Toenemende druk op asielopvang door gemeenten die overlast zat zijn

Nederlandse opvangcentra zitten ‘propvol’, zo weet de Telegraaf ons te vertellen. Er zouden volgens het COA maar liefst duizenden extra bedden bij moeten komen maar diverse gemeenten hebben daar serieuze twijfels over. De overlast is bij sommige gemeenten nu al te groot.

Paniek bij COA
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) krijgt het benauwd. Een zestal contracten met gemeenten over de asielopvang loopt in het jaar 2020 af. In het jaar daarop volgen er nog acht meer. Het COA dacht alles in eerste instantie rond te hebben en meende bij diverse gemeenten ‘gewoon’ te kunnen uitbreiden. Burgemeesters en wethouders hadden in sommige gevallen ook al akkoord gegeven. In het geval van het azc in Oisterwijk stak de gemeenteraad er echter een stokje voor. Die waren helemaal klaar met alle overlast.

De strijd
De gemeenteraad van Oisterwijk lijkt nu een belangrijke strijd te voeren, want als het hen lukt om het COA te overtuigen om niet langer overlast veroorzakende ‘veiligelanders’ in hun gemeente te parkeren, dan nemen die kansen voor andere gemeenteraden natuurlijk óók toe. Maar Oisterwijk staat niet alleen. Ook in de gemeente Weert is men het meer dan zat. Asielzoekers uit veilige landen worden daar al geweerd en er is besloten dat de resterende asielzoekers moeten vertrekken.

Door de beslissing in Weert (maar ook andere gemeenten) wordt het COA geconfronteerd met een nóg groter tekort aan bedden. Daar komt nog bovenop het personeelstekort van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), waardoor praktisch het hele asielbeleid vertraging oploopt.

De druk neemt dus aan alle kanten toe. De politiek had eigenlijk al beslissingen moeten nemen, vertikt dat nog steeds en het zal niet lang meer duren of ze kúnnen niet anders. Ze lijken echter nog steeds niet echt met een oplossing te kunnen komen. Het kon wel eens uitlopen op een flink drama dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad, de leugens van Rutte, over het draagvlak onder de Nederlandse bevolking, aangaande de toestroom van al die Miljoenen Gelukszoekers, dondert als een kaartenhuis in elkaar.

  ER IS NOOIT GEEN DRAAGVLAK VOOR GEWEEST.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. DidiMadloba

   Je hebt er niets van begrepen, of je bent oneerlijk.

   Ook Rutte wil absoluut geen migranten opvangen die geen recht op verblijf of asiel hebben. De Vreemdelingenwet-2000, tot stand gekomen onder de toenmalige PvdA-staatssecretaris Cohen zorgt er ook voor dat ze niet eindeloos door kunnen procederen.

   Nederland is een keiverrot land geworden als subversieve krachten zoals jij stemming maken met dit soort infame leugens.

  2. DidiMadloba

   Jumping liegt want Rutte is helemaal niet voor de opvang van kansloze migranten.

   WAAROM VERDWIJNT MIJN REACTIE?

 2. Jack Flash

  Het is inderdaad te merken ook in provincie Groningen in de buurt van ter Apel. Man man daar wordt ingebroken bij het leven.

  1. Watcher

   Sneller uitzetting van kansloze asielzoekers.
   Dat is het probleem, die lui weten dat ze kansloos zijn en graaien en snaaien er op los.

   1. DidiMadloba

    Daar wil het Marrakech pact aan werken maar dat wordt gesaboteerd door populisten want die scoren bij meer ellende omdat ze suggeren oplossingen te bieden.

 3. fusilier

  Jack Flash. 220 volt op de deurkruk,weet je meteen wie met zijn jatten niet van je spullen af kan blijven.

 4. Politiek Profeet

  Laten alle deugkneuzen verplicht minimaal 2 opvreters in huis nemen met alle kosten ,lasten en verantwoordelijkheden….
  Is die kapitaalvernietiging van ons sociaal stelsel heel snel opgelost…

 5. Cootje

  Tegen de tijd dat de bananen op zijn is heette laat

  1. Cootje

   Afrikanen is toch een ras ??

 6. Veteraan

  20 jaar geleden dacht ik al dat er toch wel eens flinke actie mocht worden ondernomen tegen al het onrecht van misbruik door allochtonen.
  Ondertussen zijn we door laf Links nog verder afgezakt.
  Opstand graag, een lichte Kristalnacht voor foute en criminele mensen misschien.
  Weg met dat kutvolk.

 7. Rechtsaf

  Ja maar dat vind leugenclown Rutte niet erg want die is puur uitvoerder geen leider..

 8. Watcher

  Ach Wout geef toe, DDS wordt bevolkt door extreem rechts, racisten en ander gespuis.

  1. Ron

   Aangezien jij ons uitmaakt voor extreem rechts en racist moet jij en je consorten dat andere gespuis zijn dan.
   Want zeg nu zelf jullie zijn hier vaak aanwezig.

   1. Watcher

    Oh jee, je weet toch wie ik bedoel.

    Nog mijn complimenten voor je scherpe blik betreffende mijn reaguursel betreffende Wesley contra Watcher. (Wesley slimmer)
    Je was de enige.

    Was uitlokking Lugár

    1. Ron

     Dank je, maar dat hoefde ik niet veel moeite voor te doen.

    2. Tony Faas

     Watcher?

  2. Rechtsaf

   watcher dé antichrist
   watcher dé racist
   watcher dé ped* verheerlijker

   1. Lugor

    Rechtsaf = Baaz, Pit, Siemien, Controle, Winsul.., @Erik, Abri79, Rechtsaf, Capo, Zout, Stork, Lugar, Gister, Thee, Dirk van Jury, Deelszon, Annoying Orange, Jozias Visser, Rammelstein, Tony Faas.

    1. Rechtsaf

     lugor =
     MEZZADRA, ANTICHRIST WATCHER, AYTAS, ERNST, QUISPEL, KOOS VAN WINTEREN, RIEN NOPPEN, DUIJNDAM, DENDERMONDE, CJD, ONNO, ONSLOW, CODE134, MERIADOC BRANDEBOK(OCCULT FANTASIETJE) SPAANSE KOK, GUUS, TENGO, ELU, EU-KOK, KONG, BEUK(hol)MAN, FRITS JANSEN, ROSASOLIS, HENK-JANSEN, PROFESSOR ZONNEBLOEM, ADOLF HEINZ, ADOLF MEINOUD MARINUS, SVETLANA, BECKER, JOHNNY ROEST, SUZANNE, FORTIORI…

     1. Lambieck

      Allez, Polleke Pit, op het platte plasserke getrapt?

     2. Tony Faas

      Lambieck?

 9. Pronounce

  Begin maar eens met het aanspreken van de 150 ‘bekende’ Nederlanders die een paar jaar terug een paginagrote advertentie in de Telegraaf plaatsten waarin het gewone plebs werd opgedragen zo liev mogelijk voor al die immigranten te zijn. Aantal BN’ers uit die advertentie dat zélf een asielzoeker in huis nam:

  Nul.

  1. Agios

   Is er een deuglijst van deze personen? Dan kan het COA ze persoonlijk benaderen voor het praktisch omzetten van hun deuggeleuter.

   1. CLoVis

    @Agios

    En je weet wie er wél een asielzoeker in huis heeft gehad:

    Annabel Nanninga.

    Alleen werd dit pas achteraf bekend;
    zij had er zelf geen behoefte aan om hier ruchtbaarheid aan te geven.

    1. Vit

     Inderdaad, dat is waar, topwijf die Annabel.

 10. Agios

  “…..het COA geconfronteerd wordt met een nóg groter tekort aan bedden.” Welnu. Er is geen beddentekort. Er is een te grote aanvoer van mensen. En wat als een gemeente niet meer wil? Komt dan het konijn uit de hoed dat de gemeente moet willen? Problemen moet je aanpakken waar ze ontstaan en je moet er niet alles aan doen om die problemen nog groter te maken. De gemeenten moeten kunnen zeggen ‘COA, je kunt me wat’! Maar hoe kan er een beddentekort zijn als het land vergeven is van de goedmensen? Die hebben toch nog wel een plaatsje vrij? Blijkbaar zijn het altijd de anderen die de problemen op moeten lossen.

  1. Rechtsaf

   +++

 11. Rud56

  Flink drama Wout? Welnee, Freek de Jonge heeft laatst publiekelijk nog uitgesproken dat hij vluchtelingen wil opnemen in zijn huis!
  Nou, er zullen dus wel véél meer zijn die dat willen: Een Muiswinkel, een Georgina Verbaan, een zekere zwarte doos met de naam Simons en consorten, een Asscher en consorten, een zekere Klaver en consorten, een Jetten en consorten, een..
  Ach, genoeg onderdak dus!

 12. Gerlos

  Enige en juiste beslissing is de GRENZEN sluiten want ons eens zo’n mooie Nederland is overvol en al die illegalen opsluiten in de leegstaande gevangenissen totdat ze zelf tot inkeer komen om vrijwillig te vertrekken naar hun thuisland

 13. Bullshit15

  De linkse gaarde is aan het verliezen de mensen met gezond verstand aan het winnen kijk naar Engeland

  1. Tony Faas

   Asielsysteem is failliet.

   Telegraaf 21-11-2019

 14. JFU

  We hebben een zelfgemaakt probleem met al die z.g.n. vluchtelingen en gelukzoekers uit veilige landen. De oplossing is echt niet zo moeilijk, maar de wil en durf ontbreekt. Om te beginnen het Chengenverdrag en andere wurgverdragen opzeggen. Grensbewaking weer instellen, zoals het altijd is geweest. Zonder geldige papieren geen toegang en strenge toelatingseisen hanteren, zoals in o.a.in Australie gebruikelijk is. Pas recht op permanent verblijf na 5 jaar als aan alle eisen is voldaan. Niet zo moeilijk toch?

 15. P. Breetveld

  Het wordt steeds moeilijker om de gewone burger “maar” op te offeren voor luchtfietserij van veel plaatselijke politici met een eigen agenda. Het sprookje van de hoog opgeleide en welwillende, aardige en snel intrigerende vluchteling blijkt omgekeerd evenredig in heel veel gevallen. Criminelen en overlast is hun gift aan Nederland. Kijken hoe lang het duurt voordat er weer dwang en dreig maatregelen volgen om deze droom te laten voortduren en doordrammen bij de gemeentes.

 16. Timber

  Met andere woorden. Wat niet lukt in Den Haag voor elkaar te krijgen, gebeurt op lokaal niveau. De grenzen moeten straks dicht, vanwege opvang te korten. lol

  Of we zetten ze op cruiseschepen en parkeren ze in haven west van Amsterdam. Een beetje meer overlast merkt Femke toch niet.

  TZT anker door hakken en parkeren voor de west Afrikaanse kust of voor oost kust USA.

 17. Edwin_Oss

  Zelden zulke debielen gezien als hier! Jullie allen zijn het voorbeeld van de vleesgeworden idiotie, onwetendheid, barbaarsheid die het voor beschaafde rechtse partijen onmogelijk maken om te regeren. Voetvolk, wegvoorbereiders, lees eens een goed boek over de ” Nacht van de lange messen”. Daar wordt beschreven hoe met de IQ loze massa wordt omgegaan wanneer men de macht en doelen heeft bereikt. Nogmaals: ongelooflijk, zo’n bonte verzameling met het IQ van de gemiddelde schoenmaat in Nederland.

  1. Rechtsaf

   Nou nee hoor, het punt is dat iedereen hier weet hoe het zit domoor

 18. Rud56

  Eh @Edwin,

  Jij stelt zeker ook jouw huis (en de rest …) ter beschikking aan het COA?!
  Grote jongen, hoor!

  P.S.
  Ik heb schoenmaat 47, niet bepaald gemiddeld, hé!

 19. Bes Tolen

  Je krijgt van dit soort nieuws voorgeschoteld. Dagblad van het Noorden: ”landelijk moeten 5500 nieuwe asielzoekers een woning hebben. Ze hebben er recht op.” Het bijgevoegde kaartje geeft evenwel ;precies 5500 asielzoekers aan voor wat Groningse en Drentse gemeenten. Zelfs het liegen gaat de schrijvend pers slecht af. Het aantal in heel Nederland ligt veel hoger.
  Het wordt de hoogste tijd om het zwakke beleid zonder einde aan te merken als landverraad. Maar de kans daarop is nihil. Rustig mag de eigen, nou ja hoe het rechtens verboden woordcombinatie kent u, de vernieling in dus. Ons christelijk streven, denk ik maar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.