Ho ho ho! Kim Jong-Un maakt kerstcadeau’s voor VS klaar en doet een “betekenisvolle test”

Volgens Noord-Korea maakt het land grote stappen en heeft het gisteren een ‘betekenisvolle test’ gedaan op een militaire basis. Dat meldt het staatsbureau KNCA aan de gehorige luisteraars in het westen. Wat de Noord-Koreanen hebben getest is echter niet helemaal duidelijk, wat we wel weten is dat het teen test met ‘enige betekenis’ zou zijn. Mogelijk gaat het om een raketmotor-test zo suggereert NOS Teletekst.

Zolang er niets duidelijk is over de aard en omvang van de test zullen de Amerikanen echter niet schrikken van de nieuwe test van Noord-Korea. De Koreanen willen waarschijnlijk alleen laten zien dat ‘ondanks alle sancties en gesprekken’, zij nog steeds ‘doen waar zij zelf zin in hebben’. Dat betekent vooralsnog dus ook sporadische raket-tests boven het land, de Zee van Japan en verder.

De test werd deze keer uitgevoerd op een militaire basis in het westen van Noord-Korea. Deze basis werd eerder nog ontmanteld naar aanleiding van gesprekken tussen de Amerikaanse president Donald Trump en Kim Jong-Un, maar lijkt nu dus weer operationeel.

Ondanks dat het allemaal wat schimmig en onduidelijk klinkt zou de test toch écht van grote betekenis zijn, zo meldt de BBC het volgende over de Koreanen:

“The results of the recent important test will have an important effect on changing the strategic position of the DPRK [North Korea] once again in the near future,”

Het is dus een ‘belangrijke test’ volgens de Koreanen met een ‘belangrijk effect’. Maar nog niemand heeft iets gezien. Afwachten dus maar weer…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ted Vreden

  Het is belangrijk eerst alles goed te testen. Wat willen we dan dat hij ongeteste raketten op de VS stuurt?
  Nee Safety first!

  Goed zo Kim, mijn steun heb je!

 2. Baron von Munchhausen

  Kim Jong-Un:
  “Door zonlicht beschenen leider die ons naar een stralende toekomst leidt!”
  Uhm,…
  tekst gepikt van “onze” Goeroe Jakkes Klaver?

 3. Sergeant Monty

  Trump had toch de vrede beklonken en zou hiervoor de Nobelprijs moeten krijgen.

  Volgens mij is de vrede daar nog niet echt weder gekeerd of ik zie het verkeerd.

 4. ikweetwatikwil

  Al die testen die ze doen , bommen die gegooid worden , atoom bommen die in het verleden gegooid zijn , gif bommen. Geweldig voor milieu en klimaat.

 5. Jozias Visser

  Wesley Benbow

 6. Michael M

  Wij maar duizenden miljarden euro’s wegpompen in een bodemloze put dat Brussel heet om het klimaat te redden terwijl die idioot in Noord Korea eindeloos met raketten gooit om de planeet even lekker verder op te warmen met zijn rakettesten en radioactieve zooi.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.