Tineke Ceelen (Stichting Vluchteling) wil zwakbegaafde ISIS-vrouw naar Nederland: "een goede daad deze Kerst"

Tineke Ceelen (Stichting Vluchteling) wil zwakbegaafde ISIS-vrouw naar Nederland: "een goede daad deze Kerst"

Volgens Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling is het tijd voor Mark Rutte om 'een goede daad tijdens Kerst' te verrichten en moet de premier een zielige ISIS-vrouw naar Nederland halen. Één van de ISIS-vrouwen is namelijk al sinds haar jeugd niet helemaal in orde en heeft last van psychische aandoeningen. Ceelen roept premier Rutte op om 'de zieke vrouw en haar kinderen naar Nederland te halen'.

Ceelen kan blijkbaar niet wachten op een gezellig kerstdiner en wil graag een psychotische ISIS-vrouw naar Nederland halen. Als we kijken naar het levensverhaal van de vrouw waarover Ceelen spreekt, Chadia, dan is het inderdaad tragisch. Zo lezen we in de Volkskrant:

"Thuis, in de flat in Amsterdam Nieuw-West waar Chadia al ruim vijf jaar niet is geweest, bladert haar moeder Hafida door een vuistdikke rode ordner. Sinds Chadia’s 14de heeft deze map zich gestaag gevuld met verslagen van jeugdzorgwerkers en psychologen. ‘Onhandelbaar’, ‘geen empathie’, ‘gesloten plaatsing’, ‘IQ van 70’, ‘schizoaffectieve stoornis’ - het zijn steekwoorden uit het leven van een zwakbegaafde, beïnvloedbare jonge vrouw met een ernstige psychiatrische ziekte."

De vraag is dan ook waarom niemand op deze jonge vrouw heeft opgepast? Waren er geen familieleden die haar konden beschermen tegen ISIS? Haar moeder probeerde het, maar dat lukte niet. Chadia was erg beïnvloedbaar en nadat ze zich uitleefde op wiet, feestjes en mannen raakte ze in de ban van het salafisme. Zo stelt haar moeder Hafida tegenover de Volkskrant:

"Ze werd in de moskee bang gemaakt dat ze vanwege haar rebelse verleden na haar dood zou branden in de hel. Ze was heel verdrietig en in de war, had het over vuur en slangen. Ze deed niets anders meer dan huilen en bidden.’"

Deze irrationele angst heeft er mogelijk toe geleid dat Chadia 'vergiffenis zocht' in het land van de profeet, maar dat is haar duur komen te staan. Ze trof in Syrië geen geestelijk of fysiek paradijs, maar slechts ellende. Ja, een sneu verhaal inderdaad.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties