Holocaust

Een op de vijf Duitsers: 'Er wordt teveel aandacht besteed aan de Holocaust!'

Geen categoriejan 25 2020, 16:09
Schrikbarend! Terwijl het 'open en tolerante' hedendaagse Duitsland miljoenen immigranten binnenlaat, geeft een op de vijf Duitsers aan een beetje moe te worden van de Holocaust, dat een 'te grote rol' zou spelen in de Duitse herdenkingscultuur.
Het Duitse persbureau DPA meldt dat op basis van een 'representatief onderzoek' door onderzoeksinstituut YouGov. Het bericht valt rauw op het dak van de Joodse samenleving, nadat wij vandaag nog publiceerde dat Duitsland wederom bereid is om duizenden extra (veelal) islamistische vluchtelingen en migranten op te nemen.
Van de ondervraagde Duitsers oordeelt maar liefst 22 procent dat de herdenking van de Holocaust te veel ruimte in beslag neemt in vergelijking met andere onderwerpen die spelen binnen de huidige Duitse maatschappij.
Anderzijds vindt een kwart van onze Oosterburen juist dat de herdenking verder moet worden uitgebreid. 45 procent -praktisch de gulden middenweg- is van mening dat de manier waarop er nu mee omgegaan wordt precies goed.
Vicevoorzitter Eva Högl van de parlementsfractie van de sociaaldemocratische SPD, ofschoon de Duitse variant op de PvdA, zegt zich zorgen te maken over de uitkomsten van het onderzoek.
Eva Högl:

"Duitsland heeft een historische verantwoordelijkheid om de wrede daden van de Duitsers tijdens de Holocaust te herdenken."

Stephan Thomae, parlementslid namens de liberale FPD waarschuwde als volgt:

De herinnering aan de Holocaust is belangrijk, de moord op miljoenen Joden mag niet worden vergeten.

Maandag is het 75 jaar geleden dat het naziconcentratiekamp Auschwitz werd bevrijd door de Russen. Meer dan 1 miljoen mensen werden er vermoord, voornamelijk Joden, maar ook zigeuners, gehandicapten en mensen met een 'andere' geaardheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten