Rechter wijst naar politiek wegens te lage straf in zaak Hümeyra

Screenshot-15-1-2019-14_57_33
Foto: Moordenaar Bekir E. en zijn slachtoffer Humeyra. Screenshot via axed.nl

De rechter die de zaak van de doodgeschoten scholiere Hümeyra behandelde, en Bekir E. een straf van veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging oplegde, wijst nu naar de politiek. De straf werd als véél te laag beschouwd, waardoor de emoties vandaag hoog opliepen, maar door wetgeving kon er niet veel meer van worden gemaakt.

De situatie vandaag in de rechtbank was erg wrang. Familie van de doodgeschoten Hümeyra werd helemaal wild toen het vonnis werd voorgelezen. Zij hadden natuurlijk ‘moord’ verwacht, met een bijkomende enorme straf. Maar het werd ‘doodslag’, veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Voor moord staat een maximale gevangenisstraf van dertig jaar en doodslag is hooguit vijftien.

Ondanks dat de rechtbank het woord ‘executie’ in de mond nam en daarmee wel aan leek te geven deze misdaad verschrikkelijk te vinden, kon niet worden bewezen dat Bekir ‘een vooropgezet plan’ had om haar te vermoorden.

“De verklaringen van E. lopen uiteen, maar wijzen op een impulsieve handeling”, zegt de rechter over de minuten voor en na het doodschieten van Hümeyra. “Hij windt zich in korte tijd extreem op. Dat is te rijmen met camerabeelden en wordt bevestigd door de waarnemingen van getuigen.” “Dat u rennend bent gaan schieten in een school tijdens de pauze is een aanwijzing dat u geen moment van bezinning had en slechts handelde uit boosheid en opwinding.”

NOS: “Ook dat E. herhaaldelijk van dichtbij heeft geschoten op Hümeyra ziet de rechtbank niet als aanwijzing voor een vooropgezet plan.”

En dan te bedenken dat er al een contactverbod voor Bekir was, omdat hij Hümeyra en haar familie al maandenlang stalkte en bedreigde. Daar was nota bene vier keer aangifte van gedaan door het slachtoffer zelf! Onbegrijpelijk… Een rechtbankwoordvoerder herhaalde het probleem van de rechters nog eens:

“Er is eigenlijk sprake van een executie van Hümeyra. Dan is het aan de politiek om te kijken of een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar, zoals nu in de wet staat, nog wel goed is.”

Als een rechter inderdaad het maximale oplegt binnen wat voor die zaak mogelijk is, dan kan die daar volgens mij ook niet veel meer aan doen. Het is echter wel opvallend dat een rechter in dit geval naar de politiek wijst. Die zal wel totaal geen zin meer hebben om wéér dat ‘D66-rechter’-labeltje opgeplakt te krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

41 reacties

 1.   

  Helaas wordt er al jaren en jaren veels te licht gestraft omdat tegenwoordig al die mislukte import figuren geestelijk gestoord zijn en hun bovenkamer rammelt van de losse draadjes. Dank je de koekoek.

  1.   

   Onze wetgeving is geestelijk gestoord en daar plukt deze moordenaar de vruchten van

   1.   

    Dit kan niet wat u zegt. Dat kan alleen van een stoffelijk persoon. Wetgeving of etalage pop kunt u zo niet benoemen. De wetgeving schiet tekort.

   2.   

    Het punt is juist dat deze knul geen moordenaar in de zin van het strafrecht.

  2.   

   Al in de 18de eeuw bedachten we hier dat het bij onze christelijke cultuur hoort om barmhartig te straffen.
   Het Sharia strafrecht zal u meer bevallen, want dat kent meedogenloze straffen!
   En zo rukt de islamisering op.

 2.   

  Wesley Benbow

 3.   

  Rechter is gek , rijdend met een wapen naar de school van je slachtoffer schier je haar gericht dood als je valt of struikelt. Tijdens de rit had deze moordenaar zich 1000 x kunnen bedenken toch schoot hij haar dood.

  Dat is moord , klinkklare moord en geen doodslag in een opwelling. De rechtelijke macht is volledig van het padje

  1.   

   Dit is dus gewoon gekwalificeerde moord met voorbedachte rade en geen doodslag. Heeft die rechter al zijn aankondigen dan niet ingezien of zo?

 4.   

  Tijd dat deze rechter wordt ontslagen wegens onkunde of restant van de straf zelf uitzit, geen enkel gevoel voor de samenleving en realiteit.
  Voel mee met de familie van dit meisje.

  1.   

   Wie die rechter dan zou kunnen ontslaan zal Adriaanv wel niet kunnen bedenken.

   In de rechtsstaat ontslaan we rechters niet, wel kan een vonnis door een hoger beroep worden gecorrigeerd.

   Ik neem aan dat die mogelijkheid zal worden benut.

   1.   

    het is bekent dat figuren in het old boys netwerk niet ontslagen worden maar slechts verplaatst in het linkse kamp stront vvlekl

    1.   

     bekend

    2.   

     Wesley Benbow

     1.   

      Wesley Benbow inderdaad, niet Weslie Benbow

     2.   

      Klopt, Wesley Benbow!

    3.   

     Het is u ontgaan dat Trump rechters naar zijn hand zette door een benoeming voor het leven. Ik meen dat de voorkeur naar conservatieve rechters uitging.
     U kunt dit verhaal checken.

   2.   

    Is heel makkelijk door een aantal rechter managers aan te stellen. Die hun functioneren beoordelen.
    Net zoals in bedrijfsleven.

 5.   

  Dit is de rechter zijn fout als je iemand dood schiet is het moord en geen doodslag , dit is weer zoeen achterlijke linkse klootzak van een rechter. En niks anders

 6.   

  “Er is eigenlijk sprake van een executie van Hümeyra. Dan is het aan de politiek om te kijken of een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar, zoals nu in de wet staat, nog wel goed is.”

  Als er sprake was van een executie is het moord en geen doodslag. Dat oordeel durfde deze rechter niet aan.

  Hier was sprake van langdurige stalking door een typische macho die zich er niet bij neer kon leggen dat hij afgewezen was. An ‘accident’ waiting to happen…

  Hij had de maximale straf moeten krijgen.

  1.   

   Als hij op alle onderdelen veroordeelt zou worden kan je twee keer levenslang schrijven zodat dit gedrocht nooit meer vrijheid zou kennen. Dat zou pas de maximale straf zijn en gerechtigheid

   1.   

    Veroordeeld

 7.   

  Ik sta versteld van het aantal juridisch onderlegde reaganten alhier.

  1.   

   Wesley Benbow ook?

  2.   

   Zeker, ook Wesley Benbow!

 8.   

  Allemaal de schuld van de Boeren

  1.   

   En van Wesley Benbow

  2.   

   Wesley Benbow ook?

  3.   

   Zeker, ook Wesley Benbow

 9.   

  Geen voorbedachte rade, kennelijk heeft hij altijd een pistool op zak.
  Tijdens het achtervolgen van het meisje geen moment van bezinning kunnen hebben.
  Dat waren de argumenten die de rechter gebruikte om een moord aanklacht te voorkomen.
  En dan is het de schuld van de politiek.

 10.   

  Wesley Benbow

  1.   

   Ja, Wesley Benbow!

 11.   

  Het wordt tijd voor jury rechtspraak zoals in usa.
  Niet ideaal zouden de linkse deugers zeggen, maar het soort rechters waar we nu mee opgescheept zitten is een ramp , “moord niet bewezen” wat een löl van een rechter zeg, en dan nog een jaartje minder dan max straf.
  Deze moordenaar loopt over negen jaar weer vrij rond want wat tbs voorstelt weten we ook al een beetje.

  Een jury had deze Bekir E gewoon “schuldig aan moord” geoordeeld. Met max straf van 30 jaar.
  En dan zou den haag ook eens spoed mogen maken met een minimumstraf op een delict.

  1.   

   Ik ga voor 2 x 30 jaar , nooit meer op straat dit gedrocht

 12.   

  Rechters staan helaas boven de wet, worden niet op functioneren beoordeeld, hebben vaak een rare kronkel waar ze niet op afgerekend kunnen worden.
  Worden in een linkse bubble opgeleid, dus echt kwalijk kun je ze het ook weer niet nemen, alleen schieten wij daar niks mee op.

  1.   

   Geen reactie zonder Wesley Benbow.

  2.   

   Nee, zij zijn onafhankelijk. Iets anders dan wat u zegt. Zij toetsen de wet. U heeft toch wel eens iets van wraking gehoord wanneer een rechter oordeelt met een vermoeden van vooringenomenheid. Dat is bij Wilders ook voorgevallen. De rechter oordeelt naar de wet.

   1.   

    Hermann, de rechter WAREN ooit onafhankelijk. Bij de start van het politieke proces Wilders lieten zij voor het eerst overduidelijk zien dat ze zich vlot door links of linkse elite lieten sturen.

 13.   

  Weet U wat ik denk dat hier in Nederland aan de hand is? De angst regeert. Men durft voor eigen veiligheid niet gepaste straffen te geven aan het kwaad.

 14.   

  Ongelooflijk laffe, nu zeker d66 label, rechter. Het is dat alle betrokkenen, incl hun complete familie, wat mij betreft NOOIT in Nederland waren toegelaten, maar deze rechter had probleemloos voor moord kunnen hebben veroordeeld. Ook had deze rechter kunnen uitspreken dat deze moordenaar NOOIT meer vrij mag komen.
  Maar nee, wellicht met telefoontje vooraf naar zijn ‘baas’ hypocriet ollongren?, en schuld afschuiven. Misschien allochtoonse achtergrond? DIE zijn allen goed in afschuiven.
  Waarom mijn opmerking dat noch dader noch slachtoffer in Nederland thuishoren? Eerwraak hoort onder geen voorwaarde in Nederland, vecht dat uit in je oorsprongsland.

  1.   

   Henk Albarda, helemaal mee eens.
   Overigens, Ollongren, hoor ik al een tijdje niets van.
   Is zij al met Kerstreces ?

   1.   

    Waarschijnlijk is haar geadviseerd door het bilderberg clubje even stil te zijn..

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!