Wat is Amsterdam toch een 'leuke' stad: 'Gemeente Amsterdam huurt beveiligers in om plofkraken te voorkomen'

Geen categoriedec 02 2019, 12:00
Onze hoofdstad takelt al decennia af, de criminaliteit viert daar haar hoogtijdagen. Vanwege de donkere dagen in de winter heeft de gemeente besloten om beveiligers in te huren om de plofkraken tegen te gaan. De gemeente zit namelijk met de handen in het haar vanwege de enorme stijging van het aantal plofkraken in de stad. Wellicht dat ze nu eindelijk eens wat law & order beleid gaan invoeren...
Het inhuren van beveiligers om pinautomaten te beschermen maakt onderdeel uit van een groot offensief tegen de 'donkere dagen'. De politie en gemeente kunnen het zelf niet meer aan dus moet er maar beveiliging komen in de hoop dat er eens een nacht voorbij gaat zonder 'incident'.

"De gemeente en politie nemen dan een aantal extra maatregelen. Van 17.00 tot 23.00 uur zetten we particulier toezicht in op onder andere winkelstraten en pleinen in het kader van overvalpreventie. In de nachturen zetten we hen in op geldautomaten, in samenwerking met de banken, maar ook op overlastlocaties."

Amsterdam kampt met een enorm capaciteit probleem onder haar politiedienst, vrij logisch aangezien Amsterdam enorm verloedert. De criminaliteit neemt explosief toe en het lijkt alsof de politie niet kan bijbenen qua handhaving.
In 2017 werkte de gemeente ook al met particulieren om de stad nog een beetje in het gareel te houden, ook een stad als Almere gebruikt deze strategie om de 'donkere dagen' tijdens de winter door te komen.
Het toont helaas wel een structureel probleem bij de politie aan, en dat is zorgelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten