Video: Thierry Baudet wil zowel ‘over links’ als ‘rechts’ en waarschuwt kartelpartijen: “wij zijn de angstdroom van het kartel”

Tweede Kamerlid Thierry Baudet (FVD) ging gisteren los tijdens het FVD-partijcongres. Baudet hield daar in Barneveld een rede over de democratie en denkt dat zijn partij “de angstdroom van het kartel is”. Als we kijken naar de peilingen dan zien we inderdaad een sterke groei voor FVD. De jonge partij is ondertussen de grootste ledenpartij van Nederland.

Thierry Baudet heeft een waarschuwing voor de kartelpartijen in de Tweede Kamer: zijn partij wordt op termijn de grootste en is volgens Baudet “de angstdroom van het kartel”. Volgens de FVD-partijleider is het economische beleid van het huidige kabinet zo dramatisch dat het slechts een kwestie van tijd is totdat de kiezer het ‘kartelschip’ verlaat en zich voegt bij de renaissancevloot:

“Ze wisten dat die maatregelen, zij het stikstof of het CETA-verdrag […] Het kabinet drukt de gehele maakindustrie de markt uit. Met stijgende kosten voor energie, woonlasten en de woningnood. Alles wordt zwakker en we openen de grenzen voor producten uit landen waar men hormonen mag gebruiken, geen arbeidsrechtelijke voorzieningen hebben en veel lagere energiekosten.”

Vooral die lagere energiekosten in andere landen zijn desastreus voor Nederlandse ondernemers, die hier enorm veel geld betalen voor een Kilowattuur aan stroom. Baudet heeft dus ook gelijk als hij stelt dat het kabinet ‘onze maakindustrie de markt uit drukt’. Die trend is overigens al decennia gaande, maar lijkt sinds de focus op ‘klimaatverandering’ nog sneller te gaan.

Tijdens de toespraak behandelde Baudet ook de ‘teloorgang van de democratie’. Nederlanders zijn volgens het Tweede Kamerlid ondertussen beland in een cultuur waarin het kabinet niet langer op basis van argumenten besluiten neemt, maar simpelweg stelt dat “ze een meerderheid hebben” in de Tweede Kamer en dat dit voldoende reden is voor de uitvoer van haar beleid. Echter betekent deze houding volgens Baudet dat Nederland slechts een “democratie” tussen haakjes is:

“Ze hebben gewoon de meerderheid en het kan ze niets schelen. Ze denken dat de burgers het over vier jaar wel vergeten zijn.”.

Het allermooiste aan de speech was de visie van Baudet op het verbeteren van de werking van de democratie. Zo wil hij graag dat kabinetten werken met ‘wisselende meerderheden’ waarbij men soms ‘over links’ en soms ‘over rechts’ gaat afhankelijk van het onderwerp. Zijn visie laat zien dat Baudet -heel stiekem- nog steeds droom van het uitbouwen van FVD tot een brede middenpartij met zowel ‘linkse’ als ook ‘rechtse’ standpunten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Wesley Benbow

  “Echter betekent deze houding volgens Baudet dat Nederland slechts een “democratie” tussen haakjes is”

  De lieverd bedoelt waarschijnlijk aanhalingstekens.

  1. Top

   Jawohl herr ‘Taal nazi!’

   1. Vlaswiek

    @Top: De aandoenlijke ontleent zuigkracht aan reacties.

 2. EU kok

  Quote: “wij zijn de angstdroom van het kartel”
  .
  Dat vindt Baudet en Baudet geeft Baudet gelijk.
  Of anderen er zo over denken, zullen we maar in het midden laten, zolang zijn discipelen maar blijven geloven dat zij tot het bevrijdende volk van Nederland behoren.

 3. Cootje

  Het beste voor zijn echte kansen is een keiharde recessie in Europa anders zijn die softe Nederlanders in het stemhokje hun populistische ideeën zo weer vergeten en een echte recessie in Europa maakt de populisten in de EU ook stekker En anders blijft het zelfde beleid .

  1. Wesley Benbow

   Hitler kreeg ook meer kansen vanwege de recessie van de 30-er jaren. Dus dat ziet Cootje wel goed: guurrechts profiteert van ellende.

   1. Bas1974

    Jij bent daar een aanhanger van,figuren zoals jou horen een Neurenberg proces te krijgen

    1. Politiek Profeet

     Na de revolutie een Volkstribunaal, rechtspraak door het echte nederlandse volk, goor links en alles wat met asielindustrie samenhangt alsmede landverradende politici voor het hekje.

    2. Mycase

     @TOP zullen we even bij de les blijven en dit zure geval lekker blijven negeren want hij begint alweer te lachen hoor .

     1. Top

      Sorry maar ik kon het niet laten! Hihihi! En ik geef mijn boot de schuld! Omdat zij, toen wij haar op de kant aan het zetten waren, een blad van de schroef afbrak. Duur geintje, dat wel!

     2. weer opnieuw

      schroef claimen bij de verzekering , ik kreeg afgelopen zomer 100% – E.R vergoed

    3. Mycase

     niet reageren is vele malen beter @bas hij lacht je uit nu .

    4. Pauline Kummer

     Baudet is beter te beschrijven als een “Borealisches Wunderkind”

    5. Vanduinen

     @Bas1974, taalfout! Het moet zijn ‘figuren zoals jij’ (onze taal.nl) Kijken!
     Wat is juist: ‘We kunnen iemand als jij goed gebruiken’ of ‘We kunnen iemand als jou goed gebruiken’?

     ‘We kunnen iemand als jij goed gebruiken’ is juist.

     1. Top

      Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

      “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
      And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

      Wat bent u?

     2. Vlaswiek

      @Top: Je bent een goede en scherpe lezer; Kummer, Vanduinen én de aandoenlijke zijn dezelfde. De aandoenlijke ontleent zuigkracht aan reacties.

    6. Pauline Kummer

     U weet niets van de Neurenberger processen. Helemaal niets. U roept maar wat.

   2. omniscius

    Lenin kreeg ook meer kansen vanwege de eerste wereldoorlog, de armoede en de hongersnoden van het Russische volk. Dus dat ziet WB wel goed: staalhardlinks profiteert van ellende.
    WB bewijst overigens ook weer Godwin’s Law.

    1. Wesley Benbow

     Eens, populisme floreert bij sociaal-economische ellende.

 4. ikweetwatikwil

  Wesley wat haal jij snel hitler er bij, ben je daar mee op gegroeid. Wij hebben niets meer met hitler te maken. Dus grijp daar niet steeds op terug. Het is de regering van de laatste jaren die voor veel mensen ellende gebracht hebben. Waarom??? Om de grote jongen uit te hangen bij Brussel. Dus , stem ze weg.

  1. Wesley Benbow

   Ik ben inderdaad met Hitler opgegroeid en heb daar de historische lessen van geleerd. Het verklaart waarom ik politici die brallen over boreale vergezichten wantrouw.

   1. ikweetwatikwil

    Dus Wesley , de mensen waarvan jij vindt dat ze brallen, vergelijk je met hitler. Das niet zo mooi. Onder hitler moest je het ook met hem eens zijn, anders koste je dat je kop.

    1. Vlaswiek

     @ikweetwatikwil: De aandoenlijke ontleent zuigkracht aan reacties.

  2. henk43

   En dan te bedenken dat wij in 1 van de welvarendste landen ter wereld wonen en daar wij ook nog tot de gelukkigste mensen op deze aardbol behoren kan ik mij niets bij deze reacties voorstellen.

   1. Politiek Profeet

    Vertel dat sprookje maar tegen die honderdduizenden die wekelijks bij de voedselbank moeten aankloppen of bij de ouderen in een tehuis die bij de bingo een douchebeurt kunnen winnen.

    1. Mycase

     Sommigen @politiek Profeet leven gewoon door in een droomwereld ,denken of eigenlijk hopen ze erop dat dat wat hun wordt voorgekauwd ook daadwerkelijk de waarheid is. Het zal een naar wakker worden voor hun zijn dan.

   2. Wesley Benbow

    De meeste reaguurders op dit blog zijn ongelukkige mensen, Henk.

    1. Pauline Kummer

     Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid nog ongelukkiger worden nu Baudet aangegeven heeft ook over “links” te willen gaan. Een politieke verdunning.

     1. omniscius

      Begrijpend lezen is waarschijnlijk erg moeilijk voor Pauline Kommer&Kwel.
      Afhankelijk van de onderwerpen is FVD voorstander van het zoeken van een kamermeerderheid. Of dat nu is over links of over rechts, het kan het best omschreven worden als een politiek van realisme (in plaats van groene wensdromen) en een aanpak van een zakenkabinet met kennis van zaken (in plaats van politici die van toeten noch blazen weten als in Rutte3).

     2. Wesley Benbow

      Een homeopatische politieke verdunning, Pauline.

      🙂

     3. Rammstein

      Ja omniscius, Pauline Kummer heeft altijd moeite met lezen. Ze leest selectief en past dat aan haar oude hippiegedachten aan zodat ze ziet wat ze wil zien. Pauline is de zes kruisjes ruim gepasseerd en oud van geest.

      Het beste kun je tegen Pauline zeggen ‘OK boomer’. Of: ga toch koken mens. Serieus meedoen is voor haar te hoog gegrepen.

     4. Vlaswiek

      @Rammstein: De aandoenlijke ontleent zuigkracht aan reacties. Omdat het cordon sanitair werkt gaat de aandoenlijke zichzelf helpen met Kummer c.s.

  3. Rechtsaf

   @ikweetwatikwil je voert een sn*ltrol

  4. Vlaswiek

   @ikweetwatikwil: Je zorgt ervoor dat hij kan zuigen en gezogen wordt.

 5. Jumping

  @PP.

  Dit figuurtje uit de Noppesclan is een vriend van Liegenaar Rutte.

  Ze liegen en bedriegen en vergeten snel.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. henk43

   Op ons aardbolleke zijn verschillende rechts populistische figuren aan het bewind. Hierbij denk ik aan de VS(door God zelf aangesteld volgens zijn aanhang) , Hongarije, Polen en last but not least vriend Erdogan van Turkije.Nee dan prijs ik mij gelukkig in een land te MOGEN leven met een M.P.die soms aan wat geheugenverlies lijdt.

 6. Jack Flash

  “Zolang dit kabinet zijn tijd maar blijft uitzitten hebben ze niets met het volk te maken.
  Baudet heeft hier een sterk punt.

 7. ikweetwatikwil

  Of tegen ouderen die vereenzamen omdat ze zolang mogelijk in hun huis moeten blijven wonen. Velen komen hun huis niet uit. Ik hoor veel ouderen die best naar een gezellig tehuis willen , maar dat kan niet.

 8. Mycase

  Er reageert er hier eentje die liegt nog harden dan SLAPPE RUTTE ZELF hahahahahaahhaha.
  Wat een waslapje
  Waarschijlijk denkt ie dat we er wel intrappen .
  Negeren is het motto scrol er overheen boys .

 9. Jack Flash

  Mensen die ook blijkbaar hier door Adolf Hitler zijn getraumatiseerd kunnen zich beter zorgen maken over de EU.
  Verstand komt blijkbaar niet altijd met de jaren.

 10. Lex

  Het word voor het kabinet inderdaad een nachtmerrie als FVD heel groot gaat worden en samen met de PVV met nog een of twee andere partijen een grote coalitie gaat vormen.

  Eindelijk kunnen ze dan gaan beginnen met het puin ruimen van 3 kabinetten Rutte en de schade herstellen die kabinetten Rutte heeft aangericht.

  Het word de hoogste tijd voor verkiezingen.

  Trouwens Ongehoord Nederland heeft bijna 42500 leden ik schat in nog 2/3 dagen dan kunnen ze de omroep officieel beginnen.

  Tijd voor echte nieuws nieuwsgaring, een einde aan de gemanipuleerde NPO nieuws.

 11. Response

  Baudet heeft hier natuurlijk volkomen gelijk. Alles ten kosten van de burger. Kijk o.a. in A’dam. Bezuinigen op het politieapparaat in een stad waar de criminaliteit alleen maar toeneemt en heftiger wordt ten nadele van de gewone burger. Maar wel o.a. bakken met geld uitgeven aan uitgeprocedeerde gelukzoekers, en de Amsterdammers kunnen het uitzoeken. Niet alleen in A’dam maar ook in Den Haag is al jaren een chronisch gebrek aan verstand waardoor ons land op een hellend vlak is beland waarbij de glijsnelheid bergafwaarts razendsnel toeneemt. Ik zie uit naar de eerstkomende verkiezingen en ga er van uit dat er een flinke verschuiving naar ‘gezond verstand’ zal plaatsvinden en de huidige linkse kliek er flink van langs krijgt. Stem ze weg!!

 12. ReneR

  Baudet heeft gewoon op alle fronten gelijk. Schijn democratie in dit land. FVD krijgt zeker mijn stem.

  1. Pauline Kummer

   U steunt ook de linkse standpunten. Aan Baudet zal het niet liggen gaf hij al aan.

   1. omniscius

    Selectief citeren, framen en belangrijke zaken weglaten, daar is PK erg goed in.

    U kunt zo solliciteren bij eender welk NPO opinieprogramma of natuurlijk het staatsjournaal. Oh nee, wacht het NOS journaal is tegenwoordig ook een links opinieprogramma.

    1. Vlaswiek

     @omniscius: Je weet toch wel wie PK is?

  2. Rechtsaf

   Natuurlijk heeft hij feitelijk gelijk

  3. Wesley Benbow

   Goed onderbouwd, ReneR.

   🙂

   1. omniscius

    Nederland is een van de weinige landen, zo niet het enige land, zonder gekozen burgemeester en zonder een of andere vorm van referendum.

    Ontwikkelingen gaan tegenwoordig veel sneller dan 150 jaar geleden toen de huidige staatsrechtelijke constellatie werd opgezet. Het is daarom niet meer van deze tijd te verwachten dat de democratie op dezelfde manier moet functioneren als 150 jaar geleden. Een mentaliteit van 1x in de 4 jaar stemmen op beloftes (die daarna binnen een dichtgetimmerd regeerakkoord net zo hard weer worden verbroken) en daarna verder je mond houden en betalen is idioot. Toch gebeurt dit elke keer weer.

    Beste voorbeeld hierbij is het hele gebeuren rond “van het gas af gaan”. Nergens kwam het in de partijprogramma’s voor en toch wordt het tegen heug en meug bij iedereen door de strot gedrukt zonder dat men er enige inspraak bij heeft. Als het nog een zinnige maatregel was, was het daar aan toe, maar het is volslagen idioot.
    De enige die hierop binnenloopt is Samson c.s.

 13. Nep

  Dream on!
  Bijna niemand zit op een Nexit te wachten!

  1. henk43

   @ Nep Gelukkig niet!

  2. Cootje

   Maar zal de euro zich nog vijf jaar kunnen redden bij een recessie ? Dan komen al schulden in monopolie geld in de verdrukking . En geldstromen zit in eenhonderdste seconden in een ander continent. Eens breekt de pleuris uit en dan komt de nexit vanzelf in het zicht en het einde van de euro want die waarde is tegen over de schuld in het zuiden niet te houden we gaan kijken waneer het dobbelsteentje valt je kan je verzekeren in een dollar rekening en anders de pineut . Binnen vijf jaar

  3. omniscius

   We gaan eerst eens kijken hoe de Brexit uitpakt (want die gaat er eind januari wellicht wel komen). Na een wat lastiger periode zal het VK er beslist sterker uitkomen. Met meer soevereiniteit dan nu, de inwoners hoeven niets meer gelaten te accepteren uit Brussel, waar meer uitgerangeerde nitwits, beroepspolitici en TimmerFransen zitten dan waar ook.

   Mocht die Brexit goed uitpakken voor het VK dan kan je wel voorspellen dat er meer landen richting de exit rennen…

 14. Noordoosterling

  Thierry for president!! Dit is de enige redding voor Nederland!

  1. Wesley Benbow

   In dat geval bepleit is André van Duin tot vice-premier te benoemen.

   1. omniscius

    Inderdaad WB, veel slechter dan met dit kabinet kan het niet worden.
    In diverse landen hebben de burgers meer vertrouwen in komieken (o.a. Italië, Oekraïne) dan in de kartelpolitici. Dat geeft toch te denken over het niveau van de politici die ons momenteel regeren nietwaar?

    1. Wesley Benbow

     Ik heb toch een lichte voorkeur voor fatsoenlijke professionals, omniscius.

    2. weer opnieuw

     Politici bestaan niet professioneel. Politici zijn gewone mensen met normale opleidingen die vaak beginnen met de beste intenties. Politici beginnen vaak met een partij lidmaatschap en worden vervolgens ergens ingeduwd. Zodra ze aan de macht ruiken zijn ze verloren en verworden ze tot ware regenten die op alle onderwerpen de wijsheid in pacht hebben echter vaak ongehinderd door enige kennis op onderwerpen.

     Kijk naar de gemiddelde VvE , vrijwilligers uit de eigenaren zijn verkozen tot een bestuur uit gedrevenheid. Na 1 jaar denken de vrijwilligers dat het bestuur eigenaar is van het gebouw en wordt de ene na de andere beslissing genomen buiten de ALV om. Het bestuur is verworden tot een regentenclub die schijt heeft aan de overige eigenaren.

     Zo werkt het ook in de politiek. Als je stelt dat er fatsoenlijke professionals zijn voor politieke functies ben je dommer dan een stuk stront en geef je slechts een stront vlek. Professionals in de politiek bestaan niet maar is weer een politiek correcte kreet om beginnende partijen te beschadigen.

 15. Noordoosterling

  Zo is het! Zo,n Kwiebes of zo,n blije homo robje das toch net een poppenkast!!

 16. Agios

  “Eens, populisme floreert bij sociaal-economische ellende”, meent zo’n vermeende deuger hier neer te moeten schrijven. Er zijn dus mensen die maar niet willen begrijpen dat de sociaal-ecomische ellende veroorzaakt wordt door deugers. Nadat links gedurende jaren er een financiële rotzooi van heeft gemaakt, moet dat toch weer worden opgelost. Deze logica wordt door deugers maar niet begrepen.

 17. Rechtsaf

  Heb je een scr*pt? dan zie je maar 19 van de 53 reactie echt geweldig…

 18. Heras

  WB: ja hoor, daar gaan we weer. Bij gebrek aan argumentatie halen we hitler van stal.
  FVD, werd de grootste omdat ze in de afgelopen jaren keihard gewerkt hebben.
  En als ik redacteur zou zijn , kreeg jij een ban.

  1. Wesley Benbow

   Je behoefte andersdenkenden de mond te snoeren lijkt me in overeenstemming met je liefde voor Thierry Baudet.
   Er zit systeem in, zullen we maar zeggen, Heras

   1. werikke

    je blijft en bent echt een zeer eng mannetje die probeert mensen in de verdediging te drukken en af te zeiken en zeker niet echt te discussieren . Logisch dat je hier zit te plempen achter je oude pc’tje . In de buitenwereld zou je allang op je bek zijn geslagen.

 19. Rosasolis

  Baudet is gegroeid van een sensatie zoeker tot aan extreem paniek-zaaier! Natuurlijk vind zijn volgers dat hun leider alles beter weet dan wie dan ook. Als der Forum Fuhrer zegt dat Nederland aftakelt zou dat wel zo zijn. En als je durft wat anders te denken, dan kreeg met meteen een etiket geplakt dat je links bent of dat je dom bent…alleen omdat je geen Baudet schaap ben. Gelukkig was er gedurende nazi-Duitsland veel moedige mannen en vrouwen die niets met de regiem van Hitler wilde maken. Velen werkten mee met de bekende ondergrondse groep voor vrijheid: Die Weise Rose. Die mensen waren vaak helden. In verschillende plaatsen in Duitsland is er nu weinig verschil tussen extreem-rechts en gevaarlijk rechts. Velen willen geen coalitie regering meer, en dat er moet alleen Een mannelijke Fuhrer zijn. En dat vrouwen geen hoge onderwijs mogen volgen en daarna geen hoge positie in het bedrijfsleven of in de regering mogen krijgen….Vrouwen moeten alleen aan baby-farming denken, volgens de extreem-rechts Duitse mannen- kliek. Hopelijk dat dit extreem rechts gedoe is niet overgewaaid naar de FvD.

  1. werikke

   mooie aan dit forum is dat iedereen een mening mag hebben dus ook jij . Ik mag dan ook jou mening echt belachelijk en dom vinden. Mooi he democratie ?

   1. Rosasolis

    @werikke. Ja inderdaad mogen wij in een echte democratie een eigen opinie hebben. Ik mag dan mijn opinie over jou doorgeven: u bent niets ander dan de zoveelste domme Baudet schaapje. Dat is duidelijk. DDS is een internet nieuwssite, en niet een “forum”. De enige Nederlandse forum is een politieke partij dat FvD heet…dat helemaal niet democratisch is, maar alleen een groep van vooral mannen die achter een extreem-rechtse sensatie zoekende leider staat…met de hoofddoel:
    zoveel schapen te lokken met een goedkope lidmaatschap, om HEM te steunen.

 20. Politiek Profeet

  hahaha, vergeet je niet de broodnodige taalfouten te maken tuthola?
  Bewijs van troll-activiteiten onder deze nicknaam.
  Zoals door velen geroepen/geschreven….NEGEREN!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.