Ja hoor! Mark Rutte snapt niet dat de boeren weer geprotesteerd hebben

Geen categoriedec 19 2019, 10:00
Alsof de situatie omtrent onze boeren al niet erg genoeg is! Het begint zowaar op een ware rollercoaster te lijken en niemand weet meer waar hij of zij aan toe is. Als klap op de vuurpijl gaf onze minister-president Mark Rutte aan dat hij de nieuwe protestacties van afgelopen woensdag niet begrijpt.
De boeren lieten gister weer eens van zich horen. Op verschillende plekken in Nederland kwamen boeren bijeen om opnieuw hun zorgen te uiten. Mark Rutte zat gisteravond aan tafel bij Jeroen Pauw. Daar verklaarde hij het gevoel en de zorgen van de boeren te snappen, maar daarentegen snapte hij niets van de nieuwe protesten.

"Om te beginnen, de grote protesten in oktober snapte ik heel goed. De boeren maakte zich al zorgen vanwege allerlei problemen uit het verleden en daar komt nu weer de stikstof bij. Ik snap heel goed dat ze zorgen hebben en soms het gevoel hebben dat ze alleen staan. Dat staan ze niet, de samenleving steunt ze. Maar ik snap dat gevoel. Dit vond ik ingewikkelder vandaag, omdat we maandag een gesprek hadden in het Catshuis met de boeren. Dat heeft gister geleid tot een soort overeenkomst. We hebben afspraken gemaakt, die moeten nog wel worden uitgewerkt, maar er zijn afspraken. Dus ik had vanmorgen wel even zo'n wenkbrauwoptrekmoment dat ik dacht: waarom nou dit als we die afspraken hebben?"

Na deze relaas besloot Jeroen Pauw de kritische journalist te spelen en de minister-president te confronteren met het feit dat Nederland de laatste jaren regelmatig 'op z'n kop staat'. Hij noemde daarbij de boeren en bouwers, maar ook de zorg, politie en het onderwijs. Rutte beaamde op zijn beurt dat dit wel een 'slecht rapportcijfer' is.

"Ja, zeker. Ik vind het ook heel belangrijk dat dingen wel goed gaan, maar sommige dingen zijn ook wel weer verklaarbaar en die moet je vervolgens oplossen. We zijn weer de snelst groeiende economie in dit deel van de wereld. Het buitenland kijkt echt wel met bewondering naar hoe het hier loopt, maar dat heeft dus ook weer nadelen."

Classic Mark Rutte. De kritiek die hij ontvangt beamen en het dan zo draaien naar positieve punten. Maar wat gebeurt er eigenlijk als je constant slechte rapportcijfers haalt? Dan blijf je zitten. En vooral daar is Mark Rutte erg goed in, blijven zitten. Op het pluche welteverstaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten