snapshot12

Fittie! GeenStijl en Ongehoord Nederland rollebollend over straat na verschuiving peildatum: 'Onbetrouwbaar!'

Geen categoriedec 11 2019, 12:00
Eén ding is in ieder geval duidelijk: een rechts mediakartel is voorlopig nog niet in aanbouw. Wat heet? Rechtse nieuwsmedia waren vanochtend bezig om elkaar flink de mantel uit te vegen, nadat minister Slob (Media) nogmaals bekendmaakte dat de peildatum voor nieuwe publieke omroepen wordt verplaats van 31 december 2019 naar 31 december 2020. ON! is boos, maar GeenStijl vindt dat die club de verontwaardigdheid aan de eigen gebrekkige voorbereiding te danken heeft.
De populistische zuil van Nederland beeft: twee media uit deze groeiende groep van bezorgde Nederlanders zijn vandaag hard in aanvaring gekomen, nadat Ongehoord Nederland leerde dat minister Slob de zogeheten 'peildatum' voor nieuwe omroepen met een jaar heeft verlengd. GeenStijl noemt ON! daarom een "onbetrouwbare aspirant-omroep" omdat volgens het roze medim de regels allang duidelijk waren. Maar ON! is het daar niet mee eens en zegt dat het blog er "echt naast zit".
GeenStijl maakt daarbij ook nog even van de gelegenheid gebruik om het land er aan te herinneren dat één van de oprichters van de omroep de ex-journalist Joost Niemöller is, die tegenwoordig meer tijd kwijt is met het verzinnen van onzinnige complotten dan met iets dat ook maar te maken heeft met eerlijk verslaggeving.
Hoe dan ook, de teksten zijn niet mals. GeenStijl:

"Maar zo werkt het natuurlijk niet bij Ongehoord Nederland, waar ze geen complotgekkies zijn, maar wel geloven dat complotten bestaan. [...] Het is dus helemaal niet een 'onbetrouwbare overheid' die de spelregels verandert, het is een onbetrouwbare aspirant-omroep die meteen een ander de schuld geeft als hij zelf een fout maakt. Zo veel nepnieuws. Houdt er al iemand een zwartboek bij?"

Ongehoord Nederland is het niet eens met die kritiek:

"Gisteravond maakt de minister voor het eerst bekend dat de peildatum verschoven gaat worden. In stukken van de overheid stond tot gisteren dat er geen beslissing was genomen. Jan Dijkgraaf gelooft liever Het Parool. Bij Geenstijl noemen ze ons daarom complotgekkies. Mag allemaal hoor, lieve vrienden van Geenstijl. Maar hier zitten jullie er dus echt naast. Lees de officiële stukken!"

We zullen zien of deze fittie nog een vervolg krijgt...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten