shutterstock 320725697

WADA is keihard! Rusland voor 4(!) jaar verbannen van Olympische Spelen en WK's

Geen categoriedec 09 2019, 13:00
De wereldwijde antidopingorganisatie, WADA, is niet bang om de gehele sportwereld in schok te brengen. De organisatie heeft besloten Rusland te verbannen van de komende twee Olympische Spelen en het WK van 2022 in Qatar! Wat dit gaat betekenen voor 'schone' Russische sporters is nog onduidelijk.
Naar alle waarschijnlijkheid betekent dit dat Russische sporters niet mogen mee doen aan de komende Spelen en het WK. Dit is de uitslag van het overleg van vandaag in Lausanne naar aanleiding van het onderzoek van de WADA naar de Russische antidopingorganisatie RUSADA. Volgens de WADA hebben de Russen namelijk flink lopen sjoemelen met data waardoor de meetwaardes van sporters niet overeenkwamen met de werkelijkheid.
De straf betekent dat de Zomerspelen, Winterspelen, Paralympische Spelen en de Jeugd Spelen de komende vier jaar zonder Russische vertegenwoordiging zullen worden gehouden. Of bepaalde Russische atleten - wiens reputatie erom bekend staat dat ze 'schoon' zijn - mogen wel meedoen, wel onder neutrale vlag zoals bij de vorige Winterspelen ook het geval was.
Het komende EK voetbal mag Rusland wel gewoon meedoen - dit omdat het niet om een wereldwijd toernooi gaat- maar bij het WK in Qatar is deelname uitgesloten.
Rusland heeft nu drie weken om in hoger beroep te gaan tegen deze uitslag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten