Brexit brengt FvD verloren Eerste Kamerzetel terug

Doordat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, ontstaat er een parlementaire kettingreactie. FvD lijkt hierdoor een zetel in de Eerste Kamer terug te krijgen, die het was verloren aan de partij van ex-FvD’er Henk Otten.

Dit is er aan de hand: Toen Henk Otten de FvD verliet en daarbij een aantal mensen meenam, zat één van die mensen, Dorien Rookmaker, in de Eerste Kamer. FvD verloor daarmee dus een zetel. Rookmaker wil nu echter door naar het Europees parlement als europarlementariër. De brexit zorgt er namelijk voor dat de verdeelsleutel in het Europees Parlement wordt beïnvloed, waardoor Nederland drie zetels erbij krijgt en er voor de partij GO nu een plekje vrijkomt (die eigenlijk voor FvD bedoeld was).

Je zou dan denken dat er op de Eerste Kamerzetel van Rookmaker dan weer een nieuwe senator van GO die zetel in gaat nemen. Maar daar wist het FvD-bestuur onder leiding van Thierry een stokje voor te steken. Al bij de Eerste Kamerverkiezingen vroeg men om een voorkeursstem uit te brengen op twee loyale FvD-kandidaten. Die twee staan daardoor hoger in de rij dan Robert Baljeu van GO, die voor die partij de eerstvolgende kandidaat is.

Wat FvD betreft is dat een slimme zet geweest. Het komt op mij echter wel raar over dat GO door zo’n samenloop van omstandigheden in het Europees Parlement terecht is gekomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. EU kok

  Leuk in deze smeltkroes van baantjes schuiven is dat FvD afhankelijk is van de beslissing van Groep Otten.
  FvD krijgt de left-over.

  1. Hard

   EU kok?

  2. Willem Bever

   Nou fantastisch ik kom ni meer bij peppi.
   Plaats je nu iets inhoudelijk naar voren brengt bv een stelling dat zetels op partij en niet op naam moeten staan of weetikveel wat …Maar nee beetje gniffelen over de teringzooi in dit land en het uitsmijtertje is al helemaal van een herkenbaar (bedenkelijk) LINKS nivo.

   h-ttps://www.geenstijl.nl/5151545/murw/

 2. Kretoloog

  Het is natuurlijk bespottelijk dat een extra zetel gaat naar een partij die helemaal niet heeft deelgenomen aan de Europese Verkiezingen. In NL is deze dwaze situatie helaas mogelijk. Hopelijk accepteert Brussel deze roofpraktijken niet.

 3. C.A.Barstow

  één zetel,
  dat is het begin van velen!

  Stem FvD/PVV.

  1. Fortiori

   Hier past maar één woord: Wollah !

  2. Kretoloog

   FvD heeft er al 3 in het Europese parlement, hoor. En als Rookmaker naar Brussel gaat, blijft dat zo. De OVV krijgt er na Brexit wel 1 (eerst hadden ze er 4).

   1. Kretoloog

    OVV = PVV

 4. Response

  Beter een dan geen! Op naar meer.

 5. Bullshit15

  Gelukkig dat die dief otten die zetel is kwijtgeraakt goed gedaan FVD. die dief heeft nog niks gedaan dan alleen maar FVD slecht te maken

 6. marco kruidenberg

  Goed gespeeld. Zo moet het. Ga zo door Thierry

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.