Rutte op VN-Klimaatconferentie: 'doe net als bij ons Klimaatbeleid en ga ook polderen!'

Geen categoriedec 03 2019, 21:00
Premier Rutte slaat richting de buitenwereld een heel andere toon aan over het klimaat dan hij in Nederland doet. Waar hij in Nederland leider is van 'de vroem-partij', loopt hij op de VN-Klimaatconferentie te koop met het stomende hoopje stront genaamd het Nederlands Klimaatbeleid.
Het is werkelijk onvoorstelbaar. Het Klimaatbeleid in Nederland wentelt kosten af op de burger voor maatregelen die totaal geen zoden aan de dijk zetten, terwijl zware vervuilers praktisch worden ontzien (of óók de kosten aan de burger gaan doorberekenen).
Bij al die klimaattafels zaten verschillende belanghebbende partijen, behalve wetenschappers die daadwerkelijk verstand van zaken hebben. Dus in feite liet iedereen de feiten links liggen als het moeilijk werd, terwijl alles wat vooral goed en effectief klonk direct werd opgenomen in dit beleid. Vergelijk het met een auto-producent die een reclamebureau, een HR-adviesbureau, een grafisch ontwerper en een IT-specialist inhuurt om een nieuwe auto te ontwikkelen en te produceren. Het ontwerp zal er prachtig uitzien op papier maar je moet er niet aan denken dat de wagen ooit de fabriek uitrolt. Die valt namelijk direct uit elkaar.
En in plaats van te vertellen hoe dit Klimaatbeleid op een behoorlijk fiasco lijkt uit te lopen, prijst de man het aan alsof Nederland zichzelf in één of andere leidende rol heeft weten te positioneren. En dat allemaal met wat wind- en zonneparkjes, Tesla-subsidie, een warmtepomp en wat CO2-belasting. Andere landen nemen hem straks nog serieus ook!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten