Plofkraken zijn minister doorn in het oog, dus verplaatsen we gewoon de pinautomaten

Plofkraken zijn minister doorn in het oog, dus verplaatsen we gewoon de pinautomaten

Wanneer pinautomaten om de haverklap worden opgeblazen, zou de discussie moeten gaan over het terugdringen van plofkraken. Minister Hoekstra en ABN Amro inspireerden per ongeluk PvdA-Kamerlid Nijboer, die voorstelt om pinautomaten op andere locaties neer te zetten...

Tijdens het lezen van dit NOS-artikel sloeg ik haast steil achterover. Minister Hoekstra (Financiën) gaat samen met ABN Amro overleggen waar men straks nog wél pinautomaten zal gaan plaatsen, want criminelen blijven die krengen maar met het grootste gemak opblazen. PvdA-Kamerlid Nijboer trekt de logica achter deze gare gedachtekronkel doodleuk door en vraagt zich af:

"Moeten ze bijvoorbeeld niet inpandig of eigenstandig? Die plofkraken zullen blijven komen en zeker in bewoonde gebieden is dat een groot probleem."

Wel ja joh, of misschien moet de automaat maar gewoon in een bunker van gewapend beton worden geïnstalleerd. Met een gracht eromheen en een gewapende bewaker in een wachttoren ernaast.

Minister Hoekstra zit nu te koorddansen tussen het aantal pinautomaten in een gebied en het moeten voldoen aan het 5 kilometer-criterium (zodat iedereen toegang heeft tot zo'n pinautomaat). Want het is natuurlijk niet de bedoeling (of wenselijk) om pinautomaten in afgelegen gebieden te installeren, zodat er geen slachtoffers zullen vallen als criminelen weer zo'n apparaat laten klappen.

Maar waar natuurlijk lang en breed omheen wordt gefietst is het hele feit dat plofkraken überhaupt in toenemende mate voorkomen in dit land en er niets aan lijkt te worden gedaan. Zowel Kamerlid Nijboer, minister Hoekstra én de ABN Amro lijken plofkraken gewoon te accepteren als onvermijdelijke realiteit. Alsof we daar maar gewoon aan zullen moeten leren wennen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer