Ouders huilend in de Tweede Kamer bij debat over kindertoeslagaffaire “mijn hele leven is naar de kl*te!”

Een gedupeerde man is de Tweede Kamer uitgezet tijdens het debat over de kindertoeslagaffaire. Hevig geëmotioneerd schreeuwde de man dat zijn “hele leven naar de kl*te is” gegaan door de Belastingdienst. Ouders hadden namelijk wél recht op kinderbijstand, maar moesten door een administratieve fout het bedrag terugbetalen. Hierdoor raakten sommigen aan lager wal, één ouder pleegde zelfs zelfmoord. 

“Mijn hele leven is naar de kl*te” schreeuwde een vader in de plenaire zaal van de Tweede Kamer, waarna hij onder begeleiding de zaal moest verlaten. De man heeft een flinke schuld openstaan bij de Belastingdienst en zit nu verstrikt in het ‘rente op rente’-verdienmodel. Daar kom je dus nooit uit. tenzij je de Postcode Loterij wint.

De Tweede Kamer debatteerde met Minister Menno Snel (Financiën) over de kindertoeslagaffaire en alle (grote) partijen waren aanwezig. Forum voor Democratie ontbrak echter. Volgens Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) is de schade door de kindertoeslagaffaire en het geblunder bij de Belastingdienst enorm:

“relaties zijn stukgelopen, anderen zijn hun huis kwijtgeraakt, mensen zijn in de schuldsanering terechtgekomen”.

Vrij logisch dat het financieel slecht gaat met de gedupeerden. Immers moesten zij plotseling duizenden tot tienduizenden euro’s terugbetalen aan de Belastingdienst terwijl zij in de meeste gevallen wel gewoon rechtmatig toeslag ontvingen.

Veel van de gedupeerde ouders hadden dat geld natuurlijk niet achter de hand, waardoor al snel gerechtsdeurwaarders en incassobureau’s werden ingeschakeld. Hierdoor kwamen de ouders terecht in het ‘rente op rente’-verdienmodel, dat is een situatie waarin de rentekosten sneller stijgen dan het reële inkomen. Heel vervelend voor de ouders, maar het baantjescaroussel voor luie staatsjuristen moet op volle toeren blijven draaien, op kosten van mensen die wel écht werk verrichten:

Op een gegeven moment worden de kosten van het ‘rente op rente’-verdienmodel te hoog om te dragen. De rentekosten stijgen dan sneller dan het inkomen waardoor het wiskundig gezien onmogelijk wordt om de schuld af te lossen. Heel raar eigenlijk, maar “zo werkt het”. Sommige van de ouders werden door de kindertoeslagaffaire zelfs uit huis gezet. Ja, daar sta je dan met je goede gedrag. Je leven geruïneerd door het gestuntel van de Belastingdienst.

Kortom: negeer alle mogelijke toeslagen die de Belastingdienst aanbiedt. Ze zijn levensgevaarlijk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Wesley Benbow

  De ellende die de Belastingdienst heeft veroorzaakt is het directe gevolg van de fraude-hysterie die door rechts is opgepompt.

  1. Hiddema

   Wesly, hier wordt door mensen beweert dat je onderdeel bent van de redactie van de Dagelijkse Standaard en alleen komt om keet te schoppen.

   Is dat waar?

   1. Wesley Benbow

    Ach, gaat dat bericht nog steeds rond, Hiddema?

    Nee, dat is niet waar en de mensen die het beweren weten dat ook donders goed. Het is gewoon een zieke manier van trollen.

    Is je opgevallen dat de reaguurders die dit roepen zelden iets inhoudelijks beweren maar alleen maar bezig zijn met het zieken van anderen?

    1. Hiddema

     Hier komt geen reactie op Wesly.

     voorlopig geloof ik je. Snap ook wel dat je beweert dat veel mensen hier alleen maar komen om te zieken

     1. Wesley Benbow

      Je hebt dit zieke circus hier snel door, Hiddema,

      Mijn complimenten.

     2. Ben Venuti

      Gadverdamme, die trol Bimbo krijgt geen reactie meer dus is hij nu in conclaaf met zijn zelf verzonnen alias Hiddema.

     3. Hiddema

      Jij bent goed maf Ben Venutti.

      Ik snap die Wesly wel, jullie zijn alleen maar aan het zieken.

     4. Top

      De dag is nog niet voorbij. Blijf hier hangen, dan zal je, als je enig normbesef hebt, begrijpen wat ‘die anderen’ bedoelen over die Blaaskaak. Succes!

     5. Vlaswiek

      @Ben: “…dus is hij nu in conclaaf met zijn zelf verzonnen alias Hiddema.”

      Inderdaad, dat had ik na drie zinnetjes al door!

    2. Bas1974

     Jij zit altijd te zieken en gaat zaaien dat ze jou Daar voor nog Niet hebben opgepakt

     1. Blitzkrieg

      Bas1974 : Gelieve de trol niet te voeren, hij is op dieet. Zoals je ziet reageert er nauwelijks meer op hem of z’n aliassen.

   2. Lampje

    Hiddema, spaar je krachten, het is een nikker uit Suriname die niets van Nederland weet en alleen een grote bek heeft.

    1. Appelstroop

     nounounou…

  2. Bas1974

   Leg uit

   1. Wesley Benbow

    Wat is de vraag precies, Bas?

  3. kees cup

   wat zijn we weer tolerant zeg.

   Zouden de dames/heren niet ooit eens overwegen om zulk oeverloze OFF TOPIC gezwam eens elders voort te zetten ?

   Qua niveau zou ik voorstellen Habbo Hotel …

  4. Pauline Kummer

   Ik ben het met u eens. De hele DDS aanhangt schreeuwt om aanpak van hand op houders. Gratis geld incasseerders en wat dies meer zij. Dit is het gevolg. Morgen gaat het weer opnieuw los.

 2. Jumping

  Dit voorval met die 75000 Euro, is daar niet gewoon een eerlijke cijferreeks van te tonen, met de gehele onderlinge communicatie.

  Neem als reporter, gewoon eens 4 willekeurig gekozen gevallen en toon de burgers nu eens wat er werkelijk is gebeurd.
  Met alle tussen stations, die hierbij wat inbreng hebben gehad.

  De ware schuldigen moeten boeten.

  De zoveelste miskleun van Rutte.

 3. Tguard

  Ben Denk ik ook slachtoffer van deze affaire alleen had ik de naïeve gedachte na in beroep gaan dat het kansloos zou zijn. Heeft me een kleine 25000€ gekost en ben gestopt met buitenhuis te werken. Ik was overtuigd van mijn gelijk maar ja tegen de overheid vechten leek me een onmogelijke zaak.Ga toch maar eens kijken of we het op een of andere manier kenbaar kunnen maken en mijn gelijk alsnog te halen

  1. Riesmog

   Au…rechts lullen maar wel met je handje klaarstaan voor deze vriendelijke ondersteuning.

 4. fusilier

  Geef de keizer wat des keizer is, en meer niet.

 5. C.A.Barstow

  De Nederlandse Staat, in het bijzonder de belasting dienst, ten voeten uit.
  Pak de burger waar je ze ook maar pakken kan.
  Zij hebben gewoon een proefballon opgelaten en dat is faliekant mis gelopen.
  een volgende keer gaan zij het geniepiger aanleggen let maar op.

  Stem die ratten bende die het volk in een wurggreep houd weg,
  Stem FvD/PVV.

  1. Riesmog

   Waarom? Ze zijn muisstil op dit onderwerp en uit hun verkiezingsprogramma kun je fluiten naar deze verkapte foksubsidie.

   Zeker geen reden om FvD of pvv te stemmen

 6. Cycle25

  Leuker kunnen we het niet maken, wel asocialer.

 7. Neko-

  Ik wil geen toeslagen, bijslagen, geen subsidies (die gaan ze waarschijnlijk ook uiteindelijk terugvorderen omdat ze geld tekort komen) of leningen van het klimaatfonds (eenzijdig de rentebedragen ineens opschroeven zeker). Alles waar de overheid geld voor geeft bekijk ik met wantrouwen.

  Met die klimaatwaanzin van de regering denk ik dat heel Nederland uiteindelijk gewoon de leningen in geduwd word, en dat iedereen in ons land een gigantische schuldenlast krijgt.

  Dan hoeft er maar iets te gebeuren in Europa (bijvoorbeeld het ESM fonds die geld nodig heeft – https://www.youtube.com/watch?v=jSk5fWIB524 ?) waarbij de EU komt aankloppen in Nederland om maar even een lading geld over te maken, en we zijn compleet failliet. Vallen de banken om, en is het kijken naar het domino effect dat heel Europa economisch gewoon weggevaagd word. En dan hebben we weer 50 jaar nodig om alles weer op te bouwen…

  Ik gun de ouders een vergoeding in verhouding tot het leed dat geleden is. Minister Slob heeft net besloten 12 miljoen over te maken voor het Eurovisie Songfestival naar de publieke omroep, dus ik denk dat hij dat maar even terug moet halen. Dan is er in ieder geval een basis om betalingen van te doen. Maar ik verwacht dat het niet genoeg is, en dat de overheid dus weer geld tekort gaat komen om de fouten van de belastingdienst te betalen… Met als gevolg dat er wel weer ergens een belasting opduikt om te zorgen dat de burgers dat gat weer vullen.

  1. Teunis Dokter

   Met alle respect, jij snapt het!

   1. Wesley Benbow

    Teunis meent ook dat deze ouders schadeloos gesteld moeten worden door geen geld aan het klimaat en aan het Eurovisiesongfestival te besteden.
    Hij snapt het helemaal.

 8. Mycase

  Teunis gelieve niet te antwoorden op ons Wesley die trolt hier alleen maar .

  MAAR DAT WIST JIJ NATUURLIJK AL LANG TOCH ………………

 9. Mycase

  Hahahahahahahaha

 10. debontereus

  Het is te triest voor woorden dat zoiets kan gebeuren in dit land .
  Men gaat opzettelijk mensen beschuldigen van fraude maar dan zonder enige uitleg en daarbij zonder enig bewijs .
  Immers werkt de belastingdienst anders dan de wet voorschrijft . Bij de belastingdienst werkt men namelijk met omgekeerde bewijslast . Zij hoeven namelijk niet aan te tonen dat je schuldig bent en ben je dus bij voorbaat al schuldig bevonden .
  Daarbij nog eens dat men daar gewoon maar in het wilde weg gaat beschuldigen en gaat vorderen om teneinde beslag op jouw hele hebben en houden te gaan leggen onder leiding van van de hoogste baas en natuurlijk het grootste kopstuk de minister van dat departement.
  Ik durf nu al keihard te zeggen dat die smerige rat van een wiebes hier al mee begonnen is zoniet de bedenker is van al deze ellende .erger wordt het dat men de lopende minister die ook al een poosje hier van weet er wederom mee weg laat komen .
  Het is onbegrijpelijk dat dit kabinet na alle ellende en zeker nu na deze rotzooi nog niet gevallen is .
  Ik hoop dat de ogen van de bevolking eindelijk eens open gaan .

 11. Pescador

  Probeert er zo ´n eikelte beweren dat rechts de schuldige is gebruik je verstand kerel dit is puur links geklooi om de maatschappij kapot te maken, en het lukt ze aardig nederland slaapt gewoon verder, welterusten slaap zacht

 12. Jack Flash

  Jan peter Balkenende zei al dat onze ombudsman niet moest “zeuren”.

  Toen werd het lont echt aangestoken.
  Op naar de EU.

 13. Ben-NIET-Groen-L

  Ik kan hier weinig over zeggen omdat mijn vrouw en ik bewust kinderloos zijn gebleven en dat bevalt ons prima.

  Maar dat het totaal uit de hand gaat lopen in Nederland dat is zeker.

 14. weer opnieuw

  bureau toeslagen is een links gedrocht van ene wijn wat klauwen met geld kost. Linkse hufters roepen dan ” nivelleren is een feest ” omdat deze hufters niet naar kosten of effect kijken. Verdeel de kosten van bureau toeslagen onder alle belastingplichtigen en iedereen gaat er op vooruit.

  Helaas kijkt de jaloerse burger liever naar het voor of nadeel van anderen dan naar het totale plaatje van deze linkse idioterie. Deze geld rondpomperij is een extreem dure hobby zonder rendement.

  Buitenom de kosten vieren roemenen . hongaren , polen en vele andere oost blokkers feest door foutief verkregen uitkeringen. Linkse stront vlekken proberen dit dan ” rechts ” in de schoenen te schuiven omdat men geattendeerd is op de grootschalige fraude. Bedragen worden als strop weggeboekt en de linkse heelmeesters zwijgen verder om over te gaan tot de orde van de dag.

  Verwerpelijk links gaat vrolijk door met haar hobbys

 15. Lampje

  Onze generatie kreeg helemaal geen geld voor kinderopvang, laat ze het zelf betalen, moesten wij ook en nu mag ik het via de belasting betalen aan lui die het gewoon zelf kunnen verdienen. Onmiddelijk afschaffen die handel.

 16. ikweetwatikwil

  De misbruikers hebben het wel verknoeid voor de mensen die het ECHT nodig hadden/hebben.
  BV. Kinderopvang betalen de ouders zelf maar. Rugzakje is ook iets waar veel mee geknoeid is. Kinderbijslag naar Turkije en Marokko zonder precies te weten welke kinderen of het zijn.

 17. Vlaswiek

  Nog even geduld, Rutte gaat binnenkort stoppen!

  1. Hiddema

   Ik help het je hopen Vlaswiek.

 18. Branke

  Dit Kabinet o.l.v. de eurofiele Rutte heeft schijt aan de burgers.

 19. Onno Zel

  Waarom doen die ouders niet gezamelijk aangifte wegens fraude tegen de belastingdienst en ‘knevelarij’ : dan gaan de schuldigen de bak in !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.