Jan Dijkgraaf wil langere stikstofcrisis ten koste van bouwers en hekelt constructieve senator Henk Otten (GO)

Journalist Jan Dijkgraaf, onder meer bekend van de mislukte politieke partij ‘Geenpeil’ bekritiseert op TPO senator Henk Otten (GO) vanwege zijn handtekening onder de noodwet stikstof. Het kabinet presenteerde afgelopen week deze noodwet, waarmee ruimte komt voor de bouw van nieuwe woningen. Goed nieuws zou u zeggen? Jazeker, maar jammer genoeg hebben sommigen blijkbaar baat bij het in stand houden van de stikstofcrisis ten koste van werkgelegenheid, zoals Dijkgraaf.

In zijn meest recente ‘Briefje van Jan’ op ThePostOnline hekelt Dijkgraaf de constructieve houding van senator Henk Otten (GO) aangaande de stikstofcrisis en de noodwet van het kabinet. Deze wet is noodzakelijk om op korte termijn de woningbouw vlot te trekken. Volgens Otten gaat zijn fractie akkoord ‘omdat het niet anders kan’ en is deze noodwet nog altijd beter dan géén wet.

Volgens Dijkgraaf een onbegrijpelijke actie:

“Premier Rutte verdedigde dat noodwetje, dat uitsluitend nodig is omdat ‘het partijkartel’ waanzinnige stikstofnormen hanteert, met het argument dat de bouw (en daarmee de economie) wordt vlotgetrokken. U verdedigt uw steun aan dat noodwetje, dat uitsluitend nodig is omdat ‘het partijkartel’ waanzinnige stikstofnormen hanteert, met het argument dat de bouw (en daarmee de economie) wordt vlotgetrokken.”

Afgezien van de vreemde taalconstructie van Dijkgraaf, vindt hij het dus ‘not done’ om de bouwers van Nederland weer aan het werk te helpen. Blijkbaar ziet Dijkgraaf liever dat de stikstofcrisis nog langer duurt en dat arbeiders hun baan verliezen. Waarom eigenlijk? Om de VVD nog meer pijn te doen in de peilingen ten koste van de hardwerkende bouwers? Daar heeft het in deze alle schijn van.

In niet mis te verstane bewoordingen geeft Dijkgraaf senator Otten er vervolgens van langs en verwijt hem ‘verraad’:

“We kunnen u natuurlijk prijzen vanwege het feit dat u de bouw en (en daarmee de economie) heeft vlotgetrokken. We kunnen u prijzen omdat u er niets anders voor terug wilde dan een kopje koffie met de premier en de minister en een mediamomentje. […] Maar ik heb wel een vraag aan u. Hoe voelt het nou om een verrader van de kiezer te zijn?”

We kunnen blij zijn dat deze Dijkgraaf nooit is verkozen tot volksvertegenwoordiger. Hij heeft er blijkbaar geen enkele moeite mee om vanuit rancune een ongezonde economische situatie in stand te houden en beschuldigt diegenen met een constructieve houding van “verraad”.

Sneu…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Bockbeer

  Allemaal de schuld van de Boeren.

  1. Top

   Ik denk W. Blabalabow!

 2. Top

  @ T. D. Sneu inderdaad, maar dan voor de schrijver van dit stukje bladvulling. Complete flauwekul! Maar moet zeker van de DDS?

 3. hansishier

  Jan heeft gelijk, Otten heeft te snel zijn ziel verkocht voor publiekelijk gewin. Ook dit was snel scoren voor de bühne. Het is juist een rem op de ware oplossing: totale herziening of op opheffing van het stikstof akkoord.
  -1 GO, +1 jan

  1. Vraagtekentje

   hansishier: +1 Hoogmoed komt voor de val, en de val van Otten is al ingezet, op naar 0 zetels.

 4. Beukman

  Dijkgraaf, was dat niet de man die “geenpeil” organiseerde, maar later toegaf dat de uitslag hem geen reet interesseerde?

  Otten is inderdaad constructief. Hij durft tenminste verantwoordelijkheid te nemen en vuile handen te maken.
  Dat noodwetje lijkt inderdaad het minste van twee kwaden. Dat daarmee populisten als Dijkgraaf op de teentjes wordt getrapt, moet dan maar.

  politieke intrigant, een goed gekozen typering voor Dijkgraaf, want iets bijdragen doet hij niet.

  1. Annoying Orange

   Beukman!

   DDS schoon!

   1. Beukman

    Begin eens met je eigen huis, @weer opnieuw.

    1. weer opnieuw

     wat is er bekmannetje ?

    2. Jozias Visser

     Beukman?

     1. Annoying Orange

      Henk Jansen

  2. Top

   ”want iets bijdragen doet hij niet.” Nee daar hebben de ‘intellectueel’ Beukman voor. Als loser geboren en nooit wat bijgeleerd. Wel mondje vol over prestaties van anderen, die hem niet zinnen, maar verders nog geen deuk slaat in een warme pakje boter. Zittend bij zijn kunstkerstboompje, niet praten (al jaren niet meer) met zijn partner, want dat gaat allemaal van zijn ‘flauwekul’ tijd af. Zielig hoopje mens!

   1. Beukman

    Probeer het eens inhoudelijk, @Top.

    1. Top

     Moeilijk discussiëren, met een koeienvlaai! En? Ik raak de roos, wat betreft jouw armzalig leventje, met grote precisie!

     1. Jozias Visser

      Beukman?

     2. Annoying Orange

      Inderdaad Beukman.

  3. Ego-non-solus

   @Beukman
   Politici moeten inderdaad vuile handen kunnen maken. Ik zou dat niet kunnen en dat mij dan meteen ook ongeschikt voor zo’n functie. Recht praten wat krom is is niet mijn sterkste kant. Gelukkig heb ik ook niet zulke ambities.
   Maar kiezers proberen te overtuigen dat een kromme lijn best ook recht kan zijn vind ik persoonlijk de meest minderwaardige kant van politiek. Durf uit te komen voor wat gedaan moest worden en zeg dat principes soms – en dan mag je best nog zeggen: helaas – moeten wijken.

   1. Beukman

    @Ego
    Vuile handen maken betekent in de praktijk dat je verkiezingsbeloftes breekt en een deel van je eigen kiezers zich vervolgens van je zullen afkeren. Voorbeeld: Samsom in Rutte II. Zo is het altijd geweest, het is inherent aan politiek bedrijven. Wie regeerinvloed wil moet compromissen sluiten, en maakt dus zijn handen vuil.

    Rutte is niet van mijn partij, maar ik heb veel respect voor het feit dat hij niet op de loop gaat voor zijn verantwoordelijkheid in deze moeilijke tijden. Ook hij probeert een enkele keer kromme dingen recht te praten, weet je nog het dividendplan? Het is echter niet een rode lijn in zijn beleid, het is niet structureel.

    Wat hem absoluut helpt is zijn eigen onkreukbaarheid. Geen gesjoemel door hem met reiskostenvergoedingen of wachtgeldregelingen, zoals bij vele van zijn partijgenoten het geval is. Hij komt op de fiets naar zijn werk in plaats van in een jaguar (Baudet), en houdt een dagdeel per week vrij om geschiedenisles te geven aan een schoolklas. Hij heeft geen kapsones, scheldt nooit iemand uit, en luistert ook heel goed naar zijn tegenstanders.
    De VVD mag zich in zijn handen knijpen met zo een voorman. Zonder Rutte was de VVD nergens geweest

    1. Rammstein

     Ik zou zweren dat dit een reactie van Maria Brandegeit was.

     1. Beukman

      In deze tijden van paranoia haal je je al snel van alles in het hoofd, @Landmijn.

     2. Rammelstein

      Beukman!

     3. Rammstein

      Beuk, je weet net zo goed als ik dat Meriadoc een Rutte-groupie is: wat de pathologische leugenpremier ook bij elkaar verzint, Brandebok zal het tot zijn laatste snik rechtpraten en verdedigen.

      Dat jij in zo’n zelfde lofzang uitbarstte, was nieuw voor mij.

     4. Beukman

      @Rammstein
      Ik ben lang niet zo fanatiek in mijn adoratie als Meriadoc, en ik geloof ook niet dat die lui in Den Haag het beste met ons voorhebben. Ik ben partijloos, en tamelijk cynisch over het Haagse toneel. Dat neemt niemand me af, ook Rutte niet.

      Wat ik wél heb gemerkt, enigszins tot mijn eigen verbazing, was dat ik vanaf Rutte II bereid ben om Rutte veel te vergeven. En waarom? Omdat hij rust in de tent heeft gebracht. Rust en stabiliteit ben ik erg gaan herwaarderen na de periode LPF t/m Rutte I.

      ps De trollen trollen nu zelfs met jouw naam. Is niets dan meer heilig? Om die reden zie ik er voorlopig vanaf om taalgrapjes uit te halen met jouw nick, hoe uitnodigend die daarvoor ook is.

   2. kees cup

    Otten steunt de stikstof noodwet als ik het goed begrijp.

    het gaat hierbij om

    ruim 500 k banen in de bouw.
    ruim 175 k banen in de agrarisch sector.

    = ruim 675 k werkende, belasting betalende mensen.

    x 2,1 per gezin dus zeg maar ruim 1,4 MILJOEN nederlanders.

    Maar Otten bashen is belangrijker Proost
    En iedereen die als trol word aangezien … proost

    Ik krijg het idee dat de meeste reageerders hier dus niet werkzaam zijn in de bouw en/of landbouw.

    En als ik de doordeweekse reageer tijden probeer in te schatten (zoveel uur ago) krijg ik het idee dat heel veel van de reageerders overdag, helemaal niet, in welke sector dan ook werkzaam is, proost.

    Afijn mijn baantje is voorlopig gered en morgen is het maandag, dan gaat de wekker weer … voor sommigen niet dus … proost.

    1. weer opnieuw

     kees ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  4. Rammstein

   En Beukman loopt braaf verder aan de hand van de overheid en mediapropaganda Nog nooit hebben we Beuk op een ander/afwijkend/eigen standpunt kunnen betrappen. Alles wat de overheid hem voorschotelt eet hij braaf op en verdedigt het met vuur.

   Well done Beuktree.

   1. Vervelling

    Ramstein is de holmaat van Wesly Benbow.

    DDS schoon!

    1. Rammstein

     Vlaswiek is ook weer terug van zijn ploegendienst in de melkfabriek.

   2. Beukman

    Beter lezen, vriend. Ik kraak Ruttes Dividendplan, ik meld dat ook hij soms kromme dingen probeert recht te praten, en ik benoem het feit dat hij vuile handen heeft.

    Wat ik niet doe: hem framen als Vijand van het Volk, zoals politici met schone handen en hun aanhang zo graag doen.
    Kortom, ik breng nuance aan. Helaas. Tegenwoordig maak je je al verdacht met het aanbrengen van nuance.

    1. Rammelstein

     Beukman.

     DDS schoon!

    2. Blitzkrieg

     Beukman : Rutte is de vijand van het volk, hier heeft framing niks mee te maken.

     1. Beukman

      Van welk volk, @Krieg, het jouwe of het mijne?

 5. Vraagtekentje

  Zoals Teunis het voorspiegelt heb ik het niet begrepen/gelezen, zou dat aan mij liggen?

  1. Top

   Nee hoor! Dijkgraaf zet voor en scoort!

   1. ikweetwatikwil

    Zoals Teunis het beschrijft, heb ik het ook niet gelezen. Teunis heeft tegenwoordig een vreemde kijk op andermans artikelen die hij dan maar aanvult met zijn zienswijze. Vreemd.

    1. Vraagtekentje

     Tja, objectieve journalistiek is een vak die weinigen beheersen helaas. Hier worden persoonlijke meningen geventileerd, waar je jezelf van moet onthouden als je een journalist bent.

 6. Bockbeer

  Beukman, niet Beuckman.

  1. Vervelling

   Inderdaad, Beukman.

   DDS schoon!

   1. Rammelstein

    Inderdaad, Beukman!

 7. Jumping

  Deze Dijkgraaf heeft wel degelijk gelijk.

  Deze noodwet is een uitvlucht, alleen bedoeld om in het zadel te blijven als Rutteclan.

  Als zo’n Otten daar zijn fiat aan geeft, zet hij Rutte vaster in het zadel.

  Volksverlakkerij van deze Otten.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 8. fusilier

  Groot nieuws. Greta Thurnberg wil wereldleiders tegen de muur zetten. Ik denk dat door net zon haatoproep op dezelfde manier toender tijd pim ook aan zijn einde gekomen is. Links en de klimaatgekte is een levens gevaarlijke cocktail.

 9. Seneca

  op dit blog vertelt een individu dat: ‘vuile handen in de politiek betekent dat verkiezingsbeloften verbroken worden’. dus als iemand iets toezegt, dan mag hij/zij dat doen, want het is voor een ‘groter goed’. in dit geval zou dat zijn: oplossen van het probleem. welk probleem? het is aan dat individu – dat zichzelf bijzonder hoogacht – blijkbaar ontgaan, dat het niet bestaand probleem, veroorzaakt is door een administratieve fout dan wel verschrijving dan wel pure misleiding. door dit kabinet veroorzaakt probleem, wordt zgn. opgelost door een noodwet. autohandelaren zoals Otten cs geloven dat en gaan hierin mee. de non valeur Otten pleegt dus nu voor de tweede keer verraad. de eerste keer aan de FvD kiezer en nu belazert dus hij die mensen, die zijn autohandelaar praatjes geloofden en hem volgden. blijkbaar ontgaat het velen van u, waaronder Teunis Dokter, dat er een principe bestaat dat van levensbelang is voor intermenselijke relaties. vertrouwen gebaseerd op het idee: ‘een man, een man, een woord, een woord’.

  1. Beukman

   op dit blog vertelt een individu dat: ‘vuile handen in de politiek betekent dat verkiezingsbeloften verbroken worden’. dus als iemand iets toezegt, dan mag hij/zij dat doen, want het is voor een ‘groter goed’.

   Dat heb je niet goed begrepen, @Seneca. Een politicus mag geen verkiezingsbeloften breken, maar het is helaas inherent aan regeerverantwoordelijkheid dragen. Anders gezegd: wie geen vuile handen wil maken, moet in de oppositie gaan.

   Wie vuile handen maakt, torst schuld met zich mee. Geen pretje, het doet immers afbreuk aan de eigen geloofwaardigheid, maar het hoort erbij.
   Een goedmens kijkt wel uit om te gaan regeren. Hij wil immers zijn pak en zijn handen schoonhouden. Met die handen zal hij dan ook vaak zwaaien om te laten zien hoe schoon ze nog zijn. Hij staat echter wel aan de zijlijn.

   Als je meer wil begrijpen van het begrip “vuile handen” en van de morele implicaties van dit verschijnsel, kan ik je Sartres toneelstuk “Les mains sales” uit ’48 van harte aanbevelen.

   1. weer opnieuw

    links heeft continu bloed aan de handen , lijken in de middelands zee , aanslagen in Europa , migratie probleem , nox probleem , co2 probleem

    Al gebruiken ze dettol , de besmetting aan die handjes gaat met water en zeep niet verdwijnen bij die linkse zwijnen

    1. Beukman

     Valt me nog mee dat je de uitbarsting van de Krakatau in 1883 niet in de schoenen van “links” schuift, @weermannetje.

     1. weer opnieuw

      daar was ik niet bij , ik hou het liever bij feiten bekmannetje dom links adept

     2. Beukman

      @weermannetje merkt op:
      ik hou het liever bij feiten

      Dat zeggen bij de Flat Earth Society ook.

     3. weer opnieuw

      ik zie nog steeds geen linkse meuk die de feiten onomstotelijk kunnen weerleggen mafklapper

 10. weer opnieuw

  deze is niet helemaal lekker in zijn bovenkamer kennelijk

 11. Willem Bever

  Met fatsoenlijke wetgeving hebben we helemaal geen stikstof/co/pfas etc crisis.
  Al deze klimaatonzin (moedertje aarde doet wat ze wilt) is een grote politieke-groot kapitaal hoax met als doel de burger hier voor financieel uit te kleden en afhankelijker te maken.

  Met simpele nieuwe wetgeving hebben we geen probleem ….is het zo moeilijk

 12. StanleyC

  Beetje jammer, jullie kunnen het niet hebben dat TPO in alle opzichten een beter nieuws medium is dan dds.

 13. Gerlos

  Stop die stikhof waanzin en ga BOUWEN.

 14. janh1968

  Mijnheer Teunis, ik vind het sneu dat u een nieuws artikel wijd aan collega met een gefundeerde mening omtrent de hedendaagse politiek. Heeft u geen beter content dat u als nieuws kan brengen? Dat is pas sneu !

 15. Rechtsaf

  Er is geen crisis, dit wordt gecreëerd zodat er geld kan worden gejat van burgers, er nieuwe belastingen kunnen worden bedacht, het zijn een stel schoften daar in Den-Haag..

 16. goedisfout

  Hoe noemen we dit soort ‘journalistiek’, een Teunisje doen?

 17. Madpo

  Ik sta achter reeele gefundamenteerde politiek. Niet achter het onzinnige gelul over de stikstof idioterie. De zetel-crimineel OTTEN heeft mij gedwongen om de zogenaamde noodwet te ondertekenen, DAT WIL IK NIET!!!!! Deze achterbakse dief heeft mijn stem op het FORUM gestolen om daarmee de VVD (bah) te spekken. Ik kan niet bedenken wie er ooit tijdens de verkiezingen op deze dief OTTEN heeft gestemd. Dat hij er met drie zetels vandoor kan gaan is een groot onrecht, en moet eigenlijk bestraft worden als DIEF. Ik hoop deze maffia figuur bij de volgende verkiezingen niet weer te zien.

 18. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Ja dan !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.