Een op de vijf Duitsers: ‘Er wordt teveel aandacht besteed aan de Holocaust!’

Koffers van Joodse slachtoffers in Auschwitz
Foto: Shutterstock

Schrikbarend! Terwijl het ‘open en tolerante’ hedendaagse Duitsland miljoenen immigranten binnenlaat, geeft een op de vijf Duitsers aan een beetje moe te worden van de Holocaust, dat een ‘te grote rol’ zou spelen in de Duitse herdenkingscultuur.

Het Duitse persbureau DPA meldt dat op basis van een ‘representatief onderzoek’ door onderzoeksinstituut YouGov. Het bericht valt rauw op het dak van de Joodse samenleving, nadat wij vandaag nog publiceerde dat Duitsland wederom bereid is om duizenden extra (veelal) islamistische vluchtelingen en migranten op te nemen.

Van de ondervraagde Duitsers oordeelt maar liefst 22 procent dat de herdenking van de Holocaust te veel ruimte in beslag neemt in vergelijking met andere onderwerpen die spelen binnen de huidige Duitse maatschappij.

Anderzijds vindt een kwart van onze Oosterburen juist dat de herdenking verder moet worden uitgebreid. 45 procent -praktisch de gulden middenweg- is van mening dat de manier waarop er nu mee omgegaan wordt precies goed.

Vicevoorzitter Eva Högl van de parlementsfractie van de sociaaldemocratische SPD, ofschoon de Duitse variant op de PvdA, zegt zich zorgen te maken over de uitkomsten van het onderzoek.

Eva Högl:

“Duitsland heeft een historische verantwoordelijkheid om de wrede daden van de Duitsers tijdens de Holocaust te herdenken.”

Stephan Thomae, parlementslid namens de liberale FPD waarschuwde als volgt:

De herinnering aan de Holocaust is belangrijk, de moord op miljoenen Joden mag niet worden vergeten.

Maandag is het 75 jaar geleden dat het naziconcentratiekamp Auschwitz werd bevrijd door de Russen. Meer dan 1 miljoen mensen werden er vermoord, voornamelijk Joden, maar ook zigeuners, gehandicapten en mensen met een ‘andere’ geaardheid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

63 reacties

 1.   

  Pas maar op de geschiedenis gaat zich herhalen we zij er niet meer ver van af kijk naar vorige bericht
  Geert is te lang negeerd
  Het is 5 over 12
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1.   

   Je kunt zeggen wat je wilt, ze zitten bovenop extreemrechts.
   Aflopen week weer wat cellen opgerold.

   Daar staat de DDS reaguurder wat vreemd naar te kijken, haat tegen joden en moslims.
   Haat tegen moslims ..ok.
   De extreemrechtse reaguurder in spagaat.

   1.   

    watcher dé extremist onder dé extremisten
    watcher de antisemiet
    watcher de nedermoslim

    1.   

     Fonz is een christelijke nazi die graag alle moslims ziet uitgeroeid.
     Het christendom is het ware geloof, daar zal alles voor moeten wijken…….

     1.   

      “graag alle moslims”

      NEE, domoor.

      watcher dé antichrist
      watcher de fascistische nedermoslim

     2.   

      Fonz, het christendom is toch het ware geloof?

     3.   

      Watcher ?

     4.   

      Watcher, jullie moslims denken altijd maar dat iedereen 1 of ander achterlijk geloof aanhangt.
      De meeste die jullie christenen noemen zijn gewoon Nederlanders.
      Kwestie van ontwikkeling en intelligentie.

     5.   

      watcher! is Jezus dé Zoon van God?

  2.   

   @Bull Geert heeft het allang zien aankomen, we spreken hier over een satanische ideologie, dit is o.a een geestelijk iets en die mensen die dit absoluut niet snappen ook niet zien..

 2.   

  Vraag mij wel eens af, wat er werkelijk gebeurd is met alle roerende, en ontroerende zaken van Joodse families in Duitsland, die tijdens oorlog uitgemoord zijn,en waar niemand meer van over was.

  1.   

   @fusilier
   simpel. geconfiskeerd door de (r)overheid. wat denkt u wat er in NL met dergelijke eigendommen is gebeurd? hetzelfde. waarom denkt u dat de Jood zich zo onveilig voelt? het is niet altijd te wijten aan domme lieden zoals Isengrijn/watcher/eucockje/beuk en noem maar op, of onwetende dus domme moslims, die een sterke anti joodse instelling hebben. het is altijd de overheid dan wel kerkelijke instelling die anti joodse gevoelens stimuleren, faciliteren en altijd de andere kant opkijken als er weer iets gebeurt. voornoemde lieden voelen zich door het gedogen van de diverse overheden gesterkt en gaan hun gang. waarom denkt u dat Israël zich tot de tanden bewapend? Israël is de Jood onder de naties en weet dat zij zich alleen maar tot de eigen defensie kan wenden als er werkelijk str*nt aan de knikker komt. op andere landen rekenen zij niet.

 3.   

  Quote; “De moord op miljoenen Joden mag niet worden vergeten”
  Dan moet je vooral islamieten binnenhalen.

  1.   

   die zitten op ontkennen dat is erger dan “vergeten”

  2.   

   Laat jij je denken beïnvloeden door een stelletje radicale moslims?

   1.   

    Met de import van ca. 240.000 moslims is een even omvangrijke jodenhaat geimporteerd. Daarvoor hoeven moslims niet geradicaliseerd te zijn: de Jodenhaat krijgen ze met de paplepel ingegoten.

    1.   

     LS…

     Goyimhaat ook ! Alle haat wordt met de paplepel ingegoten !

 4.   

  Seneca. Dus verbeurd verklaard, vraag mij af waarom het niet verdeeld is onder de andere Joodse mensen die nog in leven waren.

  1.   

   @fusilier
   als er geld in het geding is, kent de mens zichzelve niet.

 5.   

  Ik weet niet hoe veel aandacht er in Duitsland aan de Holocaust wordt besteed, dus ik kan er niet over oordelen. Maar het is een fabel dat Duitsland een willoos slachtoffer was van Hitler. Na de oorlog konden de geallieerden niet eens heel Duitsland denazificeren.

  Het is van groot belang dat de Duitsers zich hier van bewust blijven. En ook van de taak om als machtigste natie in Europa het leiderschap in vrede, samenwerking te blijven pakken. Want het extremistische nationalisme van Duitsland dat Europa ooit bijna ten gronde richten, mag nooit meer terugkeren.

 6.   

  Ik weet niet in hoeverre er aandacht wordt besteed aan de Holocaust, dus ik kan er niet over oordelen. Maar het is een fabel dat Duitsland willoos door H*tler naar de slachtbank werd geleid. Na de nederlaag van de N*zi’s, konden de geallieerden niet eens heel Duitslabd den*zificeren.

  Het is van groot belang dat Duitsland zich hiervan bewust blijft. Het land neemt, als machtigste Europese natie, een centrale plaats in. Het e*tremistische nationalisme dat Duitsland Europa ooit bijna ten gronde deed richten mag nooit meer terugkeren.

  1.   

   Nationaal socialisme was inderdaad ultralinks en is thans springlevend.

   #groenlinks

   1.   

    Wollah, wat een gedurfde uitspraak.

    1.   

     Op Koers Grote Trek Johnsen Che?

    2.   

     Ik verbreek elke wollah in Jezus’naam..

  2.   

   Duitsland was in de jaren ’20 economisch en politiek een puinhoop en toen waren veel Duitsers heel blij dat Adolf H. orde op zaken kwam stellen. Alleen radicaliseerde hij al snel.

   De meeste dictators zijn in het begin populair, maar hun ongecontroleerde macht leidt steevast tot ontsporingen, en tegen die tijd zijn ze alleen nog met grof geweld weg te krijgen.

   1.   

    LS…

    Hitler was een Rothschild bastaard en uitgekozen om de weg te banen voor het Wereld Zionisme…

   2.   

    LS…

    Der Adolf was een Rothschild Bastaard en uitgekozen om de weg vrij te maken voor het Wereld Zionisme…

 7.   

  Brandebok. Duitsland wordt geen strobreed in de weg gelegd door jouw vriend en weg kijker Rutte. Het maakt Rutte geen flikker uit als wij op den duur een deelstaat van Duitsland zijn. Dat geflikflooi met zijn tante Merkel ben ik persoonlijk meer dan zat.

  1.   

   @Fusilier

   Het punt is juist dat Duitsland dusdanig wordt achtervolgd door haar N*zi-verleden, dat zij het echte leiderschap in Europa niet durft op te pakken.

   Overigens is Nederland economisch afhankelijk van Duitsland. Een stabiel Duitsland is goed voor Nederland.

 8.   

  Zware aardbeving in Turkije, geen artikeltje in de DDS. 1000 gewonden…

  1.   

   op koers vindt miljoenen vermoorden tijdens de holocaust in verhouding staan met een zware aardbeving..

  2.   

   @opkoers
   ja en??

 9.   

  Op koers. Geen woorden maar daden,ben je nog niet onderweg er naar toe.

 10.   

  Een misplaatst schuldgevoel drukt hard op het kinderlijke infantiele geweten, van de manisch depressieve huidige regeringsleiders (lijders) in Duitsland en Nederland!
  Bij de een de Holocaust, bij de ander het VOC verleden, te belachelijk voor woorden!
  Allen slikken waarschijnlijk dezelfde psychofarmica om de psychische problematiek te dempen, gezien het identieke gedrag en huilerige bijwerkingen!

  1.   

   En dan nu de vraag wat erger is: de VOC die onwillige handelspartijen uitmoordde om de winst te vergroten of de nazi’s die joden en sinti uitmoorden om een “raszuivere” bevolking van edelgermanen te krijgen.

   1.   

    DM/
    Alles vorbei, vergessen, unwichtig, gehört zum altes eisen, wir blicken jetzt in die zukunft!

 11.   

  Dat zal zeker een zeer groot deel van AFD stemmers betreffen
  Uw weet wel, die partij waar ze vinden dat WO2 slechts “een vogelpoepje in de Duitse geschiedenis is”
  En daarvoor staan de Thierry en Geert adepten alhier, vaak luid te applaudisseren
  Tja…

  1.   

   dropje is natuurlijk helemaal van de pot gerukt zoals zijn reactie duidelijk maakt hier…

  2.   

   @dropje
   jij staat te applaudisseren voor GL, SP, PvdA, D66 en ga zo maar door. als je een vent/vrouw/het bent, dan zoek je zelf de verschillen tussen de nationale socialisten, de democratische socialisten, de stakkers van GL en SP. dan zul je zien dat er meer overeenkomsten zijn dan tegenstellingen. dat zal je sterken dat de nationale socialisten- zoals de naam reeds aangeeft – vervloekte, idiote en angstaanjagende socialisten zijn.

   1.   

    Het grootste verschil is juist datgene waar jij/jullie zich zo druk over maken en daarom een hekel hebben aan deze partijen. Ze laten de hele wereld toe in Nederland.
    De nazi’s maakten Duitsland juist enkel en alleen voor Duitsers en een ieder die niet in het volmaakte profiel paste, werd vermoord.

  3.   

   Dropje Nee lul wij proberen het juist te voorkomen maar die landverraders zorgen er juist voor

 12.   

  Je kunt het ook van de andere kant bekijken: bijna 80% van de Duitsers vinden het prima dat er nu, na 75 jaar nog steeds zoveel aandacht wordt besteed aan de holocaust. Een grote meerderheid van de Duitsers schaamt zich nog steeds kapot voor het nazi-regime.

  Wat het hedendaagse Duitse vluchtelingenbeleid hiermee te maken heeft ontgaat me volkomen.

  1.   

   didi.
   Om dat te begrijpen is enige diepgang vereist!

  2.   

   Dat je dat niet inziet, getuigt van een grote onnozelheid MadDidi.

  3.   

   Dat ontgaat mij ook.

  4.   

   De Duitsers hebben de consequenties van hun misdaden tijdens WO 2 afgewenteld op de Palestijnen. Dat begon al met Adenhauer die onder druk van de US ( lees US Amerikaanse joden ) de “Wiedergutmachung “begon. BDS is een vies woord in Duitsland en wordt gedefinieerd als “antisemitisch” alhoewel de BDS zich uitsluitend richt op de misdragingen van de Israelische staat. Enige jaren geleden wist een medewerker van de Israelische ambassade in Berlijn te melden dat Israel helemaal geen behoefte heeft om de Duitsers te verlossen van hun schuldgevoel want het cultiveren daarvan is voor Israel alleen maar van voordeel. Het tegen zeer voordelige condities verkrijgen van toptechnologie (o.a. de Delfin brandstofcellen duikboten waarvan er een zelfs is geschonken en de andere tegen ramsjprijzen is verkregen ) zich teweer stellen van veroordelingen in internationale organisaties vanwege de gedragingen van Israel, het criminaliseren van organisaties die het gedrag van Israel bekritiseren en het gelijkgeschakeld zijn van de Duitse media die alles als “antisemitisch “definiëren wat afwijkt van de visie van de regering op Israel waarin de Nedelrandse pers overigens overeenkomstig handelt.
   Israel krijgt dus ruim en ongehinderd baan in het dagelijks ombrengen van Palestijnen, in het vernietigen van huizen van Palestijnen, in het verdrijven van Palestijnen van hun grond, in het stelen van water en grondstoffen en het in standhouden van de grootste gevangenis die er ooit op de wereld is geweest. Het is goed dat er nu mogelijk een kentering plaats gaat vinden in de Duitse publieke opinie. Wat heeft de huidige bevolking voor aandeel gehad in de moordpartijen tijdens de Nazitijd? Waarom kan men zich niet onttrekken aan het gegeven dat de misdaden tijdens de Naziperiode welhaast gemonopoliseerd zijn door de Zionisten die overigens al grotendeels in 1933 al niet meer in Europa leefden. Het lijkt wel of de 27 miljoen Russen, de 4 miljoen Polen, de duizenden Roma, de socialisten , de communisten de vrijmetselaars, de Jehovagetuigen die tijdens WO2 omgekomen zijn, nimmer hebben bestaan, immers is het leed wat geschied is uitsluitend de joden overkomen. Ik noem dat een grove vorm van geschiedvervalsing

  5.   

   Hedendaagse vluchtelingenverdragen zijn een gevolg van het nazi-regime, toen Joden overal heen vluchtten voor hun leven, maar alleen in Auschwitz nog “welkom” waren.

   De AfD is geen gevolg van die zogenaamde “massa-immigratie”, maar van de actie van handige populisten die misbruik maken van de frustraties die er onder sommige voormalige DDR-burgers bestaan over de teloorgang van hun verschrikkelijke landje.

 13.   

  Er zijn nog genoeg nazies, die hun oude nazi uniform uit de kast halen, als weer een oude strijdkameraad overlijd, en ter aarde besteld wordt in besloten kring.

 14.   

  als de islam de meerderheid verkrijgt in het politieke westen zal de geschiedenis zich herhalen zodat we de herdenkings routine beter even kunnen vast houden

 15.   

  De Duitsers hebben de consequenties van hun misdaden tijdens WO 2 afgewenteld op de Palestijnen. Dat begon al met Adenhauer die onder druk van de US ( lees US Amerikaanse joden ) de “Wiedergutmachung “begon. BDS is een vies woord in Duitsland en wordt gedefinieerd als “antisemitisch” alhoewel de BDS zich uitsluitend richt op de misdragingen van de Israelische staat. Enige jaren geleden wist een medewerker van de Israelische ambassade in Berlijn te melden dat Israel helemaal geen behoefte heeft om de Duitsers te verlossen van hun schuldgevoel want het cultiveren daarvan is voor Israel alleen maar van voordeel. Het tegen zeer voordelige condities verkrijgen van toptechnologie (o.a. de Delfin brandstofcellen duikboten waarvan er een zelfs is geschonken en de andere tegen ramsjprijzen is verkregen ) zich teweer stellen van veroordelingen in internationale organisaties vanwege de gedragingen van Israel, het criminaliseren van organisaties die het gedrag van Israel bekritiseren en het gelijkgeschakeld zijn van de Duitse media die alles als “antisemitisch “definiëren wat afwijkt van de visie van de regering op Israel waarin de Nedelrandse pers overigens overeenkomstig handelt.
  Israel krijgt dus ruim en ongehinderd baan in het dagelijks ombrengen van Palestijnen, in het vernietigen van huizen van Palestijnen, in het verdrijven van Palestijnen van hun grond, in het stelen van water en grondstoffen en het in standhouden van de grootste gevangenis die er ooit op de wereld is geweest. Het is goed dat er nu mogelijk een kentering plaats gaat vinden in de Duitse publieke opinie. Wat heeft de huidige bevolking voor aandeel gehad in de moordpartijen tijdens de Nazitijd? Waarom kan men zich niet onttrekken aan het gegeven dat de misdaden tijdens de Naziperiode welhaast gemonopoliseerd zijn door de Zionisten die overigens al grotendeels in 1933 al niet meer in Europa leefden. Het lijkt wel of de 27 miljoen Russen, de 4 miljoen Polen, de duizenden Roma, de socialisten , de communisten de vrijmetselaars, de Jehovagetuigen die tijdens WO2 omgekomen zijn, nimmer hebben bestaan, immers is het leed wat geschied is uitsluitend de joden overkomen. Ik noem dat een grove vorm van geschiedvervalsing

  1.   

   kom nou toch meneer h u t t e n , QUOTE De Duitsers hebben de consequenties van hun misdaden tijdens WO 2 afgewenteld op de Palestijnen. END

   Neem contact met een zieleknijper op voordat u buiten zeggen ook rare dingen gaat doen waar anderen slachtoffer van kunnen worden.

 16.   

  LS…

  Selectieve verontwaardiging en gereutel van de bovenste plank…
  Maar ja ! Alles voor de ” kijkcijfers ” !
  De ergste Nazie konden direct na de oorlog in dienst bij de Zio Nazie USA en Israël.
  Denk aan de kerngeleerden en het feit dat de CIA is opgericht volgens het model van de Sicherheitsdienst… Neurenberg was een farce etc. etc etc.

  1.   

   LS…

   In militaire dienst alleen maar slemielen Joden ontmoet. Kon je mee lachen trouwens ! De (nep) elitaire (nep) Joden die ik later tegenkwam waren vrijgesteld want hun volk had al zoveel geleden. Waaronder dat kleine ettertje uit Marlot !

 17.   

  LS…

  Soros, de Oranjes en Boijmans van Beuningen weten wel waar de geroofde goederen gebleven zijn !

 18.   

  LS…

  Hebben de mensen hier enig idee waar die Jodenhaat in Duitsland na de eerste wereldoorlog vandaan kwam en wat de rol van Zio Nazie USA is geweest tot aan en gedurende de tweede wereldoorlog ??? De Oranjes niet te vergeten met hun Cocaïne fabriek in Amsterdam en het feit dat de Koninklijke Shell benzine leverde aan de Duitsers en dat vele Duitse gevechtswagens met Ford motoren waren uitgerust etc. etc.

  Mag nooit meer gebeuren… Ook niet van Dikke Willy van Oranje…

 19.   

  De Holocaust staat als modern voorbeeld van genocide op mensen die ongewenst in de samenleving zijn. Voor welke reden dan ook. Het uitroeien van “ongewenst mensen” is eeuwen oud, en gebeurt vaak nog steeds. De Holocaust focust grotendeels op vermoorde joden, roma’s, en sinti’s.
  Maar helaas worden andere grote groepen vergeten.
  De vorige premier van Poland Lech Weleza,
  verklaarde dat de Nazi’s niet alleen joden vermoorde in Auschwitz, maar ook honderd-duizenden christenen en handicapten uit de vele arme Poolse dorpen. De Nazi’s wilde nieuwe duitse nederzettingen in Poland opbouwen, daarom moesten de oude, arme dorpen opgeruimd worden. Ook vele niet-joden werden slachtoffer van de Nazi genocide. Als musicus weet ik het verhaal van de Franse componist O. Messiaen die bijna vermoord werd in Auschwitz, omdat hij als christen weigerde muziek voor de nazi’s te schrijven. Hij kwam als een levende skelet terug na de bevrijding naar het conservatorium van Parijs. In mijn vaak kende ik vele Duitsers, (zowel mannen als vrouwen die mij vertelde, met een borreltje na een concert, over hun verdriet als
  “Duitser zijnde”. Zij vertelde over de enorme lijden in hun land van miljoenen die
  geen nazi’s waren, maar helemaal niets te vertellen hadden. Dat was mijn eerste contact met zoveel verdrietige Duitsers. Daarom kiezen nu deze verdrietige mensen
  vooral voor Oude Barok Muziek. Eindelijk zijn de oratoriums van Handel, en de cantate’s van J.S. Bach, en de missen van vele anderen weer helemaal terug, van weg geweest. Daarom komen onze muzikanten op voor het doorzetting van de Bijbelse
  boodschappen van de Oude en Nieuwe Testamenten. Om steun te geven voor vele mensen die nog steeds onder grote verdriet lijden. Helaas is het verdriet van WW1 en WW2 nog niet helemaal over. Wij kunnen niet die wrede oorlogen terug draaien. maar wij kunnen wel zorgen dat Extreem-Rechts politieke partijen NOOIT meer de macht in handen krijgen!

  1.   

   Mevr. Rosa toch, op uw leeftijd (ik schat u toch minstens 70) trapt u nog steeds in de frame dat het nationaal-socialisme rechts was. Nee, Adolf Hitler was een rasechte socialist, ofwel zo links als het maar zijn kan. Net als die andere massamoordenaars dat waren: Stalin, Mao Zsedong, Pol Pot. Samen goed voor minstens 200 miljoen doden.

   1.   

    dik in de 90 ,dement en zeer zeker syndroom van korsakov.
    Haatbaard trudeau verzameld ze wereldwijd,bij canadese ambassade gratiszzzz enkeltje ottawa…

    1.   

     @Politiek P. Oh jee, arme jongen, is je busje nog niet aangekomen? Hoe kom
     je bij dat ik “dik in de 90″ zou zijn. Jij moet beter weten. Ik ben veel ouder,
     zing nog steeds prachtig, en dans een prima menuet, in mijn zijde hoepel jurk.

  2.   

   Rosasolis Er zijn 4 miljoen Polen vermoord. Er zijn 27 miljoen Sowietburgers omgekomen en zijn 4,5 miljoen Bengalen door de Britten uitgemoord in 1943/1944. De Joden hebben het monopolie niet op massavernietiging. Ze doen alsof het slechts de Joden zijn geweest die zijn omgekomen en dit monopoliseren komt de israelische staat ten goede in geld en politieke invloed. Norman Finkelstein heeft daar een boek over geschreven. The Exploitation Of The Holocaust. Hoe ellende te vercommercialiseren en te exploiteren. Walgelijk

   1.   

    “Ze doen alsof het slechts de Joden zijn geweest die zijn omgekomen en dit monopoliseren komt de Israëlische staat ten goede in geld en politieke invloed.”

    Tot zover de antisemitische retoriek van een ultralinkse fascistendrammer. Gevaarlijk spul dat linkse tuig.

 20.   

  Het is écht een keer welletjes of gaan we in Nederland het einde van de tachtigjarige oorlog nog eens een keer tot nationale feestdag utroepen? De Israelis vinden het prima dat ” schuldgevoel “van de Duitsers. Dat wordt door de Israelis gewetenloos geëxploiteerd. Enige jaren geleden zei een Israleische medewerker van de ambassade in Berlijn dat Tel Aviv er helemaal geen zin in had om de Duitsers van hun schuldgevoel af te helpen. En dat is logisch. Want de Israelis krijgen in de vorm van brandstofcel onderzeeboten de meest moderne technologie in hun schoot geworpen. Enkele van deze Delfin boten gratis en de anderen tegen sterk gereduceerde prijzen. Maar dat niet alleen. De Israelis weten zich altijd gesteund door de Duitsers in de internationale organisaties of het nu de VN of de EU is. De Duitsers doen er alles aan om de consequenties van het misdadig gedrag van de israelische staat in te perken en te voorkomen. Ten derde doen de Duitsers er alles aan om bewegingen die kritisch staan t.o.v. de israelische staat de mond te snoeren. Dat heet “vrijheid van meningsuiting “.
  Dus BDS is in Duitsland hetzelfde als God verwensen. Op de keeper beschouwt komt het er op neer dat Duitsland al sinds Adenhauer actief bezig is om de schuld van de Duitsers aan de massamoord op de joden in wereldoorlog 2 af te wentelen op de Palestijnen. Adenhauer is daarmee begonnen onder druk van de US die het als voorwaarde stelde opdat Duitsland internationaal weer werd erkend als een “normale staat “. Dat weerhield Adenhauer er overigens niet van om Globke als naaste medewerker aan te stellen en te handhaven. Een van de ontwerpers van de Neurenberger Rassengesetze uit 1934. Filbinger was ook een notoire Nazi ion het naoorlogse Duitsland. 80% van de ambtenaren op het ministerie van Justitie in Bonn waren oud Nazis. Reinhard Gehlen die de geheime dienst BND na de oorlog weer opzette was een Nazi onder Canaris geweest. Maar de Duitsers van nu hebben er genoeg van. De nu levende generaties hebben niets met WO 2 te maken gehad en er moet een keer een punt achter worden gezet. Ik denk dat ik, levend in Duitsland er iets van meen te weten.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!