Ho ho ho! Kim Jong-Un maakt kerstcadeau's voor VS klaar en doet een "betekenisvolle test"

Geen categoriedec 08 2019, 8:15
Volgens Noord-Korea maakt het land grote stappen en heeft het gisteren een 'betekenisvolle test' gedaan op een militaire basis. Dat meldt het staatsbureau KNCA aan de gehorige luisteraars in het westen. Wat de Noord-Koreanen hebben getest is echter niet helemaal duidelijk, wat we wel weten is dat het teen test met 'enige betekenis' zou zijn. Mogelijk gaat het om een raketmotor-test zo suggereert NOS Teletekst.
Zolang er niets duidelijk is over de aard en omvang van de test zullen de Amerikanen echter niet schrikken van de nieuwe test van Noord-Korea. De Koreanen willen waarschijnlijk alleen laten zien dat 'ondanks alle sancties en gesprekken', zij nog steeds 'doen waar zij zelf zin in hebben'. Dat betekent vooralsnog dus ook sporadische raket-tests boven het land, de Zee van Japan en verder.
De test werd deze keer uitgevoerd op een militaire basis in het westen van Noord-Korea. Deze basis werd eerder nog ontmanteld naar aanleiding van gesprekken tussen de Amerikaanse president Donald Trump en Kim Jong-Un, maar lijkt nu dus weer operationeel.
Ondanks dat het allemaal wat schimmig en onduidelijk klinkt zou de test toch écht van grote betekenis zijn, zo meldt de BBC het volgende over de Koreanen:

"The results of the recent important test will have an important effect on changing the strategic position of the DPRK [North Korea] once again in the near future,"

Het is dus een 'belangrijke test' volgens de Koreanen met een 'belangrijk effect'. Maar nog niemand heeft iets gezien. Afwachten dus maar weer...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten