Volkskrant onder vuur: 'Seksistische verdachtmakingen' van mooie, zelfstandige vrouwen die rechts durven zijn

Geen categoriedec 07 2019, 13:00
Bij de Volkskrant hebben ze besloten om een grootschalige aanval te openen op (mooie) vrouwen die de euvele moed hebben om a) rechts en b) anti-feministisch te zijn. Wat de linkse krant betreft zijn deze vrouwen niets meer of minder dan "mascottes" van extreemrechtse machomannen. En, oh ja, ze zijn zelf ook nog eens radicaal-rechts. Waarom? Nou, ja, ze zijn anti-feministisch. En rechtsconservatief. Dus.
Eigenlijk wilde ik niet eens naar het artikel linken, maar helaas, dat moet dan toch. Dus hier is de link. Het stuk is geschreven door Hassan Bahara en Karolien Knols. Hun belangrijkste target is ene Eva Vlaardingerbroek. Ik had zelf nog nooit van haar gehoord, maar blijkbaar is ze een opkomende dame in FVD-kringen. Daarom moet ze wat de Volkskrant betreft natuurlijk kapot. Want: FVD fout. Anti-feministisch: nog fouter. Conservatief: ongelooflijk fout. En blank: WALGELIJK.
Toen Vlaardingerbroek het artikel las schrok ze zich in een hoedje. Bahara had haar van tevoren benaderd met enkele vragen. Ze had daar keurig antwoord op gegeven. Al haar antwoorden (en de vragen) heeft ze op Twitter gezet. Er is eigenlijk niets schokkends aan wat ze Bahara schreef. Het is allemaal volstrekt normaal rechtsconservatief, dat ze met hem deelde. En ja, er zijn rechtsconservatieve vrouwen.
https://twitter.com/EvaVlaar/status/1203229326528913409
Helaas hebben Bahara en Knols (volstrekt onbekenden voor mij, maar misschien dat een lezer ze kent) daar lak aan. Haar antwoorden werden deels genegeerd en deels uit hun verband gerukt, en hop, daar was het artikel: "Jong, ambitieus en antifeministisch: het gestileerde gezicht van radicaal-rechts."
Volstrekt belachelijk -- in ieder geval als je afgaat op a) haar FVD-speech en b) haar antwoorden aan Bahara. Geen wonder dus dat Vlaardingerbroek boos reageert en zelfs geschokt stelt te zijn.
Jan Roos is het daar helemaal mee eens. "Nimmer zo'n seksistische verdachtmaking gelezen," aldus Roos op Twitter. Eva Vlaardingerbroek wordt neergezet als Barbie die door 'rechts-radicale' mannen als mascotte wordt ingezet." Dat is onzinnig, aldus Roos. "Eva is een bijzonder intelligente zelfstandige vrouw. Haar als gebruiksvoorwerp portretteren is schandalig."
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/1203223348735610880
"Wat deze frame van de Volkskrant aantoont," gaat Roos verder, "is dat je best heel vrouwonvriendelijk mag zijn als het rechtse vrouwen betreft. Maar verder de hele dag de mond vol over quota, gendergaps, vrouwenrechten en onderdrukking. Kotsmisselijk word je ervan."
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/1203225147831918594
Afijn. Laten we deze gelegenheid maar even aangrijpen om haar speech bij het FVD-Congres te boosten... en om de Volkskrant weer eens een welverdiende middelvinger te geven.
https://twitter.com/JennyDouwes/status/1203244062658244608
https://twitter.com/TPOnl/status/1203264246735409152
Overigens is het eigenlijk ongelooflijk, maar een andere Volkskrant nepjournalist, Margriet Oostveen, staat meteen klaar om haar collega nepjournalisten te verdedigen. En dat doet ze door Vlaardingerbroek tegelijkertijd op persoonlijke wijze aan te vallen:
https://twitter.com/Oostveenm/status/1203237581183471617
Dit is de moderne journalistiek in actie. Ziek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten