Ja hoor! Mark Rutte snapt niet dat de boeren weer geprotesteerd hebben

Alsof de situatie omtrent onze boeren al niet erg genoeg is! Het begint zowaar op een ware rollercoaster te lijken en niemand weet meer waar hij of zij aan toe is. Als klap op de vuurpijl gaf onze minister-president Mark Rutte aan dat hij de nieuwe protestacties van afgelopen woensdag niet begrijpt. 

De boeren lieten gister weer eens van zich horen. Op verschillende plekken in Nederland kwamen boeren bijeen om opnieuw hun zorgen te uiten. Mark Rutte zat gisteravond aan tafel bij Jeroen Pauw. Daar verklaarde hij het gevoel en de zorgen van de boeren te snappen, maar daarentegen snapte hij niets van de nieuwe protesten.

“Om te beginnen, de grote protesten in oktober snapte ik heel goed. De boeren maakte zich al zorgen vanwege allerlei problemen uit het verleden en daar komt nu weer de stikstof bij. Ik snap heel goed dat ze zorgen hebben en soms het gevoel hebben dat ze alleen staan. Dat staan ze niet, de samenleving steunt ze. Maar ik snap dat gevoel. Dit vond ik ingewikkelder vandaag, omdat we maandag een gesprek hadden in het Catshuis met de boeren. Dat heeft gister geleid tot een soort overeenkomst. We hebben afspraken gemaakt, die moeten nog wel worden uitgewerkt, maar er zijn afspraken. Dus ik had vanmorgen wel even zo’n wenkbrauwoptrekmoment dat ik dacht: waarom nou dit als we die afspraken hebben?”

Na deze relaas besloot Jeroen Pauw de kritische journalist te spelen en de minister-president te confronteren met het feit dat Nederland de laatste jaren regelmatig ‘op z’n kop staat’. Hij noemde daarbij de boeren en bouwers, maar ook de zorg, politie en het onderwijs. Rutte beaamde op zijn beurt dat dit wel een ‘slecht rapportcijfer’ is.

“Ja, zeker. Ik vind het ook heel belangrijk dat dingen wel goed gaan, maar sommige dingen zijn ook wel weer verklaarbaar en die moet je vervolgens oplossen. We zijn weer de snelst groeiende economie in dit deel van de wereld. Het buitenland kijkt echt wel met bewondering naar hoe het hier loopt, maar dat heeft dus ook weer nadelen.”

Classic Mark Rutte. De kritiek die hij ontvangt beamen en het dan zo draaien naar positieve punten. Maar wat gebeurt er eigenlijk als je constant slechte rapportcijfers haalt? Dan blijf je zitten. En vooral daar is Mark Rutte erg goed in, blijven zitten. Op het pluche welteverstaan.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Blitzkrieg

  Het hele land is een choas, maar niet getreurd het komt allemaal doordat het zo goed gaat met onze economie. Klassieke Rutte redenatie.

  1. Jumping

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   RUTTUP EN NEXIT.

   1. Annoying Orange

    Laten we de puist Beukman uitknijpen!!!

    1. Jozias Visser

     Beukman?

    2. Jumping

     @AO.

     Beukman.?

     Verklaar je nader.

    3. Jumping

     @AO.

     Beukman.?

     Kom op Annoying Orange, verklaar je nader.
     Kom op.

 2. plakband

  Dat ‘Ik niet begrijp’ oefent Rutte vast voor de komende verkiezingen.
  Hoe is het mogelijk, de VVD verliest 14 zetels.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem FvD of PVV.

  1. Blitzkrieg

   plakband : Volgens mij duurt het nog maar even en dan staat de VVD in de peilingen die ze verdienen, naast groen links. Of dit ter linker,- of ter rechterzijde is, is nog even afwachten. Zou me zomaar niks verbazen als de leugen koning ter linker zijde van jesse eindigt.

 3. werikke

  ik kan die kop van Rutte niet meer zien zonder agressief te worden . Manipulator van eerste uur. Vooral deze foto dat hij zoals gewoonlijk selectief geheugen heeft .

 4. Cootje

  In onze bananen republiek viert de misdaad hoogtij . En is onze staat een oud gebouw dat op een geven ogenblik instort . Instellingen als de belasting het UWV het CBR de politie de douane het leger zijn in zeer slechte staat . Het WODC pas zijn regels aan de bewindsman en is niet onafhankelijk. Boeren die nu een machtsblok zijn worden nu uit elkaar gespeeld met een nep overeenkomst net zo goed dat de bouwers een paar maanden de mond wordt gesnoerd met twijfelachtige constructies die voor een rechter niet houdbaar zijn worden mensen in posities geduwd waar in de onderwereld en bovenwereld slechts EEN millimeter verschilt en mensen in een benauwde positie kwetsbaar zijn uitgespeeld door de politiek en zijn zwervers de Engelse krijgen hun brexit en hun geliefde stop op migratie en geen zwart gelakte pagina,s van het zogenaamde mooiste land waar je s.avonds na 10 uur niet meer veilig bent

  1. Annoying Orange

   Laten we de puist Beukman uitknijpen!!!

 5. Blitzkrieg

  h**ps://tpook.nl/2019/12/18/video-boze-boeren-op-mediapark-zijn-negatieve-framing-door-bevooroordeelde-msm-helemaal-zat/

 6. Tman

  Rutte snapt niet dat de boeren evenals de meerderheid van de bevolking, geen bal geloven van alle tot dusver verkondigde klimaat onzin!
  Het is immers géén volksplicht om te geloven, hetgeen psychotische mensen als Timmermans, Ursula von der Leyen, Greta Thunberg etc verkondigen!
  Alle klimaat zeikerds spreken nooit voor zichzelf, maar steeds in de “wij” vorm, WIJ moeten met ons allen!
  WIJ moeten helemaal niets!
  WIJ maken onze keuze’s zelf wel, daar hebben we deze waanzinnigen niet voor nodig!

  1. Blitzkrieg

   Tman : WIJ maken onze keuze’s zelf wel?!
   Klimaat = dictatuur.

   1. Tman

    blitzkrieg:
    2021?
    Misschien?

    1. Blitzkrieg

     Tman : Zou heel erg mooi zijn. De onvrede zit heel diep in Nederland, maar er is ook een hoop onvrede die je niet ziet. Hoeveel mensen denk je dat er tegenwoordig in Nederland zijn, die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen, ook niet als twee-verdieners. Ik heb hele goede hoop dat we in 2021 echt een verandering gaan zien. In de hele westerse wereld stemt men steeds rechtser, en een cordone sanitair is praktisch gezien onmogelijk. Voor 2021 voorzie ik twee reële mogelijkheden. Ofwel een klassieke strijd tussen links en rechts op de extreme flanken, of veel meer gematigde uitslag waarbij alles een beetje in het midden uitkomt en het land praktisch gezien bijna onregeerbaar wordt. In beide gevallen denk ik dat het rechtse geluid in Nederland zal toenemen.

   2. Rechtsaf

    Klimaatreligie = dictatuur = kassa

 7. Tony Faas

  Mark Rutte weet dondersgoed waar hij mee bezig is.

  1. Blitzkrieg

   Tony Faas : Daar heb je helemaal gelijk in. Rutte is een uitvoerder, een marionette van Brussel. Mensen wees wijs, verspeel uw stemrecht niet.

   Stem FvD of PVV

  2. Rechtsaf

   Leugenclown Rutte is GEEN leider maar uitvoerder

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=440

   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/robert-jensen-droevig-om-falende-premier-mark-rutte-hij-is-geen-leider-maar-een-uitvoerder/

 8. ikweetwatikwil

  Kijk naar het hooft van Rutte en daar is alles mee gezegd. Dat is onze MP. Nou daar ben je jarig mee. Hoelang nog. Nog nooit na de oorlog zo’n slechte regering gehad.

  Stem PVV of FVD

 9. Bockbeer

  Het wachten is op het boze linkse volk, die boerderijen gaan slopen. Ik geef het je op een briefje.

  1. JochemX

   Daar zijn ze al aardig mee bezig.

  2. Mycase

   Dan moet je dat niet toestaan .Of je nu aan het meppen gaat of een paar maanden later ,dat maakt ook niet meer uit want het linkse gepeupel gaat toch wel over tot geweld zodra ze zien dat ze aan de verliezende hand zijn .

  3. Rechtsaf

   Dit laten boeren niet toe, die timmeren het linkse volk linea recta het terrein af..

 10. Bunky01

  Nou Mark het wordt nu echt tijd dat je eens bij de normale burgerij je licht op gaat steken. Zo te zien heb je stront in je oren en in je ogen. Je weet donders goed wat er in dit land verkeerd is en gaat. Dit mooie land is door jou en je voorgangers in een hoog tempo naar de bliksem geholpen. Het lijstje met problemen en knelpunten wordt steeds langer en langer, maar dat wist je al een tijdje. Alleen de wil om de knelpunten aan te pakken is er niet. Het (jou) pluche ten koste van de burger. Het wordt hoog tijd dat je het veld ruimt. Ik kots van jullie spelletjes, gedram, leugens, bedrog, manipulaties en geheugenverlies.

 11. RvdBe

  Economie kent zn pieken en dalen , de leefbaarheid wordt echter slechter en slechter, daar gaan we geen piek meer in bereiken.
  Voor de rest is eurofiel en klimaatpaus Rutte volstrekt ongeloofwaardig.

 12. Blitzkrieg

  Daar heb je het al
  h**ps://nos.nl/artikel/2315430-natuurorganisaties-willen-stikstofafspraken-met-boeren-van-tafel.html

  Weg met dat Soros tuig.

  1. Blitzkrieg

   En waarvoor moeten de boeren stoppen? Natura 2000. Zie hier, onze natura 2000!!!

   NEDERLAND WORDT KAPOT GEMAAKT, DIT MOET GESTOPT WORDEN!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU

   Natuur,- en milieuorganisaties zouden zich de ogen uit hun kop moeten schamen.

   1. Blitzkrieg

    Dit is het beleid van uw jesse klaver, lieve-heers-beest-vriendjes.

 13. goedisfout

  Haha die Rutte dacht de boeren te kunnen foppen met een inlegvelletjes en zijn beroemde grimas. Helaas voor hem zijn de boeren slimmer.

  1. Tony Faas

   En de boeren zijn eensgezind.

 14. royal-money@live.nl

  15 JANUARI 2020 OPNIEUW ACTIE VAN DE BOUWERS & BOEREN & UITZENDKRACHTEN.
  RUTTE MOET LUISTEREN NAAR HET NEDERLANDSE VOLK EN ANDERS OPDONDEREN

 15. Anne Sophe Schillersdorf

  scheetje, poepje, drolletje
  keuteltje, piesje, kutje, piemeltje, poepje, hoopje drolletje

  1. Bosche draak

   WIL DE REDACTIE DEZE PEUTER ONDERHAND EENS WEGSTUREN?

  2. Vliegenvanger

   Beeeeeeeehhhh

 16. Vliegenvanger

  Ik snap heel goed dat ze zorgen hebben en soms het gevoel hebben dat ze alleen staan. Dat staan ze niet, de samenleving steunt ze.
  Alleen jammer dat de regering ze niet steunt.
  Die zien liever de boeren ten gronde gaan. Heel onze regering hangt als een stel ja knikkers achter een paar ministers aan die denken dat ze het weten. Ze weten geen bal van waar ze mee bezig zijn. Kijk nou naar het hele klimaatakkoord, de belastingdienst, pfas norm, stikstof gebeuren. Professoren die zeggen dat het niet werkt. Echter die worden niet geloofd. De linkse graaiers denken dat ze gelijk hebben, en mensen met verstand van zaken worden monddood gemaakt.
  Ik hoop van ganser harte dat rutte en kornuiten met de volgende verkiezingen ook monddood gemaakt worden.
  We moeten van die oplichters af,dus denk na bij de volgende verkiezingen. Stem FvD of PVV, laat u stem.niet verloren gaan bij dat stelletje ectreem links gespuis van dat arrogante kartel. Weg met dat stelletje amateurs.

  1. Blitzkrieg

   Vliegenvanger :
   Quote : “Alleen jammer dat de regering ze niet steunt.”
   Je vergeet de MSM, heel erg belangrijk.

   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

   Mensen, vertrouw de mainstream media niet, ga opzoek naar uw eigen nieuws.

 17. Kristalix

  Rutte is incompetent, liegt, bedriegt en fraudeert.
  Er is geen overeenkomst.

  De man schijnt overigens totaal blind te zijn voor de werkelijkheid. Het beeld is dat de burger zich nu organiseert. Dat is het eerste stadium van escalatie.

  De laatste trede is dat de burger mobiliseert.
  Dit heeft erg lang geduurd maar gefeliciteerd Rutte, het is zover. De burger wil niet meer praten.

  Uur U.
  Bij het uitblijven van daden vanuit de politiek tengunste van de burger? Komt het moment van koppen scheren op het binnenhof. Het is nu de vraag of, maar wanneer dit gebeurd. De burger ontdoet zich van de jaren lange gijzeling van corrumperende macht.

  De slachtoffers in Den Haag? Zullen er velen zijn.
  Met als laatste waar de Nederlandse stekker uit Europa gaat.

 18. Buzz68

  @redactie
  Complimenten voor de treffende foto’s bij de berichten. 🙂

 19. fusilier

  En waar hebben al die boeren op gestemd voorgaande jaren ? Nu hebben zij een koekje van eigen deeg. Wilders was toch zogezegd niet goed genoeg. Maar het tij zal keren laten wij hopen.

 20. Timber

  Geachte Premier,
  U bent ‘fundamenteel’ niet te vertrouwen. Dus als ik boer was, zou ik morgen weer demonstreren.

 21. weer opnieuw

  zeg markje linkse flapdrol , vanaf morgen krijg je nog de helft van je salaris en splitsen we je huis op. Aan 2 kamers heb jij genoeg in je eentje zodat we 50 m2 reserveren voor je, de rest verhuren we aan het COA

  Je bent je functie onwaardig flapdrol

 22. Pescador

  natuurlijk snapt die landverrader het niet , daar is tie gewoon te stom voor.

 23. C.A.Barstow

  Ieder weldenkend mens in ons land kan deze land en volksverrader toch niet meer serieus nemen?

  Stem deze misleider weg,
  Stem FvD/PVV

 24. JFU

  Wat snapt hij u wel?? De politiek leeft op een ander planeet. Alle binding met de realiteit zijn ze kwijt, dat blijkt wel uit hun daden van de laatste 10 jaar onder leiding van onze nationale lachebek, die met zijn charme offensief denkt dat alle problemen vanzelf oplossen. Hopelijk prikken de kiezers daar nu eens doorheen bij de volgende verkiezingen, en geven ze andere partijen die een andere politiek willen nu eens een eerlijke kans.

 25. Bolkestein

  We hebben bij de huidige overbevolking al een stikstofprobleem. Hoe moet dat dan met meer dan 19 miljoen inwoners als Groen Links z’n zin krijgt? Meer overbevolking brengt nou eenmaal meer asfalt en beton en meer voedselproduktie nodig met zich mee. Groen Links wil nog meer overbevolking door omvolking en ons land doen veranderen in diezelfde shit hole als dat het in (Noord-)Afrika en in het Midden-Oosten (met uitzondering van dat geweldige land Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, de enige moderne, seculiere kennissamenleving in het Midden-Oosten temidden van gearabiseerde en geïslamiseerde achterlijke Middeleeuwse patriarchale en tribale shit hole) is.

  1. weer opnieuw

   tja , stop de islamisering , stem sociaal stem PVV

 26. ReneR

  Rutte is een liegende lul.

 27. RvdBe

  Rutte is een lul en een zak, hij heeft gewoon grove fouten gemaakt en snapt zogenaamd niet dat een ander die niet wil/kan oplossen.
  Het is geen vent, geen leider, het is een onderkruipsel.

  1. weer opnieuw

   maar door prutte worden nu wel de consequenties zichtbaar van zijn handtekeningen.

   stem sociaal , stem PVV , stop de waanzin

 28. Lampje

  Het enige wat beroepseikel Rutte heeft aangetoond is dat hij nooit iets van de Nederlandsche (mooi hè) samenleving heeft begrepen. OpRutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.