Schaamteloze Moldavische gelukszoekers: ‘Ik wil sigaretten en zakgeld, Nederlandse regering is onze ergste vijand!’

De Nederlandse overheid zat ‘ineens’ met een probleem. Moldavische asielzoekers komen sinds enkele jaren in steeds grotere aantallen deze kant uit en gaan maar niet weg. Ze overbelasten de IND, die probeert uit te zoeken of ze terecht asiel aanvragen. Nou, dikke kans van niet dus. de 34-jarige Vasili Codreanu is glashelder: “Ik wil sigaretten en zakgeld.”

“Nederlandse regering is onze ergste vijand”
Moldavië is een zogeheten ‘veilig land’, wat in de migratie-discussie betekent dat je als Moldaviër praktisch kansloos bent met je asielaanvraag. De Nederlandse overheid moet natuurlijk wel weer even laten zien hoe braaf dit land wel niet is, dus kijkt men voor de zekerheid ook even of er bij de Moldaviërs niet ergens een politiek vluchteling of een recentelijk in elkaar getrapte homoseksueel tussenzit. Ja wat, kán toch?!

Maar hele dikke kans van niet. Want de Moldavische Vasili Codreanu heeft, volledig zelfstandig, zijn eigen ruiten en die van zijn mede-asielzoekers ingegooid met deze uitspraak:

“De Nederlandse regering is onze ergste vijand. Zelfs voor honden zorgen ze beter. Ik ben nu anderhalve maand in Budel, maar we krijgen helemaal niks. Ik wil sigaretten en zakgeld.”

Lekker janken
En met zo’n uitspraak weet je als verslaggever haast instinctief dat je goud in handen hebt, dus druk je die plopkap nog een keer onder z’n neus en kijk je of er nog meer uitkomt. En ja hoor, zónder moeite:

„Waarom krijgen we geen leefgeld?”, vraagt de vader van drie kinderen zich af. “Ik wil ten minste vijftig euro per week per persoon. Wij moeten weg maar we mogen niet eens in hoger beroep”, schreeuwt Codreanu terwijl hij met zijn terugkeerbesluit wappert. “Nederland controleert niet eens of ik gevaar loop.”

Niet eens Moldavisch eten!
Het zit de beste man ook allemaal niet mee. Komt hier als vader van drie kinderen, is geen homo, wordt niet vervolgd, mag niet eens in hoger beroep, moet terug en krijgt niet eens Moldavisch te eten!

“Hier eten we maar een keer per dag warm. En ze houden niet eens rekening met wat wij willen. Ik heb nog geen enkele keer Moldavisch gegeten hier. Het eten wat we al krijgen stoppen ze vol met kruiden. Een lekkere pasta met vlees zit er niet bij. Dit is pure spot, zelfs varkens worden beter behandeld.

De door Vasili gecreëerde vlek waar hij zo vrolijk in blijft wrijven is inmiddels een zwart gat geworden en heeft een doorgang naar een andere dimensie geopend. Eentje waarin de wereld op z’n kop staat, zo lijkt het:

„In Frankrijk was het beter”, verzucht de man terwijl andere bewoners instemmend knikken. “Daar kregen we wel gewoon geld. We hoorden dat in Nederland alles beter was, maar we krijgen geen gratis kamer en zakgeld.”

Wat een clown. Rot toch op man!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Seneca

  @wout
  jammer dat de bevoegde instanties jouw laatste woorden: ‘rot toch op, man’ niet herhalen.

  1. Tony Faas

   @Wesley Seneca?

   1. Seneca

    @faas
    wat lul jij uit je nek! als je mijn reacties had gelezen, dan had je kunnen weten dat het individu Wesley’s niets, maar dan ook niets met Seneca te maken. lees mijn reactie nogmaals want jij kan een eerste indruk niet onmiddellijk verwerken. begrijpend lezen is moeilijk, eikel.

    1. Veteraan

     @ Seneca
     Nee we kunnen jou niet van Wesley achtige fratsen beschuldigen.
     Misschien was Tony even in de war met al die Trollen ?
     Of is Tony eigenlijk Wesley, ik raak wat verward.

  2. Top

   Maakt niet uit, want men moet zeggen ‘u heeft in Frankrijk al asiel aangevraagd, dus? Daar moet u dan ook blijven en afwachten wat de beslissing van Frankrijk is. En niet gaan shoppen in Europa, waar u denkt het meeste uit de het systeem te ontvangen’. Dit hele verhaal, slaat nergens op! Het is opgenomen in het Schengen besluit. Daar waar je binnen komt daar is de asielaanvraag en nergens anders. Dus? Inpakken en wegwezen! En toen werd ik wakker! Oh gruwel!

 2. Kim Verlouw

  Nederland staat internationaal bekend als het meest zielige en domme volkje van de wereld met veel geld.

  Dan krijg je dit soort mensen op je af.

  Direct terugsturen natuurlijk.

  1. Jumping

   @Kim Verlouw.

   Inderdaad als je dit voorval lees, vraag ik mij altijd af.

   Welke Linkse klootviool, durft het Schengen verdrag nu nog te verdedigen.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Stop met de EU in deze vorm.

   RUTTUP EN NEXIT.

   DONDER DIE GELUKSZOEKERS, PER OMGAANDE HET LAND UIT.

 3. Job Jansen

  Deze viespeuken (lees hier nepvluchtelingen) moet je zo ontiegelijk hard met een knuppel bewerken, dat ze hun landgenoten nog net kunnen navertellen hier nooit naartoe te komen.

  1. Torenklok1871

   Dat heb je helemaal goed!

 4. weer opnieuw

  DIRECT UITZETTEN DEZE LEEGVRETERS !!!

  Geen discussie mogelijk en al helemaal geen procedure mogelijk. Direct eruit trappen

 5. Jv

  Flikker dat onbeschofte schooiers volk gelijk het land uit!
  Dit werkschuwe schooiers volk zegt trouwens wel precies wat alle gelukzoekers denken en dat is dat zij precies om dezelfde redenen naar ons land komen.
  De brutaliteit alleen geeft weer waar het dit volk om te doen is.
  En wij Nederlanders maar keihard werken om dit tuig van geld, telefoon en sigaretten, alcohol, vreten, etc. te voorzien?
  D’r uit met deze schoften!!!!!.

 6. Jv

  Dat varkens beter behandeld worden, volgens hun eigen zeggen, komt omdat zij door dit soort uitlatingen en verwachtingen nog minder dan varkens zijn.
  Varkens wachten nog gelaten af wat ze krijgen, dus?

  1. Blitzkrieg

   Jv : Ik verwacht deze week een item bij Lubach, die is toch zo begaan met dierenleed.

 7. Blitzkrieg

  Geen zorgen mensen, met het pact van Marrakech kunnen we zo terugsturen.

 8. Cootje

  Het privé adres van Rutte geven of van zijn moeder

  1. weer opnieuw

   beter de adressen van de kamerleden die voor gestemd hebben in de gelukszoekers debatten en de Marrakesh overeenkomst

   1. Smek

    Dat zijn ze bijna allemaal.

  2. Smek

   Heeft die een moeder dan??

 9. RvdBe

  Maakt het uit, we zijn toch al de gekke Henkie, al ons geld naar klimaatdebielen, we leggen de bouw stop voor stikstof en pfas waanzin, pensioenen naar de klote, hele dagen transgenderonzin aan horen, voor teringracist uitgemaakt worden door jan en alleman, knippen en buigen voor islam, moldaviers uiteraard welkom, hoe asocialer hoe beter.
  Uitgekleed kutland voor je (klein) kinderen achterlaten.
  Gaaf land hebben we toch
  Trump is gek

 10. Politiek Profeet

  Er moet een verplichting komen om elke linkse rat w.o. d,66 tuig en groen slinkers,gristenen van cda en cu om dit soort uitschot op te vangen in het eigen huis.
  Alle kosten zelf dragen en verantwoordelijk voor schade en overlast….

 11. Freewheeler

  Zet ze per direct op C-130 Hercules-transportvliegtuig, dit is toch Gods geklaagd er is voldoende eten in eigen land. of loop even terug naar Frankrijk.

  Ze zijn te ver doorgelopen:
  h**ps://www.vice.com/nl/article/43z34j/de-vergeten-gerechten-van-dit-moldavische-wijnhuis-blijven-je-voor-altijd-bij

 12. P. Breetveld

  Lekker terug naar dat achterlijke apenland! Kunnen ze daar de hele dag Moldavisch vreten op eigen kosten. Dat gedrag zie je bij het overgrote deel terug. Aangemoedigd op de achtergrond door de “ hulp” verleners en eskadrons vrijwilligers die zich de benen onder het lijf vandaan rennen om maar geen geklaag te horen van dat schorem.

  1. Politiek Profeet

   Je zou toch zo,n linkse muts met een welkom welkomvlaggetje in de hand even laten uitwonen door een stuk of 10 van die middeleeuwse figuren?

   1. Tony Faas

    Die zijn er wel hoor PP, ‘de wereld is van iedereen’ hè.

 13. fusilier

  Moldavische bendes zijn berucht.

  1. Lampje

   Goevernementele bendes ook (Lees Rutte en consorten)

   1. Ab Infinitum

    Het zijn vampiers. dr. Frankenstein is berucht.

 14. Gerlos

  Volhouden om geen geld sigaretten en aparte kamers te geven aan deze gelukszoekers er lopen al veels te veel van deze niksnutten rond in ons eens zo’n mooie Nederland, na verloop van tijd vertrekken ze of willen retour thuisland. Opzouten met dit soort figuren.

 15. Lampje

  Dank zij Rutte en consorten komt al het schorem naar Nederland en verwachten dan dat ze in de watten gelegd worden, iemand moet ze dat toch verteld hebben. D66 volk. vluchtelingenhulp, Groenlinks ???????????

  1. Blitzkrieg

   Lampje : Binnenkort hoeven ze in Duitsland alleen maar te zeggen dat het lekker weer was en ze geen airco hadden.

   Duitse partij wil automatisch asiel in stellen voor ‘klimaatvluchtelingen’. Voorstel Die Grünen voorbode voor Nederland?
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/12/duitse-partij-wil-automatisch-asiel-in-stellen-voor-klimaatvluchtelingen-voorstel-die-grunen-voorbode-voor-nederland/

 16. Jack Flash

  ,”Ik wil sigaretten en zakgeld” In een land waar je niet thuishoort.
  Deze achterlijke waanzin krijg je met extreem links bestuur.

 17. Roughwood

  Ik hoor het al. Ondankbaar, gelijk eisen stellen, hondsbrutaal en een grote smoel. Zijn dus op voorhand prima geïnstrueerd door de Nederlandse immigratie- en asielindustrie. Gaat dus helemaal goedkomen door de linkse weekdieren bij het COA en IND. Die zigeuners worden hier dus gewoon klakkeloos binnengehaald. Daar gaat de NL’se maatschappij nog een hoop plezier aan beleven beste mensen!

 18. Veteraan

  Gewoon zo laten doorgaan, zo wil Links het en zo doen we het dus.
  Ze vergeten alleen dat hun goedbetaalde baan en een huis van 4 ton niet gewaarborgd is. En dat ook hun honden een keer dood geschopt worden en hun kinderen verkracht [andersom kan natuurlijk ook hoor] door onze lieve inburgeraars.
  Wanneer komt nu eens de totale ineenstorting van Nederland met massa aanslagen, massa wraakacties en een volksopstand om al die criminele uitzuigers eruit te gooien.
  Een nacht waarin we alles op zijn kop zetten en het gajes afzinken.
  Laat het me weten dan kom ik meedoen.
  Maar voorlopig zit ik grotendeels in een veilig land in Oost Europa met zonder afhankelijk te moeten zijn van een NL pensioen of zo.
  Met een gasaansluiting en gas wat de helft kost van hier en verder alle premies en belastingen ook minimaal de helft van wat je in dit flutland betaalt.
  En nog wat meters boven de waterspiegel met frisse lucht, een enorme groentetuin met personeel, wapens in overvloed met een mooie vergunning ervoor.
  Tja, kwestie van vooruit denken.
  Af en toe een weekje hier voor wat dingen maar dan weer snel weg uit laf NL.

  1. C.A.Barstow

   @Veteraan:

   +1
   Helemaal mee eens.
   Heldere en duidelijk taal!

 19. Rechtsaf

  “De Nederlandse regering is onze ergste vijand. Zelfs voor honden zorgen ze beter. Ik ben nu anderhalve maand in Budel, maar we krijgen helemaal niks. Ik wil sigaretten en zakgeld.”

  Lekker teruggaan dan maar hè, ooh wacht we hebben hier een paar die vinden dat dit soort mensen ruim baan moeten krijgen, die zetten natuurlijk ook gelijk hun deuren open naast hun plek waar de zon niet schijnt…

 20. Duckday

  Stem PVV of FvD.
  Grenzen dicht en stuur deze zakken vullers zonder meer terug ;
  Dit kabienet is volledig onbekwaam
  Stop met al die zakken vullers

 21. C.A.Barstow

  Durft nog eisen te stellen ook?
  Wegwezen naar je eigen land en ga daar aan het werk stelletje opvreters.
  Waarom wordt er zo walgelijk slap tegen dit tuig opgetreden?

  Stem FvD/PVV.

 22. Ab Infinitum

  La douce France…waar het leven goed is. Bij ons is het Calvinisme nog overheersend.
  Niets doen waardoor je opvalt is het motto. Om te beginnen zouden wij ze moeten uitleggen dat roken slecht is voor de gezondheid. Met te veel aan eten ontwikkel je
  o vergewicht

 23. Jynx

  Die klootzak wil 50 euro per persoon?
  Wij doen het met een karige AOW met z’n twee.
  Lazer dat tuig het land uit als dit zo doorgaat met dat volk krijg je hier
  een volksopstand!
  Het moet niet gekker worden Nederland wordt wakker!!!

 24. Pescador

  Gewoon oprotten smerige graaiers

  1. Fortiori

   Hier steekt iets achter. Rusland manipuleert deze vergeten groep. Het wil de wereld tonen hoe onbarmhartig het ‘westen’ is. Dat het waterverf en klatergoud is. Men is beter af met aansluiting bij Rusland. Dus speel dat spel niet mee. Stel je coulant op. Dat is mijn mening.

   1. Cesare

    waarom zouden we het niet meespelen? Misschien dat er dan een hoop, Syriers, Afganen en andere tuig wegblijven en bv naar Rusland gaan.

 25. Bunky01

  Mijn vaderland is volledig en vakkundig naar de kloten geholpen door de asielknuffelaars.
  De woorden “hoogtijd voor maatregelen” etc zijn al niet meer van toepassing. Nederland is reddeloos verloren. Mijn arme kinderen en kleinkinderen. Ik heb zo lang niet meer om er nog veel last van te hebben maar zij zijn het kind van de rekening. Zij worden straks overheerst door de islam horde en ander gespuis. Het meest wrange van dit alles is dat mijn generatie heeft zitten slapen en niet adequaat heeft opgetreden toen dit zich ging manifesteren. Nu weer de heer Erdogan in het nieuws die ons alvast voorbereid om een nieuwe golf van vluchtelingen. Wij staan erbij en kijken ernaar. Ondanks alle scribenten hier op deze site, alles gaat gewoon verder. U en ik zijn te laf om de hand aan de ploeg te slaan. We hebben het zover laten komen dat alleen nog met geweld de boel kan worden gekeerd en wie zit daar nu op te wachten. Dat geeft juist de EU-regering de gelegenheid en het ultieme excuus om de totale controle over ons als individu over te nemen. Ik steek de hand in eigen boezem met verontschuldiging aan mijn kinderen en kleinkinderen. Ik ben medeschuldig aan hun toekomstig leed. In vroeger tijd noemde men onze Nederlandse vlag : Oranje Blanje Bleu. (Oranje wit blauw) Sinds het moment dat het Oranje werd ingewisseld voor Rood zijn we bleu geworden. En dat wordt door vrijwel elke vreemdeling tot op het bot uitgebuit.

  1. DidiMadloba

   Zegt iemand dan dat ze mogen blijven?

 26. kennethhagers@gmail.com

  Als je tegenwoordig in Nederland aan de zieligheid factor voldoet kan en mag ALLES.
  Neem de beneden buurman een crimineel eerste klas is pooier dealer dief enz daar vinden ze cocaïne kan binnen een week weer in zijn woning, want is zielig!
  De buurvrouw op de galerij gaat met vakantie zoon lief past op het huis en neemt zijn vijf wietplanten mee om te verzorgen. De huismeester komt er achter dat die knul vijf wietplanten heeft staan . De buurvrouw wordt door Zayaz de woningcorporatie eruit gezet, want niet zielig!

 27. Vliegenvanger

  Ik snap niet wat hij hier doet, als het hem niet aanstaat hier rot hij toch op…..
  Ik moet werken voor m’n geld, zo’n lambal die niks werkt of doet wil alles voor niets hebben. Die linkse regering moet d’r ogen en oren eens openen. Nu zien ze hoe die gelukszoekers over deze regering denken.
  En zij maar denken dat ze geliefd zijn bij gelukszoekers.
  Stem PVV /FVD. Weg met die waardeloze regering.
  We willen ons land terug, en geen geldverslindende EU. Met als Timmermans als opper verkwister.

 28. DidiMadloba

  Lijkt me een verzonnen verhaal.

  Dat mag. De meeste romans worden verzonnen.

 29. Anders55

  kort en krachtig?
  met een giga schop de grens overschoppen!!!!

 30. Dixie

  Ach ja, de firma List, Bedrog & Achterklap in Den Haag laat dit allemaal gebeuren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.