D66 probeert weer stemmen te winnen! Na Klimaatdrammen komt nu #ikmaakmedrug

D66 zit electoraal gezien in het slob, de peilingen zijn niet al te rooskleurig. Vandaar dat D66 de zoveelste wanhoopspoging doet om toch nog stemmen te trekken. Ze zijn een nieuwe #-actie begonnen. Ditmaal om drugs te legaliseren, misschien dat er dan nog enkele jongeren op de partij gaan stemmen….

De partij is een hele petitie gestart om in Nederland drugs te legaliseren. Nu willen ze wel het volk raadplegen, maar een referenda? Ho maar…
Dit is nu een typisch gevalletje van puberliberalisme, voor jongeren klinkt dit als het ultieme liberale ideaal: vrijheid. Terwijl het eerder overkomt alsof D66 een Randstadhobby wil legaliseren.
Voor inhoud hoeven we niet bij D66 te zijn helaas.

De redenering van D66 is alleen niet al te fraai, zoals mederedacteur Tim Engelbart ook al laat zien.

https://twitter.com/TimEngelbart/status/1219195374793039872?ref_src=twsrc%5Etfw

Toch zit er wel degelijk een gedachte achter. Er is zelfs een heel manifest rondom de drugs legalisering geschreven.

D66 ziet namelijk heel veel in ‘staats-drugs’, een vorm van legalisering waar de controles van drugs bij de overheid liggen.

Instelling van een staatscommissie

Honderd jaar na de eerste Opiumwet is het tijd voor een nieuwe manier van denken. Over hoe we een weg vinden uit de crisis die de afgelopen eeuw te veel mensenlevens heeft verwoest en te veel geld heeft gekost. Dit gaat niet over de vraag wie vóór drugs is en wie ertegen. Dit gaat over doen wat werkt. We snappen dat daar ook het (verder) objectiveren en concretiseren van onze ideeën bij hoort. Wij stellen daarom voor om, in navolging van de Werkgroep Verdovende Middelen die in 1968 werd ingesteld om adviezen te geven over verantwoord drugsgebruik, een staatscommissie te benoemen. Deze staatscommissie zou de opdracht moeten krijgen om voorstellen te doen om ons drugsbeleid te hervormen, waarbij het uitgangspunt is om gezondheidsrisico’s van drugs zo laag mogelijk te houden en de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze samenleving als geheel zo goed mogelijk te waarborgen.

D66 publiceert verder een hele lijst aan wetenschappers en advocaten die hun idee steunen. Dit in de hoop dat het dan ‘sterker’ overkomt. Alleen komt het alsnog als een wanhoopspoging over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Bullshit15

  Als die robot jetten roept dat drank in roken gevaarlijker is dan ben je volledig de weg kwijt
  D66 op naar 0 ZETELS
  STEM FVD OF PVV in uit de eu

 2. Tguard

  Mensen rijden te hard. Daar kunnen we onze ogen niet voor sluiten. Het verbieden heeft geen zin…………… dus

  1. Top

   Mijn hond heeft vier poten, mijn kat ook! Dus mijn kat is een hond? Dat is jou redenatie. Kan het nog dommer? U volgend hier, denk ik van wel!

   1. Pronounce

    Vrouwen worden verhandeld. Daar kunnen we onze ogen voor sluiten, maar het gebeurt. Verbieden heeft geen zin. Tijd voor een aanpak die wél werkt: gereguleerde vrouwenhandel! Doe net als deze mensen uit de prostitutiebranche ook mee.

 3. Kretoloog

  Lekker reageren op dit onderwerp. Het woord drûg is verboden (vandaar dat dakje).
  Dat verbod geldt kennelijk niet de redactie. Want die gebruikt het gewoon.

  Kom op Engelbart, doe eens wat aan die verboden woorden!

  1. ZiggyStardust

   De stofjes zijn dadelijk landelijk legaal, maar het woord verboden op DDS. Lol.

  2. Rosasolis

   @Kretoloog. Je heb gelijk. Ik heb ook gereageerd op deze onderwerp en het verboden woord “d–g” gebruikt…Weg ging mijn mailtje. Maar de redactie, en D666 mogen wel het verboden D woord wel gebruiken. Wel vreemd. Ik heb in het verleden veel redactie werk gedaan.
   Mijn ervaring is dat als de redactie over een onderwerp schrijft, dan volgen de reacties van abonnees. Als je, als redacteur denkt dat het een gevoelige onderwerp is, dan kan je beslissen: of de reacties van lezers te publiceren, of liever deze onderwerp te vermijden.

 4. Abraham50

  Mensen hebben een mening. Daar kunnen we de ogen voor sluiten, maar het gebeurt. Verbieden heeft geen zin.

  1. Rosasolis

   @Abraham50. Zo is het. Dat heet democratie.

 5. Bolland

  heel vreemd wil pro legalisering reactie plaatsen en lukt tot 3 keer toe niet

 6. Cootje

  Vol vertrouwen zie ik de uitvoering te gemoed , de sterke uitvoeringen zorgtoeslag , de belastingdiensten, het CBR , het UVW , de sterke ministeries , en de sterke gerechtelijke macht onderleiding van veel D66ers moet de uitvoering een fluitje van een cent zijn

 7. Cootje

  Dat Jetten zich laat gebruiken aan de verkeerde kant /is nog legaal/ maar dat dat je hersens aantast is toch wel kwalijk ,

 8. Bolland

  4e keer ook niet, lijkt de NPO wel hier, en ben notabene FvD stemmer, EU hater en klimaatoptimist

  Valt me tegen… geen ruimte voor afwijkende mening verwachte ik hier niet!!

  1. ZiggyStardust

   Het gaat om het gebruik van bepaalde woorden, zoals drukkes en mensen die de kinderliefde bedrijven etc. Het gaat niet om jou mening.

 9. Bokse

  Dat spul moet je toch roken?

 10. Eertienator

  Met een goed beleid kan legalisatie zeer zeker werken alleen D66 kan geen goed beleid voeren. Dus als een PVV of fvd er voor zou zijn heb ik er wel vertrouwen in dan zitten er wel gepaste strenge regels bij voor ieders veiligheid

 11. Eertienator

  En als er legalisatie kan plaatsvinden moet je de straat dealers dubbel zo hard aanpakken

 12. nu ik

  Kijk maar uit met die fascistische club bijzonder minderwaardige deugmenschen

  Ze proberen nu het lidmaatschap op de EU in de wet te verankeren. In stilte wordt rutte gemasseerd door de waffe 66

  stem sociaal , stem PVV

 13. agram

  Je zou toch verwachten dat een “groen” klimaatclubje dat fanatiek propageert om het aantal boeren in eigen land te halveren om de stikstof te reduceren toch minstens gedreven alle cokesnuffelaars zou oproepen om te stoppen met het puur voor de lol meehelpen aan het kapot snuiven van honderdduizenden hectares van de groene longen van onze planeet. Maar nee, het tegendeel is waar. Daar is maar één woord voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.