Donald Trump dreigt 52 Iraanse doelen te bestoken met ‘gloednieuw Amerikaans geschut’

De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran op Twitter om geen militaire wraak te nemen voor het doden van de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Trump zegt 52 Iraanse doelen op het oog te hebben die worden aangevallen als Iran toch een aanval uitvoert op Amerikaanse militairen of Amerikaanse bezittingen.

Volgens Trump zijn een aantal van de geselecteerde doelen “heel belangrijk voor Iran en de Iraanse cultuur.” Trump vind dat Iran, na de aanval van gisteren op Amerikaanse doeleinden, “heel brutaal praat uit wraak voor het uit de weg ruimen van hun terroristenleider.”

Vlak voor de dreigementen van Trump, die tevens hoogste legerbasis van de Verenigde Staten is, gaf Iran aan wraak te willen nemen voor de aanslag op de Iraanse generaal Qassem Soleimani en de Iraakse militieleider Abu Mahdi Al Muhandis.

Trump rechtvaardigt de dood van Al Muhandis: “Hij had net een Amerikaan gedood en veel anderen verwond. Ook was hij bezig met het voorbereiden van een aanval op onze ambassade”, aldus de Amerikaanse president op Twitter.

Volgens Trump moet Iran oppassen voor de Amerikanen: “De Verenigde Staten hebben net 2 triljoen dollar uitgegeven aan militair materiaal. Als Iran een Amerikaanse basis of een andere Amerikaan aanvalt, sturen wij wat van onze gloednieuwe apparatuur hun kant op. Zonder aarzeling!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Ritter

  Bij Trump is Iran aan het verkeerde adres. Trump heeft na de aanval op de Amerikaanse Ambassade een rode lijn getrokken.

  Hiermee wil Trump de ambities stoppen van Iran om de islamitische revolutie te exporteren naar naburige landen en verder.

  Onder Trump zal er zeker geen invasie plaatsvinden met Amerikaanse troepen. Trump doet niet aan “nation building” en dat soort dingen en wil het liefst onderhandelingen en de troepen terugtrekken.

  Maar mocht Iran toch Amerikanen aanvallen dan zal een soort raketten regen neerdalen op Iran.

  Overigens worden er in Iran nog iedere week homo’s opgehangen.

  Maar je hoort de media er niet over. Dat zou immers Iran veel te onsympathiek maken. En dat willen veel media niet want volgens veel media is Trump de grote Boe Man en niet de islamitische theocratie van Iran.

  In de anti Trump media ( o.a. CNN, Wapo, NYT, MSNBC) gaan pundits , zoals gebruikelijk, tekeer tegen Trump vanwege de actie tegen de Sjiitische terroristen leider.

  Als Obama dit had gedaan dan zouden deze media Obama bejubelen als een grote held. Maar Trump kan geen goed doen bij deze media.

  Kennelijk is bij veel media (bij veel journalisten en pundits) de haat tegen Trump groter dan de afkeer van islamitische terroristen.

  1. DidiMadloba

   Wie zegt dat Iran de “islamitische revolutie wil exporteren”?
   Bedenk dat Iran sjiitisch is.

   Volgens mij wilt u de PVV exporteren naar Iran. Levensgevaarlijk.

 2. Sergeant Monty

  En daar gaat Trump zijn verkiezingsbeloften aan zijn kiezers.

  Geen gewapende conflicten meer in het buitenland en geen troepen meer naar het buitenland.

  Nu escaleert hij in het Midden-Oosten en Noord-Korea dreigt ook te escaleren.
  Hij heeft met veel media aandacht zijn troepen (2000 man) uit Syrië terug gehaald.

  Maar vervolgens 3000 extra troepen naar Irak gestuurd.
  En een vloot naar Korea en een vloot naar de straat van Hormuz gestuurd. Ook met duizenden militairen.

  Ja Trump is een man van zijn woord.

  1. Fonz

   Gelukkig is monty wél perfect

   1. Che

    Inhoudelijk een hoogstandje.

   2. Sergeant Monty

    En Trump niet begrijp ik uit jou reactie.
    Gelukkig dat je dat dan erkent.

    Maar wees gerust ik maak ook wel eens fouten.
    Maar dat heeft geen grote consequenties.

    1. Rammstein

     Obama de Grote heeft acht jaar lang oorlog gevoerd.

   3. Mart

    Monty was/is als sergeant vretenverzieker natuurlijk goed op de hoogte wat er op het strijdtoneel plaats vind.

  2. Ritter

   Sergeant Monty

   Het Midden Oosten was al geescaleert; mede door Iran de overal onrust veroorzaakte en verdere acties tegen de Amerikanen voorbereide.

   De troepen die nu naar het Midden Oosten gaan zijn er voor bescherming van Amerikanen; dus niet voor een of andere invasie.

   Onder Trump zal er geen invasie plaatsvinden in Iran. Als Iran Amerikanen aanvalt zal Trump met raketten of iets dergelijks reageren. Maar niet met een invasie.

   Het geld dat Iran uitgeeft om haar terroristen netwerk te vergroten komt voor een groot gedeelte uit de olie inkosten. Inkomsten die mede door Obama werden gegarandeerd door de z.g. Iran deal. Ook heeft Obama een vliegtuig met geld naar Iran gestuurd. Ook dat geld heeft Iran aan haar terroristen netwerk kunnen besteden.

   Onder Trump zal zoiets niet plaatsvinden.

   1. Bolkestein

    Die Iran deal was historisch fout. Het was een daad van appeasen. En zoals we weten lachen Moslims in hun vuistje bij zulk een houding van appeasen. In ons gezicht glimlachen ze misschien nog vriendelijk; Achter ons rug om lachen ze ons vierkant uit. En geef ze ongelijk. Appeasen werkt niet bij Moslims. Zoiets wordt door hen opgevat als een afgegeven signaal van zwakte. Bittere ervaring heeft ons geleerd dat daar enkel gretig misbruik van gemaakt is. Om Moslims tot bedaren te kunnen brengen moet je hen aanspreken in een taal die ze nog wèl kunnen verstaan. En dat is hen keihard confronteren met het prijskaartje wat op hun handelen kan komen te staan. Jammer dat het niet met de kracht van de rede kan, maar in culturen die de kracht van de rede niet kennen en slechts enkel het primitieve Middeleeuwse recht van de agressiefste moet je inderdaad te werk gaan met het prijskaartje. Appeasen werkt niet.

    1. henkie

     @Bolkenstein

     Helemaal met je eens.

     De westerse wereld toont met deze deal en vele andere internationale vraagstukken hun “appeasing” strategie, zoals ze al 40 jaar van hun onderdanen hetzelfde verlangen;
     “onderdanig ja en amen knikken, broek laten zakken tot op je knieen, je van achteren laten nemen, en vooral doen alsof je ervan geniet.

     Ondertussen via “False flag covert operations” stoute dingen doen, zoals een authentieke opstand in Tunesie kapen en fake exporteren naar andere landen met als doel regime change.
     En als kleine kinderen met hun vingertje wijzen naar een ander; hij heeft het gedaan hoor! Welles, nietes.
     Ze wassen hun handen in onschuld, en dat lukt redelijk, de dommen en corrupten willen de propaganda maar wat graag geloven, of anderen doen geloven.

     Hoe verfrissend is het dan dat Donald Trump open en eerlijk de grootse terrorist ter verantwoording roept voor zijn daden.

     Tijdelijk komen extra troepen naar Irak, die zullen gauw genoeg vertrekken. Als de EU landen dan weer hun verantwoordelijkheid niet nemen en militair positie innemen in het midden oosten, dan zullen de kaarten opnieuw geschud worden.

  3. Robert75

   Heeft Trump ook belooft geen aanvallen op Amerikaanse doelen te vergelden?

   1. Sergeant Monty

    “vergelden”

    ‘Vergelden’ is iets anders dan aansturen op een gewapende conflict.
    Troepen opnieuw uitzenden en een vloot opbouwen.

    Zoals hij nu doet.

    1. Agios

     Als onderofficier heb je blijkbaar geen kaas gegeten van de wezenlijke elementen van de krijgsmacht: strategie, tactiek en operatie. Wil je succesvol zijn dan zul je met alle drie entiteiten aan de gang moeten. Dat betekent dat je niet een actie kan beginnen, zonder je eerst te beraden over hoe je je doel zult bereiken en zonder je ervan bewust te zijn wat je er uiteindelijke doel is. Een stip of een sterretje zit er voor jou niet in jongen.

  4. RvdBe

   Daar heb je gelijk in Monty, Trump is er achter gekomen dat dat geen haalbare kaart is, hij zal toch moeten puinruimen waar de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede gestopt is.

  5. JochemX

   Helaas, Monty snapt er niet veel van. Onder Trump streven de Amerikanen naar evenwicht, dat is ook het enige dat ze kunnen doen als ze niet te veel Amerikaans bloed willen vergieten.

 3. Ritter

  Afshin Ellian schrijft in Elsevier o.a:

  President Donald Trump heeft absoluut gelijk wanneer hij zegt dat Soleimani bloed van duizenden Amerikanen en nog eens duizenden moslims aan zijn handen heeft. In de oorlogen die Soleimani in Jemen, Irak, Syrië ontketende, zijn duizenden moslims om het leven gekomen.

  De steun van Teheran aan Assad had slechts één doel dat Khamenei continu herhaalde: de bescherming van de as van het verzet tegen Israël. De droom, en het einddoel van Soleimani was het vernietigen van Israël. Daarvoor moesten de Amerikanen uit het Midden-Oosten worden weggejaagd door de ‘afvallige’ regimes (Saoedi-Arabië, Jemen, Bahrein) omver te werpen. Dit is ook het uitgangspunt van andere jihadisten.

  Ooit zei Soleimani: “Wie een slagveld mist, mist het paradijs”. Hij was een geboren soldaat. Zijn slagveld was niet een klassieke oorlog, maar burgeroorlogen en terreuraanslagen. Trump heeft in een korte tijd twee terroristenleiders geneutraliseerd: IS-leider Abu Bakr al-Bagdadi en Soleimani. Dat verdient complimenten.

  In de afgelopen vier decennia waren Amerikaanse president bang voor een serieuze confrontatie met het Iraanse regime. Deze Amerikaanse angst versterkte het Iraanse regime. Trump is de eerste president die daadwerkelijk geen angst kent. Hij legt de islamitische staat Iran een duidelijke keuze voor: echte onderhandelingen inzake drie vraagstukken (nucleair programma, ballistische raketten en de steun aan de terreurgroepen) of een harde militaire en economische confrontatie. De economische confrontatie is al lang aan de gang, maar sinds vrijdag is daar een militaire dimensie bijgekomen.

 4. P. Breetveld

  Pas op mr President,
  Elke beweging en handeling wordt in dit landje weer op een journalistiek hoogstaande wijze vakkundig gefileerd, ontleed, en onderzocht door onze allerbeste in haar vak. Eva legt feilloos uit en bloot wat er allemaal fout is met iedereen en alles die niet in haar ideeën spectrum leeft en doet. Dus zeker met u, mr president.

 5. Ben-NIET-Groen-L

  Zelf de oorlog starten tegen de USA. Rusland en China zullen dan garandeert zeggen. Jullie startte het. Jullie maken het zelf maar af. Iran maakt geen enkele kans!!Rusland en China hebben hele andere belangen en daar hoort deze niet bij!!

  Ik ben toch maar wat blij als straks toch weer die onzuinige Amerikaanse tanks ergens in een zandbak orde op zaken gaan stellen als een bende moslimgekkies het weer eens in de bol hebben gekregen.

  Grappig om te zien ook hoe de Nederlandse media ook nu weer verkondigen dat Trump volkomen van lotje getikt is. Men denkt nog steeds dat ze er toe doen. Trump heeft weliswaar een aparte stijl maar tot nu toe doet hij eigenlijk alles precies goed. De beste president sinds Teddy Roosevelt.

  Oorlog is altijd een model geweest om de wereldbevolking een beetje in toom te houden en vooral de testosteronbommen te decimeren. Zo lang dat in de grote zandbak gebeurt zal het mij een zorg zijn. Maar laten we er geen militairen naartoe sturen. Wij krijgen straks heus wel onze eigen burgeroorlog. Kabinet Rutte III stuurt daar mooi op aan.

  En Oja, dit “geloof” (de islam) is als een zwarte deken waaronder al het leven verstikt. Mensen die dat niet willen zien zijn ongeneeslijk naïef.

  Al met al….dat verplichte hoofddoekje is een Iraans probleem. Ik vind mijn olie belangrijker! hahahaha

 6. rexm

  Trump kan beter een beetje oppassen, zou weleens kunnen zijn dat hij bedrogen uitkomt.
  Als voorbeeld loopt de VS een generatie achter op Rusland, wat nieuwe wapens betreft.
  De laatste daad van Obama was de gehele Amerikaanse vloot naar huis halen om opnieuw in de verf te steken, het zijn oude roestbakken.
  Bluffen kan hij goed, maar de tijd dat ze zich overal mee bemoeien om hun oorlog industrie te laten draaien begint te keren.
  Als hij een raket op zijn eigen dak krijgt,in de VS, gaat hij toch anders piepen.

  1. Scheve Tinus

   Geloof je het zelf?

 7. C.A.Barstow

  Ik hoop dat Trump het niet bij dreigementen alleen laat.
  Dat islamitisch terroristen nest zo ook islamieten in het algemeen moet een lesje geleerd worden dat zijn weerga niet kent.
  Uitroeien dat nest!

  1. Steiner

   Hoe maak ik mezelf belachelijk in het nieuwe jaar.

  2. Ben Venuti

   Precies C.A. Barstow, het wordt tijd om de moslimpopulatie eens flink uit te dunnen, het loopt de spuigaten uit met dat ongedierte.

   1. Op Koers

    @Ben doet liever niet zelf mee. Achter de PC boeit het hem meer dan in het veld. Zand in je laarzen is hinderlijk.

    1. Hard

     @Ben: Inderdaad! Wesley Op Koers!

   2. Hou Zee

    Juist, alleen het zonder genade bestrijden van de islam helpt.

 8. Vit

  Trump laat zien dat er met Amerika niet valt te sollen en dat is een goede zaak, waren onze ‘leiders’ maar zo.

  1. Vit

   Die islamitische krokodil bijt echt, besefte men dat maar.

   1. Bolkestein

    En sommigen geloven dat ze zelf niet of pas als laatste worden opgegeten als je maar anderen aan die krokodil voert of brandoffert. Chamberlain dacht ook dat Hitler tot bedaren te brengen was middels appeasen, ook nog na Sudetenland, Ribbentrop-Molotov. En toen brak het Westfront uit en vielen er 57 dagen lang bommen op Londen.

  2. Battersbridge

   U bedoelt op oorlogspad gaan? Ziet u dat voor u, Baudet in uitgaanstenu voorop. Wie krijgt hij mee? U vergeet één belangrijk aspect. De Moslims zien de acties van Trump niet als een gevecht tegen terreur en willekeur, wat het is, maar een oorlog tegen de Islam.
   Dat idee krijg je er nooit uit.

   1. Vit

    @Battersbridge

    “U bedoelt op oorlogspad gaan?

    Dat niet maar er is niets mis met je tanden te laten zien, pappen en nat houden heeft nog nooit geholpen. Het is als over je heen laten lopen.

    Van Trump vind ik het een geldige actie dat deze generaal om zeep is geholpen, als die islamietjes verstandig zijn gaan ze hun wonden likken.

    1. Vit

     Btw islamietjes voeren al oorlog genaamd jihad, nu ‘nog’ bedekt maar als je ze de lengte geeft maak dan je borst maar nat.

   2. Bolkestein

    De Islam is toch al 1400 jaar op oorlogspad?

 9. fusilier

  En reken maar dat Trump dagelijks geadviseerd en gesterkt wordt door Ivanka en de Joodse schoonzoon Jared .

  1. Op Koers

   En de Methodisten Kerk. Wereldwijd 25 miljoen leden, verdeeld weliswaar vanwege het homohuwelijk, maar toch. Mijn aanname is er vanuit te gaan dat het advies weinig om het lijf zal hebben.Ivanka is meer van de mode, juwelen en vastgoed.

   1. Hard

    Op Koers?

 10. AS210854

  Mag hopen dat Brussel al druk bezig is , hoe men de GRENZEN DICHT kan krijgen. Zie de volgende asielzoekers alweer voor onze poorten staan.

 11. Lex

  Ja en het is inmiddels bekent dat Trump ook doet wat hij zegt.

  Dat kun je bijna van geen enkele president zeggen.

  Dus zou het ook heel verstandig zijn als Iran geen domme dingen gaat doen want anders is het Kaboem.

  1. Hou Zee

   Trump is onze enige kans op de totale vernietiging van de islam.
   Zonder kernwapens gaat dat niet lukken.
   Een harde waarheid.

  2. Rosasolis

   @Didi M. Ook Texas denkt uit de VS te stappen, en vrije land te worden. Vele Republican kiezers steunen Senator Ted Cruz in plaats van Trump.

 12. DidiMadloba

  Het zou goed zijn voor de wereldvrede als per ongeluk (niet opzettelijk natuurlijk!) een afzwaaien op het Witte Huis terecht zou komen.

  Rusland en China hebben het onverantwoorde gedrag van de Amerikanen in Irak al scherp veroordeeld dus de Derde Wereldoorlog is niet ver meer. Maar ditmaal niet met de VS als bondgenoot zich als vijand.

  Secession wordt nu ook weer een optie voor weldenkende deelstaten: uittreden uit de VS. Californië en New York hebben al lang tabak van gekke Donald, en Massachusetts ook.

  1. Kretoloog

   2 reageerders die zich hier op DDS al jaren afzetten tegen Brexit, komen nu met het idiote voorstel dat Amerikaanse staten zich moeten afscheiden van de federatie VS. Maar goed, het betreft wel Didi, die niet voor niets de bijnaam Dombo heeft en mevr. Rosa, onze kakelende kip uit Noord-Holland.

   1. Rosasolis

    @ Kreetzak. Wie denkt u dat u ben? U ben niets anders dan een zeer ziekelijke trol die niets beters in uw leven heeft te doen dan dagelijks mensen aan deze site, die anders dan u denken, te gaan pesten met uw domme commentaren.

 13. Rosasolis

  Trump speelt met vuur. Deze instabiele leider gelooft nog steeds dat HIJ moet de leider van de wereld zijn. Hoe hij dit doel kan realiseren, interesseert hem niet. En ook niet hoeveel militairen en gewone mensen in Iraq en Iran zullen sneuvelen interesseert hem niet. Omdat hij de impeachment nu boven zijn hoofd hangt, probeert hij de held van de Amerikaanse militair uit te hangen. Als hij niet door de Senaat wordt afgezet, dan zal hij letterlijk alles doen om niet de tweede termijn als pres. aan een andere kandidaat te gunnen…Intussen zit de wereld in afwachting als er zware bommen op 25 Trump doelstellingen worden afgevuurd…met daarna de meest afschuwelijk vorm van wraak door Iran.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   We spelen allemaal met vuur om de Zio Nazi hun gang te laten gaan !

 14. Sergeant Monty

  Trump had deze terroristische generaal ook op een subtielere manier kunnen elimineren vorig jaar of twee jaar geleden.

  Echter koos hij ervoor om dit nu en op een zeer agressieve manier te doen.
  Alles om de aandacht van zijn afzettingsprocedure af te leiden. Anders had hij dit toch wel eerder gedaan om zo meer levens te sparen.

  Schijnbaar is hij niet bang om hier onschuldige mensen voor op te offeren.
  En de wereld in een gewapende conflict te leiden.

  1. Blitzkrieg

   Sergeant Monty : Daar heb je Sergeant Monty ook weer met z’n “Alles om de aandacht van zijn afzettingsprocedure af te leiden”. Bij Wilders maar ook bij Trump ben je net een overslaande grammofoonplaat. Wat je ook van Trump en/of Wilders vindt, doe me een lol en zeg eens wat anders. Misschien moest je eens bij de NPO gaan solliciteren daar hebben ze nogal behoefte aan mensen die in herhaling vallen. Als je ook nog een natuurlijke aanleg hebt voor klimaatalarmisme ben je de perfecte kandidaat.

  2. Rosasolis

   @ sergeant Monty. Je heb helemaal gelijk. Het is voor iedereen duidelijk dat Trump geen leider voor Amerika is, en ook niet voor de hele wereld, zoals hij dat wil! Hopelijk zal er heel snel nog meer Amerikaanse staten beslissen om niet langer lid te zijn van deze corrupte Trump beleid, en als onafhankelijk land wil doorgaan.

  3. Lex

   Welke afzetting.

   Hij word helemaal niet afgezet

   Hij blijft gewoon zitten en word gewoon weer herkozen.

   1. Julian

    Lezen is ook een kunst… Die vaardigheid is jou niet toebedeeld in elk geval.

    1. Op Koers

     De taalvaardigheid is ook niet errug sterck.

 15. Bockbeer

  President Trump creëert banen en vernietigt terroristen… Democraten vernietigen banen en creëren terroristen!

  1. Hard

   TRUMP 2020

 16. Lefty

  Trump zorgt er in ieder geval voor dat de olie en dus benzine prijzen behoorlijk stijgen. En de oorlogsindustrie draait weer op volle toeren. Dat is waar het in de wereld om draait, multinationals, olie, macht en geld. De gemiddelde wereldburger betaald het gelag en wordt bang. Iran zal terugslaan met terreuraanslagen, militair kunnen ze niet veel. Bedankt cowboy Trump, voor jou is politiek een schaakspel.

 17. Heras

  Klopt, de media laat ook nooit iets lezen over Iraanse mannen en (vooral) vrouwen die in Iran onderdrukt werden en naar het westen gevlucht zijn. Nu moeten dezelfde Iranese mensen met lede ogen aanzien hoe hier de democratie langzaam vertrapt wordt door onze leiders en door de zg. linkse mensenrechtenorganisaties.
  Daarom; voor mijn part mogen alle Iranese leiders aldaar doodgeschoten worden.

  1. Sergeant Monty

   “Nu moeten dezelfde Iranese mensen met lede ogen aanzien hoe hier de democratie langzaam vertrapt wordt”

   Ik denk dat het grootste gedeelte van de reageerders op deze site helemaal niet begaan is met de moslim bevolking van Iran.

   Voor je het weet wordt je uitgemaakt voor moslimknuffelaar.

 18. JFU

  Wat een verschil met die softies in Europa. Trump staat voor zijn land en bevolking en beschermd ze. Hier halen ze de vijand binnen, en slijmen met schurken landen. Werkelijk ongelofelijk.

  1. Lex

   Juist zo denk ik er precies over.

  2. Cycle25

   Bruinhemden zijn daarom ook een Europese uitvinding.

 19. Julian

  trillion = biljoen.. Net als billion=miljard… Amerikanen doen het net even anders.

 20. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Als je bedenkt dat ruim 400 jaar geleden de Europeanen de krankzinnigen inrichtingen en gevangenissen open hebben gezet om de America’s te bevolken die vervolgens werden bestuurd door de Rothschild kliek dan begrijp je de huidige situatie…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.