuilen dan in het land van herkomst.

  Besteed het geld aan aantoonbaar zinnige dingen zoals het aanpakken van de slechts 7 rivieren in Afrika en Azië die verantwoordelijk zijn voor het overgrote deel van de plastic troep in de oceanen, het planten van bomen en vooral: innovatie, innovatie, innovatie.

  Vergeet die domme windmolens die onstabiel zijn qua stroomopbrengst. Vergeet die domme warmtepompen die veel te duur en lawaaimakend zijn. Stel een miljardenbudget beschikbaar voor betere accutechnologie. Het menselijke vernuft staat voor niets, er moeten gebruiksvriendelijke accu’s komen waarmee auto’s 1000 mijl kunnen rijden en waarmee huishoudens wekenlang in hun energiebehoefte kunnen voorzien, zonder ellenlange gecompliceerde laadprocedures of torenhoge kosten. Als dat onderzoek wereldwijd honderd miljard kost, so be it. Nog steeds een stuk goedkoper dan de onwerkbare flauwekul waar types als Timmerfrans c.s. ons nu mee op willen zadelen.

  Prima als die accu’s dan opgeladen worden met zonne-energie of kernenergie. Maar ga huishoudens niet met een rekening opzadelen van tienduizenden euro’s met in ruil minder comfort.

 11. AS210854

  Natuurlijk dat brengt geld in het laatje, voor politici maar niet voor het project. De stumpers van de eu trappen er telkens weer in, om hunzelf op de borst te kloppen hoe goed ze wel niet zijn.dit alles over de rug van alle hardwerkende burgers die niet meer kunnen rondkomen.

 12. weer opnieuw

  Elk land met gewoon verstand wat ingezet wordt voor het welzijn van zijn burgers zou in tegen de achterlijke klimaatidioterie in verzet moeten komen. De linkse indoctrinatie moet een halt worden toe geroepen

  dit jaar subsidie op houtstook en pellets kachels
  volgend jaar mogelijk een verbod

  K N E T T E R G E K

 13. RS

  Heb ergens gelezen dat er bij die “top “22.900 “gasten waren . Hoe zijn die daar dan gekomen ? Fietsend of met de benenwagen ? Het zal toch niet waar zijn dat ze met het vliegtuig zijn gegaan en ook weer terug ???
  Volgend jaar in Glaskow wordt het vervolgd………
  Man, man……wat een wereld !!!!!!!!!!!

  1. Original NL

   Idd RS…sprake was van 25.000 man en die kwamen niet op de fiets..maar ze kregen alleen worteltjes en water te eten..uit solidariteit met de stikstof slachtoffers in nederland!
   Of is dit nepnieuws?

 14. Lefty

  Wat zou er met de aarde gebeuren als alle mensen ineens verdwijnen? Mind Warehouse, een YouTubekanaal, maakte een filmpje waarin het toekomstscenario voor een mensloze aarde wordt geschetst.

  De eerste uren na het plotselinge uitsterven van de mens vallen overal ter wereld de lichten uit. De meeste elektriciteitscentrales werken namelijk op fossiele brandstoffen en zonder menselijke aansturing zal de aanvoer stilvallen.

  HUISDIEREN
  Onze huisdieren zijn na een dag of tien aan de beurt. Onder de dieren die het lukt uit huizen te ontsnappen, barst een overlevingsstrijd los. Vooral grote honden zullen overblijven. Wolven zullen ook aan deze strijd meedoen en terugkeren naar de verlaten steden.

  Moeder natuur zal daarnaast binnen de kortste keren vat krijgen op de bebouwing op aarde. Metalen constructies zoals de Eiffeltoren en de Golden Gate Bridge vallen na ongeveer driehonderd jaar door corrosie uiteen.

  Play Video
  Er is uiteindelijk honderd miljoen jaar nodig om elk spoor van de mens op aarde uit te wissen. Er zal dan geen spoor meer van ons bestaan te bekennen zijn, toont de video. Ook is er dan niks meer over van alles wat de mens heeft gebouwd, op een paar stenen constructies na zoals de piramides in Egypte en de Chinese Muur.

  Wat opvalt aan het gedachte-experiment van Mind Warehouse is dat de aarde er veel beter aan toe zou zijn zonder menselijke inmenging. Verdreven vogelsoorten keren terug naar hun oorspronkelijke leefgebied, de walvispopulatie zal explosief groeien en de lucht wordt veel schoner.

 15. Gerlos

  Stop met die KLIMAAT waanzin, onbetaalbaar en niet uitvoerbaar.

  1. Lex

   Ik ben het hier volledig mee eens.

   Wat voor zin heeft het als wij hier de strengste milieumaatregelen nemen en de rest van de wereld er totaal niets aan doen.

   Heel simpel omdat die landen wel weten wat voor slopen economische gevolgen dar gaat veroorzaken.

   En hier heer groenlinks groen zout in de ogen gestrooid en gijzelt het kabinet.

   Ik hoop dat het kabinet snel gaat vallen.

   Tijd dat het roer omgaat.
   Tijd voor nieuwe verkiezingen.
   Tijd voor kabinet Baudet1 samen met de PVV en aanvullende partij(en)

 16. Bes Tolen

  Geen enkel probleem. Afrika helpt ons uit de nood: in jaar 1933 135 miljoen mensen in Afrika en jaar 2018 ruim 1300 miljoen. Hé, dat is tien keer zoveel. Dat is zoiets van 2,7 per jaar er bij. Geboorten minus sterfgevallen. In minder dan 27 jaar steeds verdubbeld. Goed om te weten, dat alle klimaatzorgen geen zin hebben.
  Groei van de bevolking in Afrika: 2045 2,6 2072 5,2 2100 10 miljard.
  Het gaat gebeuren want het Vaticaan en islam helpen mee. In de vijftiende eeuw wees het Vaticaan Portugal aan om Afrika te kolonialiseren. Ach. Inderdaad het kolonialisme is de grote schuldige. Het natuurlijk evenwicht is verstoord. En massa immigratie als uitvloeisel daarvan verstoort de biologische opbouw van de mensheid of te wel racisme.

 17. Rechtsaf

  h**ps://www.msn.com/nl-nl/video/opmerkelijk/spaanse-stonehenge-sinds-lange-tijd-weer-boven-water/vi-AAHLTeT?ocid=mailsignout

  Hoezo stijgend water???

 18. Bes Tolen

  Procent! 2,7% per jaar er bij. Geboorten minus sterfgevallen. Dat is voor Europa nimmer het geval geweest. Zo’n hoog percentage en daar in Afrika van jaar tot jaar. Niet te behappen. Maar niemand, die dat eens drastisch aanpakt. Geen VN, geen wat ook. Wel hoog nodig om daar de toename terug te brengen tot stel een vierde. Dat lukt nooit zo dus geef de moed maar op en pluk de dag.
  Weg met alle ideologie en verraad en leugens, die de meeste regerende hufters in het
  westen ons elke dag op de mouw willen spellen.

 19. Bes Tolen

  Sorry, spellen moet zijn: spelden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.