Wat een verrassing! Topambtenaren bij gemeente Amsterdam blijken zakkenvullers te zijn

Het is weer eens hommeles in Amsterdam! Er is een vernietigend rapport uitgekomen, waaruit blijkt dat topambtenaren op de Stopera stiekem ordinaire zakkenvullers zijn. Zo geeft de Telegraaf aan dat deze hoge heren zich zelfs ‘onaantastbaar’ voelen. Zo kunnen ze niet ‘boventallig verklaard’ worden. Als ze dan toch moeten vertrekken, verlangen ze een bedrag van 75.000 euro. 

Tien van hen zijn er zelfs in geslaagd om dat bedrag ook daadwerkelijk op hun bankrekening te mogen bijschrijven. Het waren de speurneuzen van ‘de krant van wakker Nederland’ die al eerder openbaarden over de vertrekregeling van oud-gemeentesecretaris Arjan van Gils. Nu blijkt dat hij niet de enige is met zo’n riante regeling.

“In Amsterdam werd sinds 2014 ’bij benadering’ 678.274 euro uitgegeven aan tien vertrekkende topambtenaren, soms zelfs als ze vrijwillig weggingen. Eerder werd nog gesteld dat het slechts vijf of zes regelingen betrof.”

En zoals het een goed D66’er betaamt als hij als een kat in het nauw zit: hij wil ‘geen commentaar’ geven op deze kwestie. En dat laat hij natuurlijk niet zelf weten, maar zijn woordvoerder.

Nu blijken zelfs meerdere topambtenaren die de Stopera hebben verlaten, hun zakken te hebben gevuld. Daarbij kan onder andere gekeken worden naar het beleid in Amsterdam. Deze is dus ook verre van zaligmakend:

“Wel valt ze iets anders vreemds op: Amsterdams beleid is bijvoorbeeld dat ambtenaren in een directeursfunctie niet op straat kunnen worden gezet bij reorganisaties. Het is onmogelijk ’boventallig te worden verklaard’. „Dat was staand beleid geworden, terwijl dit eigenlijk een eenmalige toezegging was bij een reorganisatie. Daar ligt geen collegebesluit aan ten grondslag”, zo blijkt uit het rapport. Directeuren dienen ’beschermd’ te worden omdat de functie ’kwetsbaar ’ is, zo luidt een van de verklaringen van ambtenaren zelf.”

Hoe is dit nu in godsnaam mogelijk?! En het ergste moet nog komen. Wethouder Touria Meliani (GroenLinks) van Personeelszaken, bleek de gemeenteraad onjuist geïnformeerd te hebben.

“Toen kritische raadsleden wethouder Meliani om opheldering vroegen werd een nieuwe, uitvoerige zoekslag uitgezet. Weken later werd gemeld dat het om zes regelingen ging. Maar nu blijkt dat ook toen de raad lang niet alle regelingen kreeg voorgelegd: in totaal zijn tien ambtenaren met zo’n 75 mille vertrokken.”

En voor wie denkt dat het hele verhaal hier ophoudt, heeft het mis. De gemeentesecretaris bleek vaak een cruciale rol te spelen als er zo’n financiële vergoeding werd getroffen. Er waren zelfs situaties ‘waarin de gemeentesecretaris of de directeur direct een bedrag noemde’.

“De hoogste ambtenarenbaas blijkt zonder afstemming met afdelingen die daarover gaan, deals voor te bereiden. „Daarnaast zijn er enkele situaties geweest waarin de gemeentesecretaris of de directeur direct een bedrag noemde en er feitelijk geen onderhandeling heeft plaatsgevonden.” Ambtenaren die waarschuwden voor risico’s, kregen geen gehoor.”

Kortom: een alom vernietigend rapport. Ben benieuwd wanneer de Amsterdamse kiezers eens een keer ‘geen gehoor’ gaan geven aan de kornuiten van GroenLinks als er weer verkiezingen zijn. Dit soort gedonderjaag moet toch zo langzamerhand bij iedereen wel de keel uithangen?!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Ach,…ach,…..
  Gebeurt dat echt in Amsterdam???
  Freule Ollengren zou zeggen: ” nepnieuws!”

 2. Wesley Benbow

  Die 75.000 euro betreft de zogenaamde transitievergoeding die wettelijk is geregeld. Inmiddels is dit bedrag verhoogd.

  Als je ambtenaren wilt ontslaan zonder een bijzondere ontslaggrond zit je hier gewoon wettelijk aan vast. Dit gaat weer nergens over.

  1. Kretoloog

   Deze keer moet ik Benbow gelijk geven.

   1. weer opnieuw

    fout kretoloog , transitievergoeding wordt betaald over dienstjaren. Hoeveel krijg je bij de dienst verbanden van de vertrokken oplichters ?

    Sommige hebben niet eens 1 dienstjaar. Laat je geen rad voor ogen draaien door de stront vlek

   2. Vlaswiek

    @Kretoloog: Negeren is beter.

  2. CLoVis

   @benbow

   Net als @beukman laat je weer een belangrijk deel informatie onvermeld.
   Hoe is dat nou mogelijk; is dit nu een linkse of een persoonlijke (trol)afwijking?

   In bovenstaand bericht wordt ook vermeld:
   ‘soms zelfs als ze vrijwillig weggingen’.

   Het is dus jouw opmerking die weer nergens over gaat.

 3. Wesley Benbow

  Voor Olivier: ht*ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ontslag/vraag-en-antwoord/heb-ik-recht-op-een-vergoeding-als-ik-word-ontslagen

 4. weer opnieuw

  ach , we weten toch allemaal dat het smerige populistische linkse zakkenvullers zijn. 18 maanden in dienst en dan vertrekken met 60.000 eurotjes. Kan iemand de stront vlek uitleggen dat de wettelijke transitievergoeding draait over het aantal dienstjaren en dat de betaalde exorbitante bedragen zijn. Ik begin er niet meer aan om de tar-rel te wijzen op zijn leugens.

  links lullen en rechts vullen is en blijft het devies. het advies van halalsema

  stem sociaal , stem pvv

  1. Henk-Jansen

   Om talent binnen te halen moet je nou eenmaal flinke salarissen betalen, anders gaan ze liever bij Philips en KPMG ofzo werken.

   1. weer opnieuw

    was het maar talent , stelletje prutsers , oveigens waarom gaan ze bij de gemeente werken als de arbeidsvoorwaarden zo slecht zijn stront vlek ?

   2. Bockbeer

    Philips wil ze niet die luie mensen

   3. Seneca

    @henkie jankert
    dit soort komt na een gesprek bij Philips of onverschillig elk andere onderneming, nooit meer over de drempel. dus wat zeur je nu over ‘talent’? denk jij als oud ambtenaar (lees uitvreter) soms dat jij talent had?

  2. Wesley Benbow

   Exorbitant zijn de bedragen niet. De regeling is juist bedoeld om exorbitante ontslagvergoedingen te maximeren.

   1. weer opnieuw

    de stront vlek wil weer niet lezen zoals gewoonlijk . 60.000 euro bij een dienstverband van 18 maanden is exorbitant stront vlek. 60.000 euro bij een dienstverband van 18 maanden is niet conform de transitievergoeding stront vlek.

    ga een cursus begrijpend lezen volgen stront vlek

    1. Henk-Jansen

     Dat u bij uw baan als vuilnisman geen ontslagvergoeding krijgt betekent niet dat een ontslagvergoeding van 60.000 euro exhorbitant is. Dat betekent dat talent schaars is en dat er niet, zoals bij het beroep van vuilnisman 10 man klaar staan om het werk over te nemen als u er mee stopt.

     1. Rammstein

      Hetzelfde denigrerende toontje, dezelfde behoefte om mensen te kleineren, te sarren en door het slijk te halen: wie nu nog niet gelooft dat kabouter Wesley (plotseling weer) actief is onder zijn Henk-Jansen nick, heeft een pindabrein.

      Wesley krijgt nauwelijks of geen reacties meer op zijn verbale diarree en probeert deze reacties nu op te wekken via zijn Henk-Jansen account. Negeren helpt dus. Help mee om te negeren.

     2. weer opnieuw

      leer nou is lezen stront vlek ;

      de stront vlek wil weer niet lezen zoals gewoonlijk . 60.000 euro bij een dienstverband van 18 maanden is exorbitant stront vlek. 60.000 euro bij een dienstverband van 18 maanden is niet conform de transitievergoeding stront vlek.

      ga een cursus begrijpend lezen volgen stront vlek

     3. weer opnieuw

      hij was gisteren al door de mand gevallen , de sukkel is zelfs gezakt voor de hogere toneelschool.

     4. Pauline Kummer

      @weer opnieuw , leer nou eens lezen i.p.v -is- lezen.Grappenmaker. Het vloeken en tieren gaat u beter af dan traplopen vermoed ik.

     5. Vlaswiek

      “Negeren helpt dus. Help mee om te negeren.”

      Zeker, hoe meer en hoe vaker hoe beter. Het negeren van de Uitgekotste zorgt ervoor dat zijn sadistenspeeltuin wordt omgeploegd en dat hij zijn vunzige zuigspelletjes niet meer kan doen.

      Degen die op hem reageren zorgen ervoor dat hij kan blijven zuigen, treiteren, klieren en stoken. Zonder deze gore sadist is DDS gezelliger, interessanter en leuker.

    2. Kretoloog

     Stop er nou eens mee, weer opnieuw. In een korte reactie 4x het woord stront vlek.

     Ook al ben je heg niet met iemand eens, ja zelfs al is het een trol (vind ik ook), dan kun je toch nog wel een beetje beschaafd reageren?

     Bovendien, in dit geval heeft Benbow gelijk. Vanaf 2 dienstjaren kun je al een transitievergoeding krijgen van max. 75.000 euro. Zelfs bij vrijwillig ontslag. Dat kun je wel exorbitant vinden (ik ook), maar het is wel wettelijk zo geregeld. Klachten kun je indienen bij de Tweede Kamer, want die hebben dit zo besloten.

     1. Vlaswiek

      Negeer de aandoenlijke, het werkt echt!

      Hoe zie/merk je dat?

      Svetlana/Natte Scheet doet alleen nog ‘Beeeeeh’, Beukman komt de aandoenlijke te hulp met argumenten die tot doel hebben het gedrag van de aandoenlijke te bagatelliseren en te normaliseren. De aandoenlijke ondersteund zichzelf met twee of drie andere nicks waarmee hij zichzelf schouderklopjes geeft of discussies probeert uit te lokken waarna hij weer kan badineren, zuigen, treiteren, taalneuqen etc.

      Iedere reacties aan het adres van de aandoenlijke wordt in blijdschap geaccepteerd en ontvangen als legitimatie om door te gaan met zijn jarenlange wangedrag. Zet door, negeer hem, dat is het enige waarmee je hem echt kunt treffen.

 5. Mycase

  Henk is Wesley laat je hier nou niet in de luren leggen negeren negeren negeren negeren .zo moeilijk is het niet En wat Rotterdam betreft daar zijn de moslims de baas dus alcohol is uit den boze zo moeilijk is dat niet gewoon de volgende stap ik drink er zo nog eentje mooi weer hier 21 graden gaaaaag

  1. Abraham50

   Henk is Wesley Benbow?!

   1. Vlaswiek

    Klopt, en vele anderen.

   2. Vlaswiek

    Logisch want hij kan het nooit winnen.

 6. Duckday

  Ze houden elkander de hand boven het hoofd Wat is er nu niet loos in Amsterdam.
  Kijk eens wie er in de gemeente raad zitten Er is geen enkele controlle. De huidige politiek zoegt gewoon dat alles binnen blijft Het KARTEL dult geen potten kijkers alles gaat in de doofpot En de UPPER leeft als een vorst van het belasting geld van de burger
  Ze zorgen goed voor elkander.
  Stem PVV of FvD BREEK het KARTEL

 7. plakband

  Natuurlijk is het erg, zakkenvullers onder links bestuur in Amsterdam.
  Het zijn echter peanuts. Wacht maar op de riante regelingen die boven water komen als dit ksbinet eindelijk opgerut is.

 8. Abraham50

  Wesley Benbow

  1. Jozias Visser

   Ja, Wesley Benbow.

 9. AS210854

  Hoe je het went of keert, ambtenaren en politici blijven graaien en graaien tot ze er bij neervallen. Zijzelf kunnen dit tegengaan door hun priviléges te veranderen, maar zullen dat nooit toegelaten.

  1. Pauline Kummer

   wendt of keert dan maar. toelaten voor toegelaten is ook beter.

  2. Wesley Benbow

   “ambtenaren en politici blijven graaien en graaien tot ze er bij neervallen. ”

   In de private sector komt dat nauwelijks voor.

   🙂

   1. Seneca

    als dat zou gebeuren, dan is dat geen gemeenschapsgeld. ben je zo dom of denk jij dat wij zo dom zijn?

    1. weer opnieuw

     seneca heeft gelijk maar de stront vlek grossiert in oneigenlijke vergelijkingen. De trol is bewust bezig

 10. Vlaswiek

  Wesley Benbow, hij heeft reeds tientallen en misschien wel honderden nicks versleten, komt hier alleen maar om te zuigen, te klieren, te stoken en te treiteren. Dat doet hij al meer dan 15 jaar en de bewezen methode is negeren. Alleen negeren helpt om DDS gezelliger, beter en leuker te maken.

 11. Vlaswiek

  Negeer de aandoenlijke, het werkt echt!

  Hoe zie/merk je dat?

  Svetlana/Natte Scheet doet alleen nog ‘Beeeeeh’, Beukman komt de aandoenlijke te hulp met argumenten die tot doel hebben het gedrag van de aandoenlijke te bagatelliseren en te normaliseren. De aandoenlijke ondersteund zichzelf met twee of drie andere nicks waarmee hij zichzelf schouderklopjes geeft of discussies probeert uit te lokken waarna hij weer kan badineren, zuigen, treiteren, taalneuqen etc.

  Iedere reacties aan het adres van de aandoenlijke wordt in blijdschap geaccepteerd en ontvangen als legitimatie om door te gaan met zijn jarenlange wangedrag. Zet door, negeer hem, dat is het enige waarmee je hem echt kunt treffen.

 12. Jozias Visser

  Wesley Benbow

 13. Vrijedenkert

  Het wordt hoog tijd dat de ontslagbescherming voor ambtenaren met eigen vergoedingen volledig wordt afgeschaft, gewoon normaal ontslagrecht toepassen zoals voor iedere werknemer in Nederland!
  Luie niets uitvoerende en of niet functionerende ambtenaren moeten gewoon verwijderd kunnen worden.

 14. Timber

  test

 15. Timber

  Het valt me op, dat wanneer je commentaar plaats en bepaalde woorden gebruikt, deze niet geplaatst worden. Deze woorden hebben niks met beledigingen of onwaarheden te maken.

 16. Timber

  Even kijken of dit werkt.
  Ik ben heel benieuwd wanneer de eerste van dergelijke lieden en hoger geplaatste lieden. Eindelijk vervolgd zullen worden. Want het begint hier steeds meer op een midden Afrikaans land te lijken.

 17. Timber

  Gelukt. Zelfde context. Anders omschreven.

 18. Pescador

  het hele ambtenaren belijd moet op de schop, ze behoren de zelfde rechten en plichten te hebben als een gewone arbeider, als je teveel bent moet je weg en als een arbeider daar geen vergoeding voor krijgt hoeft een ambtenaar of directeur dat ook niet , en na het ontslag gewoon de WW in en geen wachtgeld. ze denken dat ze beter zijn als een arbeider maar ze zijn eerder slechter als beter, want je hoort bijna niet anders als de ene fout over de andere door die minkukels

  1. Wesley Benbow

   De transitievergoeding die hier aan de orde is geldt niet alleen voor ambtenaren maar ook voor de marktsector.

   De gedachte dat de ontslagbescherming voor ambtenaren beter zou zijn dan voor medewerkers in de marktsector is een fantasie die nergens op slaat.

   1. weer opnieuw

    misschien moet de trol het oorspronkelijke bericht nog even lezen want zelfs de gemeente erkent de fout. De gebruikte vergoeding was slechts oorspronkelijk bedoeld voor 1 reorganisatie. De extra bescherming hoort niet tot de standaard.

    De stront vlek spreekt dus weer poep als ie zegt : ” De gedachte dat de ontslagbescherming voor ambtenaren beter zou zijn dan voor medewerkers in de marktsector is een fantasie die nergens op slaat. ”

    lezen stront vlek , niet steeds je onderbuik legen met je fantasieën

    60.000 euris voor 18 maanden dienstverband , een buitensporige exorbitante vergoeding die zelfs de radicale stront vlek niet kan goed praten..

    1. Scheve Tinus

     Jij hebt ondertussen een flinke lading poep onder je schoen te zitten, weer opnieuw.

     Zoveel zelfs dat je net als Tinus helemaal scheef geworden bent.

     Veeg het af en trap er vanaf nu niet weer in.

  2. weer opnieuw

   quote 1 De veelverdieners kunnen, in tegenstelling tot de andere G4-gemeenten, niet boventallig verklaard worden. end
   quote 2 En als ze toch moeten vertrekken, verlangen ze een zak geld van 75 mille, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek. end
   quote 3 Tien van hen kregen dat bedrag ook daadwerkelijk.
   quote 4 De raad slijpt de messen voor een nieuw debat met verantwoordelijk wethouder Touria Meliani (Personeelszaken), die meermalen onjuiste informatie deelde. end
   quote 5 Van Gils, voormalig hoogste baas van de Stopera, is momenteel D66-wethouder in Rotterdam en belast met de portefeuille Organisatie. Ook in de havenstad is hij bevoegd vertrekregelingen met een hogere waarde dan 9100 euro te sluiten, zo tekenen onderzoekers fijntjes op. end

   oplichters , pure oplichting van de gemeente lees burger

 19. Gerlos

  Volgens mij is BEERPUT nog lang niet leeg.

  1. weer opnieuw

   klopt , hij loopt zelfs nog steeds vol want het is tot de dag van vandaag niet veranderd.

   linkse adepten proberen het vollopen wel te verhullen en informeren willens en wetens B&W van Amsterdam verkeerd voor.

 20. Lampje

  Ik ben niet verbaasd. Heb ooit voor de gemeente gewerkt en het nodige gezien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.