Enge Elizabeth Warren wil ‘nepnieuws’ strafrechtelijk ‘aanpakken’

Eerder deze maand kondigde de radicaal-linkse New York Times aan dat het Elizabeth Warren steunt in haar poging om de nieuwe president van Amerika te worden. Ze is, aldus de Times, een echte “progressieve” kandidaat die Amerika op een heel ander, nieuw traject zal zetten.

Nou, daar kan inderdaad geen debat over bestaan. Anders dan de Times gelooft is dat alleen geen positieve beschrijving van haar politieke doelen. Warren is namelijk een bijzonder autoritaire vrouw die doodenge plannen heeft. Haar nieuwste plan is er zogenaamd op gericht om ‘nepnieuws’ te bestrijden. Ze wil daar onder meer het strafrecht voor inzetten.

Dit stuk verscheen eerder vandaag op BackMe. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 81 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ‘s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

Deze Amerikaanse Mao Zedong (of Stalin) wil sociale media die gebruikers de mogelijkheid geven om wat zij ziet als “nepnieuws” te “verspreiden” keihard bestraffen. “The stakes of this election are too high — we need to fight the spread of false information that disempowers voters and undermines democracy,” aldus Rooie Lizzie.

Enger dan dit wordt het niet. Zoals de linkse journalist Glenn Greenwald schrijft op Twitter:

Ik ben een uitgesproken tegenstander van de wijze waarop sociale media-giganten en Google hun macht en positie misbruiken. Ze laten linkse gebruikers alles zeggen wat ze willen, maar als conservatieve gebruikers iets zeggen waar linkse mafketels boos van worden, wordt er meteen met bans gesmeten. Van die conservatieven dus. Daar moet iets aan gedaan worden.

Maar wat Warren hier voorstelt heeft daar niets mee te maken. Ze wil de uitoefening van de vrijheid van meningsuiting niet groter, maar kleiner maken. Ze wil letterlijk de sterke arm van de wet gebruiken om onwelgevallige meningen juridisch te vervolgen en dus het zwijgen op te leggen.

Wat een eng mens. Echt een dictator in de dop.

Steun me op BackMe en volg me op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Blitzkrieg

  Elizabeth Warren, Kajsa Ollongren onderdrukkers van het vrije woord. F#ck it!!!

 2. Blitzkrieg

  Elizabeth Warren en Kajsa Ollongren… beide onderdrukkers van het vrije woord.

  1. Julian

   Dus het bewust verspreiden van leugens valt onder het vrije woord?

   1. Rammstein

    Wie bepaalt wat de waarheid is?

    1. DidiMadloba

     Dan heb je het over feiten, en de wetenschap kent nauwkeurige criteria om zin van onzin te scheiden.

   2. Blitzkrieg

    Julian : Yep, dat klopt. Alles moet gezegd kunnen worden. Wie bepaald wat fake-news is? Inderdaad dat bepaal je helemaal zelf, en niet de overheid. De hele klimaatdictatuur is een grove leugen. Wie beschermt mensen hiertegen?

   3. Top

    Zeker als jouw vader, niet jouw vader is. En dat is te zien ook!

   4. Sabreur

    In een echte vrije samenleving wel. Het is dan aan de andere partij gelegen om de leugens met feiten te doorprikken.
    Zolang de leugen niet valt onder smaad, laster of oproepen tot geweld, dan zou dat nooit strafbaar gesteld moeten worden.

   5. Rosasolis

    @Julian. De Amerikanen zijn moe van al die valse leugens en kritiek van Trump,
    en de media die ook nep nieuws verspreid. Gedurende de laatste jaren, zijn er
    vele internet sites in Amerika, die bewust nep nieuws verspreid. Merkwaardig krijg ik nu dagelijks verschillende extreem-rechts sites uit Amerika die Trump tot de status van Demi-god hebben gemaakt, en verder een hoop onzin over vele anderen schrijft…
    Hoe zij mijn internet adres hebben gekregen, heb ik geen idee. Ook merkwaardig is het dat deze extreem- agressieve Amerikaanse sites hebben geen “unsubscribe”
    mogelijkheid op het bodem van al hun dagelijkse rotzooi pagina. Elizabeth Warren
    zou een bedreiging kunnen zijn tot het verder bestaan van al deze extreem
    Alt-right sites. Natuurlijk mag iedereen vrij zijn om te lezen wat je wil…maar hoe erg moet het zijn met het onterecht zwart maken van mensen die geen kwaad
    hebben verricht?

    1. Blitzkrieg

     Rosasolis :
     Quote : “@Julian. De Amerikanen zijn moe van al die valse leugens en kritiek van Trump,”

     Ik weet niet hoe je bij dit fake-news (daar heb je het al) komt. Als de Amerikanen (zowel links als rechts) ergens hun maag vol van hebben dan is wel de heksenjacht op Trump. Ze willen dat de energie besteed wordt aan het besturen van hun land niet aan alle onzin die al jaren lang aan de gang is en helemaal niks heeft bijgedragen.

     1. Rosasolis

      @ Blitzkrieg. “Ik weet niet hoe je bij dit fake-news komt.”…Hoe weet u dat dit fake-news is? En hoe weet u dat ” als de Amerikanen ergens hun maag vol van hebben dan is wel de heksenjacht op Trump”?… Dat kan ook fake nieuws zijn. Erg man!, wij leven nu een een fake wereld, niet waar?
      Mijn info komt uit mails vanuit Amerika, die ik van vrienden krijg.
      Trump is beschuldigd van corruptie met Oekraine, en het weigeren om mee te werken in deze zaak. Over de bewijzen hiervan is er geen twijfel. Die zijn naar de Senaat gesteurd. De hoofd getuig in deze zeer corrupte zaak is de vroeger veiligheid-adviseur Rep. John Bolton. Die uit
      zijn functie vorige jaar september door Trump werd gezet…(Omdat hij te veel weet). Bolton is bereid getuigenis te geven…Mocht dit niet mogen,
      in ieder geval is zijn boek net gepubliceerd, over deze schandaal.
      Ongetwijfeld wordt het een bestseller.

 3. DidiMadloba

  Het wordt toch ook een zootje als je zomaar onjuiste feiten mag presenteren?

  De keerzijde van de vrijheid van meningsuiting is dat de burger het recht heeft op goede informatie.

  Natuurlijk mag geen verschil worden gemaakt tussen al dan niet correcte meningen

 4. Ben Venuti

  Sodemieter nu eens op met je domme gelul reumatische mafkees!

  1. EU kok

   Ben chagrijnig?

 5. Bullshit15

  Maak je niet druk dat mens maakt geen schijn van kans trump word weer herkozen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Rosasolis

  Die eerlijke Elizabeth Warren is zeer gewaardeerd door miljoenen in Amerika. Deze no-nonsense dame is bekend als professor op Harvard University, en als briljant speaker. Zij is nu al de grootste concurrent tegen Dictator Trump. Die van begin af, Twitter misbruikt om dagelijks een hoop vals informatie en onjuiste kritiek op iedereen doorgeeft. Waar Trump heeft bewezen dat hij met niemand kan samenwerken, en altijd ZIJN zin moet krijgen, (wat gelukkig niet altijd werkt), heeft Warren al jaren geleden bewezen dat hoewel zij vele progressieve iedeeen heeft, zij wel met haar collega’s goed kan samenwerken. Als er een pres. kandidaat nu is, die Trump, met zijn
  grote bek met leugens, kan onderdrukken, dan is het Elizabeth Warren, die een
  zeer sterke open en eerlijk kijk op het dagelijkse leven en toekomst van Amerika
  en de wereld heeft. Trump zou deze dame nooit kunnen kleineren.

  1. Gewoon werken

   Hahahah niet zoveel wiet roken jij je praat complete onzin man niks klopt van wat jij zegt sterker nog ze is ziek in der hoofd

 7. Hans_62

  Nou,..dan hoop ik dat ze al die klimaatalarmisten dan alks eerste aanpakken.
  Want als er al sprake is van nep-nieuws, dan is het wel over de z.g klimaatverandering.
  Ik hoorde gisteren zelfs zo’n gestoorde linkse pseudo wetenschapper op éénvandaag beweren dat het inklinken van het land (in dit geval NL) ook al door toedoen van de mens komt.
  Hoe verzin je het.

 8. Timber

  Joepie een Amerikaanse marksist. Wanneer wordt ik naar de goelag gestuurd?

 9. evil knievel

  Bah!
  Wat n akelig there’s a party in my pussy vrouwdinges!?

 10. nu ik

  Wie gaat bepalen wat nepnieuws is ? ik word kotsmisselijk van die klimafoben met hun verhaaltjes over stijgingen van de zeespiegel en het vergaan van de wereld

  HOW DARE THEY !!

 11. fanof43

  Fake news? Nou, dan kan ze meteen beginnen met CNN en de NYT.

 12. Heras

  Prima toch. Als Grappenhaus of Rutte iets in het nieuws verkondigt: bv dat het aantal misdrijven door allochtonen minimaal is, zeg 20% en het blijkt uiteindelijk 60% te zijn, dan mogen we ze aanklagen???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.