Lachgasverbod en wel nu! Opnieuw tiener aangehouden op snelweg na ballonnetje zuigen plus gevaarlijk rijgedrag

Lachgasverbod en wel nu! Opnieuw tiener aangehouden op snelweg na ballonnetje zuigen plus gevaarlijk rijgedrag

Lachgasgebruikers in Amsterdam op Koningsdag. Bron: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com.

Dat het D66-plan om 'bijna alle drugs te decriminaliseren' op weinig likes kan rekenen werd afgelopen week wel duidelijk. Het overschaduwt echter wel het gevaar van het (nu nog) legale gebruik van lachgas.

Een 16-jarige jongen uit Amsterdam-Oost (ofschoon Almere) kreeg meerdere bekeuringen van de politie. De tiener reed zonder rijbewijs en was volgens de politie waarschijnlijk onder invloed van lachgas. En dat ook nog eens op de Rijksweg. Hoe gevaarlijker kun je het duiden?

Alerte politieagenten kregen de 'ballonnenzuigende jongen' in het vizier toen hij wel erg traag over de A27 reed en van baan naar baan hallucineerde. De auto met drie inzittenden werd ter hoogte van Almere aan de kant van de weg gezet. Dat schrijft de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie in een bericht op Facebook.

De tiener kon wel een rijbewijs laten zien, maar deze bleek alleen bestemt te zijn voor een bromfietsmobiel.

De politie ontdekte, na onderzoek in de auto van de verdachte, dat er meer dan dertien lachgastanks lagen verspreid. Ook vond de politie naast de bestuurdersstoel een gebruikte condoom ballon. Het is nog niet duidelijk of deze ook daadwerkelijk door de bestuurder zelf was geïnhaleerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
D66 Lachgas Drugsgebruik

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties