Nóg zo'n held! Ook VVD-Kamerlid Arne Weverling ziet ineens af van wachtgeld

Geen categoriedec 03 2019, 19:00
Wie had gedacht dat het moreel leiderschap van VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff binnen afzienbare tijd nog een partijgenoot zijn fout zou laten inzien? Kamerlid Arne Weverling heeft ook het licht gezien en besluit geheel vrijwillig om 10.000 euro per jaar aan zich voorbij te laten gaan!
En wat is dan de reden dat Weverling ineens geen 10.000 euro per jaar meer wil vangen?

"Net als mijn fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heb ik besloten om de wettelijke toelage die ik ontving stop te zetten”, reageert Weverling. ,,Dit om de discussie die vorige week is opgelaaid op inhoud te kunnen voeren."

Een liberale democraat in hart en nieren zeg! Weverling kreeg al 2,5 jaar wachtgeld van de gemeente Westland om zijn salaris van Kamerlid aan te vullen met wat hij destijds kreeg als wethouder. Weverling zag tijdens zijn verkiezingscampagne om Tweede Kamerlid te worden af van wachtgeld, want dan lijk je meteen zo'n VVD-graaier. Eenmaal verkozen boeit dat minder want iedereen denkt dan toch al dat je een VVD-graaier bent, dus kun je net zo goed weer graaien.
Maar nu is Dijkhoff gesnapt door middel van een wob-verzoek, die een onrechtmatig verkregen reiskostenvergoeding aan het licht bracht. Daardoor kwam de exorbitante wachtgeldtoelage van 37.000 euro per jaar ook nog eens vol in beeld. Dat verdedigde Dijkhoff ook nog eens met 'heb ik recht op en ik geef helemaal niks terug'. Rutte steunde dit gewoon en even leek het daarmee overgewaaid. En toen zag Dijkhoff toch ineens af van zijn toelage. 'Kut', dacht Weverling toen. 'Binnen de kortste keren krijg ik dan de ogen ook op mij gericht!'
En wat voor smoes verzin je dan als je partijgenoten, die je gegraai openlijk goedkeurden, ineens 180 graden draaien en jou wel 10.000 euro per jaar door de neus boren met hun morele gedrag? Knarsetandend van frustratie kwam daar het meest slappe excuus ooit: 'dit om de discussie op inhoud te kunnen voeren (p.s. ik geef niks terug)'. Donder toch een eind op man, zakkenvuller.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten