Brexit brengt FvD verloren Eerste Kamerzetel terug

DSC_0149-1024x682
Foto: Theo Hiddema en Thierry Baudet. © De Dagelijkse Standaard.

Doordat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, ontstaat er een parlementaire kettingreactie. FvD lijkt hierdoor een zetel in de Eerste Kamer terug te krijgen, die het was verloren aan de partij van ex-FvD’er Henk Otten.

Dit is er aan de hand: Toen Henk Otten de FvD verliet en daarbij een aantal mensen meenam, zat één van die mensen, Dorien Rookmaker, in de Eerste Kamer. FvD verloor daarmee dus een zetel. Rookmaker wil nu echter door naar het Europees parlement als europarlementariër. De brexit zorgt er namelijk voor dat de verdeelsleutel in het Europees Parlement wordt beïnvloed, waardoor Nederland drie zetels erbij krijgt en er voor de partij GO nu een plekje vrijkomt (die eigenlijk voor FvD bedoeld was).

Je zou dan denken dat er op de Eerste Kamerzetel van Rookmaker dan weer een nieuwe senator van GO die zetel in gaat nemen. Maar daar wist het FvD-bestuur onder leiding van Thierry een stokje voor te steken. Al bij de Eerste Kamerverkiezingen vroeg men om een voorkeursstem uit te brengen op twee loyale FvD-kandidaten. Die twee staan daardoor hoger in de rij dan Robert Baljeu van GO, die voor die partij de eerstvolgende kandidaat is.

Wat FvD betreft is dat een slimme zet geweest. Het komt op mij echter wel raar over dat GO door zo’n samenloop van omstandigheden in het Europees Parlement terecht is gekomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Leuk in deze smeltkroes van baantjes schuiven is dat FvD afhankelijk is van de beslissing van Groep Otten.
  FvD krijgt de left-over.

  1.   

   EU kok?

  2.   

   Nou fantastisch ik kom ni meer bij peppi.
   Plaats je nu iets inhoudelijk naar voren brengt bv een stelling dat zetels op partij en niet op naam moeten staan of weetikveel wat …Maar nee beetje gniffelen over de teringzooi in dit land en het uitsmijtertje is al helemaal van een herkenbaar (bedenkelijk) LINKS nivo.

   h-ttps://www.geenstijl.nl/5151545/murw/

 2.   

  Het is natuurlijk bespottelijk dat een extra zetel gaat naar een partij die helemaal niet heeft deelgenomen aan de Europese Verkiezingen. In NL is deze dwaze situatie helaas mogelijk. Hopelijk accepteert Brussel deze roofpraktijken niet.

 3.   

  één zetel,
  dat is het begin van velen!

  Stem FvD/PVV.

  1.   

   Hier past maar één woord: Wollah !

  2.   

   FvD heeft er al 3 in het Europese parlement, hoor. En als Rookmaker naar Brussel gaat, blijft dat zo. De OVV krijgt er na Brexit wel 1 (eerst hadden ze er 4).

   1.   

    OVV = PVV

 4.   

  Beter een dan geen! Op naar meer.

 5.   

  Gelukkig dat die dief otten die zetel is kwijtgeraakt goed gedaan FVD. die dief heeft nog niks gedaan dan alleen maar FVD slecht te maken

 6.   

  Goed gespeeld. Zo moet het. Ga zo door Thierry

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!