Pfff, natuurlijk! Volgens het kabinet moeten we vooral ‘in gesprek blijven’ over de stikstofproblematiek

Geen categoriedec 12 2019, 8:00
In het Catshuis werd gisteravond weer eens flink gepolderd over het stikstofprobleem. Minister-president Mark Rutte, minister Carola Schouten van Landbouw en Natuur en natuurbeschermers hebben weer eens lekker gekissebist over dit onderwerp. De uitkomst van het gesprek zal u dan ook niet verbazen: alle partijen moeten vooral ‘met elkaar in gesprek blijven’ over het stikstofprobleem.
Zoals we allemaal weten lopen de gemoederen flink op als het onderwerp stikstof over tafel gaat. Boeren en bouwers zijn boos en de natuurbeschermers willen volgens de NOS juist meer maatregelen. Je kan dit probleem dus met recht een zorgenkind noemen van het kabinet Rutte III.

“Je moet opletten dat je niet in een soort van strijd zit”, zei Rutte na afloop. “Het een kan in specifieke gevallen ten koste van het ander gaan, maar je moet altijd een balans houden.”

En ook minister Carola Schouten had na afloop van het politieke theekransje haar woordje klaar:

"Waarom hebben jullie ons apart uitgenodigd?", was een van de vragen vanavond, vertelde Schouten. Een prima vraag, vond de minister. "We moeten met elkaar verder, niet alleen de bouwers, de boeren of de natuur." Gezamenlijk aan tafel zitten moet uiteindelijk leiden tot ideeën en draagvlak voor de lange termijn, zei Rutte erover.”

Echt concreet worden ze inderdaad niet. Ook de boeren zijn die mening toegedaan. Zij waren vorige maand op gesprek geweest in het Catshuis, maar ook zij merkten op dat er geen concrete oplossingen werden genoemd door het kabinet.
En inderdaad: als dit de conclusie is en blijft na gesprekken met verschillende betrokkenen, dan komen we geen stap verder. Open deuren intrappen is in ieder geval géén oplossing voor dit probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten