Fittie! GeenStijl en Ongehoord Nederland rollebollend over straat na verschuiving peildatum: ‘Onbetrouwbaar!’

Eén ding is in ieder geval duidelijk: een rechts mediakartel is voorlopig nog niet in aanbouw. Wat heet? Rechtse nieuwsmedia waren vanochtend bezig om elkaar flink de mantel uit te vegen, nadat minister Slob (Media) nogmaals bekendmaakte dat de peildatum voor nieuwe publieke omroepen wordt verplaats van 31 december 2019 naar 31 december 2020. ON! is boos, maar GeenStijl vindt dat die club de verontwaardigdheid aan de eigen gebrekkige voorbereiding te danken heeft.

De populistische zuil van Nederland beeft: twee media uit deze groeiende groep van bezorgde Nederlanders zijn vandaag hard in aanvaring gekomen, nadat Ongehoord Nederland leerde dat minister Slob de zogeheten ‘peildatum’ voor nieuwe omroepen met een jaar heeft verlengd. GeenStijl noemt ON! daarom een “onbetrouwbare aspirant-omroep” omdat volgens het roze medim de regels allang duidelijk waren. Maar ON! is het daar niet mee eens en zegt dat het blog er “echt naast zit”.

GeenStijl maakt daarbij ook nog even van de gelegenheid gebruik om het land er aan te herinneren dat één van de oprichters van de omroep de ex-journalist Joost Niemöller is, die tegenwoordig meer tijd kwijt is met het verzinnen van onzinnige complotten dan met iets dat ook maar te maken heeft met eerlijk verslaggeving.

Hoe dan ook, de teksten zijn niet mals. GeenStijl:

“Maar zo werkt het natuurlijk niet bij Ongehoord Nederland, waar ze geen complotgekkies zijn, maar wel geloven dat complotten bestaan. […] Het is dus helemaal niet een ‘onbetrouwbare overheid’ die de spelregels verandert, het is een onbetrouwbare aspirant-omroep die meteen een ander de schuld geeft als hij zelf een fout maakt. Zo veel nepnieuws. Houdt er al iemand een zwartboek bij?”

Ongehoord Nederland is het niet eens met die kritiek:

“Gisteravond maakt de minister voor het eerst bekend dat de peildatum verschoven gaat worden. In stukken van de overheid stond tot gisteren dat er geen beslissing was genomen. Jan Dijkgraaf gelooft liever Het Parool. Bij Geenstijl noemen ze ons daarom complotgekkies. Mag allemaal hoor, lieve vrienden van Geenstijl. Maar hier zitten jullie er dus echt naast. Lees de officiële stukken!”

We zullen zien of deze fittie nog een vervolg krijgt…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. DidiMadloba

  “dat één van de oprichters van de omroep de ex-journalist Joost Niemöller is, die tegenwoordig meer tijd kwijt is met het verzinnen van onzinnige complotten dan met iets dat ook maar te maken heeft met eerlijke verslaggeving.”

  Volgens mij is “ON” een club verzuurde overjarige journalisten die allemaal op zo’n manier te werk gaan.

 2. Mycase

  Tim gelooft ook direct de media van de andere kant toch Tim ???
  Of heb je ergens bewijs voor ?

 3. Sergeant Monty

  Gelukkig kan Rechts Nederland dagelijks rekenen op Jensen met het echte en eerlijke nieuws.

 4. Jumping

  DDS is per direct begonnen om het andere geluid te Demoniseren.

  Jammer, een gevaarlijke tendens.

 5. Baron von Munchhausen

  Slob, lid van de CU, heeft gebogen voor Links!
  NPO duld ( lees kabinet) geen weerstand.

 6. Wesley Benbow

  Volgens mij is het een mazzeltje voor ON, het zag er niet naar uit dat ze op tijd die 50.000 leden zouden halen.
  Nu kunnen ze nog een jaar door mekkeren en bedelen om leden.

  1. Adriaanv

   Waarom dan wel die drukte van je als ON toch niets wordt ?

 7. Wesley Benbow

  Ongehoord Nederland gaat zijn naam helemaal waarmaken. Daar horen we binnen de kortste keren niets meer van.

 8. Bijenzwerm

  Ook ik dacht dat deze peildatum 31december zou zijn en dat ze kans zouden maken, ook slob behoort dus duidelijk bij het kartel.
  Ongehoord Nederland, de grootste kracht lijkt Arnold karskens die jarenlang dossiers heeft opgebouwd over fakenews verspreiding framing ed van de npo, en dat liegt er niet om.

 9. Abraham50

  Wesley Benbow

  1. Vlaswiek

   @Abraham50: Ik heb er eens over nagedacht, maar hij is eigenlijk niet eens zo gek. Gewoon de naam herhalen, meer niet.

 10. Meriadoc Brandebok

  Ik zou zeggen: knal dan die stukken online, opdat we met eigen ogen kunnen aanschouwen of de lieden van ON in het ongewisse waren of dat zij gewoon niet hebben opgelet en er zich een weg proberen uit te zwetsen.

  Het Parool is helder: “PowNed is voorlopig gered. De politiek heeft de peildatum van het aantal benodigde leden voor de omroepen uitgesteld.”

  In dat laatste geval zijn Karskens cum suis volkomen onbetrouwbaar. In plaats van de excuses aan te bieden publiceren zij een onfrisse complottheorie, teneibde hrt eigen falen te verdoezelen.

  1. Piet51

   @Meriadoc Brandebok
   Al op 4 juli 2019 liet de minister weten dat de peildatum zou worden verschoven. Dat was toen dus heel duidelijk. Zie o.m. Het Parool. Alleen zou nog een besluit worden genomen of de nieuwe peildatum september of december 2020 zou worden. Dat is tot nu nog niet gebeurd. Karskens had daar dus beter even naar kunnen informeren. Ik kan me niet voorstellen, dat hij dat ook niet heeft gedaan, anders lijkt hij me een incompetente omroepbestuurder.

   1. Wesley Benbow

    Helder, Piet51, dank voor je toelichting.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Piet51

    Per Benbow, dank voor het vermelden van de feiten.

 11. Kretoloog

  Als burgers heb je te maken met bestaande wetgeving. Niet met voornemens. De huidige wet noemt nog steeds 31 december 2019 als peildatum voor aspirant omroepen. Niet meer dan logisch dat Ongehoord Nederland zich daarop gebaseerd heeft.

  Dat er afgelopen zomer al in de kranten berichten zijn verschenen over een verplaatsing van de peildatum, doet daar niets aan af. GeenStijl en ook Jan Dijkgraaf zitten er dus naast. De boosheid van ON, nu de minister 3 weken voor 31 december aankondigt de datum uit te stellen, is zeer begrijpelijk en terecht.

  De Kamer zou dit nog tegen kunnen houden, maar daar is vrees ik geen meerderheid voor te vinden.

  1. Piet51

   @Kretoloog
   Die wijziging van peildatum was geen gerucht, het was een besluit van de minister. En de datum zou hij ruim op tijd bekend maken. Zoiets gebeurt vaak. Eerst een besluit, de uitwerking van de details volgt later. Dat heeft niets met wetgeving te maken, want die verandert niet.
   Laat Karskens nu gewoon toegeven, dat hij zich vergaloppeerd heeft of dat hij de zaak belazerd heeft. Ik ga uit van dat eerste, hoewel ik het me moeilijk kan voorstellen.
   Het is anders ook heel inconsequent om pas heel boos te worden nu de minister het 3 weken voor 31 december nog eens herhaalt, opnieuw zonder de details over de nieuwe peildatum. Nog eens, hij herhaalt alleen.

 12. AS210854

  ON HEEFT VOOR 31 DEC 2019 GEWOON 50OOO LEDEN.

  1. Pauline Kummer

   De Kerstinkopen zijn in volle gang en duur genoeg. Ook nog eens dokken voor een bijgeluid is veelgevraagd.

  2. Beukman

   Hoeveel leden zullen er op 31 december ’20 inmiddels zijn afgehaakt? Is dat niet waar de ONroep bang voor is?

   1. Wesley Benbow

    Voorlopig gaat het opmerkelijk moeizaam in de ledenwerving. Het is niet waarschijnlijk dat ze het aantal van 50.000 met de jaarwisseling gehaald zouden hebben.

    De voorzichtige conclusie moet zijn dat de animo voor zo’n guurrechtse omroep niet zo groot is.

    1. Beukman

     Misschien kunnen ze Jensen strikken. Dan hebben ze er in no time 300.000. Echt een toppertje.

     1. Jozias Visser

      En Beukman steunt Lambieck

    2. Lex

     Hoe zo ze hebben er nog 720 nodig. En ze hebben nog 2 weken.

     Wat een negatieve sfeer word er hier geciteerd voor een omroep die nog geen seconde heeft uitgezonden.

     Bang dat de leugens van NPO aan het licht komen.

     Die komen toch wel aan het licht.

     Nederland heeft recht op eerlijke on gemanipuleerden nieuwsgaring.

     1. Annoying Orange

      ON gaat zeker 100.000 leden halen!

 13. musicmaniac

  Vanuit het niets naar een omroep met A-status moet zeker lukken in een jaar. Dan kunnen de linkse omroepen wel gaan opdoeken!

  1. Piet51

   @musicmaniac
   Ik gun ON welke status dan ook, als er maar voldoende steunende leden zijn. Maar waarom koeten de linkse oproepen dan meteen weg. Die hebben toch ook ondersteunende leden, en zelfs heel veel meer. Of heb je een ander beeld bij democratisch Nederland?

 14. Lex

  Ik vind deze ontwikkeling waardeloos.

  Een jaar lang moet Ongehoord Nederland zich dus gaan verdedigen tegen dat linkse zootje.

  Dan nog de vraag of de mensen die nu lid zijn geworden volgend jaar weer willen betalen.

  Ik zeg dus niet uitstellen geeft dat linkse tuig geen podium om een jaar lang te wroeten en te sarren en te treiteren.

  Aankomend jaar moet Ongehoord Nederland gaan uitzenden.

  Ik erger me hier mateloos aan. Ze hebben inmiddels bijna 48500 leden 48482 om precies te zijn.

  Ik vind dat hier Kamervragen over gesteld moeten worden door FVD en / off PVV

  1. Blitzkrieg

   Lex : Dat de FvD en de PVV hier tegen gaan ageren is zeker. Over die leden zou ik maar geen enkele zorgen maken. Rechts Nederland moet monddood gemaakt worden, het lukt ze alleen niet. Hoe meer ze het proberen tegen te werken, hoe groter het verzet wordt. Neem de doodsangst als een positief signaal, het winnende geluid is overal te horen.

   1. Beukman

    Waarom erken je niet gewoon dat Karskens zijn zaakjes niet op orde had, @Krieg? Dat lijkt me eerlijker dan achter iedere deur een links complot zien. Laat Karskens zijn excuus aanbieden aan de leden van zijn onroep en natuurlijk aan minister Slob, want zomaar iemand beschuldigen geeft geen pas.

 15. Heras

  De hollandse impeachment. Maar dan met een omroep.
  Ik wist wel dat zoiets zou gebeuren. We zullen zien dat dit ook bij de komende verkiezingen zal gebeuren .
  Rechts net zolang dwarszitten totdat ze winnen. En wat de bevolking vind, is niet belangrijk.

  1. Piet51

   @Heras
   Toen in juli dit uitstel van de peildatum werd besloten had nog niemand van een nieuwe rechtse omroep gehoord. Karskens zelf was er ongetwijfeld wel mee bezig en ik kan me niet voorstellen, dat hem die nieuwe peildatum is ontgaan.
   Dit heeft niets met het dwarszitten van rechts te maken. Of is het een nieuw complotje?

   1. weer opnieuw

    mafklapper malle pietje weer in de bocht met aperte onzin. Heden bekent gemaakt dus NA de oprichting van ON. Dus heel Nederland had al gehoord van de rechtse omroep behalve extremistische malle pietje onder zijn steen.

    1. Wesley Benbow

     bekend

     Als je de basisregels van de Nederlandse taal beheerst kom je echt geloofwaardiger over, weer opnieuw.

    2. Kretoloog

     Piet51 is een sukkel. Dat een bericht in de krant niet hetzelfde is als een wettelijk besluit, gaat boven zijn petje.

     1. Piet51

      @Kretoloog & weer opnieuw
      Lees nou eerst eens wat ik schrijf, want zo wordt het heel vermoeiend. Het is echt allemaal volledig controleerbaar. Vandaag herhaalde de minister wat hij in juli al had besloten, namelijk om de peildatum uit te stellen tot september of december 2020. Zie parool.nl/kunst-media/omroep-powned-voor-even-uit-de-brand~b64e0f64/
      Karskens heeft gewoon niet opgelet of de nieuwe leden belazerd. Geen sterk begin in ieder geval, vooral niet door de bal nu bij anderen neer te leggen.

      En dit is geen wettelijk besluit, want dat wordt inderdaad niet via de krant bekend gemaakt, maar in het Staatsblad. Dit is juist zo gedaan, omdat de tijd voor publicatie van nieuwe wetgeving ontbrak.

      Die opmerking van @weer opnieuw over mijn bij-de-tijd-zijn heeft, zo lijkt het, meer betrekking op zijn eigen kennis vanonder de één of andere steen. Je wordt met de dag ongeloofwaardiger. Eerder o.m. met Resolutie 1743, nu dit weer, ik ben benieuwd naar de volgende misser. Maar ik zit er niet meer op te wachten.

     2. weer opnieuw

      malle pietje , veel wil nog niet zeggen waarheid mafklapper.
      blijf vooral geloven in je eigen leugens mafklapper

      Ga maar weer onder je steen. Je wilt nog even een CORRECTE vertaling op kernwoorden van resolutie 1743

      1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
      1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
      1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
      1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
      1743-11: De islam is een religie van vrede.
      1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
      1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
      1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
      1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
      1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
      1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
      1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamologie te bestrijden en de islam te promoten.

      alstublaft , nooit te beroerd om de helpende hand te reiken

     3. Piet51

      @weer opnieuw
      Je bent erg volhardend, maar nog steeds heel erg fout.
      Ik geef van zomaar een artikel (artikel 14) de Engelse tekst, de volledig Nederlandse vertaling, de verkorte vertaling en als laatste jouw vertaling/interpretatie. De lezer mag de juiste bepalen. Van alle 26 artikelen heb ik de oorspronkelijke teksten en Nederlandse vertalingen.

      ARTIKEL 14:
      14. Oorspronkelijke Engelse tekst:
      14. Recalling its Resolution 1464 (2005) on women and religion in Europe, the Assembly calls on all Muslim communities to abandon any traditional interpretations of Islam which deny gender equality and limit women’s rights, both within the family and in public life. This interpretation is not compatible with human dignity and democratic standards; women are equal to men in all respects and must be treated accordingly, with no exceptions. Discrimination against women, whether based on religious traditions or not, goes against Articles 8, 9 and 14 of the Convention, Article 5 of its Protocol No. 7 and its Protocol No. 12. No religious or cultural relativism may be invoked to justify violations of personal integrity. The Parliamentary Assembly therefore urges member states to take all necessary measures to stamp out radical Islamism and Islamophobia, of which women are the prime victims.

      24. Volledige Nederlandse vertaling
      Herinnerend aan Resolutie 1464 (2005) over vrouwen en religie in Europa, roept de Vergadering alle Moslimgemeenschappen op om alle traditionele interpretaties van de islam te verlaten die gendergelijkheid ontkennen en vrouwenrechten beperken, zowel binnen het gezin als in het openbare leven. Deze interpretatie is niet compatibel met de mens waardigheid en democratische normen; vrouwen zijn in alle opzichten gelijk aan mannen en moeten dienovereenkomstig worden behandeld, zonder uitzonderingen. Discriminatie van vrouwen, al dan niet gebaseerd op religieuze tradities, druist in tegen Artikelen 8, 9 en 14 van het Verdrag, artikel 5 van Protocol nr. 7 en Protocol nr. 12. Religieus of cultureel relativisme kan niet worden ingeroepen om schendingen van persoonlijke integriteit te rechtvaardigen. De parlementaire raad dringt er daarom bij de lidstaten op aan alle nodige maatregelen te nemen om het radicale islamisme en islamofobie uit te roeien, waarvan vrouwen de voornaamste slachtoffers zijn.

      14. Verkorte Nederlandse vertaling
      De Raad roept alle moslimgemeenschappen op af te zien van traditionele interpretaties van de islam die gendergelijkheid ontkennen en de rechten van vrouwen beperken en dringt aan op maatregelen om radicaal islamisme en islamofobie uit te roeien.

      14. Door @weer opnieuw ingebrachte vertaling
      Islamofobie moet uitgeroeid worden.

      De waarde van de “vertaling” van @weer opnieuw lijkt me duidelijk. En zo gaat het voortdurend, teksten worden anar eigen doeddunken geïnterpreteerd en verdraaid.

     4. weer opnieuw

      Ga maar weer onder je steen. Je wilt nog even een CORRECTE vertaling op kernwoorden van resolutie 1743

      1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
      1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
      1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
      1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
      1743-11: De islam is een religie van vrede.
      1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
      1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
      1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
      1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
      1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
      1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
      1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamologie te bestrijden en de islam te promoten.

     5. Beukman

      Nou @Piet, ga er maar aanstaan. Je discussieert met een parasiet, want een parasiet, dat is @weer opnieuw. Hij groeit sneller aan dan jij hem kan kortwieken. Een zinloze strijd, waarbij er niets te winnen valt.

     6. Piet51

      @Beukman
      Er valt met weinig inspanning veel te winnen, vooral als je dergelijke teksten gewoon klaar hebt staan. @weer opnieuw maakt zich voortdurend belachelijk. Hij kortwiekt zichzelf in een hoog tempo, steeds als hij zijn belachelijke en controleerbaar foute reacties blijft spuien.
      Hij laat voortdurend en perfect zien hoe populistisch rechts opereert: verdraaiing van feiten, niet-realistische vijandbeelden creëren en alle partijen behalve PVV en FvD als links framen. Duidelijker dan bij @weer opnieuw kun je het niet krijgen.
      Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe zijn politieke medestanders over zijn reacties en over Resolutie 1743 denken. Ze kunnen heel goed tegen Resolutie 1743 zijn, maar ontkennen van de tekst en erkennen van de vertaling van @weer opnieuw is slecht en doet hun zaak tekort.

     7. Wesley Benbow

      “@weer opnieuw maakt zich voortdurend belachelijk. ”

      In jouw en mijn ogen wel, Piet51, maar dit type reaguurders is eenvoudig te dom om de inconsistenties van het eigen gezwatel in te zien, laat staan dat men gevoelig is voor feiten en argumenten.
      Men blaat het eigen bekrompen wereldbeeld uit met een blinddoek om en de vingers stijf in de oren.

      Er is geen kruid tegen gewassen.

 16. weer opnieuw

  QUOTE nadat minister Slob (Media) nogmaals bekendmaakte dat de peildatum voor nieuwe publieke omroepen wordt verplaats van 31 december 2019 naar 31 december 2020. END

  Tja , de geloofwaardige politiek verandert de spelregels wanneer het hun uitkomt.

  Het vertrouwen in de politiek wordt dagelijks beschaamd

  stem sociaal , stem pvv

 17. Jozias Visser

  Wesley Benbow

  1. Wesley Benbow

   Ik amuseer me geweldig over al die wanhopige en creatieve pogingen die hier worden ondernomen om me de mond gesnoerd te krijgen.

   Ga er vooral mee door!

   1. Rosasolis

    @Wesley. kom nou, let niet op de DDS trollen. Omdat ik jarenlang op deze bijzonder Nederlands internet site dagelijks blijft schrijven, zelfs vanaf de oprichting, kan ik schrijven dat je commentaren interessant zijn, en vaak inspirerend zijn. Behalve mij
    heb je anderen die je ook steunen. Let NOOIT op de vreselijk belediging mailtjes van de trollen. Wij weten wat hun doel is: proberen DDS tot een extreem-rechts
    site te maken!… zoals het nu in Amerika met die Trump aanbidder sites gaat.
    Ik vraag me af, van waar krijgen ze zo veel geld om al die rotzooi op internet dagelijks te zetten? Beste Wesley, ik wordt nu dagelijks overspoeld door Trump rotzooi reclames vanuit Amerika. Gelukkig is het nog nooit zover in Nederland gekomen. Je zou niet weten hoe erg het er aantoe gaat in Amerika!
    Dus ga gewoon door met je commentaren die velen waarderen. En ga je naam nooit veranderen!: als je voor ons Wesley ben, kennen we jou, en krijg je van mij en andere vrienden steun. En wij hopen dat je ons ook steunen.

  2. Original NL

   Thierry Baudet!

 18. Rosasolis

  Ons land heeft te veel politieke partijen en te veel omroepen, en daarom is TV zo zaai geworden. Terwijl TV steeds achteruit gaat, wordt radio steeds beter. Met zowel muziek als nieuwsrapporten. En vaak interviews en commentaren van wetenschappers en getalenteerden in alle belangrijke vakken, en mensen van veel ervaring in hun vak. Van radio wordt je steeds wijzer en je leert veel van belangrijke huidige zakken. Terwijl je aan je aan het werk zit, aan het rijden bent, of aan je hobby werkt. Met televisie kan je in slaapvallen. Wat is nu erger: al die oude 2-ster filmpjes, met ieder 15 minuten 1001 reclames die nog langer dan 15 min. duren, waarvan zo veel van de film wordt achtergehouden!, of veel later in de avond, al die politieke “touw trekken” programmetjes met politici die denken dat alleen zij voor het zeggen hebben en ALLES
  veel beter veten. Daarom krijgen steeds meer mensen alweer interesse in radio.
  Hopelijk zal onze omroep-bladeren veel meer interesse tonen in radio. Onze Radio 4 werd recent gekozen als de beste klassiek muziek zender van Europa van 2019.
  Van gewone kabel TV kan ik wel voor een feit opkomen: als je moe ben zorgt het dat je makkelijk in slaap kan vallen, en dat je vroeg naar je heerlijke warme nest gaat,
  om je slaap in te halen.

 19. JFU

  Alles wordt nu al uit de kast gehaald om ON geen enkele kans te geven. Met een pennenstreek wordt de peildatum veranderd. Nu kunnen ze wel snel tot actie komen, als het eigen belang is. Geeft aan de linkse mentaliteit.

 20. Sharktyricon

  Wat is nu eigenlijk het probleem, als je dan zo’n goede omroep hebt en er zoveel animo naar is dan is het toch ook geen probleem om een jaar te moeten wachten. Je kunt leden werven en in alle rust goede programma’s uitwerken.
  Ik denk dat de angst hem erin zit dat ze nu op de “rechtse hype” meevaren die door Europa trekt en daar gebruik van willen maken om er maar even een “omroep” uit te knallen, vrezende dat over een jaar de storm wat is gaan liggen en zij het ledental zien dalen denken ze nu of nooit. Waarschijnlijk wordt het laatste dus het geval.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.