Gedupeerde ouders van toeslagenaffaire slaan handen ineen en komen met kerstactie! ‘Hopelijk ontstaat er iets moois’

Geen categoriedec 12 2019, 9:00
Vorige week vond het zeer emotionele debat rondom de toeslagenaffaire plaats in de Tweede Kamer. De publieke tribune zat dan ook vol met gedupeerde ouders. Eén daarvan werd zelfs zo emotioneel dat hij ‘mijn leven is naar de klote’ riep, waarna hij emotioneel de tribune verliet. Met kerst voor de deur, hebben een groep gedupeerde ouders besloten om de handen ineen te slaan.
Tijdens het debat kondigde minister Menno Snel, inderdaad, weer zo’n D66-coryfee, nog aan dat de eerste groep van driehonderd ouders compensatie zal krijgen. Waarschijnlijk nog vóór kerst.
Een groep van gedupeerde ouders realiseren zich gelukkig dat er nog veel meer mensen zijn die diep in de schulden zitten en hebben dus besloten om een kerstactie op touw te zetten.

“Samen met de SP lanceren zij daarom een kerstactie voor 'alle gedupeerden en hun kinderen' om de kerstdagen iets op te vrolijken. Veel gedupeerde ouders hebben geen geld voor cadeautjes voor hun kinderen, een kerstdiner, of uitjes in de vakantie. Donaties kunnen worden gedaan via de site van de politieke partij. Het geld is nadrukkelijk niet bedoeld voor de groep ouders die de actie is gestart, maar om alle anderen die in de verdrukking raakten door het optreden van de Belastingdienst.”

Tussen al het negatieve nieuws wat je als journalist dagelijks voorbij ziet komen, wordt je hier gewoon heel erg blij van. Eindelijk eens een groep van mensen die aan elkaar denken en overgaat tot actie.

“Kamerlid Renske Leijten – die zich vastbeet in de affaire – roept iedereen in Nederland op het 'hart te laten spreken en deze mensen een steuntje in de rug te geven'. "Door een onmenselijke Belastingdienst moeten duizenden ouders al jarenlang aan hun kinderen laten weten dat er geen geld is voor iets leuks tijdens de feestdagen. Ouders hebben dit initiatief bedacht en ik ben blij dat we hen met de kerstactie kunnen helpen. Hopelijk kunnen we zo vele ouders en kinderen een fijne kerst bezorgen. Leijten hoopt dat de kerstactie ertoe leidt dat 'uit al deze ellende toch ook iets moois ontstaat’.”

Kijk, deze mensen voegen daadwerkelijk de daad bij het woord en zetten een concrete actie op touw, waar gedupeerden ook daadwerkelijk iets aan hebben mits deze actie slaagt. Zouden veel mensen nog eens een voorbeeld aan kunnen nemen. Hopelijk ontstaat er uit deze ellende inderdaad iets moois!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten