Advocaten Donald Trump beginnen met pleidooi in ‘kansloos afzettingsproces democratisch gekozen president’

De advocaten van Donald Trump zijn zojuist in de Senaat begonnen met hun ‘Pleidooi voor de Bühne’ in het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president. Het belangrijkste onderwerp in deze case is het vermeende machtsmisbruik van Trump.

Volgens de Democraten heeft de huidige president zich hier meermaals schuldig aan gemaakt. Heel ‘Democratisch Amerika’ giert het uit omdat ze Trump in diskrediet hebben gebracht door een een afzettingsprocedure te starten.

De hele situatie neigt naar een welbewuste strategische poging van de Democraten om nog enig politiek materieel geschut aan te kunnen leveren tegenover hun machtige Republikeinse opponent.

De Republikeinen zijn dan ook niet echt onder de indruk van het ‘Democratische Kopschoppen.’

In een verklaring stelt Pat Cipollone, de juridisch adviseur van president Donald Trump:

“U zult zien dat de president absoluut niets verkeerd heeft gedaan!”

Punt. Komma. Punt. Meer had Cipollone er niet aan toe te voegen, omdat -naar zijn mening- de zaak duidelijk een ‘cold case’ is.

De Democratische aanklagers hadden vrijdag, na drie dagen moddergooien, hun openingsverklaring tegenover Trump afgerond. De advocaten van Donald Trump hebben nu 24 uur de tijd, verdeeld over drie zittingsdagen, om de aanklacht van de Democraten nietig te verklaren.

In een door de Republikeinen gecontroleerde Senaat (53 zetels op 100) staat de vrijspraak van de Republikeinse miljardair buiten kijf. Maar met nog minder dan driehonderd dagen te gaan voor de presidentsverkiezingen zijn de debatten ook een strijd om de publieke opinie.

Trump staat terecht omdat hij zijn macht als president zou hebben misbruikt voor zijn eigen politieke gewin door Oekraïne te vragen een onderzoek in te stellen naar Joe Biden en diens zoon Hunter. Ook zou Trump het onderzoek daarnaar hebben tegengewerkt, onder meer door dagvaardingen te negeren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

116 reacties

 1. claus

  Trump afzetten? Is mislukt!
  Hij krijgt zelfs een tweede termijn, Pelosi en haar aanklagers kunnen inpakken en uithuilen!
  De grenzen gaan nóg beter afgeschermd worden en de gelukszoekers teruggeschopt naar hun herkomstland, de China, Korea, Midden Oosten en Rusland politiek gaan gecontinueerd worden, al zeikberen kunnen mooi de bek gaan houden, klaar!

 2. Drollevanger

  Ik denk dat Trump deze aanklaging beter nog een tijd kan rekken. Daarna kan hij, als het wel wat uitmaakt voor de verkiezingen, de filmpjes op video laten zien waarin Biden opdracht geeft aan de Oekraine, om hun openbare aanklager die onderzoek doet naar Hunter Biden, op staande voet te ontslaan. aan op straffe van terugtrekking van een miljard dollar schenking aan de Oekraine.

 3. EU kok

  Ik verwacht dat het hier aanwezige Law & Order publiek weer de flexibele rubberen ruggengraat zal hebben.
  Boeren, blokkeerfriezen of Trump krijgen hier een vrijkaart om de wet te overtreden.

  1. Hard

   EU kok?

  2. FVD

   @EU kok, is er door u nog iets zinnigs op het scherm te brengen?

   1. EU kok

    Na het lezen van uw persoonlijke heiligverklaring van Trump is het voor mij onmogelijk iets te verzinnen wat door u als zinnig ervaren wordt.

    1. FVD

     @EUkok, u zou op zijn minst enige relevante feiten in antwoordt op mijn reactie op het scherm kunnen plaatsen.
     Blijkbaar bent u zelfs daartoe niet in staat, en komt u met de dooddoener “heiligverklaring”. Zielig hoor!

     1. EU kok

      Ik zou volgens mij relevante feiten op uw adoratie kunnen plaatsen.
      Maar ik ben er van overtuigd dat dat geen enkele zin heeft.
      Dus helaas, veel plezier met uw onvoorwaardelijke liefde voor Trump.

     2. Hard

      EU kok?

     3. Grote Trek

      “‘In antwoordt”” is dus fout!

     4. Hard

      Grote Trek Op Koers Johnsen Che?

   2. Beukman

    Wat begrijp je niet aan @Kok zijn reply, @FVD (waarom trouwens deze nieuwe nick?)?

    1. FVD

     @Beukman, op de replay van @Kok zal ik naar u toe maar niet ingaan, daar mij Kok een grote jongen lijkt, die hierop zelf wel kan reageren.

     V.w.b “nieuwe nick”, hoe moet ik hier als relatief nieuwe reageerder dan binnenkomen?
     Hebt u enige suggesties voor mijn nick naam, of bent u zo welwillend om dit door mijzelf te laten bepalen. Bij voor baat dank.

     1. Grote Trek

      Suggestie: Bij voorbaat staat beter, moet het ook zijn. Anders krijgt u bvbd i.p.v. bvd. Dit is mijn advies, doe er uw voordeel mee.

     2. nu ik

      niemand is geinteresseerd in jouw adviezen w i m . probeer die maar te slijten in je armzalige adviesbureautje in subsidieland taalnazi.

     3. Fonz

      Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid

  3. bifbof

   Uw plan is ? Ik denk dat het antwoord handhaven (kan aan mij of de overheid liggen) zwak is

   1. EU kok

    Mijn plan tegen andermans uitermate flexibele, totaal inconsequente houding?
    Geen idee, het vermelden misschien?

    1. Ron

     Zoals jouw houding dus.
     Bij deze dan.

     EU Kok vermeld.

  4. Bullshit15

   Eu kok
   Lul

   1. Hard

    EU kok?

    1. Lugor

     Opletten sukkeltje!

     1. Fonz

      lugor?

     2. Hard

      Lugor inderdaad!

  5. Beukman

   Inderdaad. Rrrrregels zijn rrrrregels, maar dat geldt dan wel alleen voor anderen.

   1. nu ik

    ja linkse adepten voelen zich altijd verheven boven de wet , hebben een old boys netwerk , hebben riante wachtgelden , denken dat ze de regent kunnen spelen en als klap op de vuurpijl janken ze altijd linkse retoriek ongehinderd door enige kennis.

    Regels gelden voor iedereen buiten het linkse partijkartel das bekent bekmannetje

   2. Blitzkrieg

    Beukman : Rrrrregels zijn rrrrregels en die gelden voor iedereen. De democraten halen alles uit de kast alleen kunnen ze een onschuldig iemand niet veroordeeld krijgen.

    Ondertussen is de hele wereld jaloers op de economie van Amerika want die draait fantastisch.

 4. FVD

  Zojuist begonnen aan de tweede fase van het politieke armpje drukken tussen de Republikeinen en de Democraten, waarvan de uitkomst al aan het begin van dit showproces bekend was. Dat ook na oeverloos gesteggel, de “bewijsvoering” door de Democraten flinterdun blijft, daar kan nauwelijks onenigheid over bestaan.

  De Democratische “bewijsvoering” zal door de advocaten van Trump voor 99% gefileerd worden, en daarna door het afvalputje gespoeld worden, waar het thuis hoort.

  Wat wel hilarisch is, dat zelfs onze “objectieve” NOS de afgelopen dagen schoorvoetend moest erkennen dat men niet teveel op moest rekenen op een Impeachment, omdat vrijspraak de enige logische uitkomst is.

  Maar stel dat in het utopische geval, het komt tot afzetting van Trump dan komen de Democraten van de regen in de drup. Wat zeg ik, van de drup in de REGEN!
  Want dan krijgen ze president Pence, die ideologisch veel verder van het Democratisch gedachtegoed af staat.

  Wat hier gebeurt voor het oog van de Amerikaanse kiezer, is een misselijk makende poging Trump te beschadigen die het achterhaalde hersenspinsel van hun icoon Hillary Clinton in 2016 met de grond gelijk maakte.

  1. Beukman

   dat men niet teveel op moest rekenen op een Impeachment, omdat vrijspraak de enige logische uitkomst is.

   Inderdaad. Omdat de Republikeinen nu eenmaal de meerderheid hebben en een gesloten front vormen. Want iedereen kan zien dat de president misbruik heeft gemaakt van zijn macht.

   1. Rammstein

    Mevrouw Beuk, er zijn opnamen op internet waarin Biden opdracht geeft aan de Oekraine om hun openbare aanklager (die onderzoek doet naar Hunter Biden) op staande voet te ontslaan op straffe van terugtrekking van een schenking van een miljard dollar aan de Oekraine. Dat weet je toch Beukman?

    Jouw smerige Democraten zijn tien keer erger dan Trump. Maar daarvoor ben je blind.

    1. Beukman

     Je bent slecht geïnformeerd, @Rammstein.

     Het bedrijf waar Biden Jr. werkte was inmiddels onderzocht en schoon bevonden.
     Het aanpakken van corruptie was een voorwaarde voor bepaalde financiële steun aan het land van de VS.
     De hoogste aanklager van Oekraïne waar jij het over hebt greep echter niet in, corruptie bleef welig tieren, en daarom eiste Biden terecht dat deze man door Porosjenko zou worden ontslagen.

     Maar stel dat Biden jr. wél iets onrechtmatigs had gedaan. Waarom bemoeide Trump zich er vervolgens dan mee? Denk je werkelijk dat Trump zich er ook mee had bemoeid als het de zoon van heel iemand anders was geweest?

     Trump echter ging later op de stoel van de rechterlijke macht ging zitten door Zelensky (maar liefst acht keer) te vragen om de zoon van Biden door te lichten.
     Hij misbruikte zijn macht dus, en verkrachtte daarmee de trias politica. Een ernstig vergrijp.

     1. nu ik

      blabla , bladie bla , doe nog wat onsamenhangende tekst bekmannetje 🙂
      wat een stakker

     2. Beukman

      Mijn trouwe linkse groupie @nu ik kan bijna niet wachten tot ik naar bed ga.
      Nog even volhouden, @nu ik!

    2. Blitzkrieg

     Beukman : Trump heeft pas wat onrechtmatigs gedaan als dat is vastgesteld. Zodra de impeachment procedure is afgelopen hebben we de antwoorden. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is heet dat.

     1. Beukman

      Je kan ook de feiten bekijken zoals we die hebben ipv je – nogal doorzichtig – te verschuilen achter de stemming in de Senaat, die hoe dan ook door Trump zal worden gewonnen.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Als Trump de senaat wint heb jij ongelijk en zal je moeten ophouden met je beschuldigingen. Lijkt me dat Trump genoeg door de mangel gehaald is, eerst Mueller en nu dit weer. Eens kijken wat het onderzoek van Barr op gaat leveren, waarschijnlijk een zeer verontwaardigde Beukman 🙂 .

     3. EU kok

      Indien Rutte een strafbaar handeling verricht maar de motie van wantrouwen tegen hem wordt verworpen, is de handeling dan ineens niet strafbaar geworden?

     4. nu ik

      hahaha , slechte verliezaars die linkse adepten

     5. Blitzkrieg

      EU kok : Nee, dat denk ik niet. Strafbaarheid wordt vastgesteld aan de hand van de wet. Je zou in hoger beroep kunnen gaan of de rechter kunnen wraken. In het uiterste geval kan je proberen de distocratie aan te pakken.

     6. EU kok

      @Blitz.
      Stel: Rutte beïnvloedt/start/geeft opdracht voor een proces tegen Wilders.
      Een kamermeerderheid verwerpt de motie van wantrouwen.

     7. nu ik

      QUOTE EU kok 1 minuut ago
      @Blitz.
      Stel: Rutte beïnvloedt/start/geeft opdracht voor een proces tegen Wilders.
      Een kamermeerderheid verwerpt de motie van wantrouwen. END

      Als het niet gebeurd was klinkt het als een onmogelijkheid alleen weten we heden beter

     8. Beukman

      Trump is nog lang niet genoeg door de mangel gehaald, @Krieg. Dat de man zijn macht heeft misbruikt, blijkt alleen al uit het feit dat iedereen om deze vraag heenloopt:

      Maar stel dat Biden jr. wél iets onrechtmatigs had gedaan. Waarom bemoeide Trump zich er vervolgens dan mee? Denk je werkelijk dat Trump zich er ook mee had bemoeid als het de zoon van heel iemand anders was geweest?

      Dat de Republikeinen Trump straks gaan vrijpleiten – ze zullen zeggen dat het alleen maar wat onhandig van hem was – doet niets af aan de feiten zoals ze op tafel liggen, en wijst vooral op een verregaande normvervaging.

     9. nu ik

      normvervaging is voorbehouden aan jouw selectieve gekrakeel bekmannetje. Triest figuur

     10. Blitzkrieg

      EU kok : Dan is Rutte onschuldig totdat bewezen wordt dat hij dit gedaan heeft. Als het uiteindelijk toch bewezen wordt dat hij onrechtmatig heeft gehandeld moet hij gestraft worden, echter betwijfel ik ten zeerste of dit in ons corrupte land zou gebeuren.

      Onschuldig totdat het tegendeel bewezen is, zo werkt het nu eenmaal.

     11. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Maar stel dat Biden jr. wél iets onrechtmatigs had gedaan. Waarom bemoeide Trump zich er vervolgens dan mee?”
      Wat mij betreft is dat een plicht van Trump.

     12. Beukman

      Grappig dat je de andere helft van mijn vraag hebt weggeknipt, @Krieg:

      Denk je werkelijk dat Trump zich er ook mee had bemoeid als het de zoon van heel iemand anders was geweest?

      Trump heeft zich niet te bemoeien met de taken van de rechterlijke macht. Dat is een schending van de Trias Politica.

     13. Blitzkrieg

      Beukman : Nogmaals het is de plicht van de president om zulke grootschalige corruptie te onderzoeken. Deze plicht verandert niet opeens als je Biden Jr. heet. Ja, Trump had dit ook onderzocht als het iemand anders had betroffen.

     14. Beukman

      @Krieg
      Zoals ik al heb uitgelegd, was er helemaal geen sprake van grootschalige corruptie van Biden. Er was grootschalige corruptie van diverse Oekraïners. De hoogste aanklager diende dit aan te pakken maar dat deed ie niet. Daarom eiste Biden sr., die daar over ging, dat de man werd ontslagen.
      Het bedrijf waar Biden jr. werkte was al onderzocht en schoon bevonden.

      Ja, Trump had dit ook onderzocht als het iemand anders had betroffen.

      Dat geloof je zelf niet. Los daarvan: het is niet de taak van de president om dit te onderzoeken, en al helemaal niet op deze schimmige manier: Donald eiste notabene van Zelenski dat hij een onderzoek in het nieuws zou brengen, wetend dat dit Biden sr. hoe dan ook schade zou berokkenen. In ruil daarvoor mocht Zelenski dan een keertje op bezoek in het Witte Huis.

      Gebruik je verstand eens, @Krieg. Dit stinkt aan alle kanten. En dan hebben we Giuliani er nog buiten gehouden.

     15. nu ik

      zoals al uitgelegd bekmannetje heb je geen mogelijkheden om trump aan te pakken en is je ziekelijke klaagzang erg gevuld met kinderlijke retoriek.

      Je voldoet uitstekend aan de kwaliteiten van een jammerend links adept. weltrusten voor straks bekmannetje 🙂

     16. Beukman

      Net bekend gemaakt: een opname van meer dan een uur waarop Trump met twee mannen spreekt waarvan hij onlangs nog had beweerd dat hij ze niet kende. Op een gegeven moment zegt hij over ambassadeur Yovanovitch, een lastpost voor Trump vanwege haar integriteit: “Get rid of her.”

      Het is allemaal weinig smakelijk wat Trump daar doet. De man gaat ver buiten zijn boekje. Gelukkig voor hem zal zijn partij hem dekken.

     17. nu ik

      tja lijkt veel op een onderste steen die ze voor 1000 euro kado doen aan iemand die geen cent meer krijgt omdat ie alles moet terug betalen.

      gelukkig wordt rutte volledig gedekt door zijn partijkartel. Zoiets bedoel je bekmannetje ?

     18. Blitzkrieg

      Beukman : Wellicht had hij er geen actieve herinnering aan 🙂 .

   2. FVD

    @Beukman, hoezo heeft Trump misbruik gemaakt van zijn macht, de “bewijsvoering” van de Democraten zal dit nog altijd moeten aantonen. Dus u impliceert dat de Republikeinen doormiddel van hun meerderheid in de Senaat (een gesloten front) de “overtuigende” bewijsvoering van de Dep “kalt” zullen stellen.
    Mag ik hier tegenover stellen, dat door middel van een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, deze absurde “bewijsvoering” tot stand is gekomen? Vier jaar lang de meest absurde aantijgingen, die geen zoden aan de dijk zetten, maar nu dan een Impeachment die op geen enkele wijze tot het door hen gewenste resultaat zal leiden.
    Een heiloze exercitie die voor beide zijden, alleen maar imago schade zal opleveren.

    1. Beukman

     @FVD, denk je nu werkelijk dat Trump ook aan Zelensky had gevraagd om de zoon van Biden te onderzoeken als Biden niet een concurrent was geweest om het presidentschap? Geef daar eens antwoord op.

     En ja: inderdaad kunnen de Republikeinen afzetting van hun Leider blokkeren, puur dankzij hun meerderheid.

     1. Ron

      Kan jij buiten aannames Ook met feiten komen.
      Er is geen ander van toepassing, er is geen sprake van, dat wat als de zoon geen politiek tegenstander was geweest.
      Speculaties Beukman verder kom je niet.
      Die zoon heeft wat fout gedaan en ja dan loop je tegen de lamp.

     2. Beukman

      Feiten, @Ron? Kom eens met feiten over wat Biden jr. zou hebben fout gedaan, als je feiten zo belangrijk vindt.

     3. nu ik

      bekmannetje is slecht en eenzijdig geinformeerd Ron dat moet inmiddels breed bekent zijn.

      De narcist neemt toch geen feiten aan die hij niet wenst aan te nemen al zijn ze overduidelijk de waarheid.

   3. Blitzkrieg

    Beukman : Een soort kartel 🙂 .

   4. nu ik

    tja jankerd , je kan het vergelijken met het partijkartel en 1,4 miljoen stemmers op de PVV. De 1 schakelt de ander uit. Heb je nooit een probleem gevonden selectieve linkse jankerd

 5. Bullshit15

  Als trump word afgezet krijg je een groot opstand er zijn te veel mensen met gezond verstand die zien nu eindelijk dat het sinds 3 jaar vooruit gaat met hun land
  Beter dan hier met die landverraders
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Lefty

   Dat het beter gaat met de conjunctuur in de VS heeft niet heel veel met Trump te maken. Hij lift erop mee en gebruikt het ter meerdere glorie van zichzelf. Dat doen de meeste politici, dus zeker een narcist van het kaliber Trump.

   1. nu ik

    hahaha , de linkerd ontkent dat het beleid van trump vruchten afwerpt. Het succes komt zo uit de lucht vallen

    1. Lefty

     @ Nu ik: Kijk eens naar Nederland. Economische voorspoed . Ligt dat aan 12 jaar Rutte, waar iedereen hier zo op scheldt? Ik denk het niet.Hij heeft gewoon de wind mee.

     1. nu ik

      hahahaha , domme linkerd ,

      * de voedsel banken kunnen het werk niet aan
      * 500.000 mensen in de schuldsanering
      * bijna 1 miljoen mensen die nauwelijks de maand rond krijgen
      * 5.500.000 afhankelijk van bureau toeslagen
      * wachtlijsten voor de zorg
      * wachtlijsten voor een woning
      * medicijnen tekorten
      * wachtlijsten voor een hospice
      * wachtlijsten voor geestelijke zorg
      * zeer hoog aantal zelfmoorden onder jeugdigen

      Herhaal je woorden over economische voorspoed en de dweil rutte nog even dommerd

     2. Bullshit15

      Lefty Economisch voor spoed welke voor spoed krijp jíj maar weer onder die steen waar je weg komt sukkel in droom lekker verder

   2. Bullshit15

    Lefty Die linkse ratten altijd het zelfde met die kloot zaken altijd maar ontkennen je word er dood ziek van.van die gasten ze zullen nooit een toe geven

 6. FVD

  @EUkok, hoe schrijft men in Spaans “met een Jantje van Leiden vanaf maken”, want dat precies wat u hier doet.
  U geeft wel eens aan, dat dit een discussie log is, maar daarvan vind in uw antwoord niets in terug.

  Dat u er van “overtuigd” bent dat ik Trump adoreer, en dat het dan geen zin heeft om een discussie op te starten is een zwaktebod. Volgens mij probeert u op deze manier uit een voor u bij voor baat kansloze discussie weg te glibberen.

  Dus toch een kwestie van, ZIELIGHEID?

  1. EU kok

   Helaas, uw poging tot uitdaging is bij deze mislukt.

   1. Hard

    EU kok?

  2. Rammstein

   Doe geen moeite FVD: EU kok heeft nog nooit een zinnige bijdrage hier op DDS geplaatst, laat staan deelgenomen aan een inhoudelijke discussie. Hij is daar simpelweg niet toe in staat. Noodgedwongen beperkt hij zich dus tot ‘komische opmerkingen’ die nergens op slaan.

   EU kok is de paljas, clown en hofnar van DDS. Maar dan gespeend van elke kwaliteit voor elk van deze drie nobele beroepen.

   1. EU kok

    Moeilijke tijd voor Rammstein.
    Gevallen blaadjes, donkere luchten, weinig zon.
    Nog even Peterje en dan breekt het voorjaar aan.

    1. Fonz

     EU holmaatje

    2. Hard

     EU kok?

     1. Fonz

      EU kokje? holmaat?

     2. Hard

      EU kok, inderdaad.

    3. nu ik

     en op het topic wil het cockje zeggen ? lijkt welk een verongelijkte democraat , we hebben gelijk , we hebben gelijk maar krijgen telkens de knijper op de neus

 7. Meriadoc Brandebok

  Trump komt weg met machtsmisbruik, omdat de Republikeinen de macht verkiezen boven politieke integriteit. Zijn aanhangers adoreren hem als een halfgod en kijken weg. De democratische rechtsstaat is gedegradeerd tot Venezuela-niveau.

  1. nu ik

   tja , lijkt het partijkartel en rutte wel. rutte heeft meer leugens gelanceerd dan trump ooit kan bedenken

   een democratische rechtstaat met 1,4 miljoen kiezers aan de zijlijn bedoelt brandende bok ?

   1. Grote Trek

    Er staan wel meer kiezers aan de zijlijn. Het is niet mogelijk om met 12 partijen tegelijk een kabinet te formeren. Dat is de makke van de politiek.

    1. nu ik

     zal het je anders voorkauwen stront vlek , 1,4 miljoen mensen worden niet gehoord in Nederland net zoals de democraten in Amerika niet gehoord worden omdat een meerderheid ontbreekt.

     Snap je nou de clou of is je pieterpeuterige brein niet in staat zaken te koppelen hufter ?

     Dit onderwerp gaat niet over 12 partijen in de Nederlandse politiek stront vlek

     1. Fonz

      @nu ik
      grote trek is een echte verliesaars

     2. Grote Trek

      De verantwoordelijke voor het niet horen van 1,4 mio kiezers heeft dit zo bepaald door eigen opstelling is mijn mening. Dat mag toch?

     3. nu ik

      quote Grote Trek 7 minuten ago
      De verantwoordelijke voor het niet horen van 1,4 mio kiezers heeft dit zo bepaald door eigen opstelling is mijn mening. Dat mag toch? end

      Kijk even naar het topic en neem je mening dan mee naar een topic waar het van toepassing is stront vlek en probeer het niet in te breien volledig off-topic

  2. Rosasolis

   @Meriadoc B. en Beukman. Zo denk ik ook. Maar er zijn nu ook veel schuren binnen de Republican Party. Lang niet alle Republikeinen hebben Trump gesteund, en vooral nu niet niet meer. Wat velen niet weten, is dat Trump vroeger lid van de Democrate Party was, en veel steun kreeg van de fam. Kennedy. Enkele jaren later stapte uit deze partij. Pas Een jaar voor de vorige Amerikaanse Pres. verkiezing werd hij lid van de Republican Party! Met de vorige verkiezing had ik voor Rep. Senator Ted Cruz gehoopt. Een briljant, sympathieke leider uit Texas. De halfgod image van Trump is behoorlijk gezakt onder de Amerikaanse kiezers.
   Alleen zijn extreem-rechts aanhangers steunen deze corrupte onstabiele dictator.

 8. nu ik

  hahaha, zoals bij de start bekent maakt de symbolische politieke actie van de democraten geen enkele kans en is zielige retoriek. Een kansloze actie die op voorhand een mislukking zou worden en enkel verliesaars zou kennen. Voor eigen gewin , roem en glorie zetten deze adepten dan toch door , Gewoon lachwekkend

  1. EU kok

   ik beken
   jij bekent
   hij bekent
   wij bekennen
   jullie bekennen
   zij bekennen
   ik heb bekend

   1. Hard

    EU kok?

   2. nu ik

    en inhoudelijk heeft het cockje te melden ?

  2. Grote Trek

   Nog eentje “verliesaars” Google adviseert: verliezers. Nu jij !

   1. nu ik

    zal me aan me reet roesten , je had de uitleg toch begrepen ? anders had je de juiste spelling niet kunnen opzoeken. Inhoudelijk nog wat te melden ?

   2. Fonz

    Met verliesaars bedoeldt nu ik natuurlijk kwiebussen als grote trek, ik nomineer verleisaars samen met het woord crimigranten tot het woord van 2020..

    1. Grote Trek

     Het is mij duidelijk. DSS is niet meer een discussie blog, maar schoolkrantje waar ieder zijn verhaaltje kwijt kan, uiteraard naar capaciteiten.

     1. Hard

      Grote Trek Op Koers?

 9. Lefty

  @nu ik De staatskas is tjokvol. Hoe je het geld verdeelt is een ander verhaal. De VVD/ CDA/PvdA hebben het sociale stelsel totaal afgebroken. De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. Dat is een economische natuurwet. Daarom werkt het communisme ook niet. Stilstaand water stinkt. Ik vrees dat de PVV en FvD, de stokpaardjes van veel posters hier daar geen verbetering in gaan brengen, tenzij je gelooft dat het eruit knikkeren van pak weg 100.000 gelukszoekers en het afschaffen van windmolens, plus een Nexit- ondanks een sterkeEuropese Unie- je rijkdom en welvaart brengt. Ik geloof er niet in. Noch linksom noch rechtsom. Stem wat je wilt, je moet het in deze wereld zelf doen.

  1. nu ik

   quote tenzij je gelooft dat het eruit knikkeren van pak weg 100.000 gelukszoekers en het afschaffen van windmolens, plus een Nexit- ondanks een sterkeEuropese Unie- je rijkdom en welvaart brengt. end

   Als je de kosten even afzet tegen de baten kan je uitrekenen wat het betekent,

   Wat kosten 50.000 gelukszoekers op maand basis ? De eu kost ons ruim 1.000.000.000 per maand , een windmolen kost minimaal 2.000.000 euris

   stem sociaal stem PVV en laat de milieu waanzin en de massa migratie per direct stoppen

   1. Lefty

    @Nu ik: Als de Europese Unie en alle buitenlanders / windmolens etc ons zoveel geld kosten, waarom is de Nederlandse staatskas dan zo vol? Ik zit het kabinet hier niet te verdedigen, en ik wijs ook niet de beschuldigende vinger naar een partij. De economie gaat globaal zijn eigen gangetje.De wereld is een groot netwerk, dat is niet omkeerbaar, alleen al door internet/ social media. Alleen een idioot gelooft nog in een redderende partij i.e nationale aanpak. Waar dat toe leidt heeft de geschiedenis ons geleerd. Eigen volk eerst, stem PVV,of FvD . Veel succes.

    1. nu ik

     je kan wel steeds van onderwerp veranderen maar daarmee verdwijnen de opgesomde kosten van klimaat en asiel beleid niet.

     beetje triest om de kosten reactie naar reactie te ontkennen
     400 miljard schuld wil ik niet kwalificeren als een goed gevilde staatskas bij de huidige torenhoge belastingtarieven. Je kan ongehinderd door feiten en kennis je klaagzang herhalen maar aangetoond heb je nog steeds niets

     stem sociaal , stem PVV

  2. Fonz

   “De staatskas is tjokvol.”

   Logisch want WIJ betalen ons scheel voor de linkse hobbyisten.

   “dat het eruit knikkeren van pak weg 100.000 gelukszoekers en het afschaffen van windmolens, plus een Nexit je rijkdom en welvaart brengt.”

   Zeker weten, Nederland is namelijk een zéér, en dit is een understatement, ondernemend land, dat makkelijk zijn hoofd boven water houdt en na dé nexit miljarden in eigen land kan gaan pompen…

   1. nu ik

    quote Zeker weten, Nederland is namelijk een zéér, en dit is een understatement, ondernemend land, dat makkelijk zijn hoofd boven water houdt en na dé nexit miljarden in eigen land kan gaan pompen… end

    Een voldongen feit zodat we afscheid kunnen nemen van de parlementaire EU welke voor een simpel grenswisselkantoor krankzinnige tarieven hanteert.

   2. Lefty

    @Fonz. De wereld is niet meer plat, maar een groot globalistisch economisch systeem. “Splendid Isolation” is verleden tijd.

    1. nu ik

     QUOTE De wereld is niet meer plat, maar een groot globalistisch economisch systeem. END

     Als Baudet zoiets zegt wordt hem van alles verweten. linkerds meten graag met twee maten dat blijkt weer

     stem sociaal , stem PVV

 10. Kristalix

  Wees erg voorzichtig met kansloos.

  Recente vrijgekomen informatie maakt het voor republikeinse senatoren lastig de vooraf aangekondigde houding gestand te doen.

  De komende verkiezingen spelen een belangrijke rol voor degene die herkiesbaar of kiesbaar zijn. Het risico klakkeloos mee te gaan in Trump zijn verdedigings programma? Slinkt met de dag. Mitt Romney, na Trump de meest vooraanstaande republikein heeft zijn keuteltje t.a.v. steun al ingetrokken. OEIIIII. De eerste scheuren zijn zichtbaar. De staat New York veegt momenteel financieel de vloer aan en betrekt direkt vrouw en kinderen in een corruptie proces. En dan heb ik het nog niet over handlangers die een boekje open doen
  Juliani’s verlengstukken die bij de FBI de klos zijn en bewijsmateriaal leverden. Die overigens een beetje verder gaan dan Pompeo.

  Mijn inschatting? January-February 2021 gaat de eerste Amerikaanse president rechtstreeks van het witte huis de petoet in.

 11. Baron von Munchhausen

  Tsjonge,….tsjonge…..wat een domme, waardeloze, naieve reacties.
  Kleuterschool niveau.
  Nederland loopt achter Amerika aan; niet kwaadschiks, maar goedschiks!
  Uiteindelijk loopt eikel Goeroe Klaver ook achter Amerika aan! Groen-Links zit ook in Bilderberg groep middels Kathalijne Buitenweg! Dus,……….sparren met Amerika!
  Amerika lacht zich kapot om de “vinger in de dijk stekende” Nederlanders!

 12. Drollevanger

  Ik vraag me af of dat schelden heen en weer hierboven, bijdraagt aan deze discussie.
  Kunnen die trollen, die een echt debat proberen te laten verzanden niet worden verwijderd?

 13. Drollevanger

  We hoeven onze olie niet uit het M-Oosten te kopen.
  Rusland heeft nog olie zat, en nog voor een paar honderd jaar aardgas.
  We kunnen zo overschakelen op Russisch gas. Daarnaast zijn de Russen wat gas en olie betreft nog nooit in gebreke gebleven.
  De Sovjet-Unie is al jaren opgedoekt, die leeft alleen nog bij de EU in Brussel.
  De enige rem op andere grondstoffen dan die uit het M-Oosten, ligt bij onze politieke elite en de goedbetaalde EU.

  1. nu ik

   De Noordzee zit vol met gas en olievelden waarvan de rechten bij Nederland liggen. Echter een volidioot heeft besloten dat iedereen van het effectieve schone gas af moet.

  2. Lefty

   Als we overschakelen op Russisch gas wordt oom Trump boos. Trump benadeeld met zijn handelsoorlog tegen China ook veel Amerikaanse investeerders aldaar. America first, weet je nog?

 14. Drollevanger

  Zoals Trump stoppen met de klimaathysterie, de 100.000 den exotische mee-eters uit de uitkeringsruif het land uitzetten, de windmolens met hun hooguit 4% opbrengst verwerken tot schroot. Aan het Russische aardgas, naar schaliegas boren in de Noordzee, de landbouw er weer bovenop brengen. En handel met elk land dat zoiets wil. Net zoals in de VOC tijd

 15. Drollevanger

  Met bovenstaande bedoel ik niet dat we een puinhoop van het milieu moeten maken. Dus netjes je rotzooi opruimen.
  Dan moeten we natuurlijk niet de mensen uit flatjes in steden als Amsterdam laten meebeslissen over onze vrije ruimte. De stadsmensen hebben geen flauw idee wat natuur is.
  De natuur moet worden vrijgelaten, Natuurgebieden moet men afblijven, de natuur heeft zich al miljarden jaren gered zonder bemoeienis van wijsneuzen.
  Jaag de bemoeials uit onze natuur.

 16. Rosasolis

  Hoewel er grondig bewijs is dat Trump misbruik van zijn ambt als president heeft gemaakt, zal zijn Republican vriendjes in de Senaat voor hem opkomen. Hoewel ook zij weten dat een pres. moet niet een tegenkandidaat proberen in het ongedane te zetten, door middel van chantage aan een leider van een andere land. Maar de Republicanen in de Senaat weten ook dat Trump ALTIJD chantage gebruikt, om altijd zijn zin te krijgen. (Gelukkig werkt het lang niet altijd).
  Maar onder geen voorwaarde willen de Republicanen onder gezichtsverlies lijden.
  Daarom willen zij geen getuigen toelaten, inclusief de bekende John Bolton, (Rep.),
  de vorige veiligheids adviseur, die uit zijn functie door Trump werd gezet, vorige jaar
  september. Bolton weet kennelijk te veel over de oneerlijke handelingen van Trump tegen de pres. van Oekraine. Dus, waarschijnlijk zal The Big Baby, vrij van alle klachten en corruptie gesproken worden.
  Maar mocht hij toch amper door de net glippen dan zal de grote vraag voor de kiezers zijn, komende november, willen zij deze onbetrouwbare, corrupt man alweer als president?

  1. Lefty

   @Rosalis: Het zou natuurlijk kunnen dat er een aantal republikeinse Senatoren meer weten dan het daglicht kan verdragen, hun toekomstige baan niet willen verliezen en ze alsnog tegen Trump stemmen. Wat mij betreft een droomscenario.

   1. Rosasolis

    @Lefty. Ja, je heb het ook door. Daarom zal de heilige Trump het nu gaan redden.
    Omdat niemand wil zijn/haar baan verliezen.
    Hopelijk zijn de Democraten nu al bezig om te zorgen dat voor de komende verkiezing… helaas via de computers, eerlijk zou gaan, zonder vervalsingen of andere “computer rampen”…alles en nog wat om te zorgen dat Trump niet doorheen wordt alweer gesleept als “als grote winnaar”. Intussen, volg ik de gesprekken van Een
    briljante kandidaat voor president: Elizabeth Warren. Zij is professor van Harvard University, en nu de grootste tegenkandidaat voor Trump. Let op deze bijzonder dame!

    1. Ron

     Met die bijzondere dame zal Amerika snel Nieuw Amsterdam gaan heten want soortgelijk bestuur zal er dan komen.

   2. nu ik

    ons alu hoedje

    1. Politiek Profeet

     het busje komt zo…busje komt zo met als speciaal chauffeurtje…..haatbaard trudeau….

 17. Bes Tolen

  Beukman, u kunt toch weten, dat laster door extreem links een venijnig wapen is omdat de onkritische met al te snelle conclusies op basis van onverholen valse partijdigheid eenzijdige marxistische aanhang niet zonder die laster kan. Een gedrag, dat nog nooit heeft gedeugd. Nu heeft extreem links een heuse samenwerking met Rooms radicalen als Pelosi. Moet ik u daarmee feliciteren? Nee, toch zeker? Het euvel van deze tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.