Volkskrant onder vuur: ‘Seksistische verdachtmakingen’ van mooie, zelfstandige vrouwen die rechts durven zijn

Bij de Volkskrant hebben ze besloten om een grootschalige aanval te openen op (mooie) vrouwen die de euvele moed hebben om a) rechts en b) anti-feministisch te zijn. Wat de linkse krant betreft zijn deze vrouwen niets meer of minder dan “mascottes” van extreemrechtse machomannen. En, oh ja, ze zijn zelf ook nog eens radicaal-rechts. Waarom? Nou, ja, ze zijn anti-feministisch. En rechtsconservatief. Dus.

Eigenlijk wilde ik niet eens naar het artikel linken, maar helaas, dat moet dan toch. Dus hier is de link. Het stuk is geschreven door Hassan Bahara en Karolien Knols. Hun belangrijkste target is ene Eva Vlaardingerbroek. Ik had zelf nog nooit van haar gehoord, maar blijkbaar is ze een opkomende dame in FVD-kringen. Daarom moet ze wat de Volkskrant betreft natuurlijk kapot. Want: FVD fout. Anti-feministisch: nog fouter. Conservatief: ongelooflijk fout. En blank: WALGELIJK.

Toen Vlaardingerbroek het artikel las schrok ze zich in een hoedje. Bahara had haar van tevoren benaderd met enkele vragen. Ze had daar keurig antwoord op gegeven. Al haar antwoorden (en de vragen) heeft ze op Twitter gezet. Er is eigenlijk niets schokkends aan wat ze Bahara schreef. Het is allemaal volstrekt normaal rechtsconservatief, dat ze met hem deelde. En ja, er zijn rechtsconservatieve vrouwen.

Helaas hebben Bahara en Knols (volstrekt onbekenden voor mij, maar misschien dat een lezer ze kent) daar lak aan. Haar antwoorden werden deels genegeerd en deels uit hun verband gerukt, en hop, daar was het artikel: “Jong, ambitieus en antifeministisch: het gestileerde gezicht van radicaal-rechts.”

Volstrekt belachelijk — in ieder geval als je afgaat op a) haar FVD-speech en b) haar antwoorden aan Bahara. Geen wonder dus dat Vlaardingerbroek boos reageert en zelfs geschokt stelt te zijn.

Jan Roos is het daar helemaal mee eens. “Nimmer zo’n seksistische verdachtmaking gelezen,” aldus Roos op Twitter. Eva Vlaardingerbroek wordt neergezet als Barbie die door ‘rechts-radicale’ mannen als mascotte wordt ingezet.” Dat is onzinnig, aldus Roos. “Eva is een bijzonder intelligente zelfstandige vrouw. Haar als gebruiksvoorwerp portretteren is schandalig.”

“Wat deze frame van de Volkskrant aantoont,” gaat Roos verder, “is dat je best heel vrouwonvriendelijk mag zijn als het rechtse vrouwen betreft. Maar verder de hele dag de mond vol over quota, gendergaps, vrouwenrechten en onderdrukking. Kotsmisselijk word je ervan.”

Afijn. Laten we deze gelegenheid maar even aangrijpen om haar speech bij het FVD-Congres te boosten… en om de Volkskrant weer eens een welverdiende middelvinger te geven.

Overigens is het eigenlijk ongelooflijk, maar een andere Volkskrant nepjournalist, Margriet Oostveen, staat meteen klaar om haar collega nepjournalisten te verdedigen. En dat doet ze door Vlaardingerbroek tegelijkertijd op persoonlijke wijze aan te vallen:

https://twitter.com/Oostveenm/status/1203237581183471617

Dit is de moderne journalistiek in actie. Ziek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Job Jansen

  Two face Michael is vandaag wel verwarrend bezig. Van links naar rechts, make up your mind boy…

 2. Michael van der Galien

  In het verleden noemden we mensen met mijn denkbeelden “klassiek-liberaal,” Job Jansen. Die term kun je je vast nog heugen.

  Kusje.

  1. Vlaswiek

   “Kusje”

   Die is uniek!

   🙂

   1. Job Jansen

    Inderdaad vlaswiek, ben er stil van.

    Klassiek-liberaal was vroeger een gezond gedachtegoed, maar helaas achterhaald in het huidige tijdperk. Het is volledig misbruikt door veel minderheden om voor eigen gewin de voordelen te kunnen genieten. Uiteraard was dit ook niet geheel de insteek van klassiek liberaal, maar wel de uitwerking.

    1. merlot

     Klassiek liberaal…ja, dat was ik ook en ik stemde op de klassiek liberale partij bij uitstek: de VVD.

     Never again…

    2. Bluntix

     Klassiekiberaal is inderdaad doorgeslagen naar neo liberaal. Vvd en fvd zijn beide liberaal, vvd duidelijk neo liberaal, voor fvd is dat nog te vroeg om te concluderen.

     Wat ik mij af vraag is hoe die door minderheden is misbruikt, je knalt um er keihard in maar welke minderheden dan? De liberale elite die met liberalisme en kapitalisme een fortuin hebben verdient en daarmee de boel voor eigen gewin manipuleren? Die minderheid? Die zijn namelijk net zo rechts als Thierry en Jah ook als Rutte.

     1. Job Jansen

      Bluntix

      -feministen
      -lbthers
      -gelovigen (oa moslims)
      -allochtonen
      -dieren activisten
      -klimaat activisten
      -kapitalisten
      -extreem links
      -extreem rechts
      usw….

      En nou hoor ik je denken, wat heeft dit met liberaal te maken?

      Dankzij met name de liberale VVD hebben deze groepen alle ruimte gekregen te expanderen.
      Dankzij liberalisme is Nederland volledig versplinterd. Veel minderheden bepalen de toon in Nederland. De media leeft voor links, van rechts.
      Doordat de VVD een zogenaamd ‘rechts’ geluid verkondigde, om de kiezer uiteindelijk te misleiden, en vervolgens volledig mee te gaan met middenmoot en links. De VVD noemt het polderen, ik noem het bedriegen. Uiteraard staat de VVD niet alleen voor liberaal, maar heeft het beeld goed verpest.

      De VVD staat voor kapitalisten. Geld, alles draait om geld.

  2. Jan Heyn

   Volgens mij is een klassiek liberaal iemand die behoorlijk standvastig in het midden staat. Dus niet van links (socialistisch) naar rechts (conservatief) swingt.

   1. Bluntix

    Links staat niet gelijk aan socialisme grapjas, progressief is de tegenhanger van conservatief.

    Pvv is ook socialistisch maar wordt benaderd als rechts omdat ut conservatief socialisme is, ook wel nationaal socialisme.

    Daarnaast heb je liberalisme en neo liberalisme. Liberalisme werkt op privatisering en de vrije markt, aka kapitalisme. Daar vallen vvd en fvd allebei onder alleen gedraagd vvd zich niet meer zo conservatief als voorheen waar fvd dat wel doet.

    1. ChrisIdema

     Socialisme is wel degelijk links!
     Links en rechts komt simpelweg neer op de rol en grootte van de overheid. Voor links heeft de overheid een grote rol en een verzorgende rol, voor rechts een kleine rol en alleen een beschermende rol.
     Het probleem is dat Nederland een waardeloze grondwet heeft waarin de overheid teveel verantwoordelijkheden heeft waardoor er geen zuiver rechtse partijen zijn.

     De PVV is niet rechts maar meer centrisch. Nationalisme is zowel links als rechts te vinden.
     Nationaal socialisme is links! De Nazi partij was zo links als wat!

 3. Wesley Benbow

  Ik las het artikel en vond het heel evenwichtig. Het betreft vrouwen die zich verbinden aan extreem-rechtse partijen en anti-feministische standpunten innemen. Het is logisch en juist dat die twee zaken aan elkaar worden verbonden, temeer ook omdat dat ook gebeurt in de tirade tegen het zelfbedachte cultuurmarxisme waarin dezelfde koppeling wordt gemaakt. Sid Lukkassen en Thiery Baudet zijn daar ranzige misogyne voorbeelden van.

  Ik stel vast dat de geciteerde uitspraken in het artikel van deze rechtse vrouwen niet worden betwist. Dat zijn de feiten en heeft met ‘framing’ niets te maken.

  1. Tguard

   extreem rechts gelieerde partijen. Het getuigd werkelijk van een ongelooflijke leegheid en gebrek aan enige kennis wanneer je het fvd onder extreem rechts schaart.
   Het zal helaas vaker voorkomen dat mensen met een fatsoenlijk onderbouwde argumentatie niet op inhoud worden bestreden maar op uiterlijkheden of andere er niet toediende zaken.
   Voor Eva en ik hoop dat je het leest, een prachtige inhoudelijke speech! Laat je niet door deze Lage actie uit de weg slaan zet je boosheid om in strijdlust.
   Er zijn genoeg mensen die je geluid steunen.
   Stem FVD en de volgende keer graag naast Annabel op de lijst. Wij geloven wel in topvrouwen die ambitieus zijn en op eigen kracht de top bereiken.

   1. Wesley Benbow

    ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/2885646/pvv-en-fv-d-hanteren-extreemrechtse-samenzweringstheorie

    ht*ps://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/27/thierry-extreem-rechts-heeft-intellectueel-niets-te-bieden-a1586296

   2. Tguard

    En als toevoeging zou ik nog willen zeggen dat het de linkse partijen zijn die kinderen inzetten om hun punt duidelijk te maken. Zie bijvoorbeeld mevr greta en dat jongetje die voor dijkhof werd neergezet. Trillen ik kan het me voorstellen het is links die de tweedeling faciliteert en dan als slachtoffer staan te roeptoeteren!

    1. Wesley Benbow

     ht*ps://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/baudet-promootte-video-van-extreem-rechtse-antisemitische-site-uit-nederland/

    2. Wesley Benbow

     Adolf Hitler liet zich ook graag met kinderen portretteren en organiseerde zelfs een ganse Hitlerjugend.

   3. Veteraan

    @ Tguard

    waarom geef je deze reactie nu op de Trol Wesly ?
    Goede reactie maar s.v.p. niet op een Trol, het vervuilt de hele site want het gaat maar door, al jaren.
    Gewoon reageren op het artikel en niet op een Trol, zo saai.

  2. Bas1974

   Jij bent een linkse facist, jij flikt het elke weer om andere meningen of partijen die in jou gedacht goed niet passen als extreems rechts alsmede facisten weg te zetten en dat flik jij ook hier tegenover andere mensen, jij zou strafrechtelijk vervolgd kunnen worden voor ant semitisme,bedreiging, haatzaaien en opruiing. Jij bent nog erger dan dat bekende figuur uit de 2de wereld oorlog.

   1. Wesley Benbow

    Tegen wie is deze opgewonden tirade gericht?

    1. Bas1974

     Tegen jou

     1. Wesley Benbow

      Uit welke bijdragen van mij kan antisemitisme blijken (om er maar een puntje uit te pikken)?

 4. Bockbeer

  De Volkskrant is uitstekend te gebruiken voor de kattenbak.

  1. Mycase

   De brand erin en dan bedoel ik niet alleen het krantje …

  2. Blitzkrieg

   Bockbeer : Ik denk dat zelfs de katten er niet op willen schijten, je kan het natuurlijk altijd proberen.

  3. Vraagtekentje

   Dan zou je hem toch eerst in huis moeten halen, wat ik niet over mijn hart kan verkrijgen, daarom gewoon kattengrit voor mij.

  4. Original NL

   Daar krijg je geen kat op Bockbeer!

 5. Ted Vreden

  De Volkskrant heeft zelf geen intelligente mooie linkse vrouwen tussen de gelederen?

  1. Wesley Benbow

   Volgens Het frisbruine meisje Vlaardingerbroek laten ze hun okselhaar groeien.
   O gruwel!

   1. Tguard

    @wes wat bedoelt u met frisbruin?

    1. Wesley Benbow

     Wel eens gehoord van bruine politieke partijen, Tguard?

     1. Tguard

      Ja natuurlijk maar dat is een ver verleden. Ik kan me niet voorstellen dat u dat werkelijk bedoeld. Mocht u denken dat we in Nederland werkelijk zo een partij hebben dan zou ik u adviseren om toch eens de oorsprong van dat bruine zoals u het noemt te onderzoeken. Is het rechts of links is dan de volgende vraag?

     2. Wesley Benbow

      Ik vergelijk partijen als PVV en FvD inderdaad met bruine partijen in het verleden, Tguard, zoals NSB en NSDAP.

      Elke historische vergelijking gaat altijd een tikkeltje mank omdat de context altijd anders is, maar ideologisch zijn ze zeer verwant.

 6. Blitzkrieg

  Gewoon vrouwen met gezond verstand.
  h**ps://youtu.be/wBPedPGEMjA

  1. Rechtsaf

   Zeker en scherp

 7. Tman

  Dit moet ik even genderneutraal benaderen, mensen moeten voorál doen waar ze goed in zijn,vrouwelijke mensen kunnen uitstekend baren, copuleren, pijpen, verzorgend zijn.
  Échte mannelijke mensen zijn pragmatischer en uitstekend geschikt voor het zakenleven, organisatie,beleidsmatig opereren, realistisch denken en uiteraard het heuse fysieke mannenwerk!
  Heupwiegend mannen opgeilen op kantoor is een typische kundigheid van vrouwelijke mensen, maar als vervolgens een mannelijk mens overgemotiveerd raakt, en in de aanval gaat is het ineens “metoo”.

 8. Maurits Dekker

  Fascistische nepjournalisten zijn van harte welkom bij De Volkskrant.
  Hebben mensen met een volkskrant-abonnement geen last van ‘bruinschaamte’?

 9. Kretoloog

  Deugmedia als NRC, Trouw en Volkskrant dwepen met de islam. Dat deze godsdienst zo vrouwonvriendelijk is als de pest, ach dan kijken die hoofdredacteuren gewoon even de andere kant op. Maar wel losgaan op vrouwen die niet links stemmen. Ja, ja zo kennen we de kwaliteitskranten weer.

  1. Rechtsaf

   Het is GEEN godsdienst, de islam is een satanische ideologie

   1. Kretoloog

    Ben ik ten dele wel met je eens. Maar de islam staat nu eenmaal te boek als 1 van de 3 monotheïstische godsdiensten (de andere 2 zijn het christendom en het jodendom). Dat te ontkennen heeft geen zin.

    1. Rechtsaf

     De islam is geen godsdienst, het is een totalitaire satanische ideologie en de religie is onderdeel van deze satanische ideologie

     De islam is een systeem, een satanische ideologie met componenten:

     1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
     2 – justitieel (sharia, wetgeving)
     3 – militair (jihad)
     4 – economisch (uitlenen zonder rente)

 10. trutje

  Toen ik dit artikel las moest ik opeens denken aan dat linkse meisje Anne Fleur Dekker. Die door linksen werd uitgesloten omdat ze een relatie kreeg met een FvD’er. Links zijn is bijna hetzelfde als bij een sekte horen denk je anders of heb je vrienden in een andersdenkenden partij dat kun je ophoepelen. Linksdenkenden zijn niet ruimdenkend want ze haten andersdenkenden soortgenoten terwijl ze andersdenkenden allochtonen omhelzen. Eva Vlaardingerbroek heeft een supergoede speech gehouden en ik ken veel meiden/vrouwen die het ook met haar eens zijn.

  1. merlot

   Touché!

 11. Baron von Munchhausen

  Volkskrant???
  De aller-aller-aller grootste feitenverdraaier- en leugenkrant van Nederland!
  Regering en 2e kamerleden lezen alleen deze krant. Zodoende apenheuvel capriolen en beslissingen!

  1. Politiek Profeet

   Alleen linsaffers,deugkneuzen,wegkijkers en vunzige landverraders lezen de volkskrant, het nsb blad van nederland.

 12. merlot

  “En, oh ja, ze zijn zelf ook nog eens radicaal-rechts. Waarom? Nou, ja, ze zijn anti-feministisch.”

  Nee, ze zijn niet anti-feministisch, maar hebben kritiek op het huidige feminisme dat inderdaad totaal is ontspoord. Dat maakte Eva Vlaardingerbroek in haar speech heel goed duidelijk. Het huidige feminisme is extreemlinks en oikofoob.

  Hoe kan je als feminist wegkijken van de meest vrouwonvriendelijke en patriarchale religie ter wereld? Dan heb je geen boter op je hoofd, nee, dan stroomt het er aan alle kanten vanaf.

 13. merlot

  Jan Roos schreef: “Wat deze frame van de Volkskrant aantoont is dat je best heel vrouwonvriendelijk mag zijn als het rechtse vrouwen betreft. Maar verder de hele dag mond vol over quota, gendergaps, vrouwenrechten en onderdrukking. Kotsmisselijk word je ervan.”

  Een schot in de ROOS.

 14. merlot

  O, wat zijn ze op links bang van deze topvrouwen!

  Er komt een nieuw elan aan. Vrouwen die de linkse dogma’s vermorzelen en niet langer meelopen in de linkse kudde maar zelf nadenken.

  Geweldig!

 15. Jantje

  De linkse racisten van de volkskrant houden niet van hun eigen ras.
  Dom, dommer, volkskrant.

 16. Original NL

  Links gaat over lijken…een kritisch geluid wordt niet geduld…!
  Sterkte Eva!!!
  Laat je niet ontmoedigen en je extra kracht geven om tegen deze smeerlapperij te blijven vechten.

  1. merlot

   “Links gaat over lijken”

   Dat is echt zo. Ze vinden zichzelf ruimdenkend, genuanceerd, empathisch, sociaal, maar niets is minder waar. Hun mentaliteit is totalitair.

   Dat zit al in de kern van links (marxisme) maar is sinds de jaren 70 nog toegenomen omdat ze alle instituties zijn gaan beheersen. Niet gewend aan weerwoord zijn ze zich steeds dominanter op gaan stellen.

   Sinds er eindelijk weerwoord kwam zijn ze steeds feller van zich af gaan bijten waar dit schandalige artikel in de Volkskrant weer een goed voorbeeld van is.

 17. Bes Tolen

  Links fascisme is in. Vaak is het links christelijk fascisme. Het vormt het sombere tijdsbeeld. De cultuur heeft voorkeur tot sombere kleuren, bijvoorbeeld donkerbruine bouwstenen.
  Als je spreekt van cultuurmarxisme dan kun je links fascisme onderdeel hier van zien. Dat cultuurmarxisme is dan een verzamelnaam bij gebrek aan beter. Het omvat ook neo marxisme en wel in het bijzonder het multiculturalisme. Het omvat ook de emotionele sentimentele zieligheidscultus van het christendom. Ook met inlevering van zich zelf. Zelfbeschuldiging met verdraaiing van feiten van, tot pertinente leugens toe over wat zich werkelijk heeft afgespeeld.
  Links fascisme omvat m.i. ook de autoritaire bankenpolitiek als bedreven vanuit Amerika. De regering Clinton zie ik als een ijkpunt in deze. De Joego Slavische van de negentiger jaren lieten de macht het multiculturalisme zien.
  Wellicht is ook de huidige politiek als bedreven door de partij Democraten in de VS het beste als links fascistisch aan te duiden.

  1. DennisEijs

   Femifascisme noem ik het. En dan heb je ook nog de Narcissisters. Soms overlappen de stromingen elkaar

 18. Gerlos

  Doe mij maar nog maar honderdduizenden dames van dit kaliber.

 19. DennisEijs

  Yep, ik ken er een aantal van YouTube, en er zijn er zelfs veel meer, zelfs transvrouwen, die al die opgelegde PC SJW onzin niet meer pikken. Dit is dus maar een kleine dwarsdoorsnede.
  Er is er slechts 1 hierbij die je enigszins in de wat rechtsere hoek zou kunnen plaatsen. De rest zijn vrouwen met een eigen mening. Alsof vrouwen die niet zouden kunnen hebben of mogen uiten, als deze niet feministisch 4.0 is. Deze vrouwen pikken geen overheersende man, maar ook geen overheersende stroming, zoals feminisme 4.0
  Ze zijn ECHT onafhankelijk en vrijdenkend.
  En oh ja, ik ben links en heel blij met deze dames, want die SJW zooi wil ik niets te maken hebben.

  1. Arbeider65

   #Dennis,

   Ben het met je eens. Ook midden links georienteerd. Mijn 2 dochters zien er leuk uit en heb ze, samen met mijn vrouw, zo opgevoed dat ze zelfstandig na kunnen denken. Schijnbaar mag dat niet in extreem links kringen, ZELFSTANDIG NA DENKEN.

 20. jorisxl

  De Volkskrant een extreemlinkse krant die alles wat slecht is steunen.

  1. Wesley Benbow

   Verhelderende opmerking, joris.

   🙂

   1. weer opnieuw

    de waarheid is nooit ver weg stront vlek

 21. Michael M

  Ik dacht dat het woord Volks, een alles betekend woord had, maar blijkbaar snapt de Volkskrant er geen rot malle moer van. Wat zij nu doen is blonde vrouwen in een hoek drukken. Dit valt onder discriminatie. Als ik een blonde vrouw was zou ik direct aangifte doen tegen de Volkskrant. Misschien zijn er dingen waar u niet mee geassocieerd wil worden maar blonde vrouwen worden zo wel over 1 kam geschoren. Er zijn ook Linkse blonde vrouwen. Dus hierbij voor alle linkse en rechtse en midden blonde vrouwen, doe hier wat mee.

 22. Jack Flash

  Ach ja, de volkskrant, of je deze krant leest of je je kont ermee afveegt, dan prik je er nog zo doorheen.

  1. Wesley Benbow

   Alleen straatarme sloebers gebruiken kranten als toiletpapier.

   1. Beukman

    Jack heeft een digitaal abonnement. Hij veegt zijn reet af aan z’n iPad.

    1. Wesley Benbow

     Smerig, maar niet zo smerig als de viezigheid die ik hier soms lees.

     1. Bockbeer

      Islamieten staan op de wc-bril als ze moeten poepen. En wassen hun handen niet. Dat soort mensen wil jij allemaal naar Nederland halen. Over vies en smerig gesproken.

     2. Wesley Benbow

      Ik snap dat je liever over moslims wilt praten maar ik adviseer je toch echt te sparen voor een rol toiletpapier. Dat is schoner en comfortabeler. Probeer het eens, kerel.

 23. Kleurloze Politiek

  Het spijt me zeer maar FvD is toch alles behalve liberaal..
  Nanninga is tegen een gemengde huwelijk dat uit donker kleurige en blank bestaat.
  En Baudet streeft naar een Blanke Europa
  En heeft een hoge pet op van Borealisme en zuivere blanke ras.
  Nou als dit liberaal is dan is de VVD extreem-links.
  Ik zou zeggen heb dan gewoon de ballen en zeg dan gewoon wijn ultra rechtse en streven naar Oostenrijkse extreem rechtse en Franse Front National.
  Bovendien heeft Baudet ook duidelijk aangegeven dat hij met dit soort partijen in Europa wil regeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.