Minister Hoekstra: ‘slachtoffers kinderopvangtoeslag-affaire nu bijna allemaal gecompenseerd’

De Belastingdienst heeft volgens minister van Financiën Hoekstra bijna alle slachtoffers van de kinderopvangtoeslag-affaire gecompenseerd. 280 Van de 287 gezinnen hebben inmiddels hun compensatie ontvangen.

De Belastingdienst heeft (terecht) flink veel shit over zich heen gekregen. Bij die 287 ouders waren er toch een aantal die hun hele leven verwoest hebben zien worden door deze toestanden. Dat de Belastingdienst de belofte, van compensatie voor de slachtoffers vóór Kerstmis, is nagekomen, mag dan ook wel even worden benoemd!

De zeven ouders die nog niets hebben ontvangen konden niet worden bereikt en hadden geen rekeningnummer dat door de Belastingdienst te achterhalen was. Ze doen er naar eigen zeggen echter alles aan om ook met hen in contact te komen. Al met al zijn ze wat dit betreft dus goed bezig.

Niet dat deze compensatie het wanbeleid bij die instantie ineens rechttrekt, verre van. Er moet nog héél wat veranderen voor het vertrouwen in de Belastingdienst weer is hersteld. Maar dit is een prima eerste stap op weg naar dat herstel. Of nou ja, eigenlijk is het een ‘tweede stap’, als we het vertrek van staatssecretaris Menno Snel (D66) meerekenen.

Als minister Hoekstra echt wil werken aan het vertrouwensherstel bij de Belastingdienst, dan zullen er misschien wel een aantal ambtenaren het veld moeten ruimen. Want dat deze heksenjacht zo lang heeft door kunnen gaan ligt echt niet alleen aan een autoritaire staatssecretaris. Het opsturen van zwartgelakte dossiers is eerder het perfecte voorbeeld van het tegenovergestelde. Ik denk niet dat een staatssecretaris daar goedkeuring voor had gegeven omdat hij ook wel door moet hebben gehad dat zo’n stunt flinke negatieve publiciteit zou genereren. Vandaar dat sommige ambtenaren het de komende weken flink benauwd kunnen gaan krijgen. Hoekstra heeft namelijk ambities voor het premierschap.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Kretoloog

  Min mannetje, die Hoekstra. Gedurende de hele toeslagenaffaire dook hij weg. Was in geen velden of wegen te bekennen. Maar nu er geld uitgedeeld moet worden, is hij niet bij de media weg te slaan.

  1. Kretoloog

   En ook Rutte probeert zijn publicitaire slaatje uit de affaire te slaan. Hij gaat begin volgend jaar praten met de gedupeerde ouders. Ook voor Rutte geldt dat hij weg dook voor zijn verantwoordelijkheid. Maar nu er geld valt uit te delen, is hij er als de kippen bij om zijn kop in krant en op TV tonen.

   Rutte en Hoekstra: 2 misselijke mannetjes.

   1. Jumping

    @Kretoloog.

    Weet je, dat Rutte het slechtste is, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

    Het gaat om 287 gezinnen, waarom is er geen echte duidelijkheid, neem bv eens 5 van deze gezinnen en laat Nederland nu eens zien, wat en waar en hoe het zo verkeerd kon gaan.

    RUTTUP EN NEXIT.

 2. fusilier

  Wat gaat hij doen met die miljarden meevaller? De hardwerkende Nederlander direct de pensioen gerechtigde leeftijd terug laten draaien naar 65. Het is een schande hoe zij deze mensen uit zitten uitbuiten.

 3. Bullshit15

  Steek ze maar een dikke veer in hun reed zieltjes winnen achterbaks volk

 4. yellow thread street

  Apart, ze weten blijkbaar wie ze geld terug willen geven maar kunnen geen rek.nr. achterhalen.
  Volgens mij stinkt dit hele gebeuren en is er veel meer aan de hand met de kinderopvangtoeslag.
  Mensen die gewoon werken krijgen bijna niets, juist de werkelozen en steuntrekkers kunnen het maximale binnenhalen, ja, zo’n 20k per jaar voor slechts 1 kind.
  Hoe verzin je het, en volgens mij is er door bepaalde types die je in het journaal ziet flink gefraudeerd.
  Nederland is totaal verrot.

 5. royal-money@live.nl

  Ik vind Hoekstra een vieze schooier.
  Gooit zijn secretaris voor de wolven en gaat mooi weer spelen – op weg naar Brussel –
  Hoe wil hij die 1000 gezinnen schadeloos stellen van die jarenlange ellende.
  Gaat zeker ook de echtscheidingen lijmen.
  Het mooiste is , het is niet alleen bij de opvangtoeslagouders.
  Het is met de zorgtoeslag en huurtoeslag ook een grote rotzooi.
  Het hele klimaat bij de belastingdienst deugd voor geen meter,
  ze lezen niet , ze horen niet,
  want ze weten de kleine burger is weerloos

 6. Rechtsaf

  Deze minister denkt echt dat met een bak geld alles is opgelost.
  Deze minister moet opstappen samen met zijn ambtenaartjes die zich als autoritaire smeerlappen hebben gedragen..

 7. opabakema

  Compensatie ?
  Wie denkt dat dit daarmee is afgelopen komt mooi bedrogen uit .
  Er zijn altijd mensen die gebruik van deze compensatie willen maken maar het overgrote deel gaat een rechtszaak aanspannen . Er was laatst al een mevrouw die 30.000 eurie kreeg aangeboden door de belastingdienst .
  Maar die mevrouw ging er niet mee akkoord en terecht . Immers praten we over een compensatie en geen schadeloosstelling en daarbij is de beerput nog niet volledig geopend want er zijn veel meer gedupeerden .
  Wopke Hoekstra kan wel een beetje mooi weer spelen maar als dit uilskuiken niet op past gaat ook hij voor de bijl of liever hiermee het gehele verrotte kabinet .

 8. diny

  een staats secretaris vliegt eruit. maar de top bij de belasting blijft gewoon zitten???? mag niet mogelijk zijn.moet btw afdragen, 1dag te laat bij hun bijgeschreven?? ze vragen bijna meteen faillissement aan. en een boze brief zeker op de deurmat.

 9. weer opnieuw

  De man lult uit zijn nek als een kip zonder kop. Compensatie betekent ook alle terug betaalde bedragen door de burgers terugstorten. De simplistische berekening over schade door de fiscus is een wassen neus,

 10. RvdBe

  Ik geloof er geen zak van, er wordt totaal geen duidelijkheid gegeven wat er nu precies mis is gegaan, eerst waren de “slachtoffers” totaal onschuldig, later waren ze slachtoffer van kleine foutjes zelf begaan in de aangifte.
  En dan zijn ze praktisch ook nog eens allemaal allochtoon, waarom geen autochtone slachtoffers?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.