Alcoholmobilist rijdt in op groep toeristen Italië: 6 doden!

Een 28-jarige dronken Italiaan is in het noorden van Italië ingereden op een grote groep toeristen. Zeker zes mensen hebben de klap niet overleefd. Tenminste elf anderen raakten (zwaar)gewond en zijn naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Drie van hen verkeren momenteel nog in levensgevaar.

Volgens het Italiaanse persbureau DPA zijn de slachtoffers afkomstig uit Duitsland. Ze waren in het Noord-Italiaanse dorp Oberluttach (Tirol) op wintersport en hadden net een club bezocht. Toen ze bij een bushalte stonden te wachten kwam er met hoge snelheid een Audi TT op ze afgereden.

De 28-jarige bestuurder van de auto bleef ongedeerd. De Italiaanse politie gaat uit van een ongeval. Italiaanse media weten te melden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De meeste slachtoffers hebben vermoedelijk de Duitse nationaliteit en zijn tussen de 20 en 21 jaar oud, aldus de Duitse krant Bild.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. fusilier

  Mag ik even het signalement van de dader.

  1. Sergeant Monty

   Dat je hier nog om moet vragen.
   Natuurlijk is dit gewoon een terreuraanslag.

   De ‘Rechts’ media heeft dit zo boven tafel.

  2. AnnaKlaver

   Licht getint, bruine ogen, haakneus, besneden, pijpenkrullen en keppeltje.
   Niet van toepassing dan doorstrepen.

   1. Rammstein

    Heeft Anne Sophe Schillenboer een nieuwe nick? Gezien haar antisemitische drol lijkt het er verdomd veel op.

    1. EU kok

     Waarom de geeft u Mezzadinges niet de schuld?
     Of is uw ” achter elke nieuwe naam zit Noppes” bui al wat gezakt ?

     1. Rammstein

      Een gek kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden.

     2. Anke Moerbei

      Dat gevoel overkomt ook mij. Deze site lijkt te worden gecontroleerd. Door wie is mij niet duidelijk.

     3. Hard

      Anke Moerbei?

   2. Bas1974

    nekschot voor je stomme teef

 2. Agios

  Eerste opwelling: Dronken idoot! Maar na enig nadenken, toch een paar vragen:
  Als je goed bezopen bent, dan is het een hele kunst om precies een groep wachtende mensen om te kegelen. Een geparkeerde auto, een boom, een lantaarnpaal, een vuilnisbak, noem maar op, maar… excusez: precies midden in een groep mensen? Ik weet het, na alle aanslagen van de laatste jaren ga je al gauw wat anders denken. Ik hoop dat het niet waar zal zijn.

  1. Vit

   Die verwarde man die toeristen omver reed bij Amsterdam centraal had ook de tegenwoordigheid van geest om te schakelen, [cynic-modus] helaas stonden alle beveiligingscamera’s uit om dat te kunnen registreren [/cynic-modus].

   1. Hard

    @Vit: Net als de apparatuur van de AIVD (Erik Akerboom) in de dagen dat Pim Fortuyn werd vermoord.

  2. Piet51

   @Agios
   Wat een merkwaardige redenering. Die heeft namelijk alleen zin bij de aanname, dat de dader het met opzet deed. Maar als je stomdronken bent is de kans om een aanwezige groep mensen omver te rijden groter dan de kans om een boom te raken. De Italiaanse politie gaat uit van een ongeval en er is voorlopig geen enkele reden om dat in twijfel te trekken.

 3. Bolkestein

  Was het weer een verwarde man?

 4. Kim de Roder

  De bestuurder, een 28-jarige man uit Kiens, meldde zich na het drama bij de politie. Die hield hem aan en bracht hem over naar een ziekenhuis voor een bloed- en algeheel medisch onderzoek. Volgens Italiaanse media had de man een hoog alcoholpromillage in het bloed.

 5. van Urk

  Acht op de tien Nederlanders drinkt regelmatig alcohol, waarbij met name hoogopgeleiden wat vaker in het glaasje kijken. Schadelijk, want als alcohol vandaag de dag aan onze voedingsmiddelen zou worden toegevoegd, zou het niet door de wetgeving heen komen. Zo slecht is het. We hebben in het verleden de foute inschatting gemaakt dat matig drinken geen kwaad kan. Drink met mate is een slimme, bewuste misleidende leuze.

  1. Job Jansen

   Van Urk,

   Wat stel je voor, drooglegging? Wi.et of zelfs harddru.gs legaliseren?

   1. van Urk

    Ach..Ik kan het gewoon niet hebben dat de tabaksroker een opgejaagd stuk wild is gaan worden terwijl de jagers dronken achter het stuur verdwijnen.

 6. Agios

  Gelezen dat de groep Duitsers is geschept terwijl ze de weg overstaken. Dat maakt m.i. een terreuraanslag minder waarschijnlijk.

 7. Sergeant Monty

  Morgen heeft Jensen dit tot op de bodem uitgezocht.
  De linkse media probeert deze aanslag te verdoezelen.

  1. Heemland

   Zeker weten is de dader jood of moslim.

   Als we onze blanke cultuur niet bevrijden van foute rassen houd je deze ellende.

   Dit mag je tegenwoordig niet meer zeggen maar dat blijf ik doen omdat het de waarheid is.

   1. Piet51

    @Redactie
    De opmerking van @Heemland, alleen de naam al bezorgt me kippenvel, wordt in het huisreglement niet letterlijk genoemd, maar de strekking ervan lijkt me er toch wel heel erg mee in strijd. Wat is die strekking?: “Joden en Moslims zijn leden van foute rassen waar we ons van moeten bevrijden”. En impliciet worden ook alle zwarten hier bij inbegrepen. Het gaat de schrijver namelijk om het behoud van de blanke cultuur, waar ik me nu even voor schaam om daar bij te horen.

    1. Fonz

     Zeur niet zo pietje

     1. Heemland

      Dat Piet zich schaamt om bij het blanke ras te horen verbaasd me niet. Dat is namelijk exact het probleem.

     2. Piet51

      @Heemland
      Ik zou eerst lezen en dan pas reageren. Ik zei niet, dat ik me schaam bij het blanke ras te horen, maar bij de blanke cultuur. Dat is gelukkig heel wat anders. Het ras is een biologisch kenmerk en daar kan ik niet zoveel aan doen. Net als die zwarten gewoon zwart zijn en dat kun je ze moeilijk verwijten. Maar cultuur maken we zelf en daar schaam ik me nu soms wel voor. Daarom ben ik vanuit mijn cultuur heel sterk geïnteresseerd in andere culturen, ook om daar de nuttige kenmerken van over te nemen. Omgekeerd gebeurt dat namelijk ook. En zo ontwikkelen alle wereldculturen zich zonder uitzondering al eeuwen. Dat is namelijk de enige manier om voort te blijven bestaan, niet statisch maar zo dynamisch mogelijk.

     3. Heemland

      Dat Piet zich schaamt voor de blanke cultuur verbaast me niet. Dat is namelijk exact het probleem.

      Baudet noemt dat ook wel oikofobie. Nederlanders die zich schamen voor hun ras, hun cultuur en taal. Deze oikofobie en de de omvolkingspolitiek die daarbij hoort is de perfecte manier o0m onze blanke cultuur om zeep te helpen.

     4. Piet51

      @Heemland
      Soms zegt Baudet wel eens verstandige dingen. Onze cultuur dreigt steeds meer af te zakken naar een cultuur waarin geen plaats meer is voor het vreemde, van de traditie afwijkende. Dat was eeuwenlang niet zo. Nederland was gastvrij voor allerlei culturen. De Joodse cultuur bloeide. Ze bloeide zelfs zo, dat we woorden gingen overnemen. We hebben de Antillianen, Surinamers en Chinezen altijd met respect ontvangen en een plek gegeven. Katholieken en Protestanten hielden elkaar in evenwicht, met soms korte perioden van onderlinge strijd. Socialisten en liberalen gaan als goede collega’s door het politieke leven. Vluchtelingen konden komen in de aantallen die zich aandienden. Denk aan de Hongaren in 1956, de Joden na de machtsovername door de nazi’s, de laatste Duitse keizer, de Molukkers, Polen na WOII. langer geleden stond Nederland bekend om zijn gastvrijheid en verdraagzaamheid. In de 70-er jaren was het even wennen aan de nieuwe jongerencultuur, maar ook die onenigheid kwamen we snel te boven. Die bereidheid en gastvrijheid dreigen nu te verdwijnen. En inerdaad, ik schaam me inmiddels voor die nieuwe cultuur. Als Baudet dat oikofobie wil noemen, prima, maar het is niet de oorspronkelijke Nederlandse cultuur waar ik me voor schaam. Ik schaam me voor de veranderingen naar onverdraagzaamheid, ongastvrijheid en de onwil om mensen in nood te helpen. Maar gelukkig is nog steeds het grootste deel van het volk voor die oude cultuur en ik vertrouw erop, dat dit zo blijft.

     5. Heemland

      De landverrader Piet 51 roemt de bloeiende Joodse cultuur en denkt dat het een goed idee is om zoveel mogelijk semieten en moslims in ons land op te nemen die vervolgens onze blanke cultuur gaan bepalen.
      Piet51 bepleit een omvolkingspolitiek ten koste van onze blanke, boreale, cultuur.

      Dit is een rampzalige manier van denken, mensen. Ik snap niet dat een rechts blog als DDS dit linkse landverraad accepteert.

      Piet51 maakt duidelijk dat we grote nood hebben aan politieke leiders zoals Baudet. Wilders is een wolf in schaapskleren, een zionist.

    2. nu ik

     Ik schaam me niet hoor voor het behouden van mijn blanke cultuur in de democratie Nederland. Kennelijk heeft malle pietje niet ze veel op met de vrijheid van meningsuiting. Wat een selectieve klaagzang om anderen het zwijgen op te leggen

     1. DidiMadloba

      Ik ben ook blank. Lastig in de zon want je wordt rood in plaats van bruin. Op formulieren moet ik “kaukasich” ras invullen. Veel v9lkeren in de Kaukasus zijn islamitisch, dat wel.
      Wat “blanke cultuur” is weet ik niet.

   2. Dropje

    Sorry maar jouw feestje was in 1945 al afgelopen
    Maar goed, we weten dat Thierry er niet vies van is dus wie weet

  2. Fonz

   Monty vindt het prima dat mensen met teveel alcohol achter het stuur gaan zitten..

 8. nu ik

  Alcomobilist ? of verwarde terrorist ?

 9. DidiMadloba

  Alle reden om het hele land acuut te islamiseren want moslims drinken niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.