Rutte op VN-Klimaatconferentie: ‘doe net als bij ons Klimaatbeleid en ga ook polderen!’

Premier Rutte slaat richting de buitenwereld een heel andere toon aan over het klimaat dan hij in Nederland doet. Waar hij in Nederland leider is van ‘de vroem-partij’, loopt hij op de VN-Klimaatconferentie te koop met het stomende hoopje stront genaamd het Nederlands Klimaatbeleid.

Het is werkelijk onvoorstelbaar. Het Klimaatbeleid in Nederland wentelt kosten af op de burger voor maatregelen die totaal geen zoden aan de dijk zetten, terwijl zware vervuilers praktisch worden ontzien (of óók de kosten aan de burger gaan doorberekenen).

Bij al die klimaattafels zaten verschillende belanghebbende partijen, behalve wetenschappers die daadwerkelijk verstand van zaken hebben. Dus in feite liet iedereen de feiten links liggen als het moeilijk werd, terwijl alles wat vooral goed en effectief klonk direct werd opgenomen in dit beleid. Vergelijk het met een auto-producent die een reclamebureau, een HR-adviesbureau, een grafisch ontwerper en een IT-specialist inhuurt om een nieuwe auto te ontwikkelen en te produceren. Het ontwerp zal er prachtig uitzien op papier maar je moet er niet aan denken dat de wagen ooit de fabriek uitrolt. Die valt namelijk direct uit elkaar.

En in plaats van te vertellen hoe dit Klimaatbeleid op een behoorlijk fiasco lijkt uit te lopen, prijst de man het aan alsof Nederland zichzelf in één of andere leidende rol heeft weten te positioneren. En dat allemaal met wat wind- en zonneparkjes, Tesla-subsidie, een warmtepomp en wat CO2-belasting. Andere landen nemen hem straks nog serieus ook!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. weer opnieuw

  natuurlijk , lekker slap ouweh-oeren op kosten van de belastingbetaler door een bijelkaar geraapt zooitje oud gediende uit de politiek die allemaal eens gefaald hebben en met de staart tussen de benen het hazenpad kozen.

  polderen , hahaha sukkels

 2. debontereus

  Polderen ?
  Een woord wat ik in politieke zin nog nooit heb kunnen begrijpen evenals het gezegde verantwoording nemen wat menig links politicus in zijn of haar bek durft te nemen .
  Het is allemaal voor de bühne en verder niks .
  De asshole denkt weer de grote jongen te zijn en kraamt maar weer wat uit terwijl iedereen in het buitenland hem en daarmee ons uitlachen .

 3. Jumping

  Deze fantast en leugenaar, manupileerd de gehele Linkse kliek in Nederland.

  Als deze Linkse kliek niet de ogen echt open doet, is het over en uit met Nederland.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Blitzkrieg

   Jumping : Wat klinkt dat mooi, Ruttup en Nexit. Bijna poëtische, jij bent waarschijnlijk booreaal geïnspireerd.

  2. Hiddema

   Juist Jumping weg met Rutte!

 4. Scheve Tinus

  Spreken is zilver, de TROL doodzwijgen is goud.

  1. Vlaswiek

   “Spreken is zilver, de TROL doodzwijgen is goud.”

   100% Het gaat prima zo!

   🙂

 5. Jack Flash

  Mooi verhaal bij Jensen.Elektrische bus was niet warm te krijgen met deze kou.Men heeft een aparte kachel moeten aanbrengen.En die werd gestookt met…..jawel..
  DIESEL. Ha ha ha!

  1. Blitzkrieg

   Jack Flash : Zonder roetfilter! De blauwe rook die onder die via vandaan kwam, niet normaal meer!

 6. RvdBe

  Als hij daar die onzin staat uit te kramen, zouden er dan ook zijn die hem bewonderen om zijn welhaast magische wijze waarmee hij de wereld red?
  Volgens mij denkt het gros: opzouten clown, we zijn hier om een beetje te netwerken, te vreten en te zuipen, in ruil daarvoor ondertekenen we een verdrag wat ons voor de rest geen bal interesseert.

  1. Wesley Benbow

   Rutte kan zich met enig recht beroepen op knap polderwerk in Nederland met als gevolg dat Nederland zich internationaal sterk profileert met een solide klimaatakkoord.
   Niks mis mee.

 7. Blitzkrieg

  Drie jaar cel geëist tegen vvd kandidaat voor hacken naaktfoto’s BN’ers
  h**ps://amp.nos.nl/artikel/2313172-drie-jaar-cel-geeist-tegen-vvd-kandidaat-voor-hacken-naaktfoto-s-bn-ers.html

 8. Bockbeer

  Wat echt goed zou zijn voor het klimaat. Als alle linkse mensen zelfmoord zouden plegen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

  1. Vlaswiek

   @Bockbeer: Het gaat prima met het klimaat! Er bestaat alleen een elitaire onder- en bovenlaag die ons het omgekeerde wil laten geloven. En dit geloof noemt men het klimaatevangelie.

   Dit evangelie wordt verkondigd met de stelling dat de mens invloed heeft op het klimaat en dat de mens de temperatuur op aarde kan bijsturen als ze de uitstoot van CO₂ beperken of voorkomen.

   Dit noem ik klimaatkolder! Bovendien gaat ons dit honderden miljarden kosten! Dit gaat langzaam maar zeker, steeds een beetje verder en een beetje meer.

   Waarom?
   Rutte heeft zichzelf meerdere keren herhaald: “Er wordt ontzettend veel geld verdient aan de klimaatsverandering en de maatregelen die daarbij afgekondigd.” Het draait allemaal om geld, belastinggeld!

 9. JFU

  Deze clown staat daar weer een berg onzin te verkondigen, in de hoop dat andere landen dit overnemen. Hopelijk hebben die ietsje meer verstand, anders gaat het daar net als hier in de toekomst..het failliet van heel veel bedrijven, extreme lasten voor de burger met uiteindelijk einde van welvaart met alle gevolgen….Wat dan weer wel positief is, dat dan hun milieu doelstellingen zijn behaald. Proficiat!

 10. Rode Schelpen

  Rutte zal wel zijn best doen, maar zeker in deze tijd waarin alles wordt onthouden door het computer geheugen, kun je maar beter altijd met de waarheid komen.

 11. wietordok

  Verdienmodel. Bevolking slaaf, betaler tot na zijn dood.

  Joden zijn een fantastisch volk.

  De dorst om de wereld te begrijpen en de kennis die géneraties lang
  zorgvuldig wordt overgedragen, maakt dat vele volkeren jaloers zijn.

  Enkele Rabijnen zijn progressive en onderzoeken reeds na alle ellende van de
  Shoah, de wetenschappelijke vooruitgang, en zorgen over mensheid en millieu,
  indien de interpretatie over het lot van Adam en Eva wel juist is.

  Zelf Shabbagoy, en puur natuur Heiden, beliep ik de sporen van de kruisvaarders,
  waarvan de ruines nog duidelijk aanwezig zijn in het
  prachtige land van Israel.

  Ik bezocht de Golan, ik leerde waar en hoe ik mij kon beschermen indien
  een terrorist het in zijn hoofd haalde om…..

  Ik werkte hard, en kreeg elke week mijn deel van het gebak.

  Waar bent U.

 12. Heras

  Rutte is net een kameleon; als hij in het kabinet wil blijven moet hij zich rustig houden, omdat veel Nederlanders klaar zijn met de z g transitie.

  Maar buitenlanders willen een stevige leider; dus krijgen zij een fanatiek beleid voorgeschoteld.

  Voor elk wat wils; als hij maar kan aanblijven.

  1. Vlaswiek

   “als hij maar kan aanblijven.”

   Dat gaat niet gebeuren. De laatste motie van wantrouwen werd door 71 Kamerleden aangenomen. De volgende motie overleeft hij niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.