Mexicaanse drugskartels hebben Nederland ontdekt: 'pillenboeren leggen makkelijk contact'

Geen categoriedec 10 2019, 21:00
Narcostaat Nederland heeft er een nieuwe speler bij in de drugswereld: Mexicaanse drugskartels. Crystal meth, voornamelijk populair in de Verenigde Staten, komt ook steeds meer in Nederland voor. De komst van de Mexicanen is daar de verklaring voor. Nemen zij ook het geweld mee?
Duitsland signaleerde al een behoorlijke toename in crack en crystal meth, ook nog eens vlak bij mij (Enschede) over de grens. Daar zagen ze in 2017 enkele kilo's, in 2018 zo'n 45 kilo en dit jaar al 100 kilo crystal meth uit Nederland komen. In juni van dit jaar werd in Rotterdam maar liefst 2500 kilo meth gevonden! Dat heeft een straatwaarde van 'enkele honderden miljoenen euro's'.
Brabantse pillenboeren leggen, volgens de Nederlandse landelijke recherche, vrij makkelijk contact met de Mexicaanse kartels. De labs voor de pillenproductie zijn vrij makkelijk om te bouwen voor de productie van crystal meth en die drug levert makkelijk tien keer zoveel op als pillen. Dat, gepaard met de uitstekende Nederlandse infrastructuur, maakt dit land praktisch een goudmijn.
De toenemende productie en consumptie worden al opgemerkt door de landelijke recherche en ze 'houden het in de gaten' maar volgens mij is Nederland al praktisch aan de kartels overgeleverd. Gebrek aan capaciteit bij de recherche dekt niet echt de lading meer.
Het zal niet lang meer duren voor er een nóg grotere vondst wordt gedaan dan die in Rotterdam en voor je het weet overheerst de corruptie hier ook. Nou dan is de sprong naar drugsmoorden niet zo ver meer. In Mexico staat het gemiddelde op 3000 drugsgerelateerde moorden per maand. Met drugsvondsten met straatwaardes van 'honderden miljoenen' moet het niet zo moeilijk zijn om wat kansarme knaapjes aan te trekken, ze een wapen in de hand te drukken en ze ergens op af te sturen. Ik geef het een jaar of vijf, hooguit, voor de boel hier echt escaleert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten