Huh? Baudet boos dat NOS jongen die in Amsterdam geboren en getogen is een “Amsterdammer” noemt

Heel Nederland is onderhand bekend met de naam “Daniel Buter.” Deze in Amsterdam geboren en getogen jongeman heeft door een fout geen Nederlands paspoort. Iedereen vindt dat volstrekt achterlijk. Nou ja, iedereen behalve Thierry. De grondlegger van Forum voor Democratie vindt namelijk dat Daniel helemaal geen Amsterdammer (laat staan Nederlander?) is.

De headline van de NOS is voor de verandering helemaal zo slecht niet. “Amsterdammer die dreigde te worden uitgezet, is vrijgelaten.” Dat dekt de lading heel aardig. Daniel is geboren in Amsterdam. Hij is er opgegroeid. Toen hij klein was stond hij ingeschreven via het paspoort van zijn moeder. Toen zij haar Nederlandse identiteit opzegde en hem achterliet in Nederland verviel de zijne ook automatisch.

Let wel, zijn moeder was dus officieel Nederlands — ook op papier. Ze gaf haar Nederlandse paspoort echter op en aanvaardde dat van de Dominicaanse Republiek, waar ze snel naar emigreerde.

Idioot genoeg werd dit nooit opgemerkt, dit omdat zijn oma hem inschreef bij de basisschool met zijn oude burgerservicenummer. Als ze dat toen anders hadden aangepakt was het allemaal al lang in orde geweest. Maar helaas, dat was dus niet zo.

Hoe dan ook, je kunt dus best veel over Daniel zeggen — bijvoorbeeld dat hij overduidelijk een heel moeilijke start in het leven gehad heeft — maar niet dat hij geen Amsterdammer is. Jammer genoeg is dat tóch precies wat Thierry Baudet doet:

“Een ‘Amsterdammer’ die dreigt te worden uitgezet….my god de propaganda / framing van NOS kán bijna niet hilarischer,” aldus Baudet.

Ja, het staat er echt:

Het goede nieuws is dat Baudet die tweet om 01:23 uur online zette. Ik ga er dus voor het gemak maar even vanuit dat hij net thuiskwam van een lange drinkpartij en niet helemaal door had waar het hier over ging. In dat geval kan hem deze tweet natuurlijk prima vergeven worden. Ik bedoel maar: wie van ons heeft nooit dronken getwitterd? Nou dan.

En nee, radicaalrechtse mafketels, Daniel is geen “immigrant of gelukszoeker.” Zucht.

Hoe dan ook, aan het einde van de ochtend heeft Baudet een verklaring rondgetwitterd. “Zeg dan ‘geboren Amsterdammer’,” aldus Baudet. “Of geboren Nederlander. Maar niet ‘Amsterdammer’ of ‘Nederlander’ want precies die status staat ter discussie.”

Thierry, helaas, die verklaring slaat nergens op. Hij is inderdaad een “geboren Amsterdammer,” en omdat hij nooit vertrokken is uit de stad is hij nog steeds een Amsterdammer. Het is echt niet heel lastig om dat te begrijpen.

De NOS is inderdaad ziekelijk links en bevooroordeeld. Maar door het verkeerde voorbeeld te gebruiken brengt Baudet iedereen die de publieke omroep met enige regelmaat bekritiseert in diskrediet. Het is mij een raadsel waarom hij dat doet. In het verleden kon hij zijn verstand immers wél gebruiken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Isengrijn

  Van de Galien gaat vandaag alle trouwe lezers in het gezicht urineren.

  1. Mycase

   Blijkbaar heeft die clown thuis problemen of zo hahahaah het wordt wel een lachertje zo .Ik denk dat de staatspolitie bij hem in de voortuin staat …

  2. Wesley Benbow

   Van der Galien zal de akelige verloedering van DDS in de kwaliteit van de reacties hebben waargenomen.
   Het is een goede zaak dat er een correctie plaatsvindt in het inhoudelijke niveau van de artikelen maar een moderatie op fatsoen bij de reacties zal ook nodig zijn. Dan kan ik mijn filter mogelijk ook weer (gedeeltelijk) buiten werking stellen.

   1. Ben Venuti

    Forget it trol!

 2. Sergeant Monty

  Misschien heeft Baudet een foto van Daniel Buter gezien.

 3. Baron von Munchhausen

  Baudet heeft voor 1000% gelijk!
  Oorspronkelijke zijn allemaal weggejaagd naar Almere, Hoorn, Lelystad en Purmerend. Waren blank en ja,……dat mag niet meer In Amsterdam!
  Alles wat gekleurd is ( en VOORAL Moslim) wordt door het Marxistische Gemeenteraad als ” Amsterdammer” betiteld!

 4. Job Jansen

  Tja, het is simpel. Ook in de BV Nederland ben je Nederlander indien men in bezit is van een plastic kaartje met je naam en foto erop.
  Natuurlijk zegt dit meer over de BV Nederland, dan over een Nederlander zijn.

  1. Original NL

   Daarom wordt er ook altijd bij gezegd..”de nederlandse” sifan hassan heeft de 10 km..bla.bla.
   Ook bij die vechtpartij in Tjechië sprak het journaal over “nederlanders”.

   1. Job Jansen

    @Original,

    Inderdaad zo doorzichtig de linkse indoctrinatie. Bij criminele Marrokkanen uit Amsterdam, Amsterdammers. Bij criminele autochtonen uit Amsterdam, blanke mannen.
    De omvolking gaat gestaag door.

 5. Bosche draak

  Van der gallier zit weer te miepen met z’n kulstukje en die lelijke bosmarmot op z’n kin.

  Ja hij is onwettig
  Maar deze doet tenminste wel goed mee, dus hij mag gewoon blijven.
  Achterlijke administratie is hier de schuldige!

  Ja NOS zit weer lekker te kutten met woordspeling, maar dat doen ze wel vaker

  Lekker niks voorstellend rukstukje, moest je je quota aanvullen? VOLGENDE!!?

  1. Zwetsnek

   Moet je poepen en het wil maar niet lukken ?

   1. Dropje

    Draakje loopt hier constant alt-right gezwets goed te praten
    Typisch zo’n figuur die, mochten Thierry en Geert het hier ooit voor het zeggen hebben, met de neus vooraan staat om “e.e.a. te regelen”

    1. Bosche draak

     Dat ok lijnrecht tegen jullie achterlijk gewauwel ingaat heb je helemaal goed droplul!

     En in jullie achterlijke brein is alles wat niet met jullie meepraat automatisch alt rechts, extreem rechts of welke rechts jullie jankerds maar kunnen verzinnen….

     1. Bosche draak

      Ok=ik,
      stomme kleine toetsjes ook!

  2. Vraagtekentje

   Ik vind het een belediging voor de bosmarmot, deze vergelijking.

 6. Kretoloog

  Er is wel wat meer aan de hand met die Daniël. 2x heeft hij een verblijfsvergunning gevraagd, en die is beide keren afgewezen. Bij een gesprek met de IND kwam hij vervolgens niet opdagen. Ja, dan mag hij vastgezet worden.

  Heel deugend NL natuurlijk over de zeik. Maar de IND past gewoon de regels toe die de Tweede Kamer hiervoor heeft vastgesteld.

 7. Wesley Benbow

  “Thierry, helaas, die verklaring slaat nergens op.”

  Nagenoeg alle beweringen van Baudet slaan nergens op.

  Goed dat DDS hier weer eens helder afstand neemt van deze zwetsende charlatan.

 8. Tman

  Je bent Nederlander als dat op je paspoort staat, heel simpel!
  Alle prietpraat daaromtrent is nietszeggend, klaar!

  1. Original NL

   Lulkoek…een nederlands paspoort maakt je nog geen echte nederlander…dat zie je aan de turken en marokkanen met een dubbel paspoort.
   Het zijn administratieve nederlanders die hierdoor (mis)gebruik kunnen maken van onze sociale voorzieningen.
   Of dacht je dat ze hier komen voor het mooie weer??

 9. Jan Heyn

  Uit het RTL nieuws: ‘Daniël werd niet zomaar opgepakt: hij kwam niet opdagen bij gesprek met IND.’
  ‘In 2016 werd een verblijfsvergunning aangevraagd, maar dat werd uiteindelijk afgewezen vanwege een ‘vormfout’ in de aanvraag. Een nieuwe poging werd dit jaar weer afgewezen. Nu lag daar een andere reden aan ten grondslag: de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) had het vermoeden dat Daniël met de nieuwe aanvraag ook zijn vader naar Nederland wilde halen.’

  Hij wist dus heel goed dat hij voor de wet geen Nederlander is en ook NOS weet dat.
  Misschien wat bot gereageerd van Baudet, maar strikt genomen klopt het exact wat hij schreef.

 10. Vrijedenkert

  Tragische samenloop van omstandigheden, Baudet zit in deze zaak fout maar in 999.999 andere zaken heeft hij natuurlijk gewoon gelijk!
  Er lopen alleen al in Amsterdam duizenden uitgeprocudeerden en illegaal gespuis rond wat wel per direct uitgezet dient te worden

 11. Bockbeer

  Niet iedereen is zo slim als een Martin Bosma natuurlijk.

 12. Heinz

  Ik kan het allebei zijn, als ik 65 jaar of ouder ben, mag ik zomaar Nederlander worden zonder mijn Duitse paspoort in te moeten leveren. Waarom dan wel is mij niet duidelijk.

 13. Veteraan

  Go Baudet.
  Principes navolgen is blijkbaar niet gewenst door Mike.
  Op zichzelf mag deze jongen wel blijven als hij geen strafblad heeft en zie ik hem minder als een allochtoon dan moslims. Maar principe is principe dus Baudet heeft gelijk.

 14. Rosasolis

  Baudet heeft geen gelijk. Alweer zoekt hij alleen voor sensatie en aandacht voor zichzelf.
  Daniel is geboren uit een Nederlandse moeder met alleen een Nederlandse paspoort.
  Dat zij hem achterliet bij zijn Nederlandse grootouders, toen zij naar een andere land immigreerde, was voor deze jongen jammer. Maar zijn groot-ouders hebben goed voor hem gezorgd. Hij was geboren in opgegroeid in Amsterdam. Dus heeft hij ieder recht om zich Amsterdammer te noemen. Mijn man groeide op in Den Haag, en noemt zich
  Hagenaar. Toen wij in voor enkele jaren in Enschede woonden noemden vele burgers
  zich Tukkers. Toen wij later in Den Helder woonden, hadden sommige burgers over
  wie een “echt Helderse” zou zijn. Toen ik vroeg wat ze bedoelde, kregen sommigen een brok in de keel. Toen vertelde ze over de overlevenden van de bombardementen
  tijdens WW 2. De bekende tekenaar van kerstkaarten, Anton Pieck was er een van. Mogen mensen niet opkomen voor hun achtergrond?

 15. Duckday

  Baudet heeft voor 100% gelijk!

  1. Wesley Benbow

   Stug volhouden, Duckday, de aarde is ook plat.

   🙂

 16. P. Breetveld

  Een rigoureuze doldrieste hardvochtige actie van betrokkenen. Dit om het voortdurende miskleunen en zijden handschoentjes beleid te compenseren die gevoerd wordt tegen criminele en ongewenste illegalen. Uit hetzelfde Amsterdam. Schijnheilige bende zonder ballen. Net als het beleid van VWA. Sigarettenboertjes erbij lappen om het totale miskleunen te verbloemen, gebrek aan daadkracht en lef is een vereiste om daar aan de bak te kunnen.

 17. Bilderberg

  En TB en Geert wilders zijn allebei Ploppers

  1. Ikbenhetbeu

   Een plopper? Wat is dat, nou ja als het negatief bedoeld is, dan ben jij in mijn ogen een echte plopper.

 18. RvdBe

  Hij had achteraf gezien zich beter in een rubberbootje laten aanspoelen en zich daarna crimineel gedragen, dan wordt je beter behandeld dan dat je per ongeluk illegaal bent.
  Vind dat Baudet de plank in dit geval mis slaat.

 19. Bes Tolen

  De nieuwsvoorziening is op zulke onderwerpen als hier er één speelt heel onbetrouwbaar. Het doel is iedereen, die meent hier te moeten blijven en hier een tijdje zit, aan een verblijfsvergunning en meer te helpen. Hoe het hier echt zit? Ik doe niet mee.

 20. Bes Tolen

  1. Het is maar de vraag wat er waar is van wat er wordt geweerd. Er wordt gesproken van Dominicaanse ouders. Vandaar afkomstig.
  Er wordt een Nederlandse achternaam voor de jongeman genoemd. Hij zou in Amsterdam zijn geboren maar de moeder zou op zijn driejarig leeftijd zijn vertrokken. De vader zou in België wonen. De moeder niet. Enzovoort.
  2. Stel de jongen is als driejarige door een Dominicaanse achter gelaten bij een Amsterdams echtpaar. Dat kan. Achternaam B van het echtpaar dan naar de jongen. Geaccepteerd op scholen en die zijn lang niet alle betrouwbaar maar wel demonstratief hulpvaardig of te wel super links.
  3. Er werk(t)en veel Dominicaanse vrouwen in bepaald beroep. Zie 2. Enkelen, juist de schoonheden, zijn zelfs later met Nederlanders getrouwd. Dat is net andersom als in dit geval zou zijn. Als er al ooit getrouwd is. Als de vader nog te achterhalen is. Als de echte moeder nog te achterhalen is.

 21. Ikbenhetbeu

  Zeg dan “geboren Amsterdammer”. Of “geboren Nederlander”. Maar niet “Amsterdammer” of “Nederlander” want precies die status staat ter discussie.
  Tweet citeren

 22. DidiMadloba

  Baudet is altijd in de contramine.
  Laten we wel wezen: Baudet komt uit een Belgische familie van gelukszoekers.

 23. Beukman

  Sterker nog Thierry: het zal jou als elitejochie van de grachtengordel kennelijk zijn ontgaan, maar wij Amsterdammers vinden geboren zijn in Amsterdam geen voorwaarde om zich Amsterdammer te mogen noemen. Dat is al eeuwen zo.

  1. weer opnieuw

   nee bekmannetje jij vind dat geen probleem , ik als Amsterdammer vind het een groot probleem dat rellend riftuig , pinautomaten opblazende mocro jeugd , overvallen plegende noord afrikanen worden aangeduid als Amsterdammer.

   Het zijn geen Amsterdammers mafklapper , het worden nooit Amsterdammers mafklapper.

   1. Vlaswiek

    @Weer Opnieuw: De kans dat FvD de grootste wordt, net als bij de laatste landelijke verkiezingen voor de Provinciale Staten, wordt met de dag groter! Nu al (bijna) de grootste ledenpartij, als ik het goed heb moet FvD alleen het CDA voor laten gaan.

    En dat in iets meer dan twee jaar!

    🙂

   2. Beukman

    We weten dat jij een bang Amsterdammertje bent, @weer. Jij schuift met je rug naar de muur naar de flappentapper op het Mercatorplein, als de dood dat iemand je een mes in de rug duwt.
    Jij kan wel mooi weer spelen door iedere Amsterdammer die relt of steelt geen Amsterdammer te noemen. Voor jou is zelfs Holleeder geen Amsterdammer.

    Kennelijk heeft het wonen tussen moslims sporen op jou achtergelaten. Moslims hebben er immers ook een handje van om crimineel moslimschorem “geen echte moslims” te noemen. We tuinen er niet in, knul!

    1. Wesley Benbow

     Zo, dat noemen we iemand afdrogen.

     🙂

    2. weer opnieuw

     wederom spui je 100% onzin bekmannetje , je bent te stom om te weten dat Holleeder een Amsterdamse straatjongen was ? Voor de rest laat ik je onzin volledig aan je p*d* vrindje want die schijnt het een fantastisch relaas te vinden.

     Ik woon overigens nog steeds tussen de moslims blaaskaak zodat jij me zeker niets kan leren bekmannetje

     1. Vlaswiek

      @weer opnieuw: Snap je het niet of wil je het niet snappen?

      Als je de zuigers negeert kunnen ze je ook niet zuigen.

     2. Beukman

      De moslims kunnen jou ook niets meer leren, @knul, dat heb je zelf aangetoond. Jouw obsessie met kinderen begint overigens opvallend te worden. Ben jij vroeger soms ook seksueel misbruikt zoals @Vlasparkiet?

 24. DidiMadloba

  Baudet raaskalt als een mislukte jurist.
  Maar er bestaat geen juridische definitie van de Amsterdammer, en consequenties heeft “Amsterdammer” zijn ook niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.