Universitaire docenten zijn het zat! Gaan massaal aangifte doen tegen overwerken

Dat het rommelt binnen het onderwijs is nogal een understatement, wanneer de onderwijzers of de middelbare school docenten niet staken of demonstreren dan zijn het docenten van het hoger onderwijs wel. Ook zij moeten niks hebben van het vele overwerken en de enorme werkdruk. Zij gaan daarom massaal aangifte doen! 

De actie groep WOinActie gaat massaal aangifte doen bij de arbeidsinspectie, dit omdat de werkdruk te groot is en het overwerken niet meer van normale proporties is.

De actiegroep gaat dus door met staken/protesteren/aangifte doen tot de beloofde één miljard euro eindelijk wordt gegeven.

Al jaren rommelt het binnen het academische onderwijs, structurele tekorten en problemen zorgen voor een gigantische verloedering van ons academisch onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs neemt rap af omdat docenten begraven zijn onder een hoop werk, vaak ook nog secundair papierwerk wat niet direct te maken heeft met het lesgeven zelf.

Er komen steeds meer studenten, maar een toename van docenten? Ho maar! De doorgeslagen stapelcultuur in Nederland is nu niet meer zo leuk voor al die docenten die haast stikken in het overwerken.

Met de aangiftes hopen zij een duidelijk signaal af te geven. Er moet structureel meer geld naar het WO, want dit kan niet langer zo.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. weer opnieuw

  tja , misschien geen 13.000.000.000 naar brussel brengen maar in eigen huis investeren

  1. Blitzkrieg

   weer opnieuw : Het klimaat mag ook wat kosten, en niet te vergeten de massa immigratie.

 2. Veteraan

  Wanneer stoppen die pret studies nu eens een keer.
  Vriend van mij is leraar en die zegt dat de hobby studies zoals kunst en media, communicatie, filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis wel heel veel kosten maar weinig tot niets opleveren.
  80 % van de mensen die dit soort pretstudies doen krijgen er geen baan in als ze al afstuderen en een groot deel van deze ‘studenten’ neemt later een uitkering want ze zijn niet gemotiveerd om te werken of te presteren. Oh ja, ze zijn allemaal Links met de L van Lui.

  1. Wesley Benbow

   Een vriend van mij meent dat we wetenschappelijke studierichtingen niet alleen moeten afrekenen op hun directe economische rendement.

   Ik ben het met hem eens.

  2. weer opnieuw

   klopt veteraan , pretpakketten , maximaal bijlenen , feesten en partijen en dan vervolgens janken dat je geen huis kan kopen omdat de studieschuld wordt gezien als last van je besteedbaar inkomen.

   1. Watcher

    ██▓▓▓▓▒▒▒░░———-

  3. Anne Sophe Schillersdorf

   Beter een linkse student met een uitkering dan een rechtse oude zuurpruim die FvD stemt 🙂

  4. Rosasolis

   @Nederland heeft een van de beste muziek onderwijs systeem in de westerse wereld.
   Vele getalenteerde jongen kinderen beginnen hun carriere in muziek bij de muziek lyceum. Dit is een speciale onderwijs systeem voor deze kinderen, die vroeg in hun leven bewijs tonen dat zij een speciale talent in muziek hebben. Behalve hun muziek lessen en studies in andere muziek vakken, krijgen zij lessen in literatuur, en talen inclusief Nederlands, Duits, en Frans. Maar minder uren in wiskunde, om dat is geen prioriteit in het muziek onderwijs.
   Daarna gaan ze verder naar het conservatorium, of universiteit om muziek onderwijs te studeren. Nederland heeft nog steeds veel talent onder vocalisten en instrumentalisten vooral in klassieke muziek. Weinig muzikanten zijn rijk, maar in ons land verdienen zij meer dan in vele andere landen. Omdat de meeste mensen houden van muziek zal ons vaak nooit uitsterven. Radio 4 is nog steeds de beste klassiek muziek zender van heel Europa. Die onze concerten stuurt naar vele landen.

   1. Original NL

    In Oostenrijk krijgen de kinderen verplicht muziek en instrument les al op de lagere school.
    Dat heb ik hier nog nergens gezien.

    1. Rosasolis

     @Original NL. Het wordt nu beter met muziek onderwijs in onze lager en middelbare scholen. Omdat vele kinderen natuurlijk zuiver kunnen zingen zijn er steeds meer kinderkoren. In de klassen leren de kinderen eenvoudig noten lezen. Er komen steeds meer kinderkoren die in harmony zingen. Zowel meisjes, jongens als gemengde koren. Ook wordt er aandacht aan basis muziek geschiedenis in de klassen besteed. In vele lager en middelbare scholen wordt muziekles een uur er week gegeven. De koor repetities zijn
     1 keer in de week.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  De lerarentekort is een probleem. Het geld is er maar wordt uitgegeven aan de verkeerde prioriteiten. Implaats van miljoenen te verspillen aan luxe voor EU ambtenaren kun je het geld beter besteden in de zorg en het onderwijs

 4. Mycase

  Mijn god wat een stel jankers toch ook .

 5. Jumping

  Dit is allemaal het resultaat, van de Balkenende en de Rutte strategie.

  Alle ballen en geld naar Brussel.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 6. Rosasolis

  Ongetwijfeld hebben leraren, en de meeste docenten van hoge onderwijs een van de zwaarste beroepen. Te veel leerlingen in de klas-zalen op de lagere scholen, te veel werk na de lessen, en vooral veel te weinig salaris. Vele leraren krijgen last van burn-out in deze te drukke beroep. Daarom kiezen jonge studenten liever een andere vak.
  Ook in het hoger onderwijs verdienen docenten te weinig. Na hun jarenlange studie te hebben afgemaakt is er te weinig waardering voor hun kennis. Ook de meeste afgestudeerden zoeken andere werk dan jaren te slijten als universiteit docent, met jarenlang hetzelfde oude saaie studie pakket steeds door te geven.
  Het is duidelijk dat er veel hervormingen moeten komen in het hele onderwijs systeem.
  Een nieuwe denkbeeld is dat scholen meer vrijheid kunnen krijgen om meer aandacht voor bepaalde vakken te kiezen, en minder voor andere.

 7. Henk-Jansen

  Betere selectie aan de poort waardoor studenten die het WO niet aankunnen, ook niet toegelaten worden. De huidige eisen die alleen om een vwo-diploma vragen zijn veel te laag. Universiteiten moeten plekken zijn waar de slimste mensen onder ons zich kunnen ontwikkelen tot de beste dokters, rechters en wetenschappers, geen bachelorfabrieken waar iedereen die het wil een papiertje kan halen.

  1. Wesley Benbow

   “De huidige eisen die alleen om een vwo-diploma vragen zijn veel te laag.”

   waar baseer je dat op, Henk. Ik heb het gevoel dat de eisen hoger liggen dan een tijd geleden. De uitval is ook lager.

   1. Wesley Benbow

    Dat de uitval lager is kan ik, bij nader inzien, niet hardmaken. Ik las het ergens maar na even googelen moet ik constateren dat die tamelijk constant is over de afgelopen jaren, ongeveer 5%, wat op zichzelf niet zo’n geweldig hoog percentage is.

  2. weer opnieuw

   QUOTE geen bachelorfabrieken waar iedereen die het wil een papiertje kan halen. END

   goed gezien Henk want dat is oorzaak van alle problemen. Mooie namen voor niet bestaande en niets zeggende functies. Wel een mooie titelorgie.

 8. Timber

  De meeste leraren hebben geen recht tot klagen. Zij zijn medeschuldig dat er steeds meer immigranten binnen stromen. Dit kost zoveel geld, dat er geen geld voor hun is.

  simpel reken som.

  300.000 immigranten met NL papieren & asielzoekers x Euro 1500 p.maand.
  = 450 miljoen x 12 p.maand = 5,4 miljard.

  Lossen we het immigratie probleem op hebben we 2 miljard voor het onderwijs en een belastingreductie voor ons alle.

  1. Ted Vreden

   Je krijgt van mij een dikke +

 9. Lampje

  Suiker is zoet en dan heb je Universitaire docenten. Echter zijn docenten alleen maar aanwezig op een universiteit, op alle andere scholen zijn leraren. Moeilijk hoor Nederlands.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.