Asoclub Belastingdienst “toont” gedupeerde ouders hun dossier teruggevorderde toeslagen: alles echter zwartgelakt

Compleet gewetenloze Belastingdienst geeft de ouders die ze al ernstig in de financiële problemen hebben gebracht door onterecht kinderbijslag terug te vorderen nog even een trap na. Ze tonen ze hun dossier, maar dan met zo goed als alles afgeplakt.

Het komt op deze website niet vaak voor dat we de woorden van een SP-Kamerlid tot op de letter kunnen volgen, maar vandaag wel. Het maakt des te duidelijker wat voor een ballentent onze Belastingdienst is. Ontelbaar veel ouders beschuldigen van kindertoeslagfraude, en nu de hele affaire aan het licht is gekomen die ouders ook nog weigeren inzicht te geven in de gegevens. Zoniet ze nog steeds niet weten wat ze dan zogenaamd fout zouden hebben gedaan. Nou ja, enkele betrokken ouders kregen deze week wel hun dossier. Maar wat konden ze ermee? Helemaal niets. Dit is namelijk wat onze weledelgestrenge overheid verstaat onder “openheid van zaken geven”

En zo gaat het dus maar door: pagina na pagina. Heel af en toe staat er één ding dat je wel mag zien, de rest is allemaal afgelakt. Arroganter kan haast niet.

Dames en heren, dit is dus de mentaliteit van de Nederlandse overheid. Ze wanen zich onaantastbaar en voelen zich daadwerkelijk verheven boven ons, dom klootjesvolk. Of althans, dat is het idee dat je krijgt. Genoeg ambtenaren die zich wel elke dag inzetten voor de burger, maar of ze ook maar één persoon met een dergelijke motivatie bij de Belastingdienst hebben werken? Ik waag het inmiddels zeer ernstig te betwijfelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Kretoloog

  Dodelijk voor staatssecretaris Snel. Hij heeft dus 0,0 invloed op de Belastingdienst. Deze man, hoe aardig ook als persoon, moet weg. Niet goedschiks, dan maar via een motie van wantrouwen. Eens is het genoeg.

  1. Ben Venuti

   Die motie van wantrouwen is er al geweest Kretoloog maar vergaarde niet genoeg voor stemmen, zelfs die gristelijke schijnheil Pieter Omtzigt stemde tegen, deze hele regering dient op te stappen maar ook dat gaat niet gebeuren omdat zij als de dood zijn voor verkiezingen.
   Dit kabinet is een ramp die zijn weerga niet kent.

   1. Kretoloog

    Weet ik Ben, maar dit is een nieuw feit. Snel heeft zijn eigen dienst niet meer in de hand, faalt dus voor de zoveelste keer. Dat moet toch zelfs de coalitie inzien. Geduld = op.

   2. Wesley Benbow

    “die gristelijke schijnheil Pieter Omtzigt”

    De ster van Pieter begint te dalen in guurrechtse kringen.

  2. FJ

   Onzin, het wordt tijd dat er ambtenaren ontslagen worden, die deze beslissingen nemen zonder medeweten van Snel.
   Je ziet het op alle ministeries, de hoge ambtenaren denken dat zij boven de wet staan en als ze dat doen, moeten ze ook weten dat dat consequenties heeft.
   Ontslag zonder wachtgeld.

   Dan is dit zo voorbij.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Oprutte met dit asokabinet!

 3. Ego-non-solus

  Wie nog meende in een democratische rechtstaat te leven moet toch zo langzamerhand wel tot bezinning zijn gekomen. Op welk overheidsterrein gaat het bu nog goed. En met miljarden euro’s die Nederland straks aan de EU “mag” afstaan (ik noem het klimaatbeleid en mogelijk erger nog, de schuldenunie) is uitzicht op verbetering volstrekt afwezig. Uitzicht op verdere lastenverhogingen zijn er wel.

  Maar lieden als Wesley B. en Anna zullen zich hier wel weer de rol van mak schaap aanmeten (of Anna: het beeeeh-geitje) en verstandige mensen op deze site uitmaken voor, nou ja vul maar in, omdat ze zich niet blijvend door de overheid willen laten uitkleden. Slavernij in Nederland is bezig met een echte ‘revival’, alleen noemen we het zo niet. Inclusief werken of zoiets?

  1. Joshuak

   Of die idiote drang om zowel man als vrouw aan het werk te hebben..

   Vroeger als ik over Europa hoorde was juist 1 van de voordelen dat je zelfs met een lagere inkomen en redelijke werk tijden nog steeds prima van 1 salaris je gezin kan onderhouden..

   Nu hoor ik steeds meer dat zowel de vrouw als de man steeds meer moeten werken om überhaupt een degelijk leven te hebben.

   En de media en politiek doet nu alsof dat iets positief is.. Terwijl je juist het tegenovergesteld zal denken. Want wat is er nu positief aan dat zowel de man als de vrouw moet werken om rond de komen?

   Want dat gaat natuurlijk ten kosten van de opvoeding van het kind. Of mensen hebben helemaal geen tijd voor kinderen.

   Ik vindt dat je moet werken om te leven. En niet andersom.. Maar als je de overheid vandaag zal vragen zullen ze het daar denk ik niet mee eens zijn

   1. Ron

    De vrouw of man gaat werken om de kinderopvang te financieren.
    De kinderen krijgen geen opvoeding zo het hoort want de pedagogisch medewerker heeft teveel kinderen om op te letten.
    Diezelfde medewerkers hebben het daarnaast ook druk met suïcidaal media naast hun werk.
    Na het werk van papa en mama rond 18 uur opgehaald worden, een snelle vette hap erin en naar bed.
    In het weekend moeten de kinderen naar opa en oma want papa en mama willen avondje rust want die opvoeding is wel heel zwaar.

    Kneitergek zijn ze stuk voor stuk.

    1. Vit

     @Ron

     Het is wel zo dat in mijn jeugd tenminste ouders geen kaas hadden gegeten van kinderpsychologie, tegenwoordig is dat wel anders ook met dank aan internet, uit ervaring weet ik dat deze mensen hun uiterste best doen om een kind te begeleiden.

     Vooral in de zwakzinnigen zorg is pedagogisch medewerker geen beroep maar een roeping.

     1. Ron

      Dat ontken ik ook niet.
      Maar jij zegt het al kinderen worden er begeleid niet opgevoed.
      De pedagogische medewerkers op gewone opvang hebben veelal andere normen en waarden en zien het als baan niet als roeping.

      Ik ben van mening dat er 1 ouder thuis moet blijven voor opvoeding ipv kinderen menen en hele dagen elders onderbrengen.

      Dat hebben wij ook gedaan en ik zie wel degelijk verschil tussen kdv kinderen en thuis opgevoede kinderen.

     2. Vit

      @Ron

      “Ik ben van mening dat er 1 ouder thuis moet blijven voor opvoeding ipv kinderen menen en hele dagen elders onderbrengen.”

      Ben ik met je eens.

 4. ikweetwatikwil

  Zelf nooit geen problemen gehad met de belastingdienst. Maar probeerden ook nooit iets te ontduiken of aan te vragen waar we geen recht op hadden. Ik weet dat er gefraudeerd wordt en dat die mogelijkheid bestaat . Daar zijn nu de goeden de dupe van. Zeker mag er bij die dienst wel eens beter op gelet worden wie ze in dienst nemen. Je hebt er oenen bij. Snel zit er nog niet zo lang . De fouten waren al gemaakt.

  1. Ego-non-solus

   @ikweetwatik wil

   “Snel zit er nog niet zo lang…”

   Maar daar gaat het helemaal niet om. In het bedrijfsleven zou je bij zulke fouten direct op een zijlijn zijn gezet. Maar hoe gaat dat bij de overheid? Ambtenaren kunnen nauwelijks worden gestraft, laat staan ontslagen. Immers, zij werken in naam van de “overheid”. Dáárvoor was dan ook het begrip ‘ministeriële verantwoordelijkheid’ in het leven geroepen. Al zou een minister – of staatssecretaris – in de verste verte geen deel hebben gehad aan wat misging, zij behoren af te treden. Ook hier, iemand zou toch verantwoordelijkheid moeten nemen daar waar zelfs ook een dode is gevallen!
   Schaf die ministeriële verantwoordelijkheid af en je geeft bijna een vrijbrief om maar wat aan te modderen want jouw plaatsje komt toch niet in het geding.

   1. ikweetwatikwil

    Ego-non-solus. Ik begrijp dat er een eind verantwoordelijke moet zijn . Maar krijg je dan niet, dat mensen met een beetje verstand zeggen , ik wil geen minister of staatssecretaris worden? Kijk wat er nu zit. Daarom pleit ik er ook voor dat er beter opgeleide lagere ambtenaren in dienst komen want daar worden de fouten gemaakt. Misschien meer ambtenaren want de druk door zoveel nieuwkomers is wel erg ingewikkeld geworden. In mijn ogen is alles uit de hand gelopen door “kom er maar in” .

    1. Ron

     Je kan mensen nog zo goed opleiden maar het blijven mensen met hun slechte dagen, problemen thuis en vooral lui.
     Het probleem zit hem niet in de opleiding want gekwalificeerd zijn ze genoeg, maar de inzet en integriteit schort het aan.

 5. wietordok

  Steviger gecensureerd, sterker dan rapporten van de MID en BVD
  die rond slingeren op internet.

  Het openbaar ministerie, belastingdienst, parlement, senaat.

  De Koning zal kunnen ingrijpen.

  In 1848 was het kantje boord voor de Kroon.

  Hup Koning, Uw dienaren (ministers) hebber er een potje van gemaakt.

  Indien nodig, sterf in het harnas voor volk en vaderland.

  Of vertrekt U liever naar Argentinie.
  De lage adel aldaar vindt zeker een plaatsje voor U.

 6. ikweetwatikwil

  In Amsterdam schijnt 1 op de 5 gehandicapt te zijn , krijgen ze een invalide kaart. Ik bedoel maar.

 7. Veteraan

  De meeste van die ouders hebben gewoon fraude gepleegd, zoals gebruikelijk is het 80% allochtoon die dit flikt en de rest Tokkie. Een Marokkaans of Turks zorgbureau inschakelen en dan maar fictieve cliënten [oma, opa en zgn zieke kinderen etc] op papier stellen en de winst delen. Na een paar jaar komt de waarheid boven, is het zorgbureau failliet na een fraude van tonnen/miljoenen [start een maand later weer onder een andere naam en ze krijgen een taakstrafje voor de moeite].
  De fraude is gigantisch en ook hier komen de allochtonen mee weg omdat er fouten zijn gemaakt en de belastingdienst nu gedwongen word om al die gevallen te laten vallen en daar maken ze gebruik van. Wat een kut volk is het ook.
  En die paar die per ongeluk onterecht zijn behandeld moeten gewoon hun geld alsnog krijgen, dat is het probleem ook niet. Links zorgt ervoor dat u fraude kan plegen.

 8. Pescador

  Nederland, wat eens een mooi land was, een van de ouders werkte de ander zorgde voor de kinderen, kwam je thuis uit school was mammie er wel die een lekkere bak thee voor je maakte voordat je in de buurt met je vriendjes ging spelen ook fietsen hadden we en tv en radio en een banterecorder, ook hadden we een auto en eerst een tent en later een caravan, en alle kinderen uit de klas konden mee op schoolreisje. Pappie ging met pensioen voordat hij zich dood gewerkt had, en ook na zijn pensioen konden ze nog goed rondkomen want de huren en het verdere levens onderhoud waren betaalbaar.

  Dus eigenlijk hadden we alles wat ons hartje begeerde en we waren redelijk gelukkig.

  Maar de tijd is veel beter geworden toch? Nu kunnen pappie en mammie allebei werken en heel wat langer voordat ze met pensioen kunnen, de mister probeerde al dat we als we 70 geweest zijn ons geen zorg meer te verstrekken zodat. We niet al te lang zouden moeten door leven op die verschrikkelijke hoge leeftijd met al die problemen, goed hoor dat ze voor ons denken. we hebben goede zorgverzekeringen die helaas bijna onbetaalbaar zijn en de zorgverzekering bepaalt wel waar jij heen moet voor een behandeling, hoef je je eigen daar niet druk om te maken. Moeder heeft gelukkig zwangerschapsverlof zodat ze even kan wennen aan dat kleine mormel, gelukkig mag ze nog wel zelf een naam bedenken. Maar na het verlof mag mammie weer gelukkig weer gauw aan het werk ze verveelde zich thuis en miste haar collega s het mormel mag meteen al naar een oppas tehuis en dat is fijn want dan kan die mooi samen met zijn toekomstige klasgenootjes opgroeien en hoeft tie niet altijd naar de ruzies van pappie en mammie te luisteren. In de weekeinde ´s mag mormel naar zijn biologische pappie en mammie en dat is ook wel leuk heb je elk weekeinde een hernieuwde kennis making, en zodra de kinderen wat ouder zijn geven we ze een smartphone zodat ze hun kop dicht houden want pappie en mammie zijn onderhand wel erg uitgeblust aan het raken want mammie na haar werk ook nog elke keer naar de voetselbank om eten voor de mormels te halen, gelukkig worden de mormels al wat groter kunnen zij ook gaan werken , en ze mogen gelukkig ook thuis blijven wonen want alle betaalbare huurwoningen zijn vergeven aan mensen uit verre landen die geen geld hebben en dus in nederland het geld komen opmaken.

  En zo kan ik nog wel even door gaan. Wat een geweldig klote land is nederland geworden het lijkt wel het midden oosten aan de noordzee.

  1. wietordok

   Ja, juist geschreven, is om te huilen.

   Helaas kende ik mijn opa en oma niet of nauwelijks.
   Mijn vader was een laatkometje.

   Mijn ouders gingen op mijn 11de scheiden, en ik kwam terecht in een
   multiculturele flat die ze maar uit ellende hebben opgeblazen na jaren
   besloten leegstand. Dat kolosale ding was nog gloednieuw.

   Mijn jeugd was niet zo rooskleurig.

  2. Wesley Benbow

   Vroeger was alles beter.

   1. Ego-non-solus

    Dat ben ik met u eens. Ik doel dan op de tijd voordat ú hier dagelijks uw pathetische zinnetjes de wereld instuurde. Er was een tijd dat discussie inhoudelijk ging. Maar dat vergt enig verstand. Maar schoolopleidingen zijn helaas niet meer wat ze waren, u geeft daar keer op keer blijk van.

    1. Wesley Benbow

     Het debat op DDS was vroeger ook veel beter.

     1. Kretoloog

      “Het debat op DDS was vroeger ook beter”.

      Ja, dat was voordat de trollen en sukkels hier neerstreken.

      Trollen: Benbow, Beukman, EU kok, dames Kummer en Schillenboer.
      Sukkels: Brandebok, DidiDombo, Nep, sergeant Monty, Watcher.

     2. Wesley Benbow

      Klopt, toen rechtse kabouters het nog roerend met elkaar eens waren.
      Dat was heel genoeglijk en de debaters gaven elkaar op hoog inhoudelijk niveau groot gelijk.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Wesley

      Negeren..

     4. Kretoloog

      Sukkel Brandebok roept trol Benbow tot de orde.

      Je blijft lachen hier.

     5. Jozias Visser

      Wesley Benbow

 9. Response

  Hoe schoffeer je de gedupeerden? Staatssecretaris Snel die weet dat wel!

 10. Abraham50

  Wesley Benbow

 11. weer opnieuw

  u krijgt de overheid die u verdient

  stem sociaal , stem PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.