Rob Jetten verwacht dat premier Rutte Farmers Defence Force aanspreekt op afgrijselijk gedrag!

Geen categoriedec 16 2019, 11:00
Farmer Defence Force heeft - zoals we inmiddels allemaal waarschijnlijk wel weten - een mega blunder gemaakt. De voorman van de boerenactie groep kreeg de debiele ingeving om de situatie van de boeren te vergelijken met de Joden in de Tweede Wereldoorlog. Een onsmakelijke vergelijking die natuurlijk helemaal nergens opslaat. Uiterst dom, want nu kunnen boeren-hatende partijen prijs schieten.
Toch benadrukt onze geliefde Rob Jetten dat hij het demonstratierecht heilig verklaart maar wat de actiegroep zei kan niet ongestraft blijven volgens Jetten.

"Laat ik voorop stellen dat elke boerenorganisatie recht heeft om te protesteren", zegt Jetten daarover tegen RTL Nieuws. "Het is ook goed dat premier Mark Rutte en minister Carola Schouten van Landbouw in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de boeren over de toekomst van ons landbouwbeleid."

Jetten stelt terecht dat een vergelijking tussen de boeren van nu en de Joden ten tijde van nazi's natuurlijk not done is. Het was uitermate dom om deze vergelijking te maken, het laatste beetje opgebouwde krediet verlies je zo in één keer. De volgende keer kan Farmer Defence Force wellicht iemand sturen die geen onzin gaat uitkramen.

"Maar de vergelijking tussen de positie van boeren nu en de situatie van joden in de jaren 30 en tijdens de Holocaust vind ik afgrijselijk slecht gekozen. Volledig ongepast. We moeten de herinnering aan het verschrikkelijke leed dat de joden in de Tweede Wereldoorlog is aangedaan levend houden, en dat doen we niet met dit soort ongepaste vergelijkingen."

Nu is het de vraag of Rutte zich inderdaad met deze kwestie moet bemoeien, het lijkt me dat Farmers Defence Force al genoeg is afgestraft door de media. Zij hebben hun lesje wel geleerd en zullen hopelijk in het vervolg niet nog eens zo'n domme uitspraak doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten