Oef dat is pech! Aanleg zonnepanelen daalt door dure premies!

Geen categoriedec 09 2019, 10:00
De premies van verzekeringen voor zonnepanelen stijgen gigantisch, wat er voor zorgt dat bedrijven behoudender zijn voor de aanleg van nieuwe zonnepanelen. Want hoe rendabel zijn ze nog als de premier gigantisch hoog zijn. Een dilemma uiteraard voor de industrie, maar ja dan moeten die dingen ook niet zo vaak in de fik vliegen...
In veel gevallen is de premie maar liefst verdubbeld, vrij logisch dan ook dat bedrijven een paar extra nadenken voordat ze de aanleg van zonnepanelen überhaupt overwegen. Het is zelfs zo triest gesteld dat sommige verzekeraars zonnepanelen niet eens meer verzekeren, dit omdat die o zo duurzame zonnepanelen enorm brandgevaarlijk zijn.
In 2018 waren er 23 branden die te maken hadden met zonnepanelen, wat voor verzekeraars de aanleiding was om de premies flink omhoog te gooien. Critici noemen dit onaanvaardbaar en onredelijk, want het brandgevaar zou volgens critici alleen ontstaan bij slecht aangelegde zonnepanelen.
De schadeverzekeraars zien het anders, al jaren lijden zijn grote verliezen. Zij proberen zich op deze manier beter in te dekken. De verzekeraars komen met een kritische noot naar de critici toe; iedereen in Nederland mag zonnepanelen aanleggen. Misschien moet de regelgeving rondom dit veranderen om het aantal branden terug te brengen. Zij pleiten dan ook voor opleidingen en certificering van dit vak om de kwaliteit van de aanleg te verbeteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten