Oef dat is pech! Aanleg zonnepanelen daalt door dure premies!

De premies van verzekeringen voor zonnepanelen stijgen gigantisch, wat er voor zorgt dat bedrijven behoudender zijn voor de aanleg van nieuwe zonnepanelen. Want hoe rendabel zijn ze nog als de premier gigantisch hoog zijn. Een dilemma uiteraard voor de industrie, maar ja dan moeten die dingen ook niet zo vaak in de fik vliegen…

In veel gevallen is de premie maar liefst verdubbeld, vrij logisch dan ook dat bedrijven een paar extra nadenken voordat ze de aanleg van zonnepanelen überhaupt overwegen. Het is zelfs zo triest gesteld dat sommige verzekeraars zonnepanelen niet eens meer verzekeren, dit omdat die o zo duurzame zonnepanelen enorm brandgevaarlijk zijn.

In 2018 waren er 23 branden die te maken hadden met zonnepanelen, wat voor verzekeraars de aanleiding was om de premies flink omhoog te gooien. Critici noemen dit onaanvaardbaar en onredelijk, want het brandgevaar zou volgens critici alleen ontstaan bij slecht aangelegde zonnepanelen.

De schadeverzekeraars zien het anders, al jaren lijden zijn grote verliezen. Zij proberen zich op deze manier beter in te dekken. De verzekeraars komen met een kritische noot naar de critici toe; iedereen in Nederland mag zonnepanelen aanleggen. Misschien moet de regelgeving rondom dit veranderen om het aantal branden terug te brengen. Zij pleiten dan ook voor opleidingen en certificering van dit vak om de kwaliteit van de aanleg te verbeteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Tguard

  23 gevallen Op 10duizenden panelen is toch helemaal niets en waar ontstaan de meeste branden? Bij het stekkertje tussen de panelen. Want daar kan een vonk ontstaan.
  Reden dus om de branche een keurmerk te laten behalen.
  Misschien cynisch hoor maar het stekkertje kan je ook verbeteren.

 2. weer opnieuw

  hahahaha , we hebben een veilige efficiënte energievoorziening. We hebben een solide redelijk veilig netwerk. Nu willen idioten zonnepanelen als voorziening die s’nachts en zo een 6 maanden per jaar niets leveren als alternatief.

  Nu blijkt dat die installaties een groot gevaar zijn voor gebouwen , – lees schuren met beesten erin , woningen , grote bedrijfscomplexen – beginnen we te schermen met het zijn er maar 23. Ten eerste zijn het 23 gemeldde gevallen , ten tweede is elk geval onnodig en ongewenst. Als er straks doden vallen roepen linkse nono’s das haben wir nicht gewusst.

  Stoppen met deze krankzinnige vernietiging van ons degelijke efficiente netwerk voor elektriciteit voorziening . Overigens , hoeveel elektrische voertuigen brandde spontaan uit met geweldige gevolgschade aan carports en gebouwen ?

  Deze manier van stroom opwekken is ongewenst

  1. Blitzkrieg

   weer opnieuw : Wacht maar totdat er een grote storm komt, en al die dingen naar z’n grootje zijn en je ineens geen stroom meer hebt. Hoewel, die kolencentrales draaien wel altijd als backup, misschien hebben we dan toch nog gewoon stroom. De tijd zal het leren. Pas geleden hadden wij nog een stroomstoring, ik vrees dat steeds vaker voor gaat komen. Het huidige net loopt nu namelijk op z’n reserves, die eigenlijk strikt als backup bedoelt zijn.

   1. weer opnieuw

    QUOTE Hoewel, die kolencentrales draaien wel altijd als backup, misschien hebben we dan toch nog gewoon stroom. END

    Niet geheel correct. Wat je stelt is natuurlijk wenselijk maar voorlopig wordt er op grote schaal ingekocht in Frankrijk uit de kerncentrales. Ook in Duitsland grote problemen maar als burger moet jezelf opzoek want voorlichten is geen hobby van huichelachtige linkse regenten

    QUOTE Etwa 20 GWh fehlender Strom musste zugekauft werden. Preis: Bis zu 67.000 € pro GWh um 19:00 Uhr für 4,569 GWh.

    Nach Sonnenuntergang tut sich eine Lücke bei der Bedarfsdeckung auf. Die Schweiz hilft aus. Sie verkauft Deutschland einen Teil der Strommenge zu Preisen von weit über 50.000 €, welchen sie genau diesem Deutschland in den Stunden zuvor um einiges günstiger abgenommen hat.

    nach Sonnenuntergang die über Tag angestiegene Windstromerzeugung die untergehende Sonne strommäßig ausgeglichen hat, fiel der Preis ab 19:00 Uhr noch mal stark. Um 23:00 Uhr wurden – wie bereits um 14:00 Uhr – lediglich unter 5.000 Euro pro GWh erzielt. END

 3. Veteraan

  Geen probleem toch ?
  Heb je zonnepanelen dan betaal je meer verzekering, net als met wintersport of een dure auto.

  1. weer opnieuw

   Probeer je logica eens uit te leggen aan je buren !

   1. Veteraan

    Die hebben ze niet. Er is er maar 1 in mijn straat hier in Utrecht en die heeft er blijkbaar geld voor. Dus daar heb ik geen mening over.
    En het lijkt me dat iedereen die extra risico loopt/veroorzaakt hiervoor moet betalen, ik doe dat ook nl.

    1. weer opnieuw

     je begrijpt de stelling niet veteraan , ik vind het onbegrijpelijk dat we brand in woningen accepteren door het extra risico van zonnepanelen. Je kan dat risico niet nemen ook niet met betaling van extra premie. Je stelling dat een hogere premie de risico’s dekt is klinkklare onzin.

     Daarom zei ik dus , ” ga dat maar aan je buren uitleggen als hun kinderen geroosterd zijn door brand in de woningen door jouw zonnepanelen ” maar je hebt gelukkig extra premie betaald dus alles komt goed.

     knettergek

     1. Veteraan

      @ weer opnieuw

      Ik proef een geagiteerd ondertoontje en vraag me af waarom.
      Als je nu eerst de volledige reactie hierboven had opgeschreven had ik kunnen reageren op je tekst, ik ben geen helderziende.
      En ik zeg niet dat een hogere premie de risico’s dekt maar misschien wel de schade.
      En ik heb geen zonnepanelen zoals ik al zei en heb geen mening erover.
      Verder zeg ik ook niet dat er geen actie moet worden ondernomen bij risico op brand, net als weed plantages bij je buren.
      Dus ik neem bij deze aan dat Knettergek niet persoonlijk bedoeld is.

     2. weer opnieuw

      mijn reactie is toch gericht op het artikel wat jij ook gelezen hebt ? knettergek is het huidige beleid van die ondingen maar dat terzijde.

      quote En ik zeg niet dat een hogere premie de risico’s dekt maar misschien wel de schade. end

      De premie wordt bepaald door het risico en bij een goed afgeschat risico is daarmee de schade gedekt. Merkwaardige beweringen doe je.

 4. weer opnieuw

  voor de geïnteresseerden,

  Hoe warmen we de aarde versneld op met nutteloze windenergie
  ht*ps://www.eike-klima-energie.eu/2019/11/14/hgue-a-nord-die-windstromverbindung-von-emden-bis-nach-philippsburg/

  welke energie en hoeveel
  ht*ps://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/power_generation/10.11.2019/17.11.2019/

  de leugen van de windmolen in harde cijfers
  ht*ps://wattsupwiththat.com/2019/11/04/the-giga-and-terra-scam-of-offshore-wind-energy/

 5. Ron

  En wat denk je als straks de salderingsregeling vervalt.
  Dan gaan als erste bij woningbouwcorporaties en diens huurders waarschijnlijk de panelen uit.

  Maar iedereen blijft erin trappen.
  Zogauw overheid ergens subsidie op geeft dan wordt het later extra belast of is het nutteloos

  1. weer opnieuw

   dit jaar 2019 subsidie op de pelletkachel
   volgend jaar 2020 een verbod op de pelletkachel

   hahahahaha , de linkse idioterie ten top en hele volksstammen rennen achter de demagogen aan

   1. Ron

    Altijd lachen op verjaardagen, steeds dezelfde discussie hoe veel mensen verdienen met die maatregelen en overstap van energie. Jaar later is het weer lachen omdat ze bedrogen uitkomen. Jaar later weer opnieuw en opnieuw.

    1. weer opnieuw

     yep , een rekening die voor 70% uit belastingen en netbeheer bestaat gaan sommige proberen te verlagen door te sleutelen aan de andere kant van 30%

     Het lijkt wel of mensen besodemieterd willen worden. Een soort fetisj

     dom stemvee wat dan wel weer verklaart waar die merkwaardige uitslagen na verkiezingen meestal vandaan komen

     1. Ron

      Mensen hebben niet door wat er gebeurt.
      Voor 2023 moet een bepaald percentage van de huishoudens al verplicht nu intussen een slimme meter.
      Waarom?

      Om te bepalen dadelijk wat de mens mag verbruiken.
      Muntje op kraantje dicht.

      Mensen zijn 75 jaar vrijheid gewillig aan het inruilen voor het soortgelijk regime van weleer.
      Als wedt toen ook gecontroleerd en geadministreerd.

   2. Wesley Benbow

    Een verbod op houtkachels is inderdaad onvermijdelijk.

    1. FVD

     “Een verbod op houtkachels is inderdaad onvermijdelijk”

     Een beetje vreemd, nietwaar? Ik mag geen HOUTkachel meer stoken, maar “onze” overheid importeert HOUT uit Amerika om de biomassacentrales aan de praat te houden

     Moet ik nu de naam houtkachel omdopen tot biomassacentrale om bij een lekker knappend houtvuur aan een goed glas wijn te nippen?

     Vreemde vogels, die klimaat ayatollahs.

  2. Ron

   Ik vergeet nog het leukste.

   De man die nu waarschuwt dat het fout gaat met de salderingsregeling is dezelfde man die meegewerkt heeft aan deze zonnepaneel gekte.
   Dezelfde man die in 2017 met onderzoeksresultaten heeft gesjoemeld en dat waarschijnlijk ook met het OM in de Wilders zaak heeft gedaan.
   Deze man is nu directeur van een of ander stroom bedrijf.

 6. Pescador

  maar het levert weer geld op.

 7. P. Breetveld

  Dat komt omdat de fabricage, installatie plaatsvind door extreem rechtse fabrikanten en installateurs. Is het door links aangepakt dan gebeurd er eerst geen moer en de met moeite geplaatste panelen functioneren niet. Dus ook minder kans op brand. Het is zo simpel.

 8. Kretoloog

  Behalve stroom, produceren zonnepanelen ook warmte. Een paneel dat op een (pannen)dak is gemonteerd, geeft geen problemen. Want daar kan de warmte wegvloeien naar de (buiten)lucht. Problemen kunnen er wel ontstaan bij zonnepanelen die in het dak zijn geïntegreerd. In die gevallen is het meestal het isolatiemateriaal dat gaat smeulen en soms tot ontbranding komt.

  Ofwel, de montage van panelen luistert best wel nauw. Op dit moment mag iedereen zonnepanelen aanbrengen, kwalificaties zijn niet vereist. Daar zal dus wat moeten veranderen.

  1. weer opnieuw

   QUOTE Op dit moment mag iedereen zonnepanelen aanbrengen, kwalificaties zijn niet vereist. Daar zal dus wat moeten veranderen. END

   Waarom ? gewoon plug en play anders verkoopverbod in Europa !

   leuker kan ik het maken wel makkelijker

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.