shutterstock 385504729

Advocaten Donald Trump beginnen met pleidooi in 'kansloos afzettingsproces democratisch gekozen president'

Geen categoriejan 25 2020, 18:17
De advocaten van Donald Trump zijn zojuist in de Senaat begonnen met hun 'Pleidooi voor de Bühne' in het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president. Het belangrijkste onderwerp in deze case is het vermeende machtsmisbruik van Trump.
Volgens de Democraten heeft de huidige president zich hier meermaals schuldig aan gemaakt. Heel 'Democratisch Amerika' giert het uit omdat ze Trump in diskrediet hebben gebracht door een een afzettingsprocedure te starten.
De hele situatie neigt naar een welbewuste strategische poging van de Democraten om nog enig politiek materieel geschut aan te kunnen leveren tegenover hun machtige Republikeinse opponent.
De Republikeinen zijn dan ook niet echt onder de indruk van het 'Democratische Kopschoppen.'
In een verklaring stelt Pat Cipollone, de juridisch adviseur van president Donald Trump:

"U zult zien dat de president absoluut niets verkeerd heeft gedaan!"

Punt. Komma. Punt. Meer had Cipollone er niet aan toe te voegen, omdat -naar zijn mening- de zaak duidelijk een 'cold case' is.
De Democratische aanklagers hadden vrijdag, na drie dagen moddergooien, hun openingsverklaring tegenover Trump afgerond. De advocaten van Donald Trump hebben nu 24 uur de tijd, verdeeld over drie zittingsdagen, om de aanklacht van de Democraten nietig te verklaren.
In een door de Republikeinen gecontroleerde Senaat (53 zetels op 100) staat de vrijspraak van de Republikeinse miljardair buiten kijf. Maar met nog minder dan driehonderd dagen te gaan voor de presidentsverkiezingen zijn de debatten ook een strijd om de publieke opinie.
Trump staat terecht omdat hij zijn macht als president zou hebben misbruikt voor zijn eigen politieke gewin door Oekraïne te vragen een onderzoek in te stellen naar Joe Biden en diens zoon Hunter. Ook zou Trump het onderzoek daarnaar hebben tegengewerkt, onder meer door dagvaardingen te negeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten