‘Femke Halsema blijft Joods restaurant in Amsterdam bewaken’

De Nationale Politie blijft voorlopig koosjer restaurant Hacarmel in Amsterdam bewaken. In de portiek van het restaurant werd woensdag een verdacht pakketje gevonden. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema acht de situatie nog niet veilig genoeg om de opgehangen beveiligingscamera’s bij het restaurant weg te halen.

Femke Halsema uit nu haar zorgen over de onveilige situatie die bij het restaurant is ontstaan. De camera’s van de politie zullen de komende tijd dan ook “zeker blijven hangen”, aldus de Amsterdamse burgermoeder.

De advocaat van de eigenaar van het restaurant schreef op Twitter dat de politie had geadviseerd om de politiecamera, die in 2018 werd opgehangen, weg te halen. “Bijzonder verontrustend”, aldus de advocaat.

Femke Halsema uit in het AT5 programma ‘Het Gesprek’ haar zorgen:

“Als een camera lang hangt en er gebeurt niks, dan wordt er geëvalueerd. Dat was nu ook het geval. Ik ben zelf langsgegaan bij het restaurant om te kijken hoe de sfeer was.”

Halsema ging ook in gesprek met de vader van de eigenaar van het Joodse restaurant:

“Daarna ben ik teruggegaan en heb ik in de Driehoek (gemeente, politie, Openbaar Ministerie, red.) erover gesproken. We waren het als Driehoek erover eens dat het niet verstandig was om de camera weg te halen. Dus gelukkig hing ‘ie er. Bij HaCarmal is al eerder een aantal keer iets gebeurd wat antisemitisch was’, zegt Halsema. ‘En je wil dat zo’n restaurant de vrijheid en veiligheid heeft om gewoon te ondernemen.”

Woensdag werd de omgeving van het restaurant nog urenlang afgezet door de politie. Nabijgelegen huizen werden ontruimd nadat er in het portiek een pakketje waaruit draden staken werd aangetroffen. Na onderzoek van de explosieven opruimingsdienst werd geconcludeerd dat er geen explosief in het pakketje zat. Het restaurant kwam in het verleden al vaker in het nieuws omdat het herhaaldelijk slachtoffer werd van vernielingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. nu ik

  Ze heeft toch geen keus dat kreng ? De stenen vliegen er door de ramen , bezoekers worden bedreigd , het personeel belaagd en dat allemaal in de multi culturele democratie Nederland !

  Ik zeg minder , minder , minder

  stem sociaal , stem PVV

  1. Grote Trek

   Zonder “kreng” was uw reactie zoveel beter geweest. Jammer dat u zich zo laat gaan, probeer het jargon op DDS te ontstijgen.

   1. Fonz

    grote bek heeft verder niets toe te voegen

 2. ZiggyStardust

  Nog zo’n pareltje van integratie: ht*ps://www.geenstijl.nl/5151513/bos-en-lommer-2020-integratie-is-af/

  1. nu ik

   1. Jehoeda

    Niets dus. Geen betere reply.

  2. nu ik

   Als je alle berichten van de mislukte multi kul wil plaatsen moeten ze even wat schrijfruimte vrij maken bij dds

  3. Vrijedenkert

   Alleen al de naam van de straat Akbarstraat in het Volkskrant artikel waar GeenStijl naar verwijst zegt al genoeg!
   Een paar regels lezen en je weet al hoe de vork in de steel zit…

   ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/felix-rottenberg-keert-terug-naar-de-akbarstraat-ik-geloof-in-deze-buurt~bdc54966/?referer=https%3A%2F%2Fwww.geenstijl.nl%2F5151513%2Fbos-en-lommer-2020-integratie-is-af%2F

 3. Lefty

  Het hele land lijdt aan extreme paranoia doordat het journaal 100x per dag dezelfde alarmverhalen uitbraakt en de ook het overdreven geblèr van bepaalde populisten maakt het niet beter. Als in Maastricht een fles melk omvalt gaan zelfs in Urk de alarmbellen rinkelen. Laat je niet gek maken, angst en gevoel van onveiligheid zijn slechts een subjectieve beleving.

  1. nu ik

   tja , het down graden van geweld tegen joden wordt ook wel antisemitisme genoemd. Het restaurant is de afgelopen maanden pas een paar keer aangevallen door jodenhaters ofwel islamieten. 40-45 heeft ons geleerd waar wegkijken toe leidt maar dat schijnt leftys niet te deren

   1. Lefty

    @Nu Ik: Je moet natuurlijk wel op je toko letten.Daar zorgt Halsema blijkbaar voor. Ik ben trouwens geen antisemiet. Ik ben wel van mening dat religieuze overtuigingen en nationalisme, van welke aard dan ook, het niveau van een Oeran -Oetang niet ontstijgt.

    1. nu ik

     valsema zorgt nergens voor , zelfs niet voor haar eigen kind. Je bent een antisiment of je hebt geen idee wat dat restuarant de laatste tijden voor zijn kiezen gehad heeft en zijn je reacties alweer ongehinderd door enige kennis

     1. Jehoeda

      U bent uit het zelfde hout gesneden als de mensen aan de zijlijn. Oh wat errug.
      Daar blijft het bij. En dan denken zij dat de een of andere partij het wel oplost.
      Maar niet heus.

 4. Innocentius

  Diep, diep respect voor de mens Femke Halsema.

  1. Lefty

   @Innocentius : Ik ook. Ga er maar eens aanstaan.

  2. Kretoloog

   Alsof Halsema daar zelf staat te surveilleren voor dat restaurant. Ga toch weg, linkse mafkees.

   1. Jehoeda

    Velen belijden hun steun op papier en zitten liever thuis de Burgermeester te beschimpen. Maar doen alsof ze erg begaan zijn. Niemand die een burgerwacht organiseert. Met zulke mensen heb ik niets. Waterverf zei mij Opa altijd.

    1. Job Jansen

     “Niemand die een burgerwacht organiseert”

     Geef mij 1 reden waarom ik mij in zou zetten voor een land waar het merendeel mijn mening niet deelt.
     Halsema is onderdeel van de bron van de problemen gezien zij een groen linkser is. Halsema is een groot voorstander van meer islamisering. Halsema is dan dus indirect medeplichtig aan deze antisemitische ellende, en ze is er trots op.

    2. nu ik

     Dat gedrocht had ooit beloofd nooit terug te keren in de politiek Had die trol zich maar gehouden aan haar belofte

   2. Lefty

    Ik ben links noch rechts, ik doe een beetje aan helikopter-view, rechtse mafkees.

    1. Seneca

     @lefty
     uw reactie toont uw geestelijke degeneratie. ben bang dat de fysieke degeneratie reeds verder gevorderd is.

    2. nu ik

     helikopter view op de linker helft geeft een zeer beperkt en vertroebeld beeld

 5. Baron von Munchhausen

  Nou…….. Juffie Fatima Halsema, dat wordt beveiliging.
  De Islamitische, door Juffie doodgeknuffeld (ja..ja..!!!), wijken pikken dit niet!

  1. Jehoeda

   Baron van de lichte komedie, u blijft ook achter de toetsen.

   1. Kretoloog

    Wat is dat voor een stom verwijt? Natuurlijk, iedereen blijft achter de toetsen. Dit is immers een discussieblog. Wie weet wat de reageerders allemaal doen.

 6. AS210854

  En aan die gekken op de Dam doet ze niks. Wat een hypocriete t@#t.

 7. Pescador

  Misschien dat het restaurant zelf camera ´s op kan hangen

 8. Wim Vreeswijk

  Uiteraard !

 9. Rosasolis

  Hopelijk zal deze restaurant veel steun van vele nieuwe, en bekende oude klanten nu krijgen. Joodse maaltijden zijn heerlijk. Vooral op vrijdag avonden, wanneer de Joodse sabbat begint. Zij gaan er vanuit, dat omdat mannen en vrouwen de week lang hebben gewerkt, dat de vrije sabbat (rust) moet gevierd worden. Deze oud-joodse wet gaat verder tot onze christelijk geloof voor de recht voor Een (nu twee) vrije dagen. Maar om terug te gaan over de joodse kook-kunst: geen fast-food, en nooit varkensvlees. Maar vele heerlijke hartige hapjes met een glas wijn, voordat je de hoofd-gerecht krijgt. Met het hoofd-thema: tot rust komen na een drukke week, en genieten van een heerlijke gezond maaltijd.
  Gisteren was ik geschrokken over de nieuwste berichten over de varkens industrie.
  Het is nu zo erg dat levende varkens worden in kokende water gegooid! om ze daarna
  voor de niet-Bio supermarkten verkoop klaar te maken! Behalve enkele kleine bio-varkens boerderij, is de hele varkens industrie Een grote ramp. Vrouwtjes krijgen hormonen injecties om een enorme aantal biggetjes te baren en daarna zogen in een zeer kleine hok, waarvan vele biggetjes (en ook hun moeder) het niet overleven.
  Wellicht is de groeiende boycot tegen het bekende varkens fokkerij systeem, een van de redenen van de aanvallen en pesterij tegen een (of meerdere) fantastische joodse restauranten.

  1. Ron

   Ik las dit bericht zojuist, hoe krijg je in hemelsnaam biggetjes en die restaurants als oorzaak gevolg aan elkaar gekoppeld?

   Wat hebben joden nu weer met zogenaamde boycot van varkenshouders te maken?

   Koekoek

 10. Hendrie1963

  Kan zij doen want zij mag een wapen hebben

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.