Serious business! Boeren zijn er klaar mee en denken aan nieuwe protestacties

Onze boeren maken aanstalten op serieuze protesten. Eerder vandaag kwam naar buiten dat boeren en bouwers de handen ineen zouden slaan voor een grootschalige protestactie. Politiek Den Haag zou ‘door de knieën gaan’ en ‘Nederland zou schudden op haar grondvesten’. Volgens de Leeuwarder Courant willen de boeren een grote blokkade organiseren, met als doel ‘de complete voedselvoorziening’ lam te leggen. 

“De actie staat een week voor kerst op stapel. Het bestuur van FDF hakt maandagavond de knoop door. In interne praatgroepen worden de deelnemers alvast gemobiliseerd. Actievoerders moeten elk vijftig voertuigen groeperen, die zich vervolgens vanaf diverse verzamelplaatsen door het land verspreiden.”

De boeren zijn nog steeds ontevreden over het kabinetsbeleid omtrent de stikstofuitstoot en PFAS-normen. Volgens het AD hebben de boeren vorige maand zelf plannen gepresenteerd om de uitstoot te verminderen, maar die zijn volgens FDF-voorzitter Mark van den Oever ‘niet overgenomen’.

RTV Oost weet zelfs te melden dat boeren de distributiecentra van Overijsselse supermarkten voor minimaal 48 uur willen blokkeren. Jumbo en Albert Heijn zijn hierbij de pineut.

“”Jumbo vooral pakken, die is voorloper van alle ellende”, zegt één van de leden. “Door de levering van supermarkten af te sluiten verplicht je burgers naar boerderijwinkels te gaan. Dan ziet men waar de producten eigenlijk vandaag komen…” En: “Als we alles tegelijk vastzetten, deuren pot dicht en geen eten en drinken binnen laten, gaan ze met een dag of wat wel door de knieën”, zijn enkele reacties.”

Maandag worden de definitieve knopen doorgehakt, maar één ding is zeker: dit is serious business! De voornemens en ideeën voor deze protestactie(s) laten zien dat het vijf voor twaalf is. Hoe zal politiek Den Haag hierop gaan reageren?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  beeeeeeeh beeeeeeeeh beeeeeeeeh beeeeeeeeeh beeeeeeeeeh beeeeeeeeeeeh BEEEEEEEEEEEH

  1. Hiddema

   Doe is normaal!!

   🙁

   1. Bosche draak

    Gewoon negeren, irritante en achterlijke trol is zowel achterlijk als irritant.

    Kan DDS dit domme geitje eens van de fora afwippen?
    Wat voor toegevoegde waarde heeft dit (in de meest letterlijke zin) stompzinnige geblaat?

   2. Kretoloog

    ‘t Arme schaap wil poepen (Vlaamse betekenis), maar heeft last van een dv (droge vagina).
    Boeten weten daar wel raad mee: een flinke klodder uierzalf doet wonderen.

   3. Blitzkrieg

    Kretoloog : Hiddema, Anna en Wesley zijn één en dezelfde.

    1. Hiddema

     Dat lieg je Kretoloog. jullie zij alleen maar aan het trollen. Wesly heeft daar wel gelijk mee.

     1. Bosche draak

      Kretoloog heeft het over uienzalf, wat bazel jij Hiddema?

      En wangedrocht Wesley is de grootste trol van allemaal, als je die gaat lopen goedpraten dan ben je te beklagen….

     2. Hiddema

      o sorry ik bedoel Blitskrieg.

     3. Bosche draak

      Wesley is juist de grootste trol van allemaal dwaas!

      Maar prima, weten we meteen uit welke (waaibomen)hout jij gesneden bent….

     4. ZiggyStardust

      Kijk maar uit Hiddema. De zedenpolitie kijkt waarschijnlijk mee als het om berichten over Wesley Dembow gaat, aka mezzadra, Rien noppen, trude Herr, dwight trallee, quispel, Lao Tse etc. Alleen iemand die iets te verbergen heeft veranderd zo vaak van naam.

    2. Original NL

     Hiddema is idd ook lid van de trollen brigade Blitz..scrollen maar!

     1. Bosche draak

      Vies slippendragertje van wangedrocht Wesley

     2. Hiddema

      Je liegt ook Bosche draak. ik ben het niet eens met Wesly maar hij heeft wel gelijk dat jullie trollen.

     3. merlot

      “Vies slippendragertje van wangedrocht Wesley”

      Hiddema is de nieuwste creatie van de geestelijk gestoorde übertrol Wesley. Een loepzuivere sokpop.

      Hij speelt de rol van “boze witte man”, maar op de juiste momenten steunt hij de übertrol, zichzelf dus.

      En een lol dat hij heeft. Geestelijk haalt hij nog niet eens het niveau van een brugklasser.

 2. Jumping

  Inderdaad, gooi gewoon de hele sattekraam dicht.
  Laat die geitenwollen sokken club, maar voelen hoe diep de wrok zit.
  Gooi plat en stuur die Rutteclan weg, neem hun paspoort af en stuur ze naar Afrika, want op die donkere mensen zijn ze verzot.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. ZiggyStardust

   Ho ho. Sate kraam dichtgooien? Dacht het niet! Lonnie en Sandra ‘pindaatje’ Reemer, 2 perfecte voorbeelden van hoe integratie er uit hoort te zien.
   Voor de rest: Steun aan onze boeren, bouwers en vissers! F*ck de EU! Nexit en Rutte een beroepsverbod opleggen. Stem PVV of FvD, en laat je niet meer voor de gek houden!

   1. Meriadoc Brandebok

    In het geval van een (harde) Nexit kunnen de boeren niet meer exporteren en worden de subsidies stilgelegd.

    Men kan een democratisch gekozen politicus geen beroepsverbod opleggen. Dat is een minachting voor de kiezer.

    Hier is weer eens slecht over nagedacht.

    1. ZiggyStardust

     🙂 we zijn het 2e grootste exporterende land ter wereld wat betreft landbouw en veeteelt. Besef je wel hoeveel landen afhankelijk zijn van Nederland voor hun voedselvoorziening, die wij ook nog eens duurzamer en efficiënter exploiteren dan welk ander land dan ook.

     1. Meriadoc Brandebok

      @ZiggyStardust

      Hoeveel landen zijn afhankelijk van Nederland voor hun voedselvoorziening?

     2. Rechtsaf

      Occult fantasietje trekt graag in twijfel dat Nederlandse boeren hun voedsel exporteren…

     3. ZiggyStardust

      Meriadoc, wat denk je zelf als Nederland de 2e grootste exporteur van landbouw en veeteelt producten ter wereld is?

     4. ZiggyStardust

      Meriadoc, aub: n 2018 is voor een bedrag van € 90,3 miljard geëxporteerd aan landbouwgoederen. Dat is een lichte groei van 0,2% ten opzichte van 2017 (€ 90,1 miljard). Nederland is de op één na grootste landbouwexporteur van de wereld, na de Verenigde Staten. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research (WUR) en CBS in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

      De meeste Nederlandse landbouwproducten worden geëxporteerd naar Duitsland (€ 22,8 miljard) en België (€ 10,2 miljard). Tezamen omvatten deze twee buurlanden 36% van de totale Nederlandse landbouwexport. Daarna volgen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. De grootste absolute toenames in de Nederlandse landbouwexport in 2018 betreffen Japan (+ € 110 miljoen), Marokko (+ € 93 miljoen), Polen (+ € 86 miljoen), Rusland (+ € 77 miljoen) en China (+ 66 miljoen).

     5. ZiggyStardust

      Landbouw maakt dus ongeveer 10% uit van ons BNP. Dan veeteelt nog. Zonder deze inkomsten kan er geen bijstandsuitkering meer betaald worden, daar durf ik een goede fles wijn op in te zetten!

     6. Meriadoc Brandebok

      @ZiggyStardust

      Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen zijn allemaal EU-landen. Rusland en China zijn niet afhankelijk van een land als Nederland. Japan evenmin.

      Je stelt terecht dat de landbouw-export van groot belang is voor de economie. Daarom is het onverstandig om de EU halsoverkop te verlaten.

     7. ZiggyStardust

      Meriadoc, haha. Verloopt deze procedure dan hals over kop? Dat denk ik niet. Het eerste en beste voorbeeld is het VK. Duurt 3 jaar nu, en tegen alle onheilsboodschappen in draait de economie daar top! Het is geen proces van een dag en een nacht, maar ons grootste probleem zal waarschijnlijk zijn incapabele politici die nog niet eens een afspraak kunnen maken met de ambassadeur van Marokko, bonnetjes niet kunnen vinden en er na jaren achterkomen dat echte vluchtelingen bedreigd worden in azc’s door moslimgekkies.

     8. Meriadoc Brandebok

      @ZiggyStardust

      De Brexit heeft nog niet plaatsgevonden.

      In het geval van een zachte Nexit verandert er niets. In het geval van een harde of nodeal Nexit komt de export stil te liggen.

      Niet dat we bij een eventuele harde nexit opeens niet meer aan de touwtjes van Duitsland hangen, overigens.

    2. ZiggyStardust

     Wat goederenoverslag betreft zijn we de 2e grootste haven ter wereld. We hebben een van de grootste hubs ter wereld. Europa is afhankelijk van ons, wij ook van de rest van Europa natuurlijk, maar we zouden een uitermate goede onderhandelingspositie hebben. Onze infrastructuur is veruit de beste in Europa.

     1. ZiggyStardust

      Met hub bedoel ik Schiphol natuurlijk. Daarbij zijn we wat betreft internet en datacenters ook erg belangrijk. De kabels lopen van Amerika naar ergens in de buurt van Noordwijk, en in de gasrotonde hebben we ook een belangrijke positie. Nederland kan veel meer uit Europa halen dan we nu doen, of kan beter zelfstandig verder gaan. Waarom zouden we hier tot 67 werken en gaat de rest van Europa 10 jaar eerder met pensioen? En wij maar geld overhevelen dmv de lage rentes. Knettergek! Dit werkt zo niet. En miljarden per maand bijdrukken om zuid-Europese schulden op te kopen ook niet.

    3. Rechtsaf

     “In het geval van een (harde) Nexit kunnen de boeren niet meer exporteren en worden de subsidies stilgelegd.”

     Occult fantasietje spreekt de halve waarheid en dat is een hele leugen, subsidies zullen ze niet nodig hebben want de miljarden die Nederland nu aan bodemloos putje EU geeft kan zij mooi investeren en geven aan de boeren uiteraard liegt occultfansietje over export…

 3. Timber

  We komen steeds dichterbij een 1672 nr.2

 4. Lefty

  Ze worden bijna net zo aanmatigend als een ruige motorclub met hun tractoren. Bij de eerstvolgende protestactie op de bon slingeren dan wel afslepen op eigen kosten. Dit is pure anarchie.

  1. ZiggyStardust

   Ja en? Anarchie zou een Lefty toch juist aan moet spreken lijkt mij.

   1. Lefty

    Een David Bowie fan ook dunkt me. 😉

    1. ZiggyStardust

     Dat ligt maar net aan het te bereiken doel. In dit geval sta ik er volledig achter.

  2. Rechtsaf

   Ja lefty’s werk hangt er niet vanaf, lefty zit volgevreten achter z’n leptoppie..

   1. Lefty

    Ja heerlijk ruften. . En weg knuppelen die rijke stinkboeren.

    1. ZiggyStardust

     Zo is het! Al die nieuwkomers zullen jou wel van je dagelijkse natje en droogje voorzien. Er is altijd nog Soylent Green.

  3. Vliegenvanger

   Dit is opkomen voor hun bedrijf en rechten.
   Heel Nederland plat, en s het nodig is een week of langer, we laten Nederland niet ten onder gaan aan als die milieu gekko’s.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  beeehehehehehehe

  1. ZiggyStardust

   Uw dierlijk instinct komt weer eens naar boven. Ga toch naar de serengeti zou ik zeggen, dan kun je in alle vrijheid blaten.

 6. Lex

  De overheid haalt het bloed onder de nagels van de boeren vandaan, op een gegeven moment is het de laatste druppel die de wel bekende emmer doet overlopen en dat moment nadert nu heel snel.

  Trouwens Ongehoord Nederland heeft inmiddels 45579 het gaat snel richting de 46000 nog geen lid DOEN.

 7. Meriadoc Brandebok

  Als ze zo’n actie uithalen verdwijnt de sympathie voor de boeren als sneeuw voor de zon. Vooral in de decembermaand wil men voordelig en snel boodschappen in huis hebben.

  Ouderen gaan niet naar boerderijwinkels, zeker niet als zij slecht ter been zijn.

  De boeren staan op het punt een keiharde misstap te begaan. Ik denk niet dat iemand hen ervoor behoedt.

  1. Ron

   Daarom de randstad afsluiten, want die hebben e boeren en hun producten niet nodig.

   Maar de actie van e regering om boeren weg te pesten rekent natuurlijk wel op sympathie als we hier allen honger leiden.

   1. Lex

    Inderdaad als de boeren een maand geen melk groente, fruit en vlees leveren en vooral in de maand december niet, dan loopt alles in het honderd.

    Wel een potje om de boeren die maand te overbruggen.
    wat mij betreft een crowdfunding waar ik graag €20,- in wil stoppen.

    1. ZiggyStardust

     Goed idee! Laat de randstad met de kerst maar bloembollen vreten, dan gaat die kapsones er snel genoeg weer af.

     1. Lefty

      Importeren we alle producten gewoon uit Engeland, die zijn al lang blij met deze achterlijke Brexit.

  2. Rechtsaf

   “Als ze zo’n actie uithalen verdwijnt de sympathie voor de boeren als sneeuw voor de zon.”

   Nee hoor, sterker nog, steeds mensen zijn het zat om in de maling genomen te worden.
   Maar jij bent een achterlijke globalist die het gebukt voorover alles op wil geven, gasten als occult fantasietje moet je ook gewoon mijn land uittrappen wat een misbaksels zijn het toch..

 8. Onno Zel

  Als men de voedselvoorziening blokkeert dan valt dat onder ‘staatsondermijnende activiteiten’, mogelijk zelfs ‘terrorisme’ . De beste actie is nog altijd de meest eenvoudige.
  Leg het werk neer. Doe allemaal één jaar niets meer, collectief. Geen melk, geen kaas, geen varkens, geen bloemen, geen transport, geen export : geen inkomsten voor de Staat. Dát is het enige waar ze bang voor zijn. Dan kunnen ze na een jaar ook héél exact meten dat het geen moer uitmaakt en dat gewoon de ‘modellen’ kul zijn. Precies wat ze in al de andere EU landen al roepen. Door nu een ‘controle’ te laten uitvoeren door de Duitse en de Franse instanties [in opdracht van LTO] kan men deze dossiers in de rechtszaal op tafel smijten. Met twéé tegen één heeft de rechter geen keus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.