Coronavirus ook besmettelijk tijdens incubatietijd, bijna 60 miljoen mensen in quarantaine

Nieuws over het coronavirus verspreidt zich mogelijk haast net zo snel als het virus op het moment doet. Met zoveel onduidelijkheid en wantrouwen is het maar gokken hoe we er voor staan. Maar een aantal ontwikkelingen zijn wel heel zorgwekkend.

Waar de Volkskrant de meest gedeelde geruchten en informatie als ‘onwaarschijnlijk’ of ‘onduidelijk’ afdoet, laat het toch een béétje te veel ruimte voor de mogelijkheid dat er een kern van waarheid in zit. Vooral het feit dat The Washington Times naar een zwaarbeveiligd lab voor biologische wapens verwijst, dat in de zwaar getroffen Chinese provincie Wuhan in gebruik is genomen.

En het percentage van 3 procent van de patiënten (17 van 557) die overlijden, is gebaseerd op verouderde informatie. Momenteel staat de teller op 54 doden en 2.057 besmette patiënten. Maar het grootste probleem is het feit dat China erkent dat het virus al tijdens de incubatietijd (maximaal twee weken) besmettelijk is. Gedurende die incubatietijd zouden er geen symptomen zijn die wijzen op besmetting. Dat feitje, gepaard met het bericht dat op moment van schrijven al zo’n 60 miljoen mensen in 15 steden in quarantaine zijn gezet (door de toegangen te blokkeren), of last ondervonden door poging daartoe, is reden voor argwaan.

Het betekent namelijk dat die quarantaine-maatregel mogelijk véél te laat van kracht is geworden en we de komende twee à drie weken zullen gaan zien hoe erg het écht is. Want de cijfers van de Chinese regering heeft iedereen ook grote twijfels bij, inclusief hun eigen burgers. Het zou dus wel eens heel wat erger kunnen zijn dan het toe nu toe lijkt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. nu ik

  2,6 % overlijdt , hoeveel griepdoden we ondanks de griepprik jaarlijks ?

 2. Fonz

  Het is een jaarlijks terugkerend farmaceutisch fenomeen!!!!!!…je vraagt je af waarom? ik niet…

  1. Cootje

   Dan heeft het toch weer met geld te maken ??

   1. Fonz

    Tuurlijk..

    1. Cootje

     en er is een gezegde zaken gaan over lijken

 3. Cootje

  Daar komt die weer bacteriën virussen en insecten gaan de mensheid die in honderdjaar van 2 miljard naar 8 miljard is gegaan terug in proporties brengen. Dat heet natuurlijke vijanden , en is gelukkig niet met veel eigen vermogen te bestrijden niet alles is met geld te koop

 4. hans-e-pans

  Dit is waarschijnlijk het antwoord van de natuur op de grootschalige overbevolking en vervuiling.

  Het Coronavirus is een jonger neefje van het Sarsvirus uit de orde van Nidovirales.

  Komen beide uit ongeveer dezelfde regio en hebben allebei het verschijnsel van een ernstig acuut ademhalingssyndroom.

 5. Grote Trek

  “Het zou dus wel eens heel wat erger kunnen zijn dan het toe nu toe lijkt” Dat is bijna altijd het geval. De raket aanval van Iran had ook een grotere impact dan dat Trump deed voorkomen. Paniek leidt nergens toe.

  1. Hard

   Grote Trek?

 6. Lieftinck

  Het werkelijke aantal besmettingen ligt altijd tientallen keren zo hoog als het aantal gerapporteerden, wat het aantal doden wellicht 1 op 1000 brengt, vergelijkbaar met een seizoensgriep. Dat de media minder paniek schopt komt omdat een vaccinatie tegen verkoudheid niet zo makkelijk is. Anders zouden we wel degelijk gehersenspoeld worden zodat de media schaapjes hun prikje haalt. Ben je dus gezond, kun je beter uitkijken met oversteken want de kans dat je daaraan overlijdt is groter. Heb je een zwakke gezondheid, slik dan wat vitamine c.

 7. nu ik

  Alle geplaatste warmte scanners en andere alarmbellen kunnen ze weer slopen.

  Het bewijs dat men geen idee heeft waarmee men te dealen heeft. Een soort AIDS virus maar dan hoef je hier weinig voor te doen.

 8. sboltjes

  De besmetting tijdens de incubatietijd is (nog) niet vastgesteld. S.v.p. het drama niet groter maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.