Video: Peilmeester Maurice de Hond duidt politiek trends bij WNL "uniek dat de grootste partij zo klein is"

Geen categoriedec 08 2019, 13:10
De peilingen van Maurice de Hond zijn ook WNL niet ontgaan. Bij WNL vroeg men de peilmeester hoe de huidige peiluitslag tot stand is gekomen. Volgens De Hond spelen bij de totstandkoming allerlei dossiers en is de wachtgeldsoap van Klaas Dijkhoff (VVD) niet de enige aanleiding voor de daling van de VVD. De peilmeester duidt verder dat het "uniek is dat dat de grootste partij zo klein is".
Bij WNL doet men er ondertussen alles aan om de teloorgang van de VVD te framen als 'het probleem van Klaas Dijkhoff', maar dat is natuurlijk een rookgordijn. De kwestie speelt natuurlijk wel, maar daarbij komen nog veel meer dossiers die de VVD wordt aangerekend. VVD'ers proberen die andere dossiers handig te verhullen door de wachtgeldsoap van Dijkhoff als 'primaire motivatie' te duiden.
Bas Hoorn, voormalig burgemeester van Schiermonnikoog en oud VVD-bestuurder ziet ook weinig problemen voor de VVD en fractievoorzitter Dijkhoff. Volgens Hoorn heeft de partij van Mark Rutte voldoende tijd 'om hard te werken' en 'het vertrouwen te herwinnen'. In principe klopt dat. De verkiezingen zijn pas in 2021 en het is nu 2019. Voldoende tijd om de chaos van dit najaar te verlaten en wederom als partij te gaan bouwen 'aan een beter Nederland'.
Maurice de Hond ziet zo'n scenario echter niet zo snel gebeuren, hij is een stuk pessimistischer aangaande de electorale kansen van de VVD:

"De VVD zit in een squeeze waarvan ik niet in zie hoe ze naar 25 zetels moeten."

De Hond verwacht verder een 'complexe verkiezingsstrijd' waarbij meerdere partijen met elkaar in gevecht zullen gaan waarbij het zelfs mogelijk is dat vier partijen 20-25 zetels per partij halen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten