Video: Peilmeester Maurice de Hond duidt politiek trends bij WNL “uniek dat de grootste partij zo klein is”

De peilingen van Maurice de Hond zijn ook WNL niet ontgaan. Bij WNL vroeg men de peilmeester hoe de huidige peiluitslag tot stand is gekomen. Volgens De Hond spelen bij de totstandkoming allerlei dossiers en is de wachtgeldsoap van Klaas Dijkhoff (VVD) niet de enige aanleiding voor de daling van de VVD. De peilmeester duidt verder dat het “uniek is dat dat de grootste partij zo klein is”.

Bij WNL doet men er ondertussen alles aan om de teloorgang van de VVD te framen als ‘het probleem van Klaas Dijkhoff’, maar dat is natuurlijk een rookgordijn. De kwestie speelt natuurlijk wel, maar daarbij komen nog veel meer dossiers die de VVD wordt aangerekend. VVD’ers proberen die andere dossiers handig te verhullen door de wachtgeldsoap van Dijkhoff als ‘primaire motivatie’  te duiden.

Bas Hoorn, voormalig burgemeester van Schiermonnikoog en oud VVD-bestuurder ziet ook weinig problemen voor de VVD en fractievoorzitter Dijkhoff. Volgens Hoorn heeft de partij van Mark Rutte voldoende tijd ‘om hard te werken’ en ‘het vertrouwen te herwinnen’. In principe klopt dat. De verkiezingen zijn pas in 2021 en het is nu 2019. Voldoende tijd om de chaos van dit najaar te verlaten en wederom als partij te gaan bouwen ‘aan een beter Nederland’.

Maurice de Hond ziet zo’n scenario echter niet zo snel gebeuren, hij is een stuk pessimistischer aangaande de electorale kansen van de VVD:

“De VVD zit in een squeeze waarvan ik niet in zie hoe ze naar 25 zetels moeten.”

De Hond verwacht verder een ‘complexe verkiezingsstrijd’ waarbij meerdere partijen met elkaar in gevecht zullen gaan waarbij het zelfs mogelijk is dat vier partijen 20-25 zetels per partij halen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Vlaswiek

  Hehehehe!

  Forum gaat schitteren.

 2. weer opnieuw

  partijkartel moet gemillimeterd worden. Om met een linkse nitwit zijn slogan te strijken

  ” dit land kan zoveel beter “

 3. Wesley Benbow

  De grootste partij is alleen in deze tussentijdse peilingen, die niet meer doen dan de waan van de dag weerspiegelen, De afgelopen verkiezingen laten onveranderlijk zien dat, als puntje bij paaltje komt, de verstandige Nederlandse kiezer kiest voor fatsoenlijke professionele partijen

  Dit hanengekraai over de stand van PVV en FvD in de peilingen is niet meer dan strovuur.

  1. Rosasolis

   @Wesley. Zo denk ik ook. De meeste Nederlanders zijn intelligente, nuchtere denkers,
   die van een stabiele coalitie regering houden. Geen sensaties, geen paniek en geen waan
   denkbeelden. Er komt geen Borealis, geen uil van Minerva, geen discriminatie tegen kleurlingen, geen vrouwen discriminatie en onderdrukking zowel in het business vak als in het politiek! We zijn nu eindelijk een moderne westerse man-vrouw maatschappij die
   gelijke rechten, plichten, en KANSEN hebben…en elkaar helpen en steunen in alle delen van het leven. Laten wij deze levenswijze doorzetten!

   1. Wesley Benbow

    “Er komt geen Borealis, geen uil van Minerva, geen discriminatie tegen kleurlingen, geen vrouwen discriminatie en onderdrukking zowel in het business vak als in het politiek!”

    Hear, hear!

 4. Jumping

  De onvrede onder de Nederlandse bevolking, wordt steeds groter.

  Iedere week een andere beroepsgroep, die hun onvrede over het Linkse Ruttekartel uit.

  Prachtig koppen moeten er rollen, onder de leugenclub van de Rutteclan.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Vlaswiek

   @Jump: Rutte gaat dit ook niet volhouden!

 5. fusilier

  Het kan zoveel beter ,dat klopt . Uit de E.U, Nederland is een handels natie, wij redden ons wel zonder voormalig nazi Duitsland ,die nu de scepter zwaait in de E.U. Weg met die vogel verschrikkers,genaamd windmolens. Afrika helpen oke , maar grenzen dicht voor illegalen.Direct de militaire dienstplicht invoeren voor de jongens en de meisjes ,dat betekent onze kazernes weer stand by ,en open maken.Je mag best affiniteit hebben met het land waar je bent geboren, maar zonder dubbele paspoorten,en trouw zweren aan onze driekleur. Zo niet,dan heb je hier niks te zoeken.

  1. Pijnstiller

   Helemaal mee eens
   +++++++++++++++

 6. Lex

  De kans word steeds groter dat er een kabinet Baudet 1 gaat komen samen met de PVV en indien nodig een aanvullende partij.

  Wat mij niet aanstaat is de de partij van de linkse rode rakkers zo groot is geworden.

  1. Kretoloog

   Ach de PvdA kan groeien, omdat D’66 en GroenLinks kleiner worden. En hoewel ik geen linkser ben, zie ik liever een wat grotere PvdA dan een groot D’66+GroenLinks.

  2. Wesley Benbow

   Ja, Lex, de groei van de PvdA en het gekwakkel van het FvD ziet er voor jou niet hoopgevend uit.

 7. Michael M

  Burgers in Nederland zien ook wel wat er speelt in ons mooie landje. Ook zien zij dat er maar weinig veranderd is. Het voeren van debatten en mooie beloftes welke verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mensen zien nu graag verandering. Verandering zet niet door bij oude partijen als CDA, VVD, GL, D66, PVDA. Het denken blijft hangen uit de jaren 80,90. Daar leven we niet meer in. Sterker nog: Met de jaren neemt de kloof tussen arm en rijk, en tussen de partijen en burgers alleen maar toe. Mensen geloven niet meer in fabeltjes van genoemde partijen. Wat een mogelijke oplossing is om het kartelvorming te bestrijden? Juist! Door met nieuwe partijen te komen. Deze zijn hard nodig in een veranderlijke maatschappij waarin ook de overheid zeker niet kunt achterblijven en daarin een rol moet spelen als het om drie belangrijke punten gaat: massa immigratie, klimaatdoelstellingen en de bemoeienissen van Brussel.

 8. Florissa

  Hoogmoed komt voor de val,wie ik ook spreek ,ze kotsen van Rutte met zijn kliek ,straks nog roepen dat ze het niet hebben zien aankomen ,maar onderuit gaan ze .

  1. Wesley Benbow

   Een paar goede acties van Rutte en hij staat weer bovenaan.
   De man is politiek klasse buitencategorie en dat wordt door de meeste Nederlanders wel beseft. Als de man zich gewoon weer meldt als lijsttrekker wordt hij ook premier.

   De Nederlander is niet gek.

  2. Vlaswiek

   ” (…) ze kotsen van Rutte met zijn kliek…”

   Inderdaad, dat is ook de reden waarom VVD bij de volgende verkiezingen niet meer meedoet! FvD wordt de grootste omdat dit het enige alternatief is.

 9. Lampje

  “De VVD zit in een squeeze waarvan ik niet in zie hoe ze naar 25 zetels moeten.”

  De VVD zit WAT?????

 10. musicmaniac

  Rutte heeft beloofd dat als men op de PVV of FvD gaat stemmen men alsnog die €1.000,- gaat krijgen. En nog wel betaald uit eigen zak! Tja een leugentje meer of minder maakt ook niet uit.

  1. Wesley Benbow

   Gelukkig kregen we meer dan die duizend euro van Rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.