Joodse lobbyclub springt in bres voor ON! na holocaustrel: ‘Arnold Karskens probeerde nog levende nazi’s te pakken!’

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland lag de afgelopen dagen onder vuur omdat mede-oprichter Haye van der Heyden wat onverstandige uitspraken heeft gedaan over holocaustontkenning, en of dat nu wel of niet bij ON! te zien zal zijn. Het lokte de verdenkeing uit dat de omroep op televisie malicieuze complotdenkers wil laten leeglopen. De Joodse lobbyclub Federatief Joods Nederland neemt het nu echter op voor het media-initiatief, en prijst oprichter Arnold Karskens voor het werk dat hij heeft verzet om nog levende nazi’s achter de tralies te krijgen.

Ongehoord Nederland is nog altijd bezig met het verzamelen van voldoende leden om zichzelf officieel te mogen uitroepen tot aspirant-omroep, maar in die campagne heeft de club nogal een deuk opgelopen door de oud-VARA-medewerker en huidig mede-oprichter Haye van der Heyden zijn visie te laten geven op het vrije woord bij de nieuwe club. Wat Van der Heyden betreft betekent ongelimiteerde vrijheid van meningsuiting ook dat holocaustontkenners en ander naar complotvolk mag zeggen wat ze willen bij ON!. Dat lokte natuurlijk woede uit, waarna Van der Heyden eerst zijn keutel introk en daarna ontkende dat hij deze introk. Verwarrend allemaal.

De Joodse lobbyorganisatie Federatief Joods Nederland is echter klaar met de rel, en neemt het op voor de aankomende aspirant-omroep. De club wijst op de stevige pro-Joodse credentials van oprichter Arnold Karskens, en merkt op dat het echt wel snor zit met die omroep en de behandeling van Joden:

“Pogingen om nieuwe omroep Ongehoord Nederland te traineren, ditmaal via Holocaust-opmerking, ten spijt. Als iemand zich de afgelopen decennia keihard voor Holocaust misstanden heeft ingezet, bijvoorbeeld om nog levende nazi’s te pakken te krijgen, dan is het ON-voorman Arnold Karskens.”

Inderdaad heeft Karskens zich beziggehouden met de jacht op nazi-oorlogsmisdadiger Klaas Faber. Hij schreef er een boek over, dat zelfs door de radicaal-linkse antifascisten van Kafka aangeprezen wordt.

Of de poging van FJN om een correcte aan te brengen genoeg is om de holocaustrel omtrent ON! te beëindigen, zal de tijd moeten leren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Wesley Benbow

  Ik ging er ook niet vanuit dat er op ON onbeperkte vrijheid van meningsuiting zou zijn. Een guurrechtse omroep onderdrukt per definitie de vrije meningsuiting van andersdenkenden. De toelaatbare meningen zullen zorgvuldig vooraf worden getoetst.

  1. Joshuak

   En die andere omroepen zijn wel onafhankelijk zeker en totaal niet links leunend ofzo.

   Precies wat jij zegt kan ook over NOS enzo gezegd worden maar daar klaag je niet over . Ben zelf tegen een rechtse berichtgeving om prrcies die reden wat je zégt .

   Maar voor linkse oproepen geld hetzelfde maar daar zal jij nooit over lopen klagen

   1. Vlaswiek

    @Joshuak: De aandoenlijke wordt massaal genegeerd. Die je ook mee?
    Zolang je aandacht geeft blijft hij namelijke zuigen en dat is waar de meerderheid graag vanaf wil.

    1. Beukman

     De inhoudsloze Opperzuiger @Vlaswiek bepaalt op wie er mag worden gereageerd. Speel zijn spel, en je wordt door hem beloond met een schouderklopje..

     1. Wesley Benbow

      Vlaswiek heeft een missie, gedreven door het onbehagen van cognitieve dissonantie.

      🙂

    2. Joshuak

     Principe heb je gelijk man haha

     Principes zijn vaak ver te zoeken bij zulke mensen dus weet nieteens waarom ik het probeer..

     Ze zouden het land liefst vandaag nog aan iemand als Stalin geven en het iets goeds noemen

  2. Beukman

   Ach, Karskens beweert dat hij en Niemoller knetterlinks zijn. Hij noemt ON een soort van SP.

   1. Kretoloog

    Als de SP niet zo’n idioot buitenlands beleid had (Karabulut) en wat meer afstand zou nemen van de Marijnissen-clan, dan zou ik er achter elkaar op stemmen. Ronald van Raak, Renske Leyten en Jasper van Dijk bv. zijn prima kamerleden. Toch beschouw ik mezelf als realo-rechts.

   2. Riesmog

    Karskens en Niemoller waren ook knetterlinks.

    Dom links toen met, name links, nog tegen de zere beentjes schopte en nu dom rechts omdat ze alleen maar tegen zere beentjes kunnen schoppen.

    Links is te fatsoenlijk voor ze geworden.

  3. Tguard

   @wesley tja u spreekt natuurlijk uit ervaring.
   Al die rechtse omroepen doen hetzelfde. Neem fox nieuws usa, o nee daar laten ze het tegengeluid wel horen. Onzin dus

 2. Vlaswiek

  ON!, binnen een week meer dan 40.000 leden!

  🙂

  1. Kretoloog

   ON krijgt er meer dan 6000 nieuwe leden per dag bij. Geen andere omroep of partij doet hen dat na!

   1. Vlaswiek

    @Kretoloog:

    Hear, hear!

    1. Riesmog

     Dat hebben ze dus over een jaar bijna 2,2 miljoen leden!!!

     De realiteit leert dat na een week het nieuwtje er wel af is en de twijfelaars toch voor hun 5,72 kiezen om het kwartje van Kok te compenseren.

 3. Gewoon werken

  De hard werkende van de dagelijksestandaard
  mijn dank is groot en ik ben zeer onder de indruk van julie nieuws en feiten die jullie uitschrijven

  Goed bezig ga zo door toppers !!!

 4. werikke

  als die wesley geen reacties krijgt op de andere topics zie je hem vaak als eerste reageren op een nieuwe topic.

  1. Vlaswiek

   @Werikke: Logisch, hij kan niet zuigen en wordt niet gezogen dus gaat hij ‘alleen op de wereld’ spelen en gaat hij in gesprek met zichzelf en zijn persoonlijke zuigknechten.

   1. werikke

    verwarde man dus. iets met schrizofrenie .

    1. Vlaswiek

     @Werikke: De rij met (psychische) aandoeningen is te lang.

     🙂

 5. Riesmog

  Even op twitter gekeken…
  “Federatief Joods Nederland” bestaat vrijwel uitsluitend uit Loonstein en enkele familieleden

  Toch fijn dat zo’n grote organisatie achter je staat.

  1. Wesley Benbow

   🙂

 6. Riesmog

  Federatief Joods Nederland is dus inderdaad maar 1 persoon…en wat zie ik tot mijn verbazing…

  Bond van Antifascisten en Federatief Joods Nederland doen ook leuk dingen samen 😉

  Zo wordt dit nutteloze stukje toch nog leuk

  1. Bosche draak

   Je gezever is inderdaad een nutteloos stukje, en leuk is het nog nooit geweest.
   Maarja, het houd mensen als jij van de straat, dat jullie niet al tegen eenden schreeuwend naakt door het park gaan rennen of zo….

 7. werikke

  je ziet gewoon aan de trollen hier dat als de een wordt genegeerd de ander gelijk komt trollen om toch weer te zuigen. in de buitenwereld zouden ze allang op hun bek geslagen worden maar hier is anoniem dus makkelijk . mijn raad is dan ook niet rechtstreeks meer op hun reageren . zo gauw als er een nieuwe topic komt zijn hun de eerste die reageren juist om reacties uit te lokken.

 8. Isengrijn

  “…De Joodse lobbyclub Federatief Joods Nederland neemt het nu echter op voor het media-initiatief, en prijst oprichter Arnold Karskens…”

  Maar natuurlijk 🙂
  Laat dat maar aan de joodse lobbyclubjes over. Binnenkort zullen we Karskens zijn Afghaanse muts in de prullenbak zien gooien en trouw een keppeltje dragen. Ach, en er zal ook wel een shekeltje vallen zo nu en dan. 😉

 9. HeelHollandHuilt

  Ik lees dat de FJN feitelijk uit 1 persoon bestaat en dat de deelnemers op dit forum een vast clubje van 5 personen zijn…
  Hier wordt behoorlijk aan de publieke opinie gewerkt…

  1. Bosche draak

   Dus?

 10. Michael M

  Best eng als alles links zou zijn. Er moet altijd een jingjang effect blijven. Er blijven altijd idioten welke het volk de mond willen snoeren en graag alles kapotmaken zoals de complete Nederlandse tradities, feesten als Sinterklaas, Kerstmis, Pasen. Groepen links wil alles onder vuur zetten. Best gevaarlijk die links extremisten waar het in de hersens is geschoten dat zelfhaat. Zon zonder Maan, Bezem zonder Blik, Man zonder Vrouw, Sigaret zonder Vuur, Licht en Donker, Hard en Zacht….als het aan groepen links lag trokken de het graag uit het verband. Ik zou zeggen: Ga wat nuttigs doen, stap van die uitkering en ga aan het werk. Herinvoering Militaire dienstplicht ter bevordering van de normen en waarden zouden ze zeer goed doen. Er is al een tekort. Hopelijk komt het terug want links blijft zich vervelen.

 11. Lex

  Yheee 44925 leden bijna 45000. daar word ik nu vrolijk van.

  Prima deze ondersteuning van Federatief Joods Nederland.

  Steeds meer Nederlanders kijken uit naar de eerste radio en of televisie uitzending dat de geschiedenis zal doe herschrijven.

  Het zal een historisch moment zijn dat de door en door verrotte huidige NPO min of meer gedwongen om met eerlijke berichtgeving te komen in plaats met hun gemanipuleer leugenachtige nieuws zoals laatst weer duidelijk werd getoond door Jensen, zie op YouTube “DE JENSEN SHOW #59”

  Ach die linkse rakkers hier zullen er wel totaal anders over denken.

 12. Michael M

  Die Benbow is het andere rechts. Kijk maar naar zijn schrijven. Probeer het wel zoveel mogelijk te negeren. Het is zelfhaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.