Wat is Amsterdam toch een ‘leuke’ stad: ‘Gemeente Amsterdam huurt beveiligers in om plofkraken te voorkomen’

Onze hoofdstad takelt al decennia af, de criminaliteit viert daar haar hoogtijdagen. Vanwege de donkere dagen in de winter heeft de gemeente besloten om beveiligers in te huren om de plofkraken tegen te gaan. De gemeente zit namelijk met de handen in het haar vanwege de enorme stijging van het aantal plofkraken in de stad. Wellicht dat ze nu eindelijk eens wat law & order beleid gaan invoeren…

Het inhuren van beveiligers om pinautomaten te beschermen maakt onderdeel uit van een groot offensief tegen de ‘donkere dagen’. De politie en gemeente kunnen het zelf niet meer aan dus moet er maar beveiliging komen in de hoop dat er eens een nacht voorbij gaat zonder ‘incident’.

“De gemeente en politie nemen dan een aantal extra maatregelen. Van 17.00 tot 23.00 uur zetten we particulier toezicht in op onder andere winkelstraten en pleinen in het kader van overvalpreventie. In de nachturen zetten we hen in op geldautomaten, in samenwerking met de banken, maar ook op overlastlocaties.”

Amsterdam kampt met een enorm capaciteit probleem onder haar politiedienst, vrij logisch aangezien Amsterdam enorm verloedert. De criminaliteit neemt explosief toe en het lijkt alsof de politie niet kan bijbenen qua handhaving.

In 2017 werkte de gemeente ook al met particulieren om de stad nog een beetje in het gareel te houden, ook een stad als Almere gebruikt deze strategie om de ‘donkere dagen’ tijdens de winter door te komen.

Het toont helaas wel een structureel probleem bij de politie aan, en dat is zorgelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Wesley Benbow

  Plofkraken vinden overal plaats en de laatste tijd nemen die toe, met name ook in de provincie.

  Met Amsterdam heeft dit helemaal niets te maken.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Wesley Benbow,

   Heel juist Wesley, het heeft namelijk 100 % met Marokkanen te maken…toch?

   1. Wesley Benbow

    “De zeven mannen die in Utrecht voor de rechter staan, werden al in oktober 2016 gearresteerd. Ze komen uit Utrecht en omgeving en variëren in leeftijd van 27 tot 44 jaar. Zij worden verdacht van een reeks ram- en plofkraken sinds juni 2015, in onder meer Soest, Almere, Hilversum, Leersum en Leidsche Rijn. De politie zegt dat veel plofkrakers een Noord-Afrikaanse achtergrond hebben, maar dit zijn, op één Marokkaanse Nederlander na, autochtonen, veelal met een achtergrond in de (auto)techniek.”
    ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/wie-kan-de-nederlandse-plofkrakers-stoppen~b6933d3f/

    1. Ben-NIET-Groen-L

     Wesley Benbow.

     Hahaha Volkskrant………………

    2. Baron von Munchhausen

     Wesley Benbow

     Volkskrant???
     Grootste leugenkrant van Europa!

 2. Kretoloog

  Wie heeft er in Amsterdam ook al weer openbare orde en veiligheid in de portefeuille? Inderdaad, dat is Femke Halsema, de GroenLinks-politica, die in 2011 bij haar afscheid van de Tweede kamer bezwoer dat zij nooit (ik herhaal: NOOIT) meer als bestuurder of politicus wilde werken.

  En wat gebeurt? Na het overlijden van Eberhard staat Halsema vooraan om burgemeester te worden. “Neem mij. Ik ben criminologe en weet hoe de stad veiliger kan”. En het resultaat? Na bijna 1,5 jaar heeft het stadsbestuur alle grip op de criminaliteit verloren. Halsema weet zich geen raad: zelfs haar eigen zoon loopt met wapens rond en manlief gebruikt de ambtswoning als wapendepot.

  Toch maar Lodewijk Asscher als haar opvolger? Slechter kan hij het in ieder geval niet doen. En bovendien is hij dan gelijk weg als PvdA-fractievoorzitter. 2 vliegen in 1 klap, zogezegd.

  1. Sergeant Monty

   “Toch maar Lodewijk Asscher als haar opvolger?”

   Jij woont in Islamsterdam?

   1. Kretoloog

    Natuurlijk niet. Daarom mag Asscher ook naar Amsterdam. Heb ik geen last meer van deze draaitol.

  2. Lefty

   @kretoloog: Wat heb jij een raar en vertekend beeld over de functie en het persoonlijke leven van een burgemeester.

 3. Jumping

  Prachtig toch Amsterdam sponsort de plofkrakers, dus het mes snijdt aan twee kanten.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. DidiMadloba

   Rutte is geen burgemeester en zelfs geen wethouder in Amsterdam

 4. DidiMadloba

  Wat een onzin. Ik vermoed dat de plofkrakers van buiten de stad komen. Waarom ze Amsterdam kiezen is mij een raadsel. Ik zou een plofkraak plegen in een provinciestad.
  In Amsterdam riskeren ze burgerslachtoffers, en dan helpt “vergeten” niet meer.

  1. ZiggyStardust

   De meeste plofkraken in Amsterdam worden gepleegd door mannen op scooters. Het lijkt me niet dat die op de scooter half Nederland door gaan rijden om in Amsterdam een plofkraak te plegen. Dan kwamen ze wel met een audi rs6.

 5. RvdBe

  Het toont geen structureel probleem aan bij de politie maar bij de politiek.
  De slappe gedoog/wegkijk en knuffel politiek laat de stad verloederen en creëert zo een politietekort.

  1. Wesley Benbow

   De oorzaken van het politietekort is niet te wijten aan de Rijksoverheid: men slaagt er eenvoudig niet in voldoende mensen te werven.

   1. Shadow1100

    En dan nog te bedenken dat een kwart (1/4) van de geüniformeerde politiemensen op straat stagelopende studenten van de academie zijn. Oud-minister van Vuiligheid en Justitie Op(a)stelten wilde dat de aantallen studenten opgeteld werden bij de “sterkte” van het totaal aantal politiemensen! Er bestaat geen organisatie die de mensen zo’n rad voor ogen kunnen draaien dan “onze” (r)overheid. Echt niet……….

 6. Timber

  Het probleem is, als ze het leger zouden inzetten, dan gaan de mariniers* de stad schoonvegen.
  *) Is al een keer illegaal gebeurt.

  Wat dan te doen met al die uitgeprocedeerde asielzoekers en tuig dat helemaal niet hoort te zijn in Amsterdam.

  In de gevangenis stoppen. Hebben die nog voldoende capaciteit?

  1. Beukman

   @Tim bert:
   Het probleem is, als ze het leger zouden inzetten, dan gaan de mariniers* de stad schoonvegen.
   *) Is al een keer illegaal gebeurt.

   Je bedoelt: ze hebben een paar jongeren lafhartig de Dam afgeknuppeld.
   Zo komen de praatjes de wereld in.

   1. Rammstein

    Het basisprobleem is gelijk gebleven: de (gemeentelijke) overheid doet te weinig in die ‘lieve stad van hoop’, zodat het recht in eigen hand wordt genomen. In 1970 waren dat de mariniers tegen de Damslapers, een actie die landelijk breeduit werd bejubeld.

    1. Beukman

     Deze buitenwettelijke illegale actie werd inderdaad bejubeld door de krant die anders zo van law & order is.

     Verder slaat je vergelijking natuurlijk als een tang op een kut. Destijds wilde de gemeente niks doen, deze keer kan ze niks doen. Er zijn immers geen middelen.

     1. Rammstein

      De jaarbegroting van Amsterdam is zo’n 6 miljard – daarin moet ruimte te vinden zijn voor uitbreiding van politie en veiligheidsmiddelen. Het gaat er maar om waar de prioriteiten liggen.

     2. Beukman

      @Rammelstein
      Als ik het wel heb, kost het nogal veel moeite om nieuwe agenten te recruteren. Je kan echt niet iedere werkloze een politiepet opzetten en hem met behoud van uitkering achter plofdieven aansturen.

     3. merlot

      “Deze buitenwettelijke illegale actie werd inderdaad bejubeld door de krant die anders zo van law & order is.”

      Die krant schreef: “Wanneer maatregelen tegen deze marinemannen worden overwogen, dan verdienen deze mensen in ieder geval de grootste clementie. Want het Nationaal Monument was al maandenlang een zwijnestal. De burgemeester […] kan de zaken niet aan of hij wil het niet. En dan gebeurt zoiets.”

      Een zwijnenstal, ja. Sindsdien is het nooit meer goedgekomen met de reputatie van Amsterdam.

     4. Beukman

      Inderdaad. Dat schreef de Telegraaf, niet lang voordat ze zou oproepen om de V.P.R.O te verbieden, omdat deze omroep het had gewaagd om een oude dame in beeld te brengen, Juliana voorstellend, met een bak spruitjes.

      Zo’n beetje iedere andere krant veroordeelde het optreden van de mariniers, die overigens ook slachtoffers maakten onder het uitgaande publiek en onder de pers.

     5. Wesley Benbow

      Wiki: “De leiding van de Marine keurde beide acties af; de manschappen werden voor hun acties op de Dam krijgstuchtelijk gestraft met enkele dagen ‘verzwaard arrest’; enkelen moesten zich voor de krijgsraad verantwoorden, van wie één werd veroordeeld, en wel tot een geldboete van ƒ 100,-“

     6. merlot

      Wikipedia: “Premier De Jong keurde de actie officieel scherp af, maar gaf later in een vraaggesprek aan sympathie voor de actie te hebben gehad.”

      Herinner het me allemaal nog goed. Ik voelde een grote afkeer van die damslapers.

      Dat het getolereerd werd beschouwde ik als een grote afgang van Amsterdam en van Nederland. Het rottingsproces is toen al begonnen.

      Die scene van de VPRO herinner ik me ook. Daar moest ik wel om lachen.

     7. Ben Venuti

      En in 1992 hebben de Mariniers Perron 0 in Rotterdam aangepakt, daar werden de junks terecht de tering geslagen, dit zou veel meer dienen te gebeuren, ik weet nog wel een paar groepen in de samenleving die de eer verdienen.

     8. merlot

      Perron nul, een “project” van de rode dominee van Rotterdam, Hans Visser.

     9. Wesley Benbow

      Het was wel een goede zaak dat de mariniers door de Krijgsraad in 1970 flink werden aangepakt voor hun onverantwoordelijke optreden. Wellicht kwam het daardoor in Rotterdam in 1992, toen ze ook meenden buiten hun boekje te moeten gaan, niet tot geweld omdat de politie op tijd ingreep.

      ht*p://www.vergetenverhalen.nl/2015/09/22/de-mariniers-en-perron-nul/

     10. Ben Venuti

      Mooi hè Merlot dat bijkans niemand meer reageert op dat stuk stront, en hij maar bedelen om aandacht, hilarisch…..

     11. merlot

      @ Ben: Ja, het werkt. Hij doet z’n uiterste best om te provoceren maar het lukt hem niet meer.

     12. Beukman

      @Wesley
      Inderdaad. Dat optreden in Amsterdam door de mariniers leidde overigens tot rellen. Opvallend dat sommigen hier die marine-acties goedpraten. Zouden ze Duterte ook een toffe peer vinden en democratie een irritante linkse uitvinding?

     13. Vlaswiek

      “Mooi hè Merlot dat bijkans niemand meer reageert op dat stuk stront, en hij maar bedelen om aandacht, hilarisch…”

      Inderdaad ‘hilarisch‘ 🙂

  2. Wesley Benbow

   Wordt hier gedoeld op de actie van mariniers in 1970?

 7. Nep

  Goed idee

 8. Beukman

  @Bart rijmt:
  Onze hoofdstad takelt al decennia af

  Bart is waarschijnlijk nog nooit van zijn leven in Amsterdam geweest.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Beukman,

   Onze hoofdstad takelt al decennia af

   Mooi toch ?

   1. Wesley Benbow

    Er wordt in Amsterdam in elk geval meer geld verdiend dan in Rotterdam.

    Dat is toch wel apart.

   2. Beukman

    @Ben
    Onze hoofdstad zit al decennia in de lift. Dertig, veertig jaar geleden was de hele zooi verzakt, afgetakeld, verwaarloosd, vandaag staat ie er beter bij dan ooit (letterlijk).

    Vroeger was het autoverkeer hels. Alles zat vast, er vielen vele fietsdoden per jaar, mensen stierven aan luchtvervuiling. Tegenwoordig loopt alles relatief gesmeerd, kan je overal normaal fietsen, is de lucht veel schoner, en bijna alles ziet er picobello uit.

    Tuurlijk, er zijn ook problemen. Maar dat onze fijne hoofdstad aftakelt is kwaadaardige laster.

    1. Wesley Benbow

     De meeste reaguurders die hier zeker menen te weten dat Amsterdam een klotestad is en een totale puinzooi komen er nooit en wonen niet zelden al jaren in het buitenland.

     Totale onzin van mensen die Amsterdam eenvoudig niet kennen.

     1. Lefty

      @Wesley:
      Waarom reageer je nog op deze xenofobe 75% IQ pagina? “never argue with fools, others might not notice the difference or they beat you on experience”. 😉

     2. weer opnieuw

      misschien was het nog niet opgevallen lefty maar er wordt niet meer gereageerd op de fool de stront vlek. Elke dag dezelfde riedel wordt tamelijk eentonig.

      ik ben het dus helemaal eens met quote “never argue with fools, others might not notice the difference or they beat you on experience”. end

     3. Vlaswiek

      @Lefty: Je reageert op de aandoenlijke, het advies is om dat niet te doen. Niet reageren op de aandoenlijke staat garant voor een betere ‘leefomgeving’ binnen DDS.

 9. jan1

  plofkraken heeft iets stripboek achtigs?
  Noem het gewoon aanslag en terroristische daad! die explosieven worden hier in een bommenfabriek gemaakt= terrorisme.
  Als je deze apparaten weet op te blazen kan je ook een gemeentehuis of ambtswoning platleggen femke !!
  toon eens wat ballen en een vuist!!

  1. jan1

   Ik vraag mij in eenkeer af?
   Hoeveel stappen zijn deze explosieven verwijderd van een bomgordel?

 10. Politiek Profeet

  Allachastan o.l.v halasema en de inwoners/kiezers van hun getto zoeken het maar lekker uit.
  Jarenlang gestoord links kiezen, en daar mogen ze lekker hun vruchten van plukken…

 11. Baron von Munchhausen

  O,…..zit dat zo….? Beveiligers kosten niets?
  Gemeente heeft geen geld voor politie, maar voor……………….. ik stop hiermee!

 12. weer opnieuw

  Als we nou is beginnen om het opblazen van pinautomaten als een terroristische daad tegen de maatschappij te beoordelen. Als we nou is beginnen om het opblazen van een pinautomaat te beoordelen als poging tot doodslag omdat elke passant het leven laat. Als we nou is beginnen de vlucht op gemotoriseerd verkeer te beoordelen als poging tot doodslag omdat elke passant mogelijk dood gereden kan worden.

  Als we die drie zaken beoordelen op mogelijke risico’s dan kunnen we de bontkraagjes opbergen voor 30 jaar. Lijkt me een uitstekend uitgangspunt en zal meespelen in de afweging van de crimineel om max 100 k buit weg te zetten tegen 30 jaar binnen.

  1. Pescador

   juist, de straf voor een plofkraak als die gelukt is dat ze de buit mogen houden inplaats van 20 jaar de cel ik, dus kunnen ze het rustig nog eens proberen. de politie durft toch niet te komen die kan alleen maar zwarte pieten arresteren waar kleine kinderen bij staan, ook kunnen ze onschuldige boeren in elkaar slaan , maar je denkt toch zeker niet dat ze ietys tegen een echte crimineel gaan doen.

   1. Vlaswiek

    “de politie durft toch niet te komen”

    Welke politie?

 13. Pescador

  gelukkig dat het criminaliteits- team is opgeheven anders hadden die daar weer achteraan gemoeten , nu kunnen ze tenminste nog ergens onschuldige mensen in elkaar slaan . want dat is wat ome agent tegenwoordig het liefste doet, lekker meppen en pressies doen wat de baas je opdraagt gelijk een stelletje lamme schapen zonder verstand.
  als ik iets moest doen wat tegen het normale moraal was dan weigerde ik, maar zelfs dat durven die sukkels niet.

  1. Politiek Profeet

   Juist Pescador, geef een looser die nu de politie-academie volgt een klein beetje macht…en de nsb aard is een gegeven.
   Melkbekkies en louter volgelingen van het links gedachtengoed, multi-culti waanzin en vooral pro islam….tegen de echte nederlander en tegen elke vorm van oud-nederlandse cultuur, waarden,normen en gebruiken. de huidige politiemensen zijn deugkneuzen,wegkijkers,lamlullen en linkse ratjes zonder eigen mening….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.