Elizabeth Warren 49404345083

Enge Elizabeth Warren wil 'nepnieuws' strafrechtelijk 'aanpakken'

Geen categoriejan 30 2020, 9:33
Eerder deze maand kondigde de radicaal-linkse New York Times aan dat het Elizabeth Warren steunt in haar poging om de nieuwe president van Amerika te worden. Ze is, aldus de Times, een echte “progressieve” kandidaat die Amerika op een heel ander, nieuw traject zal zetten.
Nou, daar kan inderdaad geen debat over bestaan. Anders dan de Times gelooft is dat alleen geen positieve beschrijving van haar politieke doelen. Warren is namelijk een bijzonder autoritaire vrouw die doodenge plannen heeft. Haar nieuwste plan is er zogenaamd op gericht om ‘nepnieuws’ te bestrijden. Ze wil daar onder meer het strafrecht voor inzetten.
Waarder je mijn stukken? Steun me dan op BackMe.
Deze Amerikaanse Mao Zedong (of Stalin) wil sociale media die gebruikers de mogelijkheid geven om wat zij ziet als “nepnieuws” te “verspreiden” keihard bestraffen. “The stakes of this election are too high — we need to fight the spread of false information that disempowers voters and undermines democracy,” aldus Rooie Lizzie.
Enger dan dit wordt het niet. Zoals de linkse journalist Glenn Greenwald schrijft op Twitter:
https://twitter.com/ggreenwald/status/1222593605392588800
Ik ben een uitgesproken tegenstander van de wijze waarop sociale media-giganten en Google hun macht en positie misbruiken. Ze laten linkse gebruikers alles zeggen wat ze willen, maar als conservatieve gebruikers iets zeggen waar linkse mafketels boos van worden, wordt er meteen met bans gesmeten. Van die conservatieven dus. Daar moet iets aan gedaan worden.
Maar wat Warren hier voorstelt heeft daar niets mee te maken. Ze wil de uitoefening van de vrijheid van meningsuiting niet groter, maar kleiner maken. Ze wil letterlijk de sterke arm van de wet gebruiken om onwelgevallige meningen juridisch te vervolgen en dus het zwijgen op te leggen.
Wat een eng mens. Echt een dictator in de dop.
Steun me op BackMe en volg me op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten