Break! De EU gaat het migratiesysteem helemaal veranderen! EU-landen niet langer verplicht asielmigranten op te vangen!

Eindelijk gaat de Europese Commissie zich bekommeren om het migratie-vraagstuk. Al jaren roepen critici dat de EU zelf migratie moet oppakken in plaats van te ‘sturen’  via allemaal vage verdragen. Binnenkort wordt het gehele plan getoond, maar één ding is zeker: het hele stelsel gaat op de schop! Vandaag gaat eurocommissaris Schinas op gesprek bij premier Rutte

Eurocommissaris Schinas is een hardliner. Hij zegt gewoon zoals het is: het huidige migratie beleid van de EU faalt aan alle kant. Voor deze erkenning mag de vlag al uit.

We hebben een lappendeken van nationale procedures, nationale pogingen tot terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers die soms wel en soms niet werken. En we hebben de Dublin-regel, die alle verantwoordelijkheid legt bij de landen waar de migranten als eerste binnenkomen. Er is een beetje geld. We hebben het Europese grensagentschap Frontex, maar dat is nog niet op sterkte.”

Het grote probleem is inderdaad de hoeveelheid aan verdragen en nationale wet- en regelgeving dat elkaar in de weg zit. Hierdoor ondermijnt de EU zichzelf, daarom is het geen slecht idee om het stelsel compleet te veranderen. De afgelopen jaren – met dank aan Merkels ‘Wir-schaffen-das-beleid’ – hebben we gezien dat de EU niet beschikt over een werkend migratiesysteem.

„We hebben een alomvattend Europees migratiebeleid nodig. Europa zal een asielbestemming blijven voor de ellende van de wereld. Dat hoort bij ons en bij de Europese manier van leven. Maar iedereen die niet die bescherming van de EU verdient, zal terug moeten. En deze keer doen we het ook.”

Vandaag gaat Schinas in gesprek met Rutte over enkele details en ook over de mening van Rutte. Rutte wordt nog steeds geprezen in Brussel omdat hij als één van de architecten bekend staat rondom de Turkije-deal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Cootje

  Die Engelse zijn net op tijd weg

 2. Veteraan

  Bla, bla.
  Ze zullen wel hebben gesproken over welk baantje Rutte gaat krijgen bij de EU voor al zijn medewerking. En voor de bühne en de verkiezingen heel eventjes over immigratie en hoe ze dat volop door kunnen laten gaan onder andere regeltjes.
  Gewoon omdat het kan, het goed staat op hun cv [want menselijk] en wij het toelaten.

 3. Cootje

  Hier mee kan je zien dat Nederland een netto betaler is in Europa , maar verder een derde wereldland , en moet je nieuwkomers Polen en Hongarije en Tsjechië feliciteren met hun poot stijf te houden, terwijl wij een aan geheugenverlies en meelopers stijl 10 jarig bewind persoon hebben , die het maar liet gebeuren . Deze Oostblok landen zitten niet verlegen voor een culturele verrijking , die willen hun huizen niet op slot doen of katten gejank uit een torentje , en die willen EEN nationaal paspoort ,

 4. Joshuak

  Eerst zien dan geloven.. Dit is zo’n verhaal die hebben we wel vaker gehoord.. Dit gaat niks worden omdat linkse partijen hier nooit mee over akkoord gaan.

  Al gaan ze even streng doen, vroeg of laat komen ze toch weer terug op het huidige beleid

 5. Meriadoc Brandebok

  De EU verplicht niets. Als landen zeggen dat zij geen migranten wensen op te nemen, hoeft dat ook niet. En als landen migranten wensen terug te sturen kan dat gewoon. Daarom heeft het sluiten van de Nederlandse grenzen ook geen zin. Italië en Oost-Europa voerden een streng migratiebeleid en konden dat doen.

  Daarom is Oost-Europa ook niet uit de EU gestapt: omdat de EU het allemaal maar lieten voortslepen en niet hard optrad tegen dat strengere migratiebeleid. Merkel hield hen de hand boven het hoofd.

  De angst bij de EU is om overspoeld te worden door migranten en daardoor te exploderen. Daarom sturen ze migranten terug naar Turkije en zetten de gewapende grensbewakers neer. Of geven ze bakken met geld uit om de migratie te beperken; overigens tegen de zin van linksere organisaties.

  Die migranten worden in Turkije overigens deels vastgezet in gevangenissen, ongeveer zoals die kooien in de VS. Daarom bleef het bij de EU ook ijzig stil over die kooien.

  1. Ben Venuti

   Er zitten er veel te weinig in die kooien!

  2. Hard

   “Als landen zeggen dat zij geen migranten wensen op te nemen, hoeft dat ook niet.”

   Kletskoek!

   “Het gebeurde in Rutte-I al, toen de PVV hierover een scherp hoofdstuk mocht toevoegen aan het regeerakkoord. Veel heeft het niet opgeleverd. De partij zag hoe CDA-minister Gerd Leers (Asiel) van alles probeerde maar keer op keer stuitte op Europese regels en verdragen die verandering nagenoeg onhaalbaar maakten. In het regeerakkoord van Rutte-II en Rutte-III werd op voorspraak van de VVD ook een streng maar rechtvaardig asielbeleid beloofd. In de praktijk veranderde er niet veel, tenzij er zoals bij de Turkije-deal via brede internationale instemming afspraken kwamen.”

   Bron: Telegraaf 28-1-2020

   1. Blitzkrieg

    Hard : #Marrakesh

    1. Hard

     @Blitz: Inderdaad, en die Glibber hangt hier de hele dag zijn leugenpraatjes op.

     Opgeflikkerd met die hele EU-kolerezooi!

     1. Blitzkrieg

      Hard : Die Nexit gaat er komen, let op mijn woorden.

      Firefighters clash with riot police in France protests
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=aqpmbTJHiis

      Nigel Farage’s final speech to European Parliament cut short after he waves flag
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=RBMvZRf9Scs

      Fuck the EU

      #Nexit

     2. Cootje

      Of het links om is of rechts om als ze dat ondemocratische gedrocht in Brussel maar slopen, en we daarbij een harde brexit een coronavirus uitbraak ,een recessie , de gele hesjes alles is geoorloofd om het te slopen

     3. Blitzkrieg

      Cootje : Zal wel rechtsom worden 🙂 .

  3. Joshuak

   Ja en als je een misdaad pleegt dan eindig je in een hokje dat klopt..

   In illegaal zonder visa enzo een grens overgaan is een misdaad.. 1 plus 1 = 2 ze hebben het zelf aan mans

  4. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : We moeten niet zozeer immigranten terugsturen maar voorkomen dat ze hier uberhaupt binnenkomen en ellelange asielprocedures in gaan met behulp van allerlei advocaten en wat al niet meer (uiteraard betaald door de staat).

   #Nexit

  5. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Of geven ze bakken met geld uit om de migratie te beperken; overigens tegen de zin van linksere organisaties.”

   De EU als linkse organisatie, bedankt voor de verduidelijking.

 6. Kabargenbok

  Mooi, de EU subsidie aan Hongarije kan dus geschrapt worden. Even een berekening maken hoe groot de besparing is. Geen opname, geen geld. Doortastend optreden lijkt mij een eerlijke zaak t.o.v. de overige EU landen.

 7. Hendrie1963

  Natuurlijk. Ze schijten in hun broek want Nederland kon wel eens uit de EU gaan omdat PVV en FvD steeds groter worden. Dus mensen laat je niet bedonderen. Ze zeiden ook dat de EU niet zoveel inspraak zouden krijgen. En kijk alle europese landen hebben al niets meer te zeggen. En de meeste asielzoekers komen al niet meer dus weer zo’n loze belofte. Dank zij die landverraders in deze overheid is Nederland bijna verloren. Zelfs de Engelsen hadden over Nederland dat die volgende wel eens kon zijn die vertrekt uit de EU. Dus laten we de Engelsen niet teleurstellen. Ik stem sowieso op 1 van deze 2.

  1. Hendrie1963

   Wat ik nog was vergeten.
   De overheid zal dit jaar beetje bij beetje toegeven aan de burgers. Dus trap er niet in want de liegende beloftes komen er weer aan want volgend jaar zijn er weer verkiezingen.

 8. Bullshit15

  Gaat toch niks worden ze blijven roepen maar er gebeurd toch niks landen zo als Polen krijgen een zak geld ook voor het miljo krijgen ze een zak met geld om dat ze het zogenaamd niet kunnen betalen in wij zijn de gek die nog meer moeten afstaan aan de eu om die andere landen te redden ja logisch dat die wel blij zijn met de eu ze betalen minder in krijgen het meest terug in wij betalen het meest in krijgen het minst terug ik zeg stop er mee uit de eu
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. Hard

  De EU-commissie, het EU-parlement, allemaal pure onzin waar je prima zonder kan. Nigel Farage hield gister een klinkend betoog en noemde Nederland als land dat via een referendum de EU-Grondwet afwees. De EU-arroganten hebben ons genegeerd en onze regeringsleiders liepen voorop.

  Laat deze ramp bestreden worden, opgedonderd met dat EU-gajes, opgeflikkerd met die zelfverrijkers en narcistische machtswellustelingen.

 10. Piet51

  Dit artikel moet nog wat aangevuld worden. Eurocommissaris Schinas is niet verantwoordelijk voor migratie, al zal hij er wel wat van vinden. Vandaag is de eurocommissaris die verantwoordelijk is voor migratie, Ylva Johansson op bezoek in Den Haag. En zij eist solidariteit in Europa en wil af van de vrijblijvendheid die nu geldt. In een interview zei ze: “Migratie zal nooit verdwijnen. Als we migratie als iets normaals beschouwen, naar elkaar luisteren en compromissen sluiten, komen we vooruit. Misschien levert dat geen perfecte uitkomst op die door iedereen wordt toegejuicht, maar hopelijk wel wordt geaccepteerd. Daarmee kunnen we onze burgers laten zien dat een Europees migratiebeleid gewoon uitvoerbaar is.”

  1. Rammstein

   “Ylva Julia Margareta Johansson is een Zweedse politicus die van 2014 tot 2019 diende als minister van Werkgelegenheid in de Zweedse regering. Eerder diende zij als minister van Onderwijs van 1994 tot 1998 en als minister van Welzijn en Ouderenzorg van 2004 tot 2006. Ze was lid van de Zweedse Riksdag sinds 2006.”

   Het prototype dus van de hyperpolitiekcorrecte extremistisch Zweedse politicus die met haar krankzinnige overtuigingen mede Zweden tot de hellhole en failstate maakte die het nu is. Vervolgens mag zij dit huzarenstukje op Europees niveau herhalen. Gefeliciteerd EU!

   1. Blitzkrieg

    Rammstein :
    Polish MP Dominik Tarczyńsk on Illegal Muslim Immigration
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=CrB3842QMC4

    Ik wens ze veel sterkte met Polen.

    1. Rammstein

     Blitz, het is heerlijk om Tarczynsk te horen spreken: “Er komt niet 1 moslim in Polen binnen, noem me maar een populist of racist. We hebben wel 2 miljoen Oekrainers opgenomen: harde werkers met dezelfde cultuur”.

     De man heeft 100% gelijk.

   2. Piet51

    @Rammstein
    Een boeiende mening ventileer je hier: “Zweden, de hellhole en failstate”. Zou je dit oordeel iets meer inhoud kunnen geven? Ik heb vrienden in Göteborg en Stockholm en hoor daar nooit iets over.

    1. Rammstein

     Bedien jezelf: google even en je wordt bedolven onder de negatieve artikelen. Volgens mij heeft Blitzkrieg gisteren nog een link geplaatst inzake de honderden bommen die in Zweden in de afgelopen jaren zijn ontploft.

     Natuurlijk hoor jij niks daarover van je linkse Zweedse vriendjes: die leven in dezelfde bubble als jij en zullen liever hun tong afbijten dan iets negatiefs over asielzoekers te zeggen.

     Hoe denk jij trouwens dat het komt dat de ‘populistische’ Sverigedemokraterna, SD zo snel groeien? Enig idee?

     1. Piet51

      @Rammstein
      Dat was gisteren Bolkestein. Hij citeerde e j bron, één van de als meest onbetrouwbaar gekenschetste websites op dit moment. Ik heb begrepen, dat zelfs een verwijzing naar die site geband wordt op DDS.
      Er zijn bomaanslagen geweest, heb ik gehoord. Over de oorzaak of daders ben ik nog niet geïnformeerd. Dat aantal 236 vind ik alleen op dubieuze websites. Het kan dus waar zijn, maar ………….. erg waarschijnlijk is het niet.

     2. Rammstein

      Je bent lui sodemieter, Piet51. Google even op ‘bommen in Zweden’, ‘criminaliteit in Zweden’ en ‘probleemwijken in Zweden’ (je kunt zelf nog wel een paar zoektermen in die richting vinden) en je krijgt vele artikelen voorgeschoteld in onverdachte media als NRC, Volkskrant, Trouw en De Groene.

      E.J. Bron is tot een onbetrouwbare website gebombardeerd door compleet links die elkaar daarover louter napraten. Ga er zelf eens kijken, misschien dat je van gedachten verandert. Het is een rechtse site, jazeker. Maar het gros van de (voor links onwelgevallige) artikelen kun je zelf gewoon natrekken. Alles wat rechts is wordt door links gedemoniseerd, dat weet je toch zo langzamerhand.

     3. Piet51

      @Rammstein
      Ik bezoek die site nu en dan, maar word er steeds kotsmisselijk van. Op hoax.fandom.com/nl/wiki/E.J._Bron kun je lezen hoe deze site wordt beoordeeld. Hoax.fandom.com is geen site die gefocust is op veroordeling van rechts. Ze hebben een voor elck-wat-wils inhoud. Dat links wat achter blijft v.w.b. hoaxes en nepnieuws kun je links niet verwijten, maar danken aan extreem-rechts die erin grossiert.

      Wat betreft die bommen in Zweden moet ik mijn mening bijstellen. Ik had contact met mijn twee vriendinnen in Göteborg en Stockholm. Zij bevestigen de feiten, aantallen wisten ze niet, maar wel dat het er veel zijn. Ze zeiden ook, dat het heel vaak om immigranten gaat, maar ook om bendes, liquidaties en aanvallen in de privésfeer.
      Volgens hen zijn er vaak migranten bij betrokken, omdat de voorzieningen voor hen de laatste jaren sterk zijn afgebouwd. Dat heeft veel kwaad bloed gezet en maakt, dat ze op een andere manier wat bestaanszekerheid proberen te krijgen. Mijn vriendinnen zeggen beiden, dat die voorzieningen weer terug moeten komen, want mensen hebben zo geen kans. Maar zij maken zich geen zorgen, omdat het niet hun openbare leven bepaalt. Ze vinden Zweden nog steeds een fantastisch land, hoewel sommige voorzieningen wel minder zijn geworden. Net als in Nederland dus eigenlijk. Termen als hellhole en failstate herkennen ze op geen enkele manier.

     4. Rammstein

      Piet51, je liegt: je hebt E.J.Bron nog nooit eerder bezocht. Hoax.fandom.com is een notoir linkse en eenzijdige site die door vrijwel elke site van naam (o.a. door GeenStijl) afgebrand wordt. Dat jij daar je oor naar laat hangen verbaast natuurlijk niet.

      Op E.J.Bron stonden vandaag trouwens twee integraal overgenomen artikelen van DDS. De rest was ook gematigd, soms een beetje gezocht, maar nergens over de schreef. Waar jij dus zo van moet walgen en kotsen blijft een raadsel. Oh, wacht: natuurlijk je tere zieltje speelt je parten.

      Als je alle artikelen over Zweden (ook in de ‘betrouwbare’ MSM) leest, rijst een beeld op van een staat die alle fronten de strijd aan het verliezen is tegen immigranten en immigrantenbendes. Dat die twee trutjes van jou zich daar niet in herkennen zegt alles over die achterlijke bubbel waar jullie in leven: met geen mogelijkheid in staat om de realiteit te zien – het zou jullie leven in de comfortzone in een keer op zijn kop zetten. En dat kunnen jullie niet aan, dus ontken je de werkelijkheid. Cognitieve dissonantie, weet je wel.

     5. Piet51

      @Rammstein
      “Piet51, je liegt: je hebt E.J.Bron nog nooit eerder bezocht. ”
      Toegegeven, heel vaak heb ik er niet gekeken. Maar waar dacht je dat ik informatie over die merkwaardige interpretatie van Resolutie 1743 door “nu ik”, ik kan er nog steeds veel plezier om hebben, vandaan had? Die z.g. letterlijke vertaling bleek van E. J. Bron te komen. Ik moet dan nu ook maar bekennen, dat die vertaling ook voor een groot deel mijn oordeel over zijn schotschriften bepaald heeft. Als je zo met controleerbare feiten omgaat, kan niemand zo iemand toch serieus nemen? Hij zal best wel eens de waarheid schrijven, maar ik wil ook graag weten wanneer wel en wanneer niet.

     6. Rammstein

      Piet51, ik heb zelf ook nog even hoax.fandom.com/nl/wiki/E.J._Bron nagetrokken en het is duidelijk dat dit Nederlandse deeltje is ingevuld en geschreven door een analfabete linkse idioot die niet alleen grossiert in domme taalfouten, maar ook namen (in de eerste alinea al) verkeerd schrijft. Zo heeft deze Antifa-scribent het over ‘extreemrechtse auteurs zoals Martien Penninck’, waar hij de historicus Martien Pennings bedoelt.

      Even voor alle duidelijkheid: hoax.fandom.com is een internationaal (Amerikaans) platform dat door lokaal georienteerde toeleveranciers wordt ingevuld. In dit geval is de Nederlandse ‘auteur’ overduidelijk een nono en nitwit geweest die niet wist waarover hij het had en alleen vervuld was van haat door alles wat naar rechts zweemde.

      De informatie is kinderlijk geformuleerd, slaat er op veel punten een slag naar, suggereert onophoudelijk zaken die niet verder onderbouwd worden en emmert eindeloos door over zegge en schrijven 1 artikelvoorbeeld. De informatie dateert bovendien uit 2013, inmiddels dus zeven jaar oud.

      Piet, Piet, dat jij dit als serieuze site aanmerkt zegt wel heel erg veel over jou. Je komt tekort jongen, en niet zo’n klein beetje ook. Dat je geen hoogvlieger bent in het debat was al duidelijk, maar dat je je zo overduidelijk voor gek zet is toch wel genant.

     7. Piet51

      @Rammstein
      Taalfouten hebben niet mijn interesse. Als dergelijke fouten de inhoudelijke kwaliteit van een reactie bepalen, begrijp ik niet dat je DDS blijft lezen. Van veel artikelen en reacties hier blijft dan niet veel over. In het door jou bekritiseerde artikel wordt de naam van Pennings later wel tig keer correct gespeld. Gewoon een verschrijving dus, die iedereen wel eens overkomt.

      Je oordeel over de kinderlijke stijl begrijp ik niet; maar ik ken je kinderen ook niet, dus het zou kunnen. De mijne spreken en schrijven in een andere stijl, gelukkig.

      Dat dooremmeren over 1 artikel begrijp ik niet. En heb je de 101 verwijzingen gemist? Die verouderde informatie valt ook wel mee, omdat ik een verwijzingen uit 2017 zag. Misschien zijn ze hun tijd ver vooruit? 😉

      Heb je ook nog een oordeel over de gepresenteerde hoaxes en complottheorieën?

  2. Fonz

   Daarmee kunnen we onze burgers laten zien dat een Europees migratiebeleid gewoon uitvoerbaar is.”

   Jij bent niet goed bij je harses natuurlijk met je EU migratiebeleid, ons land moet daarvan af, migratie moet stoppen domoor.
   Wat jij laat zien zijn volledig open grenzen, dit heeft niets met uitvoerbaarheid te maken maar met de onwil dit te stoppen..

 11. Hard

  “Voor het goede begrip: in de jaren van de kabinetten-Rutte is het migratiesaldo ruim vijf keer hoger dan onder de kabinetten-Balkenende en ruim anderhalf keer zo hoog als onder de kabinetten-Kok. Dat is goed om bij stil te staan, want de bezweringen over restrictief beleid waren de afgelopen tien jaar niet van de lucht.”

  NRC 24-1-2020

 12. Heras

  Ach, dit riedeltje hebben we vaker gehoord.

  Eigenlijk zou iemand eens moeten terugkijken naar het aantal riedeltjes dat in de afgelopen jaren ons beloofd is. Ik doe een gok: 50 keer dezelfde belofte? Of ligt het aantal hoger.

 13. goedisfout

  “Iets”zegt me dat er niets van terecht zal komen. De wappies zijn veel teveel geïntegreerd in het bestuursleven. Het zal wel gaan om een EU leger door te drammen om tegen de eigen bevolking in te zetten en soevereiniteit van de landen verder aan te tasten.

 14. Baron von Munchhausen

  ” EU-landen niet langer verplicht asielmigranten op te vangen!”
  Linkse Asiel-industrie wrijft zich in de handjes: ” ze komen nu naar Nederland!” ” Zakken vullen!”

 15. Wim Vreeswijk

  Dankzij de opkomst van allerlei wèl vaderlandslievende partijen in Nederland en Europa zal de EU wel moeten gaan luisteren, al is het niet bepaald van harte en zullen ze knarsentandend erover na gaan denken. Maar tussen denken en doen is nog een wereld van verschil en daarover maak ik me voorlopig geen illusies.

 16. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna snel uit de EU en EURO.

  De EU zorgt goed voor zich zelf maar voor de GEWONE man vrouw doen ze niks .
  De EU is een hoogmoed waanzin en belust op macht project die de normale burger flink uitknijp met allelei valse beloften En Rutte is al vast bezig met zijn eigen baantje in de EU

 17. Jack Flash

  Nexit.

 18. Timber

  Ik geloof hier niks van. Rutte die minder laat immigreren, lol

  1. Fonz

   als je de enorme hoeveelheden die binnen komen een klein beetje reduceert lieg je niet als je zegt we gaan het verminderen, hiermee is de massale stroom migranten niet ingeperkt, begrijp je?

 19. RvdBe

  Het immigratiebeleid werkt niet!
  Een bekentenis uit het heiligdom zelf!
  Is rechts nu zo slim of is links nu zo dom?

 20. Ralnov

  De Turkije-deal , ook zo’n gedrocht. Waar hebben we legers voor als we het niet gebruiken , had liever de hele grens tussen Griekenland en Turkije dicht gezien. Nee ze sturen ze liever naar brandhaarden waar we geen klote te zoeken hebben.

 21. Fonz

  We gaan hier al gelijk mank, “de EU………” de EU moet oprotten en nexit is het allerbeste voor Nederland…

 22. evil knievel

  R gebeurt dus helemaal NOPPES-NIX-NADA-NIËNTE-NULLO-NAX!
  Veel gebleeeeeeeer n geen wol!!
  T lijkt RUTTE wel!!
  Trap r niet in mensen,stem PVV/FVD n zoals vele roepen hier…..NEXIT ASAP!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.