Baantjescarrousel! Topambtenaar vliegt eruit bij fiscus om kinderopvangtoeslagaffaire en krijgt mogelijk hoogste positie bij gemeente Den Haag

maxresdefault
Foto: De architecten van het Nederlandse financiële beleid: premier Rutte (VVD) en minfin Wopke Hoekstra (CDA). Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Jaap Uijlenbroek, die als topambtenaar bij de Belastingdienst het veld moest ruimen vanwege de kinderopvangtoeslagaffaire, zou nu een ‘baantje’ als hoogste ambtenaar bij de gemeente Den Haag krijgen aangeboden. Dat is natuurlijk totaal absurd!

SP-leider Lilian Marijnissen zegt het treffend:

“Dit geloof je toch niet? En je dan nog afvragen hoe het toch kan dat mensen cynisch worden en het vertrouwen in instituties verliezen?”

Het is ook op geen enkele manier te verdedigen dat zo’n man, die in ieder geval medeverantwoordelijk is voor het compleet overhoop halen van de levens van een paar honderd gezinnen, gewoon een ándere toppositie krijgt. Dan neemt toch niemand je meer serieus?

In het tv-programma Buitenhof werd minister Hoekstra naar deze vermeende overstap gevraagd. Die zei natuurlijk niks van enige substantie, maar voegde hier nog wel aan toe dat, ondanks alle missers bij de fiscus, er ‘geen aanwijzingen’ zijn dat ambtenaren strafrechtelijk kunnen worden vervolgd. Met andere woorden: als Uijlenbroek voor een andere toppositie wil solliciteren, moet hij dat vooral doen.

Hoekstra wil hem er gewoon uitwerken en de weg naar buiten vooral niet blokkeren. Als hij er maar niks meer mee te maken heeft. Mocht Uijlenbroek dus straks écht als één of andere ‘bijzondere adviseur’ in dienst komen bij de gemeente Den Haag, dan hoop ik echt dat ze hem daar eruit weten te knikkeren. Groep de Mos gaf al aan not amused te zijn door een spoeddebat te hebben aangevraagd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

14 reacties

 1.   

  Rust zacht meneer Aart!

  1.   

   Henk, ze zijn niet zo snel bij DDS. En Wilders is belangrijker nieuws, hoewel hij dat al 15 jaar roept.

   Desondanks: RIP mijn jeugdheld!

 2.   

  beschamend deze man heeft honderden levens vernietigd hoort achter de tralies, net als veel van zijn collega s, en waarom wordt Wiebes ook een periode medeverantwoordelijk zo ontzien man laat ook al jaren een spoor van incompetentie en dus ellende voor de burger achter.

  Arrogantie van de macht cq partijkartel ze staan boven de wet….Fvd zit je te slapen ?, met gestrekt been erin zou ik zeggen pak ze aan!!! Stel het ABD ter discussie als veilige haven voor criminele topambtenaren, Pieter Cloo bonnetjesaffaire, Jenny Thunissen Fyra etc etc etc

 3.   

  In het old boys netwerk zijn nooit verliezaars te vinden slechts ruilingen op posities,
  Verachtelijke politiek.

  stem sociaal , stem PVV

 4.   

  Gewone mende die gedupeerd zijn door deze missers zijn nu levenslang geruïneerd. En deze faalhaas mag omhoog vallen?

 5.   

  Heerlijk zulke berichten! Heel Nederland smult hier van. Hopelijk levert dit veel stemmen op voor de FVD of PVV!!! Hulde!!

  1.   

   Alleen jammer dat er niet meer koppen rollen bij de belastingdienst. Ze is namelijk door en door verrot. 1 man vervangen maakt nog geen zomer helaas.

 6.   

  Misdaad loont.
  Tekenend voor de NL politiek.

 7.   

  Op het hoogste bestuurlijke niveau van dit gave land doen competentie, integriteit, een moreel kompas en het pakken van je verantwoordelijkheid er niet toe. Wel dat je snel je gelijkgestemde vriendjes aan boord haalt en een angstcultuur creëert waarin je onwelgevalligheden gelijk elimineert. En als het dan toch nog misgaat het middenkader voor de leeuwen gooit om zelf je straatje schoon te vegen. En dat allemaal voor een dik salaris en riante oprotpremie als je er toch wordt uitgeknikkerd. Om vervolgens bij een nieuwe werkgever weer van vooraf aan te beginnen…

 8.   

  Ongelooflijk!!!! De corruptie loopt de spuigaten uit.

 9.   

  Het is toch van de zotte, dat het niet om kwaliteit gaat bij onze regering, maar om vriendjespolitiek.

 10.   

  Nog erger dan ik had voorspeld: baantje ligt al klaar. Pfffffffff

 11.   

  LS…

  Nooit anders geweest !

 12.   

  Typerend Nederland, zelfs al kleeft de dood aan je handen staat het garant voor een topjob. Baantjes corruptie, het tekent de Nederlandse staat ( van ontbinding ).

  Nederland is qua bestuur net zo verrot en corrupt als Venezuela.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!